HABERLER>GÜNCEL
30 Ağustos 2021 Pazartesi - 09:34

İzmir'de 99. yıl gururu

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıl dönümü İzmir'de törenlerle kutlanıyor.

İzmir de 99. yıl gururu

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Türk millettinin şanlı tarihinin dönüm noktası olan ve 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 99. yıl dönümü İzmir'de coşkuyla kutlanıyor.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki ilk törende, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Atatürk anıtına çelenk sundu.

 

Törene AK Parti İzmir milletvekilleri Necip Nasır, Ceyda Bölünmez Çankırı ve Cemal Bekle, CHP İzmir milletvekilleri Tuncay Özkan, Sevda Erdan Kılıç, Ednan Arslan, Murat Bakan, Bedri Serter ve Kani Beko, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, MHP İl Başkanı Veysel Şahin, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve diğer ilgililer katıldı. 

Meydandaki törenin ardından Köşger, Sivri ve Soyer, İzmir Valiliğinde tebrikleri kabul etti. Köşger, Sivri ve Soyer, Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden etkinliklerde tören aracına binerek vatandaşların bayramını kutladı.

TSK, TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NE YÖNETLİK HER TÜRLÜ TEHDİDİN KARŞISINDA OLMA KARARLIĞI İÇİNDEDİR
Düzenlenen törende günün anlam ve önemi hakkında konuşmasını gerçekleştiren Hava Savunma Yüzbaşı Orçun Oral ise, "Asil Türk milleti, kahraman Türk Ordusu ile birlikte varlığına kast edenlere karşı 99 yıl önce bugün yeniden dirilerek topyekun bağımsızlık mücadelesi ile eşine az rastlanan bir zafer kazanmıştır. 26 Ağustos'ta Malazgirt Savaşı ile Anadolu'nun kapılarını Türklere açan ordumuz, 30 Ağustos zaferi ile de Anadolu topraklarında unutturulmaz bir mücadele ile düşmanı atmıştır. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışı ile Türkiye'nin kuruluşunun, kurtuluş mücadelesinin  sona aşaması olan  30 Ağustos, yokluğun hakim olduğu dönemde bile Türk millettinin istiklalden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetlerine karşı Türk ordusunun ortaya koyduğu ve eşsiz bir eser olan bu zaferin her aşaması tek tek düşünülmüştür. Bu zafer vatanımızı ve bağımsızlığımızı yok etmek isteyenlerin, kadın-erkek, genç-yaşlı demeden tüm fertleri ile birlikte verdiği yaşam mücadelesinin en büyük göstergesidir. 

Yüce milletimizin tükenmez sevgisi, yıkılmaz azim ve iradesinin eseri olarak ortaya çıkan bu zaferler ile sadece düşmanla defedilmemiş, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmış, tam bağımsız ve özgür yaşaması için gerekli koşullar sağlanmıştır. Yüce milletimizin hürriyet ve istikrarı için mücadele eden bağımsız ve özgür yaşayan kahramanlara karşı en büyük sorumluluğumuz Türkiye Cumhuriyeti'ni koruma ve yaşatmaktır. Bu sorumluluğu yerine getirmek Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza dek var olmasının en önemli koşuludur. Gücünü ulusumuzun sonsuz sevgi ve güveninden alan TSK, kutsal vatan topraklarının teminatı olmaya devam ederken, Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik her türlü tehdidin karşısında olma kararlılığı içindedir" diye konuştu.

 
Güzelbahçe'de Zafer Bayramı coşkusu
 
Bornova'da coşkulu 30 Ağustos kutlaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İran sınırına 43 kilometrelik duvar örüldü
Van'ın İran sınırındaki Çaldıran ilçesinden başlatılan Ağrı'nın Doğubayazıt ...
İçeceğindeki arı hayatının sonu oldu
İş gezisi için Karadağ’a giden Vural Şenalp, bir restoranda yudumladığı ...
7 yaşındaki çocuk pekmez kazanına düştü!
Adıyaman'da 7 yaşındaki çocuk pekmez kaynatılan kazana düştü. Hastaneye ...
 
İZBAN seferlerinde aksaklık!
İZBAN’ın Halkapınar-Şemikler istasyonları arasında yürütülen çalışmalar ...
Büyük Zafer'in 99. yılı... Geldikleri gibi gittiler
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun 26 Ağustos'ta ...
Acı haber: Yaralı uzman çavuş şehit oldu
Pençe-Kaplan Operasyonu'nda yaralanan Piyade Uzman Çavuş İsmail Şebelek ...
 
Aşırı hız yine can aldı... Viyadükten İZBAN raylarına uçtu!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, aşırı hızlı olduğu iddia edilen hafif ticari ...
Düğünde maganda kurşunu: 1'i ağır 2 yaralı
Bursa İznik'te bir sokak düğününde havaya ateş açıldı. Kurşunların isabet ...
Husumetlisini parka çağırdı... 8 el ateşle öldürdü!
İzmir'in Buca ilçesinde, daha önce aralarında husumet olduğu iddia edilen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva