HABERLER>POLİTİKA
30 Kasım 2023 Perşembe - 23:21

İzmir adaylığı için istifası gündemde... İmamoğlu, Gökce için ne dedi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce’nin CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak için görevinden istifa edeceği yönündeki iddiaları değerlendirdi.

İzmir adaylığı için istifası gündemde... İmamoğlu, Gökce için ne dedi?

EGEDESONSÖZ- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulunan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne aday adayı olacağı belirtilen Buğra Gökce ile ilgili Halk TV yayınında açıklamada bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreterlik görevinde iken İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne transfer olan Buğra Gökce’ye adaylık konusunda İmamoğlu’nun destek verdiği yönünde de kamuoyunda iddialar bulunuyordu.

HERKESE AYNI CÜMLEYİ SÖYLEDİM; KARAR SİZE AİTTİR
“Adaylık konusunda bir bilginiz ve etkiniz var mı?” sorusuna yanıt veren İmamoğlu, “Adaylık isteyen veya siyasete girme arzusu olan belki 100’e yakın büyükşehir bünyesinde hukuken istifasını verme konumunda olan arkadaşımız var. Buğra Bey bizim deneyimli genel sekreter yardımcımız. Aynı makamda yada benzeri makamda arkadaşlarımız da var bu sürece dahil olmak isteyen… Herkese aynı cümleyi söyledim; Karar size aittir. Siz yolunuzu çizeceksiniz ve istifa etmek zorundasınız. Değerli hizmetleriniz var ve bu yolcuğu kendiniz tariflendireceksiniz. Ben hamilik yapmıyorum, böyle bir tarzım ve üslubum da yok. Kendileriyle de bunu paylaştım, istifa süreçleri işliyor. Orada da partinin usül ve yöntemleri var. Çok fazla sayıda bürokrat var bu şekilde ve ben hepsiyle görüşemem. Bir heyet oluşturdum. Orada bu işin uzmanı olan insan kaynaklarından arkadaşlarım adaylık isteyen arkadaşlarımızın niyetlerine, yapmak istediklerine dair görüşüyor” dedi.

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde başarılı bürokratlarımız var” diyen İmamoğlu şunları söyledi:

“Bugün Türkiye’nin en güçlü bürokrasi kademelerinde çalışmaya namzet 250-300 bürokrat arkadaşımız var. Türkiye’de her noktada çok özel görevler alabilecek statüde arkadaşlarım var. Bunların en az yüzde 90-95’i ile sağlıklı bir insan kaynakları tarama modeli ile liyakatları ile tanıştığım insanlar… Bu sebeple 4,5 yılda muazzam bir seviyeye geldik. Arkadaşlarım her türlü göreve layıktır ancak siyaset kişisel bir karardır”

 
Kara Kartal, Avrupa'da darmadağın!
 
CHP'nin Meclis'teki ‘Adalet Nöbeti’ sona erdi
YORUMLAR
Toplam 26 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 3 Aralık 2023 Pazar 01:00

Maalesef yine dayatma aday olacak.. Ama dilerim İzmirliler de gidip oylarını tıpış tıpış bu maskeli Atatürkçülere vermez... Dilerim!

Yorumu oyla      2      3  
Samet 1 Aralık 2023 Cuma 22:23

Tunç beyden sonra herkes iş yapar

Yorumu oyla      2      3  
Erdal 1 Aralık 2023 Cuma 14:12

Ya kardeşim Buğra Gökçe nerden çıktı. bu kadar itici soğuk bir insan nasıl başkan olarak düşünülür. Maşallah İmamoğlu izmiri de dizayn etmeye çalışıyor. Yemin ediyorum bir partili olarak Tunç soyer veya buğra gökçe aday gösterilirse oy vermeyeceğim. Oy vermeyeceğim. Hodri meydan Buğra gökçe veya Tunç soyer aday gösterilirse halkın bu iki adaya karşı çıkması gerekiyor. İkiside İzmiri mahvetti,

Yorumu oyla      3      3  
İzmir 'e Cevap 1 Aralık 2023 Cuma 13:03

Ağzına yüreğine sağlık kardeşim.. Hasan Tahsin örneğin için teşekkürler, Fakat herşey İzmir'deki seçmenin elinde Genel Merkez tarafından çantada keklik,kontür garanti gördükleri bu güzel şehire paraşüt ile atanan MV veya Belediye Başkan adaylarına gidip tıpış tıpış oy verirlerse üzülerek söylüyorum Türkiye'nin en modern köyünde yaşamaya devam edecekler! Sonra burda kimse ahkam kesip şikayet etmesin lütfen.. Patronun herdaim şeçmen olduğunu bu yerel seçimlerde anlasınlar artık!! Anlasınlar'da oylarını bu maskeli Atatürkçülere ve Atamızın yadigarı koca çınar chp'nin haracını yiyenlere oylarını vermesinler! Saygılar

Yorumu oyla      4      3  
Tıpış tıpış oy vermeye devam mı?? 1 Aralık 2023 Cuma 12:15

HOCASI MELİH GÖKÇEK... AKP'NİN İZMİR ŞUBESİ... ES KAZA ADAY GÖSTERİLİRSE KALE YIKILIR! HİÇ BİR PARTİLİ SANDIĞA GİTMEZ VEYA İYİ PARTİYE BASAR GEÇER.. NOKTA!

Yorumu oyla      4      3  
Izmirli 1 Aralık 2023 Cuma 12:02

Izmire kimin belediye başkanı olarak atanması değil,kimin adamı atanmasıdır,şayet imamoğlu bu atamayı onayladıysa izmir halkı tıpış tıpış oy vermek zorundadır,hep öyle olmuyor mu?...

Yorumu oyla      2      4  
İSTEMİYORUZ... 1 Aralık 2023 Cuma 11:27

BUĞRA BEY DAHA ÖNCESİ ANKARA ÇANKAYA BELEDİYESİNDEN İZMİRE GELDİ İZMİRDE BELİRLİ BİR SÜRE GÖREV YAPTIKTAN SONRA İSTANBULA PARTİ YÖNETİMİNCE SEVK EDİLDİ ŞİMDİ TEKRAR İZMİRE GELECEK YİNE PARTİ YÖNLENDİRMESİ İLE BİRİNCİSİ İZMİRDE UZUN YILLAR GÖREV YAPMIŞ VEYA YAŞAMIŞ BİR İNSAN DEĞİL BU KİŞİ İZMİR İÇİN İZMİRE DEĞİL CUMHURİYET HALK PARTİSİ İÇİN İZMİRE TEKRAR YOLLANIP ADAY GÖSTERİLİP ODUN YERİNE KOYULUP TEKRAR SEÇİLECEK ARDINDAN PARTİ İSTEKLERİNE GÖRE İZMİRİN PARASINI PARTİDEN BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİP BİRŞEYLER YAPCAĞINI VE YAPMAYA ÇALIŞACAĞI EDEBİYATINI YAPIP MERKEZİ HÜKÜMETİN DESTEK DEĞİLDE KÖSTEK OLDUĞUNU MIRILDANIP BİR DÖNEMLİK BAŞKANLIĞINI BİTİRECEK SONUŞ YİNE SIFIR BURADA KİM KAZANDI OLACAK TABİKİ CUMHURİYET HALK PARTİLİ BİR KISIM KİŞİLER VE ONLARIN YALAKALARI PEKİ İZMİR KAZANMIŞ OLACAK MI HAYIR ÇÜNKÜ BİR ARPA BOYU YOL ALMIŞ OLMAYACAK YİNE SEÇİM YİNE AYNI ŞEKİLDE KİMOLSA SEÇİLİR MANTIĞI VE SONUÇTA BİZ İZMİRLİLER HEP KAYBEDEN OLACAK ÖMÜR BÖYLE GEÇİP GİDECEK MALESEF. ARTIK DUR DEMELİ VE İZMİRLİ LİYAKAT SAHİBİ VE İZMİRİN GERÇEK DEYERLERİNİ VEDE DERTLERİNİ BİLİP PROJELERİ VE YAPACAKLARI İLE BİZE YANİ İZMİRLİYE BAŞKANLIK YAPACAK BELEDİYE BAŞKANLARINA VE EKİBİNE İHTİYACIMIZ VAR İZMİR İÇİN VERCEĞİMİZ OY BOŞA GİTMESİN SANDIK GÜNÜNE KADAR İYİ DÜŞÜNÜP İYİ TASARLAYIN YANLIŞ ADAYLARA OYLARINIZI VERMEYİN. İZMİR HİÇBİR PARTİNİN KALESİ DEĞİLDİR İZMİR SADECE İZMİRLİNİN KALESİDİR.

Yorumu oyla      4      3  
özgür 1 Aralık 2023 Cuma 10:59

balık hali projesinde belediyeyi nasıl kamu zararına uğrattığını bilmiyor muyuz ?.Personele zorla imza attırıp bitmeyen işi bitmiş gibi gösterip işi bitirmeden kaçan müteahiti kollayıp belediye imkanlarıyla işin tamamlanmasını sağlayan kendisi değil miydi ? Şaibeli insanları lütfen önümüze koymayın.

Yorumu oyla      3      3  
adınız 1 Aralık 2023 Cuma 10:59

her kafadan bir ses... hasan tahsin selanikli

Yorumu oyla      3      3  
1 Aralık 2023 Cuma 10:39

kim bu adam? İzmirde Egekent nerede deseniz yerini söyleyemez.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cemal Enginyurt: Fatih Terim tefecilikten içeri alınmalı
Demokrat Partili Cemal Enginyurt, Seçil Erzan’ın yargılandığı fon dolandırıcılığı ...
CHP İl Başkanı Aslanoğlu’ndan Özel’e ziyaret
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Genel Başkan Özgür Özel’i ziyaret etti.
Libya tezkeresi, TBMM'de kabul edildi
Türk askerinin Libya'daki görev süresinin uzatılmasına ilişkin tezkere TBMM'de kabul edildi.
 
Araştırmacı Yaldız’dan adaylık yorumu: Koku sorunu çözülmeseydi Soyer masada olmazdı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in körfez temizliği ve koku ...
'Ben de karşısında dururum' dedi... 'Özgür Özel fatura kesmek niyetinde değil'
CHP İzmir 24. Dönem Milletvekili ve eski Genel Başkan Yardımcısı Alaattin ...
Büyükşehir bürokrasisinde çifte istifa... Bayraklı'ya talip oldular!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ulaş Aydın, ...
 
Çiğli eski meclis üyesi başkanlık için yola çıktı!
Çiğli eski meclis üyesi Güven Dursun 31 Mart’ta gerçekleştirecek yerel ...
AK Partili Saygılı’dan Soyer’e Sayıştay yanıtı: Şov yapmayı seçiyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediyenin kooperatiflerden ...
'İstikrarlı bir şekilde büyümeye devam edeceğiz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonla mücadele konusunda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva