HABERLER>POLİTİKA
30 Kasım 2023 Perşembe - 17:06

'Ben de karşısında dururum' dedi... 'Özgür Özel fatura kesmek niyetinde değil'

CHP İzmir 24. Dönem Milletvekili ve eski Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel partinin yeni genel başkanı Özgür Özel’in kendisini destekleyenler ya da desteklemeyenler üzerinden bir değerlendirme yapmadığını söyledi. Yüksel, “Özgür Özel’in fatura kesmek gibi bir niyeti yok. Doğru da olmaz. Ben de karşısında dururum. Bu aday belirlemede bir kriter değil” dedi.

 Ben de karşısında dururum  dedi...  Özgür Özel fatura kesmek niyetinde değil

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir’deki deneyimli ismi Alaattin Yüksel partinin yeni genel başkanı Özgür Özel’in yerel seçim öncesinde aday belirlemede rasyonel davranacağını söyledi. Kurultay sürecinde yaşananların bir kriter olmadığını vurgulayan Yüksel, Özel’in kendisine destek verenler ya da vermeyenler diye bir ayrım yapmadığını belirtti.

İzmir’de Özel’e yakın isimlerin başında gelen eski İl Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Yüksel, “Özgür Özel’in fatura kesmek gibi bir niyeti yok. Doğru da olmaz. Ben de karşısında dururum. Ama bunlar aday belirlemede bir kriter değil. Önümüzde çok kısa bir süre var seçimlere. Örgütün birlikte hareket etmeyi güçlendirmesi gerekiyor. Genel başkanımız ve ekibi de partinin güçlü bir şekilde seçime girmesi için çalışıyor” dedi.

İZMİR EFE BİR KENTTİR!
İzmir’deki durum hakkında değerlendirmelerde bulunan Yüksel, Özgür Özel’in sadece İzmir için değil tüm Türkiye için dile getirdiği “kurultay’da mevcut genel başkanı desteklemek aday belirleme kriterlerinden değildir” ifadesini hatırlattı.

Yüksel,  “Böyle şeyleri şimdiden yapmaya kalkarsanız o partiyi yönetemezsiniz zaten. Genel Başkan olarak Özgür Özel’in iddiası şuydu; ben buraya 43 il başkanıyla giriyorum, 81 il başkanıyla çıkacağım demişti.  Buradan bütün belediye başkanlarımızla kol kola çıktı. Partiyi güçlendirmenin yolu da budur. İzmir orada nasıl tavır aldı ayrı bir tartışmadır. Ben İzmir’e yakıştıramadım. Gelecekteki siyasi hesaplarla ilgili karar almak yanlış bir tavırdır. İzmir her zaman tarihinde değişimlerden yana tavır almıştır. İzmir hep iktidarlara karşı cesaretle tavır almıştır. İzmir ‘efe’ bir kenttir. Kemal Bey’le devam etmeye inanıyorsunuzdur o bir seçimdir. Zaten siyasi partiler yasası, demokrasiyi değersizleştirdi, 80 darbesiyle bu yaşandı. Ön seçimler o yasadan kaldırılmasıydı bunların hiçbiri yaşanmazdı. Genel Başkan’a karşı tavır almak prim bile yapıyordu. İzmir kurultayda keşke daha özgür bir karar alsaydı. Ben bilmiyorum ama il kongresinde şimdiki genel başkanımızın rahatça konuşmasını sağlaması gerekiyordu İzmir örgütünün… Buraya geldiğinde her kim görüşmek istiyorsa kurultay delegelerini bir şekilde oraya toplayıp genel başkan adayını görüştürmeniz gerekiyordu. İzmir’de bu yapılmadı” diye konuştu.

“PARTİ İÇİ REKABETLER PARTİYE ZARAR VERMEMELİ”
Bazı anketlerde İzmir’in oy oranının düştüğünün konuşulması üzerine Yüksel, “Ben duymadım ama buradan partililerimize sesleniyorum. Bu adaylık süreçlerinde parti içi rekabetleri, partiye zarar verecek düzeye çıkartmamak gerekiyor. Bir kere mevcut belediye başkanlarımızı, büyükşehir belediye başkanlarımızın da il başkanlarının da ilçe başkanlarının da yerine ben geçeyim anlayışıyla insafsız bir şekilde eleştirmeye başlarsanız bunun zararı size de dokunur. Yarın siz de aynı sıkıntıyı yaşarsınız. Hassas olmak gerekiyor. Tıpkı Türkiye’yi yönetirken CHP’nin de yapacağı gibi… Kalkıp Cumhurbaşkanını, AKP’nin Genel Başkanı’nı eleştirerek bir yere varamazsınız. Siz Türkiye’yi nasıl yöneteceğinizi anlatacaksınız. Aynı şekilde aday adaylarımız da bu yarışta parti içi rekabette buna çok dikkat etmeleri gerekiyor. Asla kendilerini yıpratmayacak şekilde. Olumsuz eleştiriler yöneltmeyecek şekilde yürütmek gerekiyor” dedi.

SOYER’İN ŞANSSIZLIKLARI OLDU…
Başkan Soyer’in durumu ilgili de konuşan Yüksel şunları söyledi:

“Tunç Bey’le ilgili olarak bir kere seçildiği bu dönem büyük şanssızlıkları oldu. Önce sel, sonra deprem, orman yangınları yaşandı. Pandemi, ciddi ekonomik krizler yaşandı. Borçlar, sıkıntılar yaşandı. Bir kitapçık hazırlayıp bunu da göndermiş Başkan’ımız bu dönemle yaptıklarıyla ilgili… Ben İzmir Ekonomik Kalkındırma Koordinasyon Kurulu’ndayım. Yine İZSİAD’ın danışma kurulu başkanlığını yapıyorum. Hem depremde, selde, yangında, özellikle 6 Şubat depreminde de hemen kurulu topladı ve dayanışmayı güzel örgütledi. Yardım gemileri gönderildi. Yoğun bir şekilde bunlarla boğuşmak zorunda kaldı. Uluslararası ortamda da çok etkinliği var. Avrupa Konseyi’nde önemli bir görev üstlendi. Anketlerde şuna da dikkat etmek gerekiyor. Seçilirken ittifak olduğu için orada başka hiç kimsenin adayı yoktu. İttifak adayı olarak seçildiği için tek başına adaydı. Bütün muhalefetin oyunu topluyorsunuz. Bugün kimsenin adayı yok İYİ Parti dışında... Bunlar etkiler mi etkilemez mi bu ölçüde anketler yapılacak. Başkan ile ilgili anketlerde sorulardan bir tanesi ‘asla oy vermem’ şıkkına kaç oy çıkıyor bu önemlidir. Tunç Başkan için demiyorum ama her aday için önemli bir kriterdir.  Bu muhalefet meselesini sosyal medyada bu kadar köpürtmenin yanlış olduğunu düşünüyorum.  Partililerimiz dikkat etmelidir. Yarın ona ihtiyacınız olacak. Yerine gelecek aday da gidenle diyalog kurmalıdır… Aday olarak siz belirlenebilirsiniz ama bütün aday adaylarına ihtiyacınız olacak. Hele hele mevcut belediye başkanlarına çok daha fazla ihtiyacınız olacak”

 
Dolandırıcılık skandalı: İfadesi ortaya çıktı!
 
Araştırmacı Yaldız’dan adaylık yorumu: Koku sorunu çözülmeseydi Soyer masada olmazdı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 1 Aralık 2023 Cuma 10:09

Sizin düşünceleriniz hiç bir önemi yok. Zamanında sizide gördük.

Yorumu oyla      4      3  
Vatandaş Cemil 1 Aralık 2023 Cuma 00:34

İl Başkanlığı zamanında İzmir'de chp'yi ve parti imkanlarını en iyi şekilde kullanarak partinin ballı kaymağını en iyi yiyen kişi Alaattin'dir... İl Başkanlığı zamanında ilçe belediyelerin tümüne bayisi olduğu Hyundaileri çatır çatır sattı... Kıyak imar geçsin diye bedavaya kapattığı İzmirin en değerli yerlerindeki arsaları, öğrenci yurtları da cabası... İzmir metrosunda ve izbanında vagonlarının tamamı Hyundai olması da sizce bir tesadüf mü ?? Tabiki tesadüf değil..!! Kısaca Alaattin bu partinin İzmir'de ekmeğini değil dibin dibini sıyıran, Siyaseti en iyi şekilde paraya dönüştüren biridir... Düşün bu partinin yakasından artık düşün!! Toprak doyursun gözünü toprak... Tabi doyarsa..!!

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir bürokrasisinde çifte istifa... Bayraklı'ya talip oldular!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ulaş Aydın, ...
Çiğli eski meclis üyesi başkanlık için yola çıktı!
Çiğli eski meclis üyesi Güven Dursun 31 Mart’ta gerçekleştirecek yerel ...
AK Partili Saygılı’dan Soyer’e Sayıştay yanıtı: Şov yapmayı seçiyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediyenin kooperatiflerden ...
 
'İstikrarlı bir şekilde büyümeye devam edeceğiz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonla mücadele konusunda ...
AK Partili Hızal'dan Soyer'e 'Sayıştay' tepkisi: Her meseleyi adaylık için kullanmaya çalışıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'İstedikleri bedeli ödetsinler, ...
Erdoğan CHP'li belediyeleri hedef aldı: Vatandaş çöp toplandı diye kurban kesecek!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan, partisinin genel merkezinde ...
 
AK Partili Bursalı: Soyer uyurken AFAD ekipleri sahadaydı!
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, TBMM’de Tunç Soyer’in Polonya’ya ...
Asgari ücret açıklaması: Laf cambazlığı!
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Maaşlar böylesine erimişken, ...
CHP’den ‘Sayıştay’ tepkisi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediyenin kooperatiflerden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva