HABERLER>EKONOMİ
29 Eylül 2014 Pazartesi - 14:30

İZKA’da başkanlar kapıştı: Demirtaş Mutlu’ya karşı!

Kalkınma Bakanlığı’nın İzmir Kalkınma Ajansı’na 3 yıldır mali destek vermemesi nedeniyle başlayan tartışma her ikisi de İZKA Yönetim Kurulu Üyesi olan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ile İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı karşı karşıya getirdi. Mutlu, hem Büyükşehir hem de İTO’nun ‘Kalkınma Bakanlığı ödemezse biz de ödemeyeceğiz’ dediğini aktarırken, buna yanıt veren Demirtaş, hiçbir yerde böyle bir konuşma yapmadığını belirterek, “Her yıl bütçemizin yüzde 1’ini İZKA’ya ödüyoruz” dedi.

İZKA’da başkanlar kapıştı: Demirtaş Mutlu’ya karşı!

Sinan DOĞAN / EGEDESONSÖZ - İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) geçtiğimiz hafta yapılan Kalkınma Kurulu Toplantısı, İzmir iş dünyasının arasını açtı. Toplantıda İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu’nun sözlerine, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’tan sert yalanlama geldi.

Geçen Perşembe günü yapılan toplantıda Kalkınma Bakanlığı’nın İZKA’ya 3 yıl içinde sadece 1 milyon lira kaynak aktardığının ortaya çıkması üzerine söz alan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve İZKA Yönetim Kurulu Üyesi Zekeriya Mutlu, Bakanlığın katkı payını ödememesi halinde bazı kurumların da ödeme yapmayacağını söylediğini aktardı. Mutlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın ‘'Kalkınma Bakanlığı ödemezse biz de ödemeyeceğiz’ dediğini söyledi.



‘HİÇBİR YERDE KONUŞMADIM’
Mutlu’nun açıklamalarına karşı bugün yazılı bir açıklama yapan İTO Başkanı Demirtaş, bu açıklamanın doğru olmadığını belirterek, “Kanun gereğince bütçemizin yüzde 1’ini Kalkınma Ajansı’na aktarmamız gerekiyor ve her yıl bunu aktarıyoruz, 2014 yılındaki payı da aktardık. Kanun ile belirtilen bir konuyu tartışmamız, ödemeyi yapmamamız söz konusu değil” dedi.
Hiçbir yerde böyle bir konuşma yapmadığını belirten Demirtaş, şöyle konuştu: “Bakanlığın İZKA’ya kaynak ayırmasını veya ayırmamasını tartışmak başka bir şey üzerimize düşen payı ödemek başka bir şey. Ben İZKA’nın çalışmalarından memnun olmadığımızı, yeterli bulmadığımızı her platformda söylüyorum, eleştirilerimi ifade ediyorum. Ama eleştiride bulunmak kanun ile üzerimize düşen şeyleri yapmayacağız anlamına gelmiyor. 2008’den bu yana da kanun uyarınca yapmamız gereken ödemeleri aksatmadan yapıyoruz, her yıl bütçemizin yüzde 1’i kadar tutarı İZKA’ya ödüyoruz. Son olarak 2014 yılı için ödememiz gereken 362 bin lirayı da geçtiğimiz Haziran ayında İZKA’ya aktardık. 2008 yılında bu yana 1 milyon 918 bin lirayı İZKA’ya ödedik.”



‘KENDİ İÇİMİZDE TARTIŞIRIZ’        
İESOB Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu ise Demirtaş’ın açıklamasına karşı kamuoyuna yönelik bir açıklama yapmayacağını söyledi.

Mutlu, şunları söyledi: “Yönetim kurulu içindeki bir şeyi niye dışarı taşıyayım? Öyle bir açıklamam olmaz. Kalkınma Kurulu’nun içinde açıklama yaptım. Kurulun başkanı var. ‘Kalkınma Bakanlığı parayı geciktiriyor’ açıklaması kurulun kendi açıklaması. Şu nedenle geciktiriyor diye. Şunlar olması lazım diye…Bunları ben değil İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu açıklamalı. Ben ne İZKA yönetimiyle ne kalkınma kurulu ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmam”.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de kış öncesi doğalgaza zam
İZMİRGAZ'ın doğalgaz dağıtım bölgesi için yeni sistem kullanım bedelleri ...
Liman ve lojistik sektörü Aliağa’da buluşuyor
İzmir'in Sanayi ve Deniz Ticaret kenti Aliağa, geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediği ...
Gıdada yaprak dökümü: Bir dev daha satılıyor
İzmir'deki gıda markalarında yaprak dökümü devam ediyor. Özsüt ve Tukaş ...
 
İzmir’in rüyasını İstanbul kaptı!
İzmir'in 2004 yılından bu yana istediği kruvaziyer turizminde home port ...
Dolar yeni haftaya da hızlı girdi
ABD'de faizlerin beklenenden erken ve daha hızlı artacağına ilişkin işaretlerin ...
Devlete geçmesi olay olan DEİK'in yeni başkanı belli oldu!
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu DEİK'in Ekonomi Bakanlığı'na bağlanmasının ...
 
Karaburun'a barajda kamulaştırma çıkmazı!
Beşiktaş Eski Başkanı Serdar Bilgili'nin ortağı olduğu tekstil firması, ...
Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan kritik istifa!
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ...
Ege'nin incirinde sıkıntı büyük: Hurdalık oldu!
Ege'nin geleneksel tarım ürünü kuru incirde büyük sıkıntı yaşanıyor. Bu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva