HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Nisan 2019 Pazartesi - 15:45

İZDENİZ’de toplu sözleşme tamam! Kime/ne kadar zam yapıldı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi olan İZDENİZ A.Ş. ile Türkiye Denizciler Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. 2 yıllık süreci kaplayan sözleşme gereği hangi personellerin ne oranda zam alacağı netleşmiş oldu.

İZDENİZ’de toplu sözleşme tamam! Kime/ne kadar zam yapıldı?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye İşçi Konfederasyonu’na (Türk-İş) bağlı Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri noktalandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi olan İZDENİZ A.Ş.’deki personelleri kapsayan ve 2 yıl boyunca geçerli olacak sözleşmede önemli oranda zamlar yapıldı.

Uzlaşı zirvesinde Büyükşehir kanadı ve sendika temsilcileri karşılıklı olarak oturdu ve anlaştı. Buna göre; gemi adamlarının maaşlarına yüzde 25, ikinci skaladaki gemi adamlarının maaşlarına yüzde 29 buçuk, kara personelinin maaşlarına yüzde 30 buçuk oranında zamlar yapıldı.   

Ayrıca gece çalışma zammı yüzde 20’den yüzde 30’a çıktı. Çalışmadan geçen bayramlar ve özel günler 1 yevmiyeden 2 yevmiyeye çıkarılırken,  sosyal yardımlara da yüzde 25 ile yüzde 30’luk oranlar arasında zamlar yapıldı.  Buna göre gemi adamları maaşları 4 bin TL ile 9 bin TL arasında, kara personelinin maaşları da 3 bin 400 TL ile 6 bin 400 TL arasında olacak. Sözleşme 2 yıllık süreyi kapsayacak.

SOYER’E TEŞEKKÜR!
Türkiye Denizciler Sendikası Şehir Hatları Şubesi Mali Sekreteri Gürbüz Uzuner konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Başkana teşekkür ederiz. Bir söz vermişti 1 Mayıs öncesinde… Toplu iş sözleşmelerini bitirip, 1 Mayıs’ta işçilerle bayram yapacağını söylemişti. Deniz ulaşım şube müdürlüğünün de toplu iş sözleşme anlaşmaları bitirildi. Onlarda da sosyal haklarla beraber ortalama yüzde 25-30 bandında zamlar geldi” dedi. 

 
Ödemiş’te fair play rüzgarları: Seçimi kaybetti, ‘dostuz’ dedi!
 
Adliye'de olay! 'Beni hamile bıraktı' dedi, intihara kalkıştı
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selım 30 Nisan 2019 Salı 09:41

Sen kabul edebilirsin ben kabul edemem. Senin vicdanına sığıyor olabilir benimkine sığmıyor. Orda tüm gün milletin pisliğini temizliyor adamlar ve aralarında uçurum var bir lira iki lira değil yüzde yüz fark olamaz olsada bunu lütuf gibi sunamazsın insanların önüne. Sizin kafaya göre millet vekii 50000 lira almalı. Az adalet duygunuzu geliştirmeyi öğrenin.

Yorumu oyla      5      5  
GemiAdamı 29 Nisan 2019 Pazartesi 21:51

Üniversite mezunu ve yıllarını denizlerde geçirmiş tecrübeli Gemiadamlarının aldığı paraya bakmadan önce ,torpille makamlara gelmiş faydasız elamanların aldıkları paralara , bindikleri arabalara ,harcadıkları benzinlere bakın.

Yorumu oyla      4      6  
megaköylü 29 Nisan 2019 Pazartesi 21:26

yakında adam çıkarmaya başlarlar.=))))

Yorumu oyla      4      5  
Deniz 29 Nisan 2019 Pazartesi 21:25

Chp belediyelerinde asgari ücretin artışını ve gemi adamlarının kanuna baglı olarak vergi muafiyetini dillerine dolayıp başarılı bir sözleşme yapıldıgını söylüyolarlar fakat gemi adamları ve makine personeli arkadasların maaşındaki artış 71 liradan 78 liraya yükselmiştir .. %29,5 lik zam aslında chp belediyelerinin verdiği zamla beraberdir yani sendikanın burdaki başarısı pek yoktur .. Keşke herkese hakkıyla zam yapılsaydı onca para eden gemilerin sorumlulugunu verdikleri adam için keşke daha fazlasını yapabilselerdi.. kısacası bu sözleşmeden hoşnut olmayan çok fazla arkadas var

Yorumu oyla      4      5  
izdeniz 29 Nisan 2019 Pazartesi 20:33

gvenlikte 2400 maas alsin yolu yemegi icinde

Yorumu oyla      4      5  
blackdawn 29 Nisan 2019 Pazartesi 20:17

Askeri ücretten önce 65tl günlük yeviye alıyoduk askeri ücrete zam alınınca asgeri ücretin altında kaldık. Düzeltmeyle ocaktan beri alınan kök ücret 72 TL sözleşme sonrası alınan 78tl nerede bunun %29 zam mı ? 2.skala diye insan ayrımı mı olur eşit işe eşit ücret yok gemiadamının hiç bir özelliği yok risk parası yok gece çalışma zammı yok yemek molası yok sosyal haklar yok belediyenin diğer şirketlerine bakın sosyal haklar bağlamında izdenizdeki sosyal yardım eksikliğini göreceksiniz emeğimizi çalıp herşeye boyun eğenlere yazıklar olsun nerde sosyal belediyecilik böylemi işçisiyle işçi bayramı kutlocak yazıklar olsun !!!

Yorumu oyla      4      5  
Denizci 29 Nisan 2019 Pazartesi 19:49

Bu yazılanlar tamamen fiyasko böyle bir fiyatlandırma yok aylığımız 4 bin tl yemek parası veriyoruz yol parası veriyoruz sertifikalarımız var ay sonu elimize geçen 2500

Yorumu oyla      4      6  
Adil Hayat 29 Nisan 2019 Pazartesi 19:34

Sözleşme hayırlı olsun. Ancak, adil olmadı. Denizde çalışan emekçi zaten asgari ücretden dolayı 72 TL günlük ücret alıyorken şimdi 78 TL alacak. Nerde %29.5. Yok. Ayrıca zabitanlar arasında da korkunç fark oluştu. Bir yanda senelerini İzdenize vermiş yakınyol zabitler, diğer yanda yeni gelen uzakyollar. Aralarındaki fark günlük 50 TL.! Gidilen en uzak mesafe 3 mil. Her şeye rağmen uzakyol zabit olmasın demiyorum. Ama fark bu olmamalıydı. Ne diyelim hayırlı olur inşallah.

Yorumu oyla      4      5  
Jon snow 29 Nisan 2019 Pazartesi 17:47

72 TL kök ücreti 78 TL yapınca yüzde 29 luk zammı nasıl bir hesapla buldunuz hayret

Yorumu oyla      4      5  
Bylegolas 29 Nisan 2019 Pazartesi 17:30

Ocaktan beri alınan kök ücret 72 TL sözleşme sonrası alınan 78tl nerede bunun %29 zam mı ? 2.skala diye insan ayrımı mı olur eşit işe eşit ücret yok gemiadamının hiç bir özelliği yok risk parası yok gece çalışma zammı yok yemek molası yok herkesin yediği boğazına düğümleniyor sosyal haklar yok belediyenin diğer şirketlerine bakın sosyal bağlamında bize İzdenize adaleti göreceksiniz.!!!!!

Yorumu oyla      4      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş’te fair play rüzgarları: Seçimi kaybetti, ‘dostuz’ dedi!
31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’nin adayı olarak sandıkta mağlup olan ...
Urla’ya enginar bereketi: Üretici ve esnaf kazandı
5.si gerçekleşen Uluslararası Urla Enginar Festivali üç günlük bir lezzet ...
Büyükerşen'den Soyer'e tebrik ziyareti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tebrik ziyaretleri kapsamında ...
 
Narlıdere’de ‘Esnaf Masası’ kuruldu
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası ...
CHP Milletvekillerinden Başkan Arda'ya ziyaret
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ve Sevda Erdan Kılıç’ın tebrik ziyaretlerini ...
İzmir'de metro çalışmalarında son durum... Dev köstebek yer altına iniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin projelerinden biri olan Fahrettin Altay- ...
 
Mahir Polat ve Kani Beko'dan Başkan İduğ'a ziyaret
CHP İzmir Milletvekilleri Mahir Polat ve Kani Beko Bornova Belediye Başkanı ...
Başkan Sandal Spil Sis Dağı Yayla Şenliği'nde horon tepti
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, bu yıl 8’incisi düzenlenen Spil ...
Başkan Tugay'dan Karşıyakalılara ‘eşit hizmet’ sözü
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, 5 yıl boyunca kente birlikte hizmet ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva