HABERLER>GÜNCEL
25 Eylül 2021 Cumartesi - 10:12

İZDEDA'dan Kılıçdaroğlu ziyareti isyanı: 78 bin depremzede ekarte edilmek isteniyor

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir ziyaretinde rezerv konut alanı mağdurları ile görüşeceği haberlerini değerlendiren İzmir Depremzedeleri Derneği Başkanı Haydar Özkan ,"Bir tarafta 78 bin kişinin temsilcisi olan İZDEDA kenara itiliyor, diğer yandan bizimde haklarını aradığımız bin 500 kişilik bir mağdur grubu ön plana çıkarılmaya çalışılıyor. 78 bin kişilik grubu ekarte etmeye çalışmak şu anlama gelir; 'Biz emsal artışını veremiyoruz, polemik çıkartarak konuyu kapatalım' demektir. Bu hamle ile depremzedeleri bölmüş olacaklar" diye konuştu.

İZDEDA dan Kılıçdaroğlu ziyareti isyanı: 78 bin depremzede ekarte edilmek isteniyor

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Eylül ayı içerisinde ikinci kez İzmir'e gelecek olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kent genelinde bugün ve yarın bir dizi etkinliğe katılacak.

CHP Lideri Kılıçdaorğlu'nun programında Balkan Festivali, bilgisayar dağıtımı, çalıştay, tesis açılışı gibi birçok etkinlik yer alırken, ayrıca İzmir depremzedeleri ile görüşme de programda yer alan etkinlikler arasında olduğu duyurulmuştu.

Kılıçdaroğlu'nun programının belli olmasının ardından İzmirli yaklaşık 78 bin depremzede aylardır beklediği 'emsal artışı' konusunda umutlanırken, programdan gelen detay ile depremzedelerin hayalleri suya düştü.

CHP Lideri'nin depremzedeler ile görüşmesinin sadece mağdurların küçük bir kısmını kapsadığını belirten İzmir Depremzedeleri Derneği Başkanı Haydar Özkan, "Bizler toplamda 79 bin kişilik depremzede gurubuyuz. Ancak Sayın Kılıçdaroğlu'nun görüşeceği oluşum 78 bin depremzededen ayrılarak oluşan proje alanlarındaki bin 500 kişilik grubun üçe bölünmüş bir parçası. Oluşan grup bizlerin yeteri kadar kavga etmediğini düşünüyor. Ancak biz tüm depremzedeler için mücadelemizi her alanda sürdürüyoruz. Görüşmede sadece bin 500 kişinin sorununu anlatacaklar ancak 78 bin kişinin sorununu anlatamayacaklar, çünkü sorunumuzu bilmiyorlar, bizle hiç görüşmediler hatta bizi sadece kendi sorunlarınızı dile getiriyorsunuz diye eleştirdiler. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi'nden çözüm beklerken şu an depremzedeler kaosa sürükleniyor. Biz sayın Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'e gelerek emsal artışı sorununa çözüm bulmasını bekliyorduk ancak elimiz boş kaldı" diye konuştu.

DEPREMZEDELERİ BÖLMÜŞ OLACAKLAR
Yapılan hareketin kendilerinin kenara itilmesi anlamına geldiğini belirten Özkan, "Bir tarafta 78 bin kişinin temsilcisi olan İZDEDA kenara itiliyor, diğer yandan bizim de haklarını aradığımız bin 500 kişilik bir mağdur grubu içindeki 150 kişilik bir grup ön plana çıkarılmaya çalışılıyor. 78 bin kişilik grubu ekarte etmeye çalışmak şu anlama gelir; 'Biz emsal artışını veremiyoruz, polemik çıkartarak konuyu kapatalım' demektir. Bu hamle ile depremzedeleri bölmüş olacaklar" dedi.

DEPREMZEDELERİN İZMİR'DEKİ TEMSİLCİSİ İZDEDA'DIR
Özkan ayrıca yapılan hamlenin 'emsal artışı'nın verilememesinden kaynaklı olduğunu da vurgularken, "Emsal artışını veremedikleri için polemik üretmek istiyorlar. Proje alanlarında Cumhuriyet Halk Partisi'nin yapacağı bir şey yok. Orada yapılacak tek şey ödemelerin düzenlenmesi. Zaten biz de bu konuyla ilgili gerekli kurumlarla görüşüyoruz. Buradaki insanların mağduriyetlerini anlatıp haklarının yendiğini belirtiyoruz. Yukarıda yapılan proje alanında insanları ayırt etmeksizin hak tanıyın diyoruz. Ancak bu görüşme ile bunun da önüne geçecekler. Kendilerine zarar verecekler ancak farkında değiller. Kendilerine zarar verirken burada bizlere de zarar verecekler. Çünkü her yerde 'İzmir depremzedeleri ile görüşme' olarak geçiyor pazar günü planlanan görüşme. Ancak İzmir depremzedelerinin İzmir'deki temsilcisi İZDEDA'dır. Bizim yerimize kavgacı birkaç arkadaşla görüşecekler ve bu basında çıkınca tüm depremzedeler kavgacı olarak algılanacak. Biz İZDEDA olarak, 79 bin kişiyi temsil eden dernek olarak kimseyle hiçbir zaman kavga etmedik. Kavga ile bir yere varılmaz. Biz devletimiz ile kavga etmeyiz" diye konuştu.

BU KİTLENİN MUTLAKA OY HAKKI OLACAKTIR
Depremzedelerin aileleri ile birlikte 400 bin kişiye dayandığının altını çizen Özkan, sandığı işaret ederek "Kendi içlerinde bir çekişme mi var bizleri mi kullanmaya çalışıyorlar bilmiyoruz. Umarız ki bilmeyerek yapılan bir şeydir. Bilmeyerek yapılıyorsa çok büyük bir tehlike, bilerek yapılıyor ise büyük bir ayıptır. Umarız ki sadece hatadır. Aksi durumda Cumhuriyet Halk Partisi açısından büyük bir kayıp anlamına gelecektir. Yapılan hamle İZDEDA'yı küçültmek ve ezmek içindir. Biz koca bir kitleyiz. Tüm depremzedelerimizi aileleri ile birlikte düşünürsek yaklaşık 400 bin kişilik bir kitleyiz.  Bu kitlenin de mutlaka bir oy hakkı olacaktır" ifadelerini kullandı.

CHP ORADA RAHAT OLACAK
Baro Bahçe'de düzenlenecek olan görüşmede CHP'nin sadece proje alanlarındaki eksiklikleri konuşacağını belirten Özkan, "Orada rahat olacaklar. Orada konuşulacak şey merkezi hükümetin proje alanında yapmış olduğu eksiklikler gündeme getirileceği için orada polemik çok. Sürekli laf üretilecek, icraat olamaz. O alanda icraatı yapacak tek kurum Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. Orası ile de zaten bizler görüşme yürütüyoruz ve isteklerimizin yüzde 70'i yapılmış durumda" şeklinde konuştu.

UMARIM YANLIŞLARINI FARK EDERLER
Kılıçdaroğlu'nun hatasından dönüp kendileri ile görüşmesini beklediklerini dile getiren Özkan, "Umarız bu yanlışı fark eder sayın Kılıçdaroğlu ve ekibi de bizlerle görüşür. Eğer depremzedeler ile ilgili biri ile görüşülecekse İZDEDA proje alanı da dahil olmak üzere tüm depremzedelerin sorunları ile ilgilenir. Gelirler bizle görüşürler, sonra onlardan da bilgi almak istiyoruz derler gidip görüşürler hiç sorun değil. Ancak İzmirli depremzedeler derseniz 79 bin kişi akla gelir. Bizim 78 bin depremzedemiz şu an emsal artışını bekliyor." dedi.

Öte yandan İZDEDA’ya alternatif kurulan ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun programına alınarak öne çıkartılan yeni depremzede platformunun öncülüğünü Avukat Nilsu Karaman Aktarıcı yapıyor. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in yakın arkadaşı olan Aktarıcı’nın başkanlığında kurulan platform çeşitli toplantılarda depremzedelerin sorunlarını dile getiriyor.

 
Kılıçdaroğlu, Balçova’dan Sayıştay’a seslendi: Feriştahı gelse geri adım atmayız!
 
Bornova Kitap Günleri başladı
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sacit Kafalı 26 Eylül 2021 Pazar 11:09

İzmir Depremzedelerinin sorunlarının çözüme kavuşturulması, mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde CHP nin atacağı adımlar halkın sorunlarıyla ne kadar ilgili olduğu ve davranışlarındaki samimiyetin göstergesi olacaktır. Yapılacak ilk seçimde de bunun sonucu sandıkta somut olarak görülecektir. Ne kredi ne de diğer seçenekler, İzmir Depremzedelerinin mağduriyetini giderecek tek seçenek emsal artışıdır. 23,25 katlı gökdelenlerin yükseldiği bölgede 10, 12 kata emsal vermekten imtina eden yetkili ve sorumlular bu tutumlarını akıl ve vicdanlarda hiç bir şekilde açıklayamayacak ve aklanamayacaklardır.

Yorumu oyla      2      4  
örgüt 25 Eylül 2021 Cumartesi 17:52

Siz Chp oyla mı tehdit ediyorsunuz yoksa biz mi yanlış anladık...

Yorumu oyla      4      5  
25 Eylül 2021 Cumartesi 17:16

Dönüşüm için daha fazla inşaat ve beton istemek bugüne çare olur ama yarın ve geleceğimiz için pişmanlık olur. Bu işin çözümü daha fazla inşaat ile, daha fazla beton ile değil ödediğimiz vergilerin bize geri dönmesi ile, devletimizin ekonomik desteği ile olur. Mevcut dar yollar, olmayan otoparklar ve az sayıda yeşil alanlara daha fazla nüfus, daha fazla otomobil gelecek ve o dar sokaklarımıza trafikten ne ambulans girebilecek ne itfaiye. Bu iş ya ekonomik destekle yada bütüncül bir kentsel dönüşüm ile olur. Ama maalesef bizler vatandaş olarak hem geniş yollar, otoparklar, yeşil alanlar istiyoruz ancak bunlar bizim parselimizden alınarak olsun istemiyoruz. Yani bu tür şeyleri konuşurken lütfen yarını da düşünelim. Şehrimizi ve doğal kaynaklarımızı da düşünelim.

Yorumu oyla      4      3  
Nejdet NACİTERHAN 25 Eylül 2021 Cumartesi 16:43

CHP olarak AK Parti''yi suçluyorsunuz mağdur etti diyorsunuz peki ya siz İzmir depremzedeleri zaten mağdur Emsal artışı vermeyerek mağduru daha da mağdur etmiyor musunuz sizin onlardan farkı ne açıklar mısınız

Yorumu oyla      2      5  
Bülent ışık 25 Eylül 2021 Cumartesi 14:39

Az hasarlı binada oturuyorum ve oluşum benim temsilcim değil. Az hasarlı binalarda oturanları çıkarsanız kaç kişiyi temsil ettiğiniz meydana çıkar. Az hasarlı binalardan önce kentsel dönüşüm bekleyen gecekondular daha büyük sorun.

Yorumu oyla      4      3  
Ergün Kara 25 Eylül 2021 Cumartesi 14:21

Haydar ÖZKAN,tüm enerjisini sadece kendininde dahil olduğu kentsel dönüşüm için harcamaktadır,proje alanındaki deprem mağdurları için bir iki cılız söz, haricinde hiç bir çalışma yapmamıştır,şimdide utanmadan,sıkılmadan proje alanı mağdurlarına dil uzatıp,siyasileri bir nevi oy vermeyiz diye tehdit ediyor.Haydar bey,biz kayıplarımız için hakkımız olanın peşindeyiz,lütfen söylemlerinize dikkat edin,yalan yanlış beyanat vermeyin,proje alanı mağdurları neden ve niçin Dernek ten uzaklaştı sorusunu kendinize sorun !

Yorumu oyla      4      3  
Umutsuz vaka 25 Eylül 2021 Cumartesi 12:41

Ne belediyenin ne de devletin bir sey yapacagi yok. 1 yil gecti yapacak olsalar simdiye yaparlardi. Kaderimizle basbasayiz.. gecen vakit sadece maliyeti artiriyor sorunlari cozmuyor

Yorumu oyla      4      3  
25 Eylül 2021 Cumartesi 12:33

Dünyanın hiçbir yerinde çevre ilçeyle, merkez ilçe aynı bilet ücretini vermez. Dünyanın en büyük şehri Tokyo'da gittiğin kada ödeye ilave, aynı güzergah üzerinde bile olsa, işleten farklı şirket olunca farklı ücret veriliyor. Özel şirketler de metro işletiyorlar, kamu da.

Yorumu oyla      3      3  
Fatma Öztürk 25 Eylül 2021 Cumartesi 12:10

Deprem siyaset üstüdür bütün partilere eşit mesafededir politik olmamalıdır Herkes elini vijdanına koysun 7-8 bin tl depremzede nasıl ödesin hepimizin geliri devlet de belli halkçı olanlarda zenginleri seviyor bilin istedim

Yorumu oyla      3      3  
Vatandaş 25 Eylül 2021 Cumartesi 12:06

Depremzede derneyi depremzedelerin sorunlarını, sıkıntılarını siyasete alet etmeye başlamış. Sana o yetkiyi kim verdi. Bu yetkiyi alırken hangi demokratik yöntemleri kullandın. Çevre şehircilik bakanlığıyla beraber götürüyoruz diyorsunuz. Biz depremzedelerden boş senede imza topluyorlar. Siz dernek olarak neredesiniz. Çevre şehircilik bakanlığı olduğunda Belediyelerin hiçbir yetkisinin olmadığını vatandaşa söyleyemiyorsunuz. Bakanlık yetkililerinden ve kan emici mütahitlerden öyle talimatmı aldınız. Hayırdır

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Boğazda kaza: Türk ve Rus gemileri çarpıştı!
Yeniköy önlerinde Türk ve Rus bandralı iki kuru yük gemisi çarpıştı. Bölgeye ...
Polisten kaçan Afgan, taksinin çarpmasıyla öldü
Gaziantep'te, kontrol noktasında 'dur' ihtarına uymayarak sürücüsünün ...
Hatanın ölümcül bedeli: Vasiyet edip canına kıydı!
50 yaşındaki Seher Uygun’un böbrekleri, yanlış tedavi sonrası iflas etti. ...
 
İzmir'de sokak ortasında silahlı saldırı: 1 ölü
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, arkadaşlarına misafirliğe giden Serdar ...
Göçmenden büyük iddia: Yunan görevliler bizi denizin ortasına attı!
Yunan Sahil Güvenlik görevlilerince Ege Denizi'nin ortasına atıldıklarını ...
Alevi öğrenciyi sorgulayan öğretmene uzaklaştırma
Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara'da bir din kültürü öğretmeninin alevi öğrencileri ...
 
İzmir'de facia... Pick-up denize uçarak alev aldı!
İzmir'in Urla ilçesinde, uçurumdan deniz kenarına düşerek alev alan pick-up ...
Sevgilisini kaçırmak isteyince polislere ateş açtı
Gaziantep'te dehşete düşüren bir olay meydana geldi. Kentte, 'dur' ihtarına ...
Canlı halde gömülen bebeği öğrenciler buldu
Adıyaman'da şehit mezarlığını ziyaret eden lise öğrencileri, vücudu toprağa ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva