HABERLER>POLİTİKA
25 Eylül 2021 Cumartesi - 10:03

Kılıçdaroğlu, Balçova’dan Sayıştay’a seslendi: Feriştahı gelse geri adım atmayız!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi programa katılmak için bugün İzmir’e geldi. Balçova’da üniversiteyi kazanan öğrencilere bilgisayar dağıtımı töreninde konuşan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “Geçen yıl dağıttığımız bilgisayarlar için Sayıştay'dan zimmet davası aldık” dedi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ise “Belediye başkanları sizlere hizmet verirken engeller çıkarıldığını, soruşturma açıldığını biliyorum Ancak sizlere sözüm var, onların feriştahı gelse geri adım atmayacağız” dedi.

Kılıçdaroğlu, Balçova’dan Sayıştay’a seslendi: Feriştahı gelse geri adım atmayız!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi açılış ve ziyaret programı dolayısıyla İzmir’e geldi. 1 ay içerisinde ikinci kez İzmir’e gelen Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı Balçova oldu. Kılıçdaroğlu, Balçova Belediyesi’nin üniversite kazanan öğrencilere bilgisayar dağıtımı yaptığı törene katıldı.

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ev sahipliğinde Balçova Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Milletvekilleri Bedri Serter, Kani Beko, Atila Sertel, Murat Bakan, Kamil Okyay Sındır, Özcan Purçu, Tacettin Bayır, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, il yöneticileri, ilçe başkanları, partililer ve bilgisayar hediye edilen öğrenciler ile aileleri yer aldı.

İstiklal Marşı ile başlayan törende sonrasında ise Balçova Belediyesi'nin yaptığı icraatların yer aldığı video gösterimi yapıldı.

1 YILDA YURT SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ
Etkinlikte konuşma yapan Kılıçdaroğlu, “Benim hayatım açısından önemli bir gece… Gençlerle buluşuyoruz. Keşke mümkün olsaydı da daha büyük ortamda gençlerle buluşabilseydik. Sadece gençlere değil Balçova’da yaşayan herkese sahip çıkıyorsunuz. Hayatın önemli adımlarını atacaksınız üniversiteye başladığınızda… Sorunları en az bizim kadar biliyorsunuz. Ya komşularınızdan ya arkadaşlarınızdan sorunları biliyorsunuz. Sizden istediğim sadece bir şey var, sakın ola ki umutsuzluğa kapılmayın. Bazı gençlerimiz üniversiteyi bitirdiğinde yurt dışına gidip orada çalışabilirim diye düşünüyor. Size sözüm söz, Türkiye’de yaşanacak ve çalışacak ortamı sizlere sağlayacağım. Eğer bizim babalarımız, eğer bizim dedelerimiz milli kurtuluş savaşını en zor koşullarda verdilerse ve Türkiye’yi bizlere armağan ettilerse bizim umutsuzluğa kapılma hakkımız yok. Sizler üniversite okuyacaksınız. Hayatı bizden daha iyi sorgulayacak ve dünyayı bizden daha iyi gözlemleyeceksiniz. Türkiye'yi bizden daha hızlı büyüteceksiniz. Demokrasiyi, sevgiyi, dostluğu birlikte Türkiye'ye getireceğiz. Kavgayı değil hoşgörüyü getireceğiz. Kimsenin kimliğini, inancını, yaşam tarzını sorgulamayacağız. Bu ülkede beraber huzur içinde yaşayacağız. Sizi ayrıştırmak ve kavganın ortasına çekmek isteyebilirler, sağ duyulu hareket edip herkesi kucaklayacağız. Göreceksiniz ki Türkiye'nin çözülmeyecek sorunu yok. Her sorunu rahatlıkla çözebiliriz. Onlar 19 yılda yurt sorunun çözemediler, benim sadece sizlere değil benim bu ülkenin halkıma sözüm var. 1 yılda bu ülkede yurt sorunun çözeceğim. Bir ülke kaynağını çocukları için harcar. Asıl para harcanacaksa geleceğimiz olan evlatlarımız için harcanması lazım. 19 yıldır çözemediler” şeklinde konuştu.

DEVLETİ YÖNETENLER ‘GÖSTER TELEFONU’ DİYEN DAYI GİBİ…
İktidara gelmeleri durumunda demokrasi ve özgürlüğü getireceklerini belirten Kılıçdaroğlu, vatandaşlara hizmet etmek isteyen belediyelerin önüne engel konulduğunu da söyledi. Kılıçdaroğlu, “Sizlerin ağebeyleri var, onlar üniversiteyi bitirdiler, yüz binlercesi işsiz. Bazen sokaklarda kameraların önüne çıkıyorlar, işsiz oldukları için şikayet ediyorlar ve geçinemedikleri için şikayet ediyorlar ancak yandan bir dayı fırlıyor ve göster telefonunu diyor. Bugün devleti yönetenler de ayın pozisyonda. Size yaşanacak bir Türkiye'yi vaat ediyoruz. Birlikte mücadele edeceğimiz bir Türkiye'yi vaat ediyoruz. Ağabeylerinizden KYK'dan borç alanlar oldu. Bunların büyük bir kısmı işsiz ve şimdi icra memurları gelip para istiyor. Biz bunların faizlerini kesinlikle sileceğiz. İş başı yaptıktan sonra ana paralarını geri alacağız. Biz iktidarı özgürce eleştirebileceğiniz bir demokrasiyi de vaat ediyoruz. Korkmadan rahatlıkla eleştirebileceksiniz. Hiçbir polis sabahın köründe attığınız tweet için kapınıza gelmeyecek. Biri sabah 6'sında zili çalarsa diyeceksiniz ki sütçü geldi. Bunu birlikte başaracağız. Sizden bir şey istiyorum. Çalışın. Anneleriniz büyük umutlar ile üniversiteye gönderiyor. Çalışın başarılı olun, her başarı Türkiye'nin başarısı demektir. Her başarı Türkiye'nin kalkınması demektir. Bizim görevimiz de sizin çalışacağınız alanları geliştirmek olacaktır. Belediye başkanlarına hizmet verirken engeller çıkarıldığını, soruşturma açıldığını biliyorum. Ancak sizlere sözüm var, onların feriştahı gelse geri adım atmayacağız” dedi.

ÇALKAYA: BALÇOVA BELEDİYESİ SİZE BİR TELEFON KADAR YAKIN
Etkinlikte konuşma yapan ve Balçova Belediyesi’nin eğitim alanında yaptığı icraatları hakkında bilgi veren Belediye Başkan Fatma Çalkaya, “Bu yıl gerçekleştirilen 2021 YKS sınavlarında, üniversiteye girmeye hak kazanan 460 genç arkadaşımızla bu akşam buluşmamızı sağlayan bu törenin tek bir amacı var. Eğitimde adaleti sağlamak ve milyonlarca öğrenci arasından başarılı olarak bir üniversiteyi kazanan; ilçemizdeki kıymetli öğrencilerimizi kutlamak… Bu proje ilk olarak 2004 yılında kız öğrencilere yurt açılımı ile başladı. Bu belediyecilik anlayışı Balçova'da göreve geldiğinde bugün üniversiteye uğurlayacağımız genç arkadaşlarımız yeni dünyaya gelmişti. Onların kaliteli eğitim alması için eğitim kurumlarına sınırsız yetki verdik. Balçova Belediyesi olarak tüm okullarımızın bakımını yaptık. İlçe milli eğitim müdürlüğü son yıllarda bu hizmetlerimiz istemediği için geri çekmek zorunda kaldık. Toplam 400 sınıfa projeksiyon cihazları verdik. Okul içleri takip eden kameralar yerleştirdik ve bunları MOBESE sistemine dahil ettik. Şehir dışı ve yurtdışında okuyacak öğrencilerimize burs verdik. İnciraltı yerleşkesinde eğitim alan 400 öğrencimizin yemek giderlerini karşıladık. İlçemize konuk olarak gelen ünviersiteli öğrencilerimizin ev kurması için yardım ettik. Depreme dayanıksız olan Vali Kutlu Akarca okulumuzu yeniden yaptık. Son günlerde konuşulan bir konu var. O da öğrencilerin barınma sorunu. Yeterli devlet yurdu olmadığı için sorun yaşayan binlerce öğrencimiz var. Biz eğitimin her alanında yatırım yapan belediye olarak yurt konusunu ihmal edemezdik. 2011 yılında bizzat açılışını sizlerin gerçekleştirdiği 385 kişilik kız öğrenci yurdu 10 senedir Balçova'da hizmet etmektedir. Ben ve meclis üyelerimiz ve önceki dönem belediye başkanlarımız hep şuna inandık, ailesinin parası olan öğrenci ile parası olmayan öğrenci aynı koşullarda eğitim almalı.  Bizler eğitimde adaletin bu ülkenin tek kurtuluşu olduğuna inanıyoruz. Balçova Belediyesi olarak ikinci 200 kişilik kız öğrenci yurdumuzun temellerini atıyoruz. Bu ülkemizin bağımsızlığına gönül vermiş, Atatürk ilkelerine inanan genç öğrencilerimiz burada barınacak. Biz bu hizmetlerin bir lütuf değil geleceğimiz olan sizler için bir hak olduğuna inanıyoruz. Sizler şimdi üniversitelilerinizde sonrası da iş hayatlarınızda Anadolu'nun farklı yerlerine gideceksiniz. Eğitim hakkınızın sonuna kadar takipçisi olmanız ve sizden sonraki nesillere de bunu öğretmeniniz istiyoruz” dedi.

TEBRİK DEĞİL TEHDİT ALIYORUZ
Çalkaya bilgisayar dağıtımı sebebiyle kendilerine zimmet dava açıldığını da belirterek “Devletin ayırdığı bütçe bu eşitliği sağlamak için yeterli değil ve biz bu konuda destek olmak istiyoruz ancak bu konuda tebrik değil tehdit alıyoruz. Geçen yıl dağıttığımız bilgisayarlar için Sayıştay'dan zimmet davası aldık. Sizlere çıkar telefonunu diyen değil, ücretsiz internet veren devlet yönetimini hak ediyorsunuz. Bu akşam bu amaçla öğrencilerimize birer Başarı Plaketi, il dışına gidecek arkadaşlarımız için açık tarihli gidiş-geliş otobüs bileti, birer diz üstü bilgisayar ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’unu hediye ettik. Bizlere ve Ailelerinize bu gururu yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Fatma Çalkaya öğrencilere seslenirken de “Kiminiz İzmir dışında kiminiz ise İzmir’deki üniversitelerde eğitim alacaksınız. Bir şeyi aklınızdan hiç çıkarmayın. Nerede olursanız olun. Eğitim hayatınız ile ilgili başınız dara düşerse, Fatma Ablanız ve Balçova Belediyesi bir telefon kadar size yakın. Başarınızdan dolayı hepinizi tekrar kutluyor, iyi bir eğitim hayatı geçirmenizi diliyorum” dedi.

Programın sonundan üniversite sınavını kazanan öğrencilere tabletleri verildi. Etkinliğin ardından Balkan Festivali'ne katılması beklenen Kılıçdaroğlu'nun bugünkü programının iptal olduğu ve konaklayacağı otele gittiği belirtildi.

PAZAR PROGRAMI İSE ŞÖYLE:

10.00 TÜLOV Çalıştayı

12.00 Depremzedelerle buluşma

14.00 Bayındır süt işletme tesisi açılışı

16.00 Oyun girişimciliği merkezi açılışı

 
Selçuk Karakülçe’den büyük iddia: Yerli aşı neden gecikti?
 
İZDEDA'dan Kılıçdaroğlu ziyareti isyanı: 78 bin depremzede ekarte edilmek isteniyor
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 26 Eylül 2021 Pazar 10:40

Küçük enişte esmiş gürlemiş söylediklerine kendi inanmıyor halk nasıl inansın iktidara yürüyorlarmış çok güldüm çok çık o zaman aday ol kurban arama koltuk gitmesin derdine düşmüş hdp ye oy devşiriyor

Yorumu oyla      6      3  
Canpolat 25 Eylül 2021 Cumartesi 22:14

Gaziemir belediyesi " S O S " veriyor. İzmir'de en tembel en çalışmayan en beceriksiz belediye başkanı aranıyorsa Gaziemir'e gelsinler...

Yorumu oyla      11      3  
Partili 25 Eylül 2021 Cumartesi 21:58

Partiden bir çok üye dışlandı,dayatma adaylar,genel merkez istediği adamları milletvekili ve belediye başkanı ve il başkanı olarak atama yapıyor,sonrasında tıpış tıpış oy verin gerisini biz genel merkezden idare ederiz,neden CHP oy potansiyeli düşük illerinde kontenjan milletvekili ve iligli atamaları yapmıyorlar, çünkü izmir hazır oy ambarıdır harca harca bitmez,bir gün biter,genel başkan neden memleketinden aday olmuyor,Diyarbakır kontenjanları boş neden oraya atama yapmıyorlar,gençlere ve ihtiyacı olan herkes gerekli yardımları yapınız çünkü onlar oy verecek bu partiye,birileri makarna kömür dağıtıyor öyle oy alıyor...

Yorumu oyla      8      3  
“ Umudu çoğaltmak “ 25 Eylül 2021 Cumartesi 21:33

2009 Mart yerel seçimleri CHP İzmir BB adayı aldığı oy % 55,2. —— 2014 Mart yerel seçimleri CHP İzmir BB adayı aldığı oy % 49,5. ——- 2019 Mart yerel seçimleri CHP İzmir BB adayı aldığı oy ( ittifakla ). % 58 ———. İttifak partilerinin 2018 genel seçimlerinde İzmir’de aldığı oyları hesaba katarak CHP ‘ nin 2019 Mart yerel seçimlerinde İzmir’de aldığı oy yüzde kaç olur ? CHP İzmir’de yerinde mi sayıyor acaba .

Yorumu oyla      8      3  
Lombak 25 Eylül 2021 Cumartesi 17:44

Sezgin Tanrıkulu da Demirtaş ziyaretinde. Maaşallah.

Yorumu oyla      12      4  
Hüseyin 25 Eylül 2021 Cumartesi 16:08

Bu Akşener'de konuşacak günü buldu. Ne güzel genel başkanımız, iktidar olduğunda yapacaklarını anlatıyor biz de mutlu oluyorduk. Cumhurbaşkanı sembolik olacaksa, Akşener başbakan olacaksa vaatlerini nasıl yerine getirecek?

Yorumu oyla      12      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener: Cumhurbaşkanı adayı değilim
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayacağını söyledi.
'Avrupa'da 5'inci dünyada 12'inciyiz'
Birleşmiş Milletler Yüksek Düzeyli Enerji Diyaloğu Toplantısı’na video ...
Çelik: Ayrımı asla kabul etmiyoruz
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "AK Parti olarak vatandaşlarımızın dinsel ...
 
CHP'li Bakan, Pakdemirli'ye yüklendi: İzmir’de yazılan hikayeyi gölgelemek için geldi
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin İzmir ziyaretine tepki gösteren ...
Kritik toplantı sona erdi… İlçe başkanlarına 'saha' talimatı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi, ilçe başkanları ile bugün Ahmet ...
İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar iddialı konuştu: İzmir'de oyumuz yüzde 20'nin üzerinde!
İzmir'de Ağustos ayında yapılan anketlerde İYİ Parti’nin oy oranının yüzde ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile ilişkilere değindi, "İki NATO ülkesi olarak ...
Erdoğan'dan BM Gıda Zirvesi'ne mesaj
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milli yol haritamız, besin değeri ...
Dışişleri'nden 'Tripoliçe Katliamı' açıklaması
Dışişleri Bakanlığı, "Tripoliçe Katliamı"na dair "Mora Yarımadası’nda ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva