HABERLER>GÜNCEL
12 Aralık 2018 Çarşamba - 13:30

İZBAN grevinde 3. gün: Her 24 dakikada 1 sefer var!

İZBAN'da, 343 personelin iş bırakması üzerine, yolcu yoğunluğunun yaşandığı sabah saat 06.00 ile 11.00 ve akşam saat 16.00 ile 22.00 saatleri arasında, 24 dakikada bir sefer yapılıyor. Grev dışında kalan personel ile günde 26 sefer yapılarak, yoğunluk azaltılmaya çalışıyor.

İZBAN grevinde 3. gün: Her 24 dakikada 1 sefer var!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ortaklığı ile işletilen İZBAN'da, Demiryol-İş Sendikası İzmir Şubesi ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine 10 Aralık Pazartesi günü başlayan grev, devam ediyor.

İZBAN'da, 343 personelin iş bırakması üzerine, yolcu yoğunluğunun yaşandığı sabah saat 06.00 ile 11.00 ve akşam saat 16.00 ile 22.00 saatleri arasında, 24 dakikada bir sefer yapılıyor. Grev dışında kalan personel ile günde 26 sefer yapılarak, yoğunluk azaltılmaya çalışıyor.

İSTASYONLARDAN DÖNDÜLER
İZBAN grevinden henüz haberi olmayan ve az sayıdaki seferlerin hangi saatlerde yapıldığını bilmeyen bazı kişiler de bulunuyor. Grevden habersiz olanlar, İzmir Metro'dan aktarma yapılan Halkapınar İstasyonu'nda, içeri girilmemesi için bugün saat 11.00'den sonra çekilen güvenlik şeridini görünce şaşırdı. İstasyondan dönmek zorunda kalan yolculardan kimisi duruma tepki gösterdi, kimisi ise grev yapan işçileri destekledi. İstasyona gelenleri, buradaki güvenlik görevlileri karşıladı. Görevliler, yolcuların en kolay yoldan gidecekleri adreslere ulaşması için yardımcı olmaya çalıştı.

İSTASYONLARDA ANONSLAR YAPILDI
İZBAN istasyonlarında, grev dışında çalışan trenlerin saatleri konusunda da gün boyu anonslar yapıldı. Anonslara ve grev pankartlarına rağmen istasyonlara gelen yolculardan Mürsel Çağlayan, işçilerin grevde olduklarını bilmediğini ve karşılaştığı duruma şaşırdığını söyledi. Aliağa'ya gideceğini, ancak tren çalışmadığı için farklı bir yol bulmak zorunda olduğunu ifade eden Çağlayan, mağdur olduğunu belirtti. Ömer Giden isimli yolcu ise İZBAN işçilerinin grevini desteklediğini söyledi. İZBAN'ın yolcular açısından büyük kolaylık olduğunu da dile getiren Giden, "Bu trenler büyük kolaylık ama işçiler de haklarını almalı. Biz şimdi her yere araçla gideceğiz, trafikte dur-kalk zor oluyor. İZBAN ile bir kerede gitmek istediğimiz yere gidiyoruz" dedi.

'İZBAN YOK, ŞOKE OLDUM'
Örgün Kartal isimli yolcu da, "İZBAN yok, şoke oldum. Aslında grevi biliyordum ama yolcuları mağdur etmemek adına çözüm bulacaklarını düşünüyordum. Şaşırdım, şimdi geri dönüyorum" diye konuştu. Nursel Çakmak isimli bir yolcu da, greve tepki göstererek, "Dertleri ne bunların, maaşları mı yetmiyor? Kızım ve oğlum sabah işe geç kaldı. Ne olacak böyle?" dedi.

Öte yandan, toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinin sonuçsuz kalması üzerine geçen Ekim ayında sakal bırakarak pasif direniş sergileyen işçiler, henüz sakal tıraşı olmadı. İşçiler, sözleşmenin imzalanması halinde, tıraş olacaklarını söyledi. (DHA)

 
Jokeyini sırtından atan at, yarışı en önde bitirdi
 
CHP’li Manduz’dan iddialı çıkış: Aday olursam 180 bin oy alırım!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ticani 12 Aralık 2018 Çarşamba 22:21

İzmir''de İZBAN AŞ ile Demiryol-İş Sendikası arasında bir süredir devam eden toplu sözleşme görüşmelerinin sonuçsuz kaldığını biliyoruz. Bu nedenle de iki günden bu yana İzmir’de en büyük toplu taşıma aracı olan İZBAN’da çalışan işçiler greve çıkmışlardır. Grevin galibi olmaz. İşçilerin yarısı açlık sınırının altında yarısı ise yoksulluk sınırının altında çalışırken, bir an önce işçilerin ekonomik, demokratik, siyasi, sosyal ve sendikal taleplerinin yerine getirilmesi sağlanmalıdır. Günde 500 bine yakın insan sabah evinden çıktığında işine gidememekte, akşam evine dönememektedir. Yüzlerce öğrencimiz okula gitmekte zorlanıyorlar. Aynı şekilde hastalar hastaneye gidemiyorlar. Üstelik kışın en soğuk günlerindeyiz ve özellikle de yaşlılar ve hastalar için bu durum kabul edilebilir değildir. Bu durum çözüme kavuşturulmalı, insanların seyahat özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılmalıdır. Ulaştırma Bakanı da bu konuda kendisine düşen görevi yapmalıdır. Kani Beko CHP İzmir milletvekili.

Yorumu oyla      9      5  
antreman 12 Aralık 2018 Çarşamba 22:13

Yillardir grevin adini unutan sendikacilar baska yerde grev yapamiyorlar Izmir konu olunca birileride sirtlarini sivazlayiayinca grev yapiyorlar. Gecen yil Izdeniz bu yil Izban. Izmir sendikacilarin grev antreman sahasi degi. Belediye sakin taviz verme 340 kisi 5 milyon kisiyi magdur edemez

Yorumu oyla      10      5  
Şarlo 12 Aralık 2018 Çarşamba 20:58

Grev istense ertelemezmiydi veya cumhurmu eziyet ediyor yoksa cumhuramı eziyet ettiriliyor.

Yorumu oyla      9      5  
Cem 12 Aralık 2018 Çarşamba 20:54

izban bir kamu toplu ulaşım aracıdır. bu grev bu soğuk kış gününde binlerce çalışanı öğrenciyi yaşliyı çok zor duruma sokmaktadır.kamu yararı için hükümet acilen bu grevi sıcak bahar yada yaz aylarına ertelemelidir. ertelenmiyorsa o zaman kamu yararını düşünmeyen bir kamu yönetimi var demektir.

Yorumu oyla      9      5  
izmirli 12 Aralık 2018 Çarşamba 18:15

olmasınlar traş kardeşim ticani gibi dolaşssınlar pasif direnişi bir kere de sinekkaydı tıraş olarak yapın kardeşim bakın o zaman halk desteği nasıl oluyormuş görün illa kirli bir direniş mi yapıyorsunuz.Biz halka saygımızdan dolayı hergün tıraşlı olarak çalışacağız deyince dünyanın sonu mu gelir.....

Yorumu oyla      12      5  
veli 12 Aralık 2018 Çarşamba 16:21

bu soğukta insanlar mesaiye yetişemiyor,asgari ücretli insanlar paralarını taksilere vermesi reva mı?Devlet grevi sonlandırmalı

Yorumu oyla      12      5  
Şaşırmayın 12 Aralık 2018 Çarşamba 15:03

Aynı eziyeti İzmir BB elinde imkan olmasına rağmen ESHOT otobüslerinin hattını 2 km daha uzatmadığından yaşıyoruz ! Bazı bölgelerde Belediyenin toplu ulaşım hizmeti de güllük gülistanlık değil !

Yorumu oyla      10      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Jokeyini sırtından atan at, yarışı en önde bitirdi
Kocaeli'de gerçekleştirilen at yarışında 2. koşuda 3 numaralı Bullet Proof ...
Kızılay'a mahkeme kararıyla kayyum atandı!
Kızılay’a mahkeme kararıyla idari kayyum atandı. Kızılay yönetimi karara itiraz edecek.
İzmir topladığı mantarları yiyen kişi zehirlendi
İzmir'in Ödemiş ilçesinde ormandan mantar toplayıp, yiyen yiyen tarım ...
 
Tarihi adım atıldı: Efes denize kavuşuyor!
Tarihi adım atıldı: Efes denize kavuşuyor!
İzmir'de tarlaların arasındaki tarih
İzmir'de tarlaların arasındaki tarih
'Sahte reçete' operasyonu: 18 gözaltı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında "sahte reçete" soruşturması ...
 
İzmir'in asayiş raporu: 1 haftada 278 kişi!
İzmir'de son bir haftadaki asayiş uygulamalarında çeşitli suçlardan aranan 278 kişi yakalandı. 
İzmir'de flaş operasyon: Örgüte bomba almak için para toplamışlar!
İzmir'de terör örgütü PKK/KCK'ya silah ve bomba almak için para topladıkları ...
Şehit Emniyet Müdürü için son görev
Makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit düşen Rize Emniyet Müdürü ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva