HABERLER>POLİTİKA
12 Aralık 2018 Çarşamba - 13:43

CHP’li Manduz’dan iddialı çıkış: Aday olursam 180 bin oy alırım!

Karabağlar Belediye Başkan Adayı Adayı Manduz, “CHP’de 35 yıllık serüvenim var. Bu kenti tanıyorum. Demografik yapıyı en iyi bilenlerden biriyim. Sadece kitap üzerinde çalışmadım. Sokakları insanları yerinde inceledim. Sadece CHP’lileri değil her kesimden insanı sevdik, birbirimizi tanıdık. Aday olursam iddia ediyorum yüzde 80 oy alırım. Siyasi partilere oy vermeyen kızgın seçmen hedef kitlemiz. 70 bin oy farkla seçimi alacağım. Tartışmaya açık bir durum bırakmayacağım. 180 bin oyun altına düşmeyeceğiz. Her iki oydan birisini alacağız” dedi.

CHP’li Manduz’dan iddialı çıkış: Aday olursam 180 bin oy alırım!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Polat Manduz, Sonsöz TV’de yayınlanan, ‘Günaydın Ege’ programına katıldı.

Karabağlar’da geçmiş yıllarda ilçe başkanlığı görevini yürütmüş olan Manduz, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler noktasında önemli açıklamalarda bulundu.

Manduz, belediye başkanlığına talip olmasının gerekçelerini anlattı. Hazırladığı projelerden örnekler veren Manduz aday olması durumunda sandıktan çıkacak sonuca dair öngörüde bulundu ve iddialı çıkışlara imza attı.

PARTİMDE 35 YILLIK BİR SERÜVENİM VAR!
Partiye uzun yıllar çeşitli kademelerde hizmet ettiğini vurgulayan Manduz, “CHP’de 35 yıllık serüvenim var. Aday olduğum yere dönüp hiç aday olmadım. Karabağlar’da tüm sokakları bilirim. İlçeme hakimim. İlçe başkanlığım dönemimde hane örgütlenmesini başlattık. Mahallelerimizde üyelerimizi ziyaret ettik. Sonra oy verenleri ziyaret ettik ve sonrasında hanelerden gönüllü çalışma gurupları çıkardık. Komisyonlarımızı oluşturduk. Sahaya 300-500 kişiyle iniyorduk” dedi.

SADECE KİTAP ÜZERİNDE ÇALIŞMADIM
‘Niye belediye başkanı olmak istediniz?’ sorusunu yanıtlayan Manduz, “İki nedeni var. Bir; partinin içinde bulunduğu dönemde toplumun farklı kesimleriyle iletişim kurdum. İki; o toplumun tamamına yakınının sorunlarını biliyorum. Ömrümün neredeyse tamamını Karabağlar’da geçirdim. Her sokağını bilirim. Yaşam alanımı değiştirmedim. 2009 yılında bir gece yarısı operasyonla merkezi hükümet sınırlarını çizip Konak’tan ayırdı. Bunu neden yaptılar? Hükümet merkez ilçelerinden birini alıp yoğunluğunu oraya aktarmak istedi. Bizim parti dinamizmimiz ve İzmirliler buna izin vermedi. Halkımız sahip çıktı. Bu kenti tanıyorum. Demografik yapıyı en iyi bilenlerden biriyim. Sadece kitap üzerinde çalışmadım. Sokakları insanları yerinde tanıdım,  inceledim. Sadece CHP’lileri değil her kesimden insanı sevdik, birbirimizi tanıdık” diye konuştu.

HÜKÜMETİN KARABAĞLAR’A BİR TANE PROJESİ YOK!
Manduz ilçesinin ihtiyaç öncelikleri hakkında bilgi verirken, “Karabağlar’ın en önemli konusu kentsel dönüşüm. Hükümet 550 hektarlık alanı sakıncalı bölge ilan etti, o belayı sardı. ‘Ben sizi başka yere göç ettireceğim’ anlayışıyla hareket ediyor. 6 yıldır bunun mücadelesini veriyoruz. 12 mahalleyi ve 30 binin üzerinde parseli ilgilendiren bir süreç. Hükümet sadece yüksek katlar yapıyor. Çevre düzenlemeleri, sosyal kullanım alanlarını hiç düşünmediler. Yüz binlerce insanı ilgilendiren bir konu. Orada kurulan dernekler, yaşayanlar, belediye, biz bir direnç sağladık. Orada ihtiyaç varsa yüzde yüz memnuniyetle gerçekleşebilir. Orada bir rant varsa halk paylaşabilir. Kentsel dönüşüm sadece ev sahibi olmak değildir. Bir bütün olarak düşünmeliyiz. Bunlardan dolayı partimiz açısından Karabağlar’da ben bir sıkıntı görmüyorum. Aday olursam iddia ediyorum yüzde 80 oy alırım. Merkezi hükümetin Karabağlar’da bir tane projesi yok” açıklamasını yaptı.

ADAY OLDUĞUM AN UMUDU BİTER!
AK Parti’nin ilçedeki durumuna değinen Manduz, CHP’li başkanların başarılı bir grafik çizdiğin ifade etti. Manduz, “Aday olduğum an AK Parti’nin adayı olacağı söylenen kaymakamın umudu biter. Devletin olanaklarını çok iyi kullandı. Ekonomik anlamda dar gelirli insanlar üzerinde biat kültürü oluşturdu. Kaymakam bunu iyi kullandı. Yaptıkları sandığı etkilemez. Kaymakam Karabağlar’da ne yapmıştır? Yapmış olduğu birkaç okul dışında sosyal yardımlar yaparak ilerlemeye çalışmıştır. Devletin yapması gerekeni yapmıştır. Karabağlar’da CHP’li başkanlarımız çok faydalı işler yaptılar. Kenti toparlamak için çok çalıştılar. Belediyeye ait dershanemiz var. Ailelere müthiş bir destek sağlandı. Karabağalar’ın 4’te 3’ünde çarpık kentleşme var. Belediyemiz gerekli desteği vermesine rağmen yetersiz kalınıyor. Karabağlar’ın sorunları çok” dedi.  

NASREDDİN HOCA HEYKELİ İÇİN: ORAYI EĞİTİM YUVASI YAPACAĞIZ!
Hazırladığı projeler üzerinden konuşan Manduz, Nasreddin Hoca heykeli üzerinden yaşanan tartışmaya da ayrı bir parantez açtı. Manduz, “Biz orayı eğitim yuvası yapacağız. Gençlerimize yönelik bir yer haline getireceğiz. Biz üniversite istiyoruz. Üniversiteler sadece halk için oluşmalı. Merkezi hükümetler o bölge halkına projeyle ilgili ne düşündüğünü sorsunlar. Belediyelerimizin koyacağı katkılar nelerdir bir sorsunlar. Biz halkımıza rağmen hiçbir şey yapmayacağız. Biz halkımızla beraber yürüyeceğiz. Siz ne istiyorsunuz diye soracağız. Kadın barınma evleri yapacağız. Süre geçici değil. Ekonomik, psikolojik destek sağlayacağız. Oradan istediği zaman ayrılacak. Akademisyenler, mahalle temsilciklerimizle bir ekip oluşturduk. Projelerimizi bir kitapçık haline getirdik. Aday olduğumuzda bunu halkımızla paylaşacağız. Oluşturulan projeler halkın ta kendisi! Kreş, anaokulları, tüketim kooperatifleri gibi projelerimiz var. Direkt halkı ilgilendiriyor” açıklamasını yaptı.

KIZGIN SEÇMEN HEDEF KİTLEMİZ!
Manduz, “Değişik kesimlerden oy alabileceğim iddiasını taşıyorum. Ben insanlarla sokaklarda birlikte oturmuşum. CHP’ye oy vermeyen diğer kitlelerin oyunu alabilmek en büyük özelliğimizdir. Yüzde 10 küsur oy aldığımız mahallelerimiz var. İlçe başkanıyken buralarda miting çağrısı yaptım. 10 binlerin üzerinde mitingimize geldiler. Siyasi partilere oy vermeyen kızgın seçmenleri topladık. Zaten hedef kitlemiz onlar. Mazlumun yanında yer almış biri olarak söylüyorum” dedi.

DEĞİL KAYMAKAMI KİMİ GETİRİRLERSE GETİRSİNLER!
Manduz ayrıca, “Kimi getirirse getirsinler seçimi alacağız. Ama fark şu olacak ben yüzde 80 ile oy alacağım. Altını çiziyorum 70 bin oy farkla seçimi alacağım. Tartışmaya açık bir durum bırakmayacağım. Değil kaymakam kimi getirirlerse getirsinler! 58 mahallemiz var. Mazbatayı aldığım günün sabahında 05:00’te kalkacağım ve her mahalleye teşekkür edeceğim. 180 bin oyun altına düşmeyeceğiz. Her iki oydan birisini alacağız. Yüzde 12-18 aldığımız mahallelerdeki oyu yüzde 35-50’lere çıkaracağım. Ben bir rol model olacağım. Başkanlığımda bize oy vermeyen seçmenler, ‘ben bugüne kadar niye CHP’ye oy vermedim?’ diye kendilerine soracak” ifadelerini kullandı. 

 
İZBAN grevinde 3. gün: Her 24 dakikada 1 sefer var!
 
Erdoğan duyurdu: İşte yerli helikopter
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karabağlar halkı 12 Aralık 2018 Çarşamba 16:50

Polat bey çalışmalarınızı büyük bir dikkatle takip ediyorum ve şunu gördüm gerçekten halka hizmet için bu yola baş koymuş birisisiniz umarım genel merkezde mezhepçilik ön plana çıkmaz .

Yorumu oyla      9      6  
Soldemokrat 12 Aralık 2018 Çarşamba 15:31

Vicdan sahibi biri olmalı aday olacak kişi memleketçilik yapmadan insanca dürüst hak hukuk adalet anlayışıyla biri olmalı mahalleleri bilmekle değil o mahallenin sorunlarını çözmek lazım

Yorumu oyla      10      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Fırat'ın doğusuna harekat birkaç güne başlayacak'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde ...
CHP’li Sındır: Cumhurbaşkanı nerede?
CHP İzmir Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Kamil Okyay Sındır ...
Kılıçdaroğlu'dan ittifak açıklaması
Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ittifak görüşmelerine ilişkin olarak, "Görüşmeler ...
 
Bahçeli'den 'sarı yelek' çıkışı: Bedelini ağır öderler!
MHP lideri Bahçeli, 'Sarı Yelek' terörüne özenen varsa bunun bedelini ...
CHP Bornova aday adayı İnal: Üreticiyi, tüketiciyle buluşturacağız
CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Ethem İnal Bornova Ziraat Odası ...
Kılıçdaroğlu'dan sendikalara çağrı!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, aile yardımları sigortasına dikkat çekerek sendikaların ...
 
CHP’li Yücel’den Zeybekci çıkışı: İzmirlinin tek derdini yemek içmek sanıyorlar!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de 2014'te kaybettiği 8 ilçeye özel çalışmalarını ...
CHP’li Sertel’den Meclis kürsüsünde Ozan Arif’li gönderme!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Meclis’te ...
‘Manisalı Gençler’ Başkan Pekdaş’a destek için Kılıçdaroğlu’na gittiler!
Konak Belediye Başkanı Pekdaş’a Manisalı Gençler Davası üzerinden yöneltilen ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva