HABERLER>POLİTİKA
1 Ağustos 2018 Çarşamba - 12:14

İYİ Parti İzmir’in patronu Ükünç: Yerel seçimler için iddialıyız!

İl Başkanı Ükünç, 24 Haziran seçimlerinin sonuçlarını değerlendirirken, 2019 yılında yapılması planlanan yerel seçimler üzerinden, “Tire’de, Ödemiş’te, Selçuk’ta, Gaziemir’de, Menderes’te, Urla’da, Bergama’da ciddi anlamda şansımız olduğunu düşünüyorum” dedi.

İYİ Parti İzmir’in patronu Ükünç: Yerel seçimler için iddialıyız!

EGEDESONSÖZ- İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

İl Başkanı Ükünç, 24 Haziran seçimleri üzerinden yaptığı değerlendirmede önemli ifadeler kullandı. Başkan Ükünç 2019 yılında gerçekleşmesi planlanan yerel seçimler için de parti olarak iddialı olduklarını söyledi.

İYİ PARTİ’NİN TEZ KONUSU OLACAĞINA İNANIYORUM, 5 MİLYON CİDDİ BİR OY!
Ükünç, “Bizim için gerçek sınav yerel seçimler olacak. Genel seçimlerde aldığımız sonucu kıyaslayabileceğimiz sonuç yok. Genel başkanımızın söylemek istediği 8 aylık süreçte çok zor şartlarda, her türlü engellemelere rağmen direnen bir teşkilat yapımız vardı. Gazetemiz yok, basında yer verilmedi. AK Parti’nin ilk çıktığı günleri hatırlayın. İYİ Parti’nin tez konusu olacağına inanıyorum. Kısa süre içinde 5 milyon oy çok iddialı bir rakam. Bizim de eksiğimiz vardır. İYİ Parti Genel Başkanının Meral Akşener olduğunu bilmeyen bile vardır. Ulaşamadığımız kesim vardır. İzmir’de 317 bin oy aldık. Bu başarıdır. Baskın seçim bizim insanlara ulaşmamamız için yapıldı” dedi.

BİZİM CHP’DE DE MHP’DE DE EMANET OYLARIMIZ VAR HALA
“Sağ- sol kutuplaşmasının en çok İYİ Parti’ye zarar verdiğini gördüm” sözleriyle konuşmasını sürdüren Ükünç, “Genel başkanımızın partinin oyunun altında kalması en çok üstünde durmamız gereken konu. Türkiye’de bir sağ-sol dengesi var. Bunu kabul etmek lazım. Tayyip Erdoğan’ı istemeyen ve gönlü Meral Akşener’de olan kesimin İnce’nin çıkışını görerek oy verdiğin düşünüyorum. Seçimlerde büyük hata yapmadık. En büyük zararı bu kutuplaşmadan gördük. Bizim CHP’de de MHP’de de emanet oylarımız var hala. Anadolu’da ‘aman sol parti kazanmasın’ dedi ve en güçlü gördüğü partiye oy attı. Batı illerinde de tam tersi oldu. ‘İnce’nin daha çok şansı var’ diyerek oy kullandı. Daha çok şansı olan adaya seçmen yöneldi. Yerel seçimlerde anketlerde çıkan oyları geri alacağımızı düşünüyorum. Yerel seçimlerdeki dinamikler genel seçimlere göre daha farklıdır” diye konuştu.

KUTUPLAŞMA, TERÖR VE EKONOMİDEN DAHA TEHLİKELİ!
Ükünç, kutuplaşmanın terör ve ekonomiden daha büyük risk ve tehlike taşıdığını vurgularken, “Türkiye’de AK Partili olanlar ve olmayanlar diye bir kutuplaşma var. Çok tehlikeli bir kutuplaşma. Bu kutuplaşma ekonomi ve terörden daha fazla tehlike içeriyor. Bazı ilçelerde insanlar kahvelerini ayırır noktaya gelmişler. Bu çok tehlikeli bir şey. Bunun zararı Türkiye’nin yıllarını alabilir. Ekonominin dinamik nüfusuyla üreten bir yapıyla çözüleceğine, terörün güçlü orduyla çözüleceğine inanıyorum. Ama kutuplaşmadan öteki dil kullanmayı bırakarak kurtulmalıyız. Liderlerde hep bir tehdit söylemi var. Bunun çok büyük zararını görürüz” açıklamasında bulundu.

İYİ PARTİ’DE MENFAAT BİRLİKTELİĞİ YOK
Ükünç, “İYİ Parti’de menfaat birlikteliği yok. Diğer partileri rencide etmek istemiyorum ama burada samimi, inanç birlikteliği var. OHAL döneminde parti kurmak bir cesaret işidir. Genel başkanımızın söylediği gibi ‘cesurlar hareketi’… Bu inanç birlikteliğinin kolay kolay yıkılacağını düşünmüyorum. Biz Türkiye’de doğru işler yapmaya çalışıyoruz. Böyle bir partide il başkanlığı yaptığım için çok gururluyum. Çocuğunu işe sokmak isteyen, devletle işi olan bize gelmez. Böyle insanlarla bir arada olmaktan çok mutluyum” dedi.

İNCE SANKİ AK PARTİ’NİN ADAYIYDI, POMPALANDI
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, rakibi olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’yi seçtiğini söyleyen Ükünç, “Türkiye’de sağ pati adayını sağ parti adayı devirir. Sol bir adayın seçim kazanabileceğini düşünmüyorum. Seçim sürecinde Muharrem İnce’ye basında çok yer verildi. Sanki CHP’nin değil AK Parti’nin adayıydı. Tüm televizyonlarda pompalandı. Akşener kalsaydı bu seçim ikinci tura kalırdı. Yine kendi rakip adayını seçti, belirledi. Ona yüklendi. Kırılamayan AK Parti-CHP kutuplaşmasında başarılı oldu. Seçimin yıldızı Meral Akşener olmuştu. Birçok söylediğini yaptırdı. Yıllardır etkili olmayan muhalefeti canlandırdı” ifadelerini kullandı.

CHP İLE YAZILI BİR İTTİFAK OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM
Genel seçimlerde oluşturulan Millet İttifakı’nın yerel seçimlerde yapılmayacağını düşündüğünü söyleyen Ükünç, “Millet İttifakı gibi bir durum olacağını sanmıyorum. Ama il başkanı olarak benim vereceğim bir karar değil. Yazılı bir ittifak olacağını zannetmiyorum. O genel merkezin vereceği bir karar. Şu an yerel seçim hazırlıklarına başladık. AK Parti’nin efsane belediyecilik anlayışının başkanların görevden alınmasıyla yerle bir olduğunu görüyorum. Onların belediyecilik anlayışını bir kenara koyalım. AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün, ‘İzmir’de iktidar olacağız’ söylemini gayet normal karşılıyorum. Siyaset iddia işi. Ama 16 yıldır iktidar partisinin İzmir’de aldığı sonuçlar ortada. Ben İYİ Parti’nin yerel seçimlerde iddialı olduğunu söylüyorum. Genel başkanın görevi bırakma sürecinde gördüm ki halk bizden umut bekliyor. Bunda CHP belediyecilik anlayışının etkisi var. Halkta bir bıkkınlık var” dedi.

12 AĞUSTOS’TA REVİZYON OLACAKTIR
Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek kurultay hakkında açıklama yapan Ükünç, “12 Ağustos’tan sonra teşkilatta bir revizyon olacaktır. İzmir’de de olacaktır, istifa eden arkadaşlarımız var. İlçe ve il yönetiminde belediye meclis üyesi ve başkan adaylığı düşünenler olacaktır, bir tarih belirleyerek istifalarını alacağız. Sürece erken başlamayı düşünüyoruz” diye konuştu.

YEREL İÇİN İLÇE SAYDI, İDDİALI KONUŞTU!
Yerel seçimler için iddialı konuşan Ükünç, “Ciddi anlamda oyumuzun yüksek olduğu, şanslı olduğumuz ilçeler var. Rakam vermek doğru değil ama her ilçede iddialıyız. Tire’de, Ödemiş’te, Selçuk’ta, Gaziemir’de, Menderes’te, Urla’da, Bergama’da ciddi anlamda şansımız olduğunu düşünüyorum. Saymadığım ilçelerde iddialı değiliz anlamı çıkmasın. Genel seçimler için, ‘bu sefer böyle oldu ama yerelde oyumuz sizin’ diyen çok sayıda vatandaş var” dedi.

CHP’DEKİ İMZA SÜRECİ KENDİLERİNE ZARAR VERİR!
CHP’deki imza süreci hakkında konuşan Ükünç, “İki kez rakip olduğu Kılıçdaroğlu tarafından cumhurbaşkanı adayı gösterildi. Süreçte bir daha, ‘aday olmayacağım’ dedi. Gelinen noktada CHP’de öyle bir karışık durum var ki. İnce sanki bu lafı söylememiş gibi genel başkana, ‘siz onursal başkan olun, ben genel başkan olayım’ dedi. Bu bir tezat! Bu imza sürecinin CHP’ye yerel seçimler öncesinde fayda getireceğini düşünmüyorum. Bölünme var. Dün, ‘İnce Türkiye’yi yönetebilir’ diyenler bugün bu söylemleri yapıyor. Bunu bir il başkanı olarak değil Türkiye’deki bir seçmen olarak söylüyorum. İnce’nin yaptığı imza toplama meselesini çok etik bulmuyorum. Başka partinin il başkanı olarak fazla da konuşmayayım. Onların iç meselesidir” açıklamasında bulundu.

SEÇMENİN GÖNLÜ İYİ PARTİ’DE KALDI!
Yerel seçimlerde kentteki tablonun değişeceğini söyleyen Ükünç, “İzmir’deki tablo değişir. İYİ Parti, HDP dışındaki seçmende hep ikinci parti konumunda. Seçmenin gönlü İYİ Parti’de kaldı. Seçmen bu tercihini yerel seçimlerde kullanacak. Genel seçimlerde iki adaylı bir yarış varmış gibi bir hava vardı. Yerel seçimlerde çok daha farklı bir pozisyon çıkacaktır. AK Parti kurulduğu tarihten itibaren yerel seçimlerde hep oy kaybetmiş. CHP’de yaşanan olumsuz bir süreç var. İYİ Parti’nin bu durumu iyi kullanacaktır. Biz diğer partilerde karışıklık olsun diye fırsatçı düşünmeyiz ama seçmen kavgalı yere gitmez” dedi.

KISMET OLUR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ KAZANIRSAK…
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün, ‘iktidar olursak, tramvayı kaldıracağız’ çıkışı üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki hizmetlerini değerlendiren Ükünç, “Kısmet olur da Büyükşehir Belediyesi’ni kazanırsak oturur bakarız. Ama çok büyük maliyetle yapılmış bir işi kaldıracağız demek doğru değil. İzmir’in ciddi problemleri var. Belli noktalarda iyi yönetilmediğini ben de düşünüyorum. İzmir potansiyeli yüksek bir şehir. İzmir’in belediye başkanı gerçek anlamda bir lider olmalıdır. Aziz Bey’i eleştirmek için söylemiyorum. İzmir’i cazibe merkezi haline getirmek lazım. Örneğin, sağlık turizminin merkezi yapabiliriz. Bizim de çalışmalarımız var. İzmir’de trafik ve otopark problemi var. Planlama eksiği var. Kentsel dönüşümde çok ciddi yanlışlar görüyorum. Bölgesel anlamda değil parsel anlamında yapılan ‘tek binayı yık-yap’ anlayışının doğru olmadığını düşünüyorum. Yerel seçimlere ciddi hazırlanacağız. İzmir’i dünya markası yapacak bir belediye başkanına ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu bir ekip işi. Bunu İYİ Parti başarır” ifadelerini kullandı.

 
'Döve döve doğurttular' iddiası için yeni gelişme!
 
Kolestrolü yüksek olanlara müjde: Egeli bilim insanları buldu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürkan 1 Ağustos 2018 Çarşamba 12:57

Seçimlerde tek başarı vardır, o da kazanmaktır. İyi Parti'nin adayı yüzde 7 oy almıştır. Ortada başarı falan yoktur. Kimse kendini kandırmasın. Parti de ittifak olmasa bugün meclis dışında kalmıştı. Yeni kurulmuşta, 5 milyon oy iyiymiş. Yahu AKP kurulduğu günden beri iktidar , 16 yıl sonunda da adayı seçimleri açık ara aldı. Partisi de 40' un üzerinde oy aldı. Başarı budur. Bizim ülkede muhalefet başarısız olduğunu bir türlü kabul etmiyor.

Yorumu oyla      10      8  
DEVRİM 1 Ağustos 2018 Çarşamba 12:34

OYLARIMIZ SENİNDİR İYİ PARTİ. GEL ARTIK İZMİR BÜYÜKSEHİR SENİ BEKLİYOR

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de flaş istifa!
İYİ Parti Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Beker istifa ettiğini açıkladı.
Erdoğan'dan Brunson açıklaması: Tehdide prim vermeyiz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile Rahip Brunson üzerinden gerilen ilişkilerle ...
AK Parti'nin A Takımı'na 'tırpan' iddiası!
AK Parti'nin 18 Ağustos'ta yapılacak olan 6'ncı Olağan Kongresi!nde MKYK'nin ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Ecevit sağ olsaydı, CHP için nasıl bir şiir yazardı?
Mehmet KARABEL yazdı... Ecevit sağ olsaydı, CHP için nasıl bir şiir yazardı?
AK Partili Dağ'dan Kocaoğlu'na dönüşüm çıkışı: Yorum değil icraat bekliyoruz
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, kentsel dönüşüm konusunda ...
Yaldız’dan ‘kurultay’ çıkışı: CHP’nin zeminine dinamit döşüyorlar!
İntegral Araştırma Genel Koordinatörü Ümit Yaldız, CHP’deki kurultay tartışmaları ...
 
CHP'li Polat: Enerjimizi yerel seçimlere harcamalıyız
İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP’nin bir demokrasi sürecinden geçtiğini ...
İzmir’de flaş gelişme: İki önemli isim imzasını geri çekti!
CHP’de sıcak saatler yaşanıyor. Son bulan imza hareketine yönelik birbirinden ...
Muhaliflerden Kılıçdaroğlu'na uyarı: Aksi halde...
CHP PM Üyesi Gaye Usluer, "Genel Başkanımızın bu sürecin daha yıpratıcı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva