HABERLER>EKONOMİ
18 Ekim 2014 Cumartesi - 11:38

İTO’dan Başkent çıkarması: Limana ‘Yıldırım’ destek

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş başkanlığında İzmir heyeti ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Binali Yıldırım, kruvaziyer turizmine destek sözü verdi. Yıldırım, kruvaziyer gemiler için pilotaj, römorkör, fener, sahil sıhhiye ve liman ücretlerinin uygun hale getirilmesi ve ücretlerde yeniden değerlendirme yapılması konusunda çalışma yapacağını ifade etti.

İTO’dan Başkent çıkarması: Limana ‘Yıldırım’ destek

EGEDESONSÖZ - Son aylarda kan kaybeden İzmir'in kruvaziyer turizmine Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Binali Yıldırım'dan destek geldi. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İTO Meclis Başkanı Rebii Akdurak ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yılmaz'ı kabul eden Yıldırım, kruvaziyer gemiler için pilotaj, römorkör, fener, sahil sıhhiye ve liman ücretlerinin uygun hale getirilmesi ve ücretlerde yeniden değerlendirme yapılması konusunda çalışma yapacağını ifade etti. Yıldırım ayrıca,  Pasaport limanı dalgakıran projesi, Balık Hali’nin deniz kenarına taşınması konularıyla da ilgileneceğini belirtti.

YILDIRIM'A KRUVAZİYER DOSYASI
Yıldırım'ı ziyaret eden Demirtaş, kruvaziyer turizminin geliştirilebilmesi için yapılması gereken çalışmaların yer aldığı raporu Yıldırım’a sunarak destek istedi. Demirtaş,  "Artık İzmir’in homeport olmaya ihtiyacı var. Dış hat direk uçuş bağlantılarının güçlendirilmesine ihtiyacımız var. 2016’ya hazır olmak istiyoruz. Bunun için de kruvaziyer şirketlerinin limanla ilgili sorunlarını halletmemiz gerekiyor. Havalimanı ile liman arasındaki bağlantıyı kurmamız şart. Limana kruvaziyer yolcu terminali kazandırılması, Izmir Alsancak Limani'nda konteyner ve kruvaziyer yatırımlarının devam etmesi, ro-ro ve ro-pax gemilerim yanaşabileceği bir terminal yaratılması gerekiyor. Ayrıca, Türkiye Kruvaziyer Platformu'nun ikinci genel toplantısını en kısa zamanda düzenlemeliyiz” dedi.

Demirtaş ayrıca, Izmir Yarımada’da su ürünleri ihtisas organize sanayi bölgelerinin kurulması, İzmir balık halinin Güzelbahçe’de deniz kenarına taşınması, pasaport yat limanı projesi ve ticaret odalarının kentsel dönüşüm projelerinde yer alması konularında da, Yıldırım’dan destek istedi.


İTO heyeti ayrıca Gümrük ve Ticaret Müsteşarı Ziya Altunyaldız ile görüştü. Bilgi ve teknoloji üretiminin önemine dikkat çeken Demirtaş, “Artık çağımız bilgi ve teknoloji çağı. 2023’te 100 milyar dolar ihracata İzmir’in  katkı koyabilmesi için bilim ve teknoloji üretip ihraç etmemiz gerekiyor” dedi. İTO’nun ihracatçı üyelerine daha iyi hizmet sunulması amacıyla İzmir Gümrük Müdürlüğü karşısında bir ihracat belge ofisi açmak üzere olduğunu belirten Demirtaş, ön incelemede veri giriş salonu için olumlu görüş alındığını ifade etti.

SANTRAL DESTEĞİ İSTENDİ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a, doğalgaz santrallerinin önemli zorluklar içinde olduğunu ve ödeme güçlüğü çektiğini aktaran Demirtaş, “Bugünlerde dert çok, biz de size dert anlatmaya geldik” dedi. Demirtaş, Anadolu ve Trakya Doğalgaz Santralleri Derneği (DOĞSANT) üyelerinin toplam kurulu güç kapasitesinin 3.000 MW’a yakın olduğunu, yeni üyeler ile birlikte bu kapasitenin daha da artacağına dikkat çekerek, “Organize Sanayi Bölgeleri olarak her bölgede santral kurmayı gündeme aldık ancak maliyetlerin yüksek olması nedeniyle santraller kendi OSB’lerine dahi elektrik veremedi. Sektör kurak bir sezonda ancak Bakanlıkça alınacak önlemler sonunda tüm sektörün gelir elde edeceğine inanıyoruz” dedi.
DOĞSANT üyelerinin sorunlarını dinleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Ziyaretinizden öncesi ve sonrası arasında mutlaka bir fark olacak. Her sorunu titizlikle değerlendireceğim” dedi. Yıldız, piyasaların şeffaflığı ile ilgili endişeler konusunda, Bakanlığın her resmi başvuruya cevap verdiğini, bilgi almak istenildiğinde Bakanlığa resmi yazı yazılması durumunda sürecin tüm detayları ile paylaşıldığını belirtti. Özellikle kış aylarında doğalgazda tüketim artışı yaşandığına dikkat çeken Yıldız, “Buna bağlı olarak geçen yıllarda yaşanan doğalgaz arz krizi birlikte düşünüldüğünde, doğalgazdan elektrik üretimi yapan şirketlerimiz çok ciddi bir açmazla karşı karşıya kalıyor. Bakanlık olarak her türlü talebi tek tek değerlendiriyoruz” diye konuştu.

İTO’nun, Türkiye’deki urge projeleri arasında plastik ve kuyumculuk projelerinin en başarılı projeler arasında seçilmesi nedeniyle, Ekonomi Bakanlığı tarafından düzenlenen “2. Uluslararası Rekabetçilik Zirvesi’nde de konuşma yapan Demirtaş, “2023 yılı 500 milyar dolar ihracat hedefinde İzmir’in önemli bir rolü var. İzmir’in 100 milyar dolar ihracat hedefine ulaşabilmesi için teknoloji ve bilgi ihracatı yapması gerekiyor” dedi. Demirtaş ayrıca, urge projesinin başarısında tüm katılımcı üyelerin, danışmanların ve aralarında İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin de bulunduğu kurum ve kuruluşların büyük rol oynadığını ifade etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tevfik AKTUĞLU 18 Ekim 2014 Cumartesi 14:18

Haber AKP'ye eklemlenmesinin ilk yıllarındaki Yeni Asır başlıklarını anımsattı. Varan 57: Unakıtan ile konuştuk, ecrimisil sorunu çözülüyor. 3 ay sonra, Varan 64: Bakan, İzmir ziyareti öncesinde müjdeyi verdi: Ecrimisil sorunu çözülüyor. 2 ay sonra, Varan 69: Ecrimisilde mutlu son. Bakan ... söz verdi. Mesele, sorun yaratıp onları çözüyormuş gibi yapmak değil. İzmir'e hizmet ettim demek istiyorsanız, dört yıl önce sözü verilen 35 proje ile ilgili adımlar atın. Söz verdiğiniz metro hatları konusunda harekete geçin, Karşıyaka'yı Güzelyalı'ya bağlayın, İl Özel İdaresi'nin zaptedilen mallarının İzmir'e geri verilmesini sağlayın, .... Yoksa iş kolay: yapay bir sorun yarat; sorunu çözüyormuş gibi yap, başlıklar atılsın; millet de sana icraat adamı desin. Bu arada, 'hemşehrimiz' Binali Yıldırım seçimden sonra kaç gün İzmir'de bulundu? Malum kendisi artık sade bir milletvekili. Beyfendiyi İzmir'de daha çok görmek isteriz.

Yorumu oyla      18      6  
nihat 18 Ekim 2014 Cumartesi 12:36

köy bile degil kırsal size cok bile köy olsun bizim olsun dediniz kırsala razı olun

Yorumu oyla      13      15  
kvncozsy 18 Ekim 2014 Cumartesi 12:09

Herkes izmire 4.5 milyon nüfuslu köy diyor ama Asıl olan izmir 4.5 milyon nüfuslu üvey evlat. işte görüyorsunuz seçim zamanı binbir söz veriyorlar .heleki seçim biter de seçilemezsen izmir gene üvey evlat !!!

Yorumu oyla      21      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’deki büyük TOKİ arsasına sanayi imarı!
TOKİ ile MKE'ye ait olan Aliağa'daki Petkim Yarımadası'nda yer alan 550 ...
Yaşar Holding 69 yaşında
Yaşar Holding 69. Kuruluş yıldönümünü, yöneticilerinin bir araya geldiği ...
Multinet Anadolu KOBİ’leri ile buluşuyor
Akıllı Kart Teknolojileri alanındaki ürün ve hizmetleri ile yaşamın her ...
 
Ege’de yeni bir marka doğuyor: Egem Un
Ege’nin verimli topraklarından yeni bir un doğuyor; Egem Un. Bugüne kadar ...
TÜGİAD’ta bayrak polemiği: Çıray’la Sait karşı karşıya!
TÜGİAD Ege Şubesi Genel Kurulu, CHP'li ve AK Partili milletvekillerin ...
Egesel Triyanda Evleri İzmir'e değer katacak
Egesel İnşaat'ın, Torbalı Ayrancılar'a nefes aldıracak Triyanda Evleri ...
 
İş güvenliği zirvesinde kritik açıklama: İzmir’de 66 inşaata…
İş Teftiş Kurulu İzmir Grup Başkanı Şuayip Er, İstanbul'da yaşanan asansör ...
Gıda teknolojileri İzmir vitrininde!
Türkiye ve dünyanın önemli gıda merkezlerinden İzmir’deki FOODEX Gıda ...
Flaş! Benzin şaşırtıyor: Bir indirim daha
Akaryakıt dağıtım şirketleri, benzin satış fiyatlarında litrede ortalama 8 kuruş indirim yaptı.
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva