HABERLER>EKONOMİ
18 Haziran 2014 Çarşamba - 19:32

İTO Başkanı Demirtaş’tan bomba yorum: Vali’yle…

Geçtiğimiz hafta İzmir Valisi Mustafa Toprak başkanlığında yapılan toplantıda gündeme gelen İzmir Turizm Konseyi'ne ilk tepki İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'tan geldi. Vali Toprak'ın başkanlığına karşı çıkan Demirtaş, "Vali başkanlığında bir kurul ile turizmi geliştiremeyiz. EXPO'da da Vali başkanlığında aynı modeli uyguladık ama kazanamadık. Nal topladık" dedi.

İTO Başkanı Demirtaş’tan bomba yorum: Vali’yle…

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu misafir ettikleri meclis toplantısında, turizm konusunda şok açıklamalar yaptı. Kocaoğlu'ndan turizm için destek isteyen Demirtaş, İzmir Turizm Konseyi'ne İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın başkan olmasına karşı çıktı.
 
Demirtaş, kurulması planlanan İzmir Turizm Konseyi'nin yanlış bir model olduğunu belirterek, "Biz konsey modelinin doğru olmadığını düşünüyoruz. Vali başkanlığında bir kurul ile turizmi geliştiremeyiz. EXPO'da da Vali başkanlığında aynı modeli uyguladık ama kazanamadık. Nal topladık. Konsey yerine Barselona, Amsterdam ve diğer şehir örnekleri ortada. Buna göre bir yapılanma bekliyoruz. Bu tür modellerle bir yere varamayız" dedi.
 
'SİZİ 4. KEZ DE GÖRMEK İSTİYORUZ'
Kocaoğlu'nun 3. defa seçilerek rekora doğru gittiğini belirten Demirtaş, "4. dönemde de sizi inşallah büyükşehir belediye başkanı olarak görürüz. Bu dönem kolay dönem olmayacak. Tecrübelisiniz. Hiçbir mazeretinizin olmaması gerekir. Sizin odaya 5 yılda bir değil her sene gelmenizi istiyoruz" diye konuştu.
 
İzmir'in turizmde daha fazlasını yapması gerektiğini belirten Demirtaş, şöyle konuştu: "İstediğimiz tablo bu değil. Alternatif turizmindeki potansiyelimizi değerlendirmeliyiz. Sağlık turizmi çok önemli. Apartman katlarındaki sektör ile sağlık turizmine giremeyiz. İnciraltı'nın sağlık yatırımlarına ve turizme açılmasını istiyoruz. Kongre turizminde bir önceki yıla göre 100 basamak daha üste çıktık. Sizin desteğiniz olmazsa bu turizmi ancak bu kadar artırabiliriz. Amsterdam Kongre Turizm Ofisi Başkanı Belediye Başkanı. Bütçesi 5.3 milyon euro, çalışan sayısı 100. Barselona Kongre Bürosu'nun bütçesi 40 milyon euro. Bizim Kongre büromuz var. Bütçesi 500 bin lira, personel sayımız bir. Kongre ve Ziyaretçi Bürosu'na katkı vermenizi bekliyoruz."
 
'SİZİN YANINIZDAYIZ'
İzmir'de yaşanan olumsuz gelişmelerin kendilerini üzdüğünü vurgulayan Demirtaş, İzmir malları konusunda İzmir'in tarafı olduklarını söyledi. Demirtaş, "Biz burada taraf değiliz. İzmir adına bu malları istiyorsunuz. Biz de sizin yanınızdayız. Sümerbank'ın durumunu herkes biliyor. Perişan halde. O araziye yazık oldu. 1704'ün (İzmir İl Özel İdaresi taşınmazları) ne olduğunu bilmiyoruz ama Vali Bey ile görüştük. Hepsinin Hazine'ye gönderildiğini öğrendik. Bize 'yasal yollara başvurun' dedi. Bu hiç doğru değil. Alaçatı meselesi var. Bizim de üyemiz olan turizm işletmeleri, restoran ve cafeleri Diyanet İşleri'ne vermişler. Bunlar son derece doğru olmayan işler. İzmir'in malının İzmir'e verilmesini istemek en doğal hakkımız" dedi.
 
'TRAFİĞİ YERİN ALTINA ALIN'
Kocaoğlu'na 48 sayfalık İTO meslek komitelerinin görüş ve isteklerini içeren dosyayı veren Demirtaş, sektörleri bir araya getirecek sanayi siteleri, işyeri önlerindeki kaldırım işgalleri, belediyelerin bürokratik sorunları, ören yerlerine desteğin devamı gibi bir dizi sorunları olduğunu söyledi. Demirtaş, "Bisiklet, fayton ve tramvay projesi İzmir'e fark katacak. Üçkuyular'dan Güzelyalı Konak'a, oradan Havagazı'na kadar trafik denizin kenarından geçmesin. Trafiği tüp geçit ile çözelim. Sahiller İzmirlilere açılmalı. Kredibiliteniz çok yüksek. 50-100 milyon doları bu iş için harcayabilirsiniz" diye konuştu.
 
Kordon'da yeni İTO binasını yapacaklarını belirten Demirtaş, "10 mimardan fikir projesi aldık. Projeyi gerçekleştireceğiz. Artı imar hakkı beklentisi içinde değiliz. Ama kat yüksekliği itibariyle 2.5-3 metre yükseklikler yeterli değil. Kat yükseklikleri konusunda bize destek vermenizi istiyoruz" şeklinde konuştu.
 
Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değindi. Demirtaş, "Seçimlere 2 aydan kısa süre var. İlk defa Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilecek. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu uzlaşarak aday çıkarmak çok başarılı çalışma. Hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Tabii ki takdir seçmenlerin, Türk milletinin" dedi. Irak'ta yaşanan gelişmelere dikkat çeken Demirtaş, hükümetin Türkmenlere el uzatmasını istedi.
 
'DEVAMSIZLIK YAPAN DÜŞER'
İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Rebii Akdurak, 4 defa toplantıya gelmediği için Vehbi Yıldırım'ın meclis üyeliğinin düştüğünü belirterek, meclis üyelerini uyardı. Akdurak, "Tüm üyeler hassas davranmalı. Hepinize meclise geldiğiniz zaman iç tüzüğü dağıtmıştık. Mazeretler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Mazeretli olarak gelmeyenler o toplantıda yok sayılır.  Son 6 toplantıda 4 kez gelmeyenin meclis üyeliği düşüyor" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dev grupta sahiplik tartışması: Bu hastane kimin?
Universal Hastaneler Grubu’na bağlı hastanelerde sahiplik tartışması çıktı. ...
İzmir sevdası ve Bodrum tarzı ilk kez buluşuyor
Kurulduğu günden itibaren inşaat sektöründe başarılı projelere imza atan ...
Asgari ücrete 45 lira zam
Asgari ücret, Temmuz ayında yapılacak yüzde 5,88 zam ile 45,03 lira artarak net 891,03 lira olacak.
 
Sanayiciye Ar-Ge müjdesi
Türkiye genelinde 150, İzmir'de ise 13'te kalan Ar-Ge merkezlerinin sayısını ...
Kredi kartı borçlarıyla ilgili flaş karar!
Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) yeni düzenlemesine göre, hareketsiz ...
Kılıçdaroğlu 10 maddede açıkladı: Neden İhsanoğlu?
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Grup toplantısında dış politika ve Cumhurbaşkanlığı ...
 
Flaş! TMSF Gürkan’ın mal varlığına el koydu!
TMSF Soma Holding'in patronu Alp Gürkan'ın tüm mal varlığına tedbir koydu.
Ege kıyılarında yatırım zamanı: Turizmciye gün doğdu!
Kültür ve Turizm Bakanlığı, yeni turizm sezonuna girerken Ege kıyılarındaki ...
Üreticiye dolu darbesi: Kiraz fiyatı dibe vurdu!
Türkiye'de kiraz üretiminin yaklaşık yüzde 10'unun yapıldığı ve "Kuzey ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva