HABERLER>EKONOMİ
18 Haziran 2014 Çarşamba - 14:55

Dev grupta sahiplik tartışması: Bu hastane kimin?

Universal Hastaneler Grubu’na bağlı hastanelerde sahiplik tartışması çıktı. İzmirli özel hastane işletmecisi Cemal Özcan, ekibiyle birlikte Ege Sağlık Hastanesi’nin de aralarında olduğu birçok hastaneye sahip Universal Hastaneler Grubu’nu Azmi Ofluoğlu’ndan devraldığını açıklarken, Universal Grup’tan Özcan’a yalanlama geldi. Açıklama, “Azmi Ofluoğlu’nun bu şirketteki hissesi binde 2 düzeyindedir. Bu fon ve Cemal Özcan arasında henüz hiçbir anlaşma yapılmamıştır” denildi.

Dev grupta sahiplik tartışması: Bu hastane kimin?

Sinan DOĞAN / EGEDESONSÖZ - Aralarında İzmir’in en eski özel hastanesi Ege Sağlık Hastanesi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda hastanenin sahibi olan Universal Hastaneler Grubu’nda sahiplik tartışması çıktı. İzmir’de Özel Özen Tıp Merkezi’nin Sahibi Cemal Özcan, ekibiyle birlikte Ege Sağlık, Alman Hastanesi gibi bir çok hastaneyi bünyesinde bulunduran Unıversal Grup Hastaneleri’ni devraldığını açıkladı. Bu açıklamaya Universal Grup’tan yalanlama geldi. Firma yetkilileri, Universal Sağlık Yatırımları Holding’in tamamına yakınının fonların elinde bulunduğunu belirterek, “Fon ile Cemal Özcan arasında henüz hiçbir anlaşma yapılmadı” açıklamasını yaptı.
 
‘BİZ DEVRALDIK’
Universal Grup ile çetin bir satın alma süreci yaşadıklarını belirten İzmirli işadamı Cemal Özcan, geçtiğimiz hafta yaptığı yazılı açıklamada, “Vatan Hastaneleri’nin kapanmasına göz yumamazdık,.Vatan Hastaneleri ve ardından Universal Grubun bugünlere gelmesinde gecesini gündüzüne katan grubun hakim ortaklarından Sayın Azmi Ofluoğlu ile geçirdiğimiz olumlu satın alma süreci sonrasında, Universal Grubun hastanelerini bünyemize aldık. Hastanelerimizin bundan sonraki çalışmalarında da yine bölge halkımızla birlikte olacağız. Sizlere sağlık hizmeti verirken ilinizin, bölgenizin istihdamına önemli katkılar sağlayacağız” demişti.
 
YALANLAMA GELDİ
Cemal Özcan’ın açıklamasına Universal Grup’tan yanıt geldi. Firma yetkilileri, yazılı açıklama ile satışı yalanladı. Açıklamada, “Universal Gruba dahil tüm hastanelerin çoğunluk hisselernie sahip olan Universal Sağlık Yatırımları Holding A.Ş.’nin yüzde 99.98 hissesi IFC, PGGM ve ADM’den oluşan yabancı bir fona ait olup, Azmi Ofluoğlu’nun bu şirketteki hissesi binde 2 düzeyindedir. Bu fon ve Cemal Özcan arasında henüz hiçbir anlaşma yapılmamıştır” denildi. Açıklamada, şirket yönetiminin de fonun belirlediği kişiler tarafından yürütüldüğü ifade edildi.
 
İCRALIK OLMUŞTU
İzmir'in ilk özel hastanesi olan Ege Sağlık Hastanesi, geçen yıl sonunda icradan satışa çıkarıldı. Bir bankanın icradan satışa koyduğu hastanenin borcunun 130 milyon lira civarında olduğu belirtildi. Hastanenin muhammen bedeli 34 milyon 175 bin lira olarak belirlendi. Ancak icradan satışa talip çıkmadı.

Ege Sağlık Hastanesi 1969 yılında 50 ortakla kuruldu. Hastane 1997 yılında Ofluoğlu'nun sahibi olduğu Universal Hospitals Grubu bünyesinde faaliyet göstermeye başladı. Ege Sağlık, grubun hem Ege Bölgesi'ndeki faaliyetlerinin organizasyonunda hem de Arnavutluk'taki yatırımlarında amiral gemisi oldu. Alman Hastanesi, İtalyan Hastanesi, Çamlıca ve Arnavutluk'taki Tiran Hastanesi gibi 18 hastaneye sahip olan Universal Hospitals Grubu'nun sahibi Azmi Ofluoğlu, 2011 yılında Hong Konglu yatırım fonu ADM Capital'i ortak aldı. Ege Sağlık'ın yüzde 43 hissesi ADM'e devredildi. Ancak ortaklar, sermaye artırımı konusunda anlaşmazlığa düşünce hastanelerin satışı gündeme geldi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa 8 Ekim 2014 Çarşamba 22:38

benim bir bacağım koptu(8 de8 çarpan suçlu) Ege sağlık hastanesinde bir iki maleiyat oldum.Sigortam ödedi. Sonra bir kaç ameliyat daha oldum.Bunlarında ödemesini beklerken, torba yasa çıktı.Yasa "sağlık giderlerini artık SGK"nın ödeyeceğini" söylüyordu.SGK ise "benim o hastaneyle anlaşmam yok" dedi, ödeme yapmadı. Ege sağlık ise, "ben yasa anlamam,paramı isterim" diyerek icra davası açtı.Ve kazandı da. Şuan üstüme 40 bin liralık haciz var. Olaya bak! Genç yaşta ben bir bacağımı kaybediyorum.8 de 8 çarpan suçlu. Ama 40 binliralık hastane masrafı benim üstüme kalıyor. Ve beddualarım tutmuş olacak ki, hastane iflas etti. Hastaneyi Cemal Özcan almış.Dolayısıyla borcum da ona devrolmuş. Kendisine bir şekilde ulaşmam lazım. Yardımcı olabilecek olan var mı? 5327814697

Yorumu oyla      11      5  
Mağdur 18 Haziran 2014 Çarşamba 17:37

Çok insanı mağdur ettiler..Bir sürü kişinin alacağı var.Biran önce satsalarda piyasaya olan borçları ödeseler..

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir sevdası ve Bodrum tarzı ilk kez buluşuyor
Kurulduğu günden itibaren inşaat sektöründe başarılı projelere imza atan ...
Asgari ücrete 45 lira zam
Asgari ücret, Temmuz ayında yapılacak yüzde 5,88 zam ile 45,03 lira artarak net 891,03 lira olacak.
Sanayiciye Ar-Ge müjdesi
Türkiye genelinde 150, İzmir'de ise 13'te kalan Ar-Ge merkezlerinin sayısını ...
 
Kredi kartı borçlarıyla ilgili flaş karar!
Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) yeni düzenlemesine göre, hareketsiz ...
Kılıçdaroğlu 10 maddede açıkladı: Neden İhsanoğlu?
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Grup toplantısında dış politika ve Cumhurbaşkanlığı ...
Flaş! TMSF Gürkan’ın mal varlığına el koydu!
TMSF Soma Holding'in patronu Alp Gürkan'ın tüm mal varlığına tedbir koydu.
 
Ege kıyılarında yatırım zamanı: Turizmciye gün doğdu!
Kültür ve Turizm Bakanlığı, yeni turizm sezonuna girerken Ege kıyılarındaki ...
Üreticiye dolu darbesi: Kiraz fiyatı dibe vurdu!
Türkiye'de kiraz üretiminin yaklaşık yüzde 10'unun yapıldığı ve "Kuzey ...
Vergide İzmir’in 100 devi!
İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı, İzmir’in en çok vergi ödeyecek 100 büyük ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva