HABERLER>EKONOMİ
18 Haziran 2015 Perşembe - 11:21

İTB'de Gıda zirvesi: küresel rekabet için uygunluk denetimi şart

Türkiye’de uygunluk değerlendirme sektörünü geliştirerek daha güvenilir ürünlere ve hizmetlere erişimin sağlanması amacıyla hizmet veren Uygunluk Değerlendirme Derneği’nin (UDDer) düzenlediği 2015/21 Sayılı Bazı Tarım Ürünlerinin İhracatında ve İthalatında Ticari Kalite Denetimi Tebliği Kapsamında Akredite Laboratuvarların Kullanılması konulu seminer İzmir Ticaret Borsası’nda gerçekleştirildi.

İTB de Gıda zirvesi: küresel rekabet için uygunluk denetimi şart

T. C Ekonomi Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan 2015/21 sayılı Bazı Tarım Ürünlerinin İhracatında ve İthalatlarında Ticari Kalite Denetimi Tebliği ile getirilen değişiklikleri aktarmak amacıyla düzenlenen seminerde,  bitkisel yemeklik yağlar, kuru ve kurutulmuş ürünler, baklagiller ve diğer bazı ürünlerin ticari kalite denetimlerine getirilen yeni düzenlemeler hakkında bilgi verildi.

Seminerin açılış konuşmaları İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Uçak ve UDDer Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Uçar tarafından yapıldı.  Moderatörlüğünü İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi  Dr. Tayfur Akın’ın yaptığı seminerde konuşmacı olarak T.C. Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği  Genel Müdürlüğü  Tarım Dairesi Başkanı Zafer Soylu ve UDDer  Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sn. Nesrin Serin  yer aldı.

T.C. Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği Genel Müdürlüğü Tarım Dairesi Başkanı Zafer Soylu,  “2015/21 sayılı Bazı Tarım Ürünlerinin İhracatlarında ve İthalatlarında Ticari Kalite Denetimi Tebliği” ile yapılan değişiklerin süreci hızlandırmak için gerçekleştirildiğini vurgulayarak sürdürülebilir ihracat için çalıştıklarını ve bütün denetimlerini bunun üzerine yaptıklarını söyledi. Soylu, akredite laboratuvarların analiz sonuçlarının Bakanlık tarafından kabul edildiğini belirtti.
Ekonomi Bakanlığı önderliğinde kurulan UDDer’in, kalite altyapısının önemli unsurlarından biri olan uygunluk değerlendirmesi alanında ilgili kamu ve özel sektör kuruluşları ile diğer sivil toplum kuruluşlarının desteğini alarak, sorumluluk üstlenen tarafları bir araya getirdiğini belirten İTB Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Uçak, “Kısa bir süre önce Ekonomi Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan “2015/21 sayılı Bazı Tarım Ürünlerinin İhracatlarında ve İthalatlarında Ticari Kalite Denetimi Tebliği” ile tarım ve gıda ürünlerinin ticari kalite denetimlerinde sadece Ekonomi Bakanlığı laboratuvarları değil, özel sektör akredite laboratuvarlar da kullanılmaya başlandı. Bitkisel Yemeklik Yağlar, Kuru ve Kurutulmuş Ürünler, Baklagilleri kapsayan ve sektörümüz açısından hayati öneme sahip bu düzenlemelerin üreticilerin, ihracatçıların ve uygunluk değerlendirme kuruluşlarının bir arada olduğu bir ortamda konuşulmasının herkes açısından büyük fayda sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Türkiye’de uygunluk değerlendirme sektörünün giderek büyüdüğünü belirten UDDer Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Uçar, “Bu sistemi uygulamayanların uluslararası ticarette yeri yok. Ürünlerinizi yurtdışına güvenle sunabilmenizi, kalitesini kanıtlamanızı sağlıyor. Uygunluk değerlendirme, ürünlerin marka değerini artırıyor” diye konuştu.
 

 
İzmir’de ‘şerit ihali’ dehşeti: 2 ölü
 
Karşıyaka Belediyesi’nden Kaf-Kaf’a büyük şampiyonluk sürprizi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kredi devinden kritik Türkiye yorumu
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard And Poors(S&P),Türkiye'deki ...
ABD tarihinde 100 yıl sonra bir ilk
ABD Hazine Bakanı Lew, demokrasi temasıyla yeniden tasarlanacak 10 dolarlık ...
TÜSİAD’tan flaş açıklama: Buzlar eridi olarak…
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) heyeti, Ankara temaslarını ...
 
Fuar İzmir'e bu kez arılar geliyor
Orion Fuarcılık, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği ( TAB ) ve ...
EBSO'nun 'büyük' gururu: İlk 500'de 59 şirket
İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan 2014 yılı Türkiye’nin ...
İTO’dan partilere çağrı: Çözüm üretin
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 7 Haziran ...
 
Ege’nin en büyük konteynır limanı gün sayıyor
Aliağa’da Petkim ile beraber Ege’nin en büyük konteyner limanını inşa ...
Sistem krizinde o şirketten Büyükşehir’e salvo!
Büyükşehir’in suç duyurusunda bulunduğu ve ESHOT’un KİK’e şikayeti üzerine ...
Flaş! Mart dönemi işsizlik rakamları açıklandı
Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsizlik oranı Şubat-Mart-Nisan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva