HABERLER>EKONOMİ
15 Haziran 2015 Pazartesi - 15:54

Sistem krizinde o şirketten Büyükşehir’e salvo!

Büyükşehir’in suç duyurusunda bulunduğu ve ESHOT’un KİK’e şikayeti üzerine ihalelerden 1 yıl men cezası alan Kentkart A.Ş.’den sert açıklama geldi.

Sistem krizinde o şirketten Büyükşehir’e salvo!

İzmir’de elektronik temassız akıllı kart hizmetini 16 yıldır veren Kentkart Şirketi’nin Ocak ayında yapılan ihaleyi kaybetmesinin ardından yeni yüklenicinin ilk hizmet günü 1 Haziran’dan itibaren kentte büyük krize neden olan süreçte hukuk savaşı başladı!

Büyükşehir Belediyesi’nin Kentkart A.Ş’yi şifreleri vermemekle itham ederek suç duyurusunda bulunmasının ardından ESHOT’un Kamu İhale Kurumu’na yaptığı şikayet de şirketin 1 yıl men cezası almasıyla sonuçlanmıştı.

- SİSTEM KRİZİNDE BAKANLIKTAN O ŞİRKETE CEZA...

Gelişmelerin ardından şirketten detaylı bir açıklama geldi. ESHOT’un süreci idare edemediğini savunan şirket, krizin Büyükşehir yetkilileri ve yeni yüklenicinin yetersizliğinden kaynaklandığını savundu ve konuyu yargıya taşıyacaklarını açıkladı.

İŞTE O AÇIKLAMA
Tüm donanım ve yazılımlarını geliştirerek İzmir ili için 16 yıl önce kurduğumuz Toplu Taşımada Elektronik Ücret Toplama Sistemini son güne kadar sorunsuz bir şekilde işleterek İzmir halkına ve ilgili kurumlara karşı sorumluluklarımızı layıkıyla yerine getirdik.
 
İşletim hizmetimiz  ona erdiğinde ihale şartname ve sözleşmesinde tariflendiği şekilde hatta daha da fazlasıyla sistemin sorunsuz devamı için gerekli tüm unsurlar ilgili kurum olan ESHOT Genel Müdürlüğü'ne teslim edilmiş, aynı zamanda 27.05.2015 tarihinde kesin kabul işleminin yapılmasıyla ilgili yazılı müracaatı gerçekleştirmiştir. Çalışma dönemimiz boyunca ilgili merciler tarafından defalarca denetlenen sistemimiz, takdir edilmiş ve birçok şehre örnek gösterilmiştir.
 
Günlük 2 milyon adet işlem hacmi olan bir sistemi yönetme, raporlama ve finansal anlamda para akışlarını idare etmenin özel uzmanlık gerektirdiği açıktır.
 
ESHOT Genel Müdürlüğü'nün talihsiz bir şekilde söz konusu iş alanında geçmiş tecrübesi olmayan bir firma ile sözleşme imzalaması 1 Haziran'dan bu yana bir dizi problemler yaşanmasını beraberinde getirmiştir. Yeni yüklenicinin kötü bir firma olduğunu söylemiyoruz ancak İzmir'in ihtiyacına cevap verip bu sistemi sorunsuz işletecek deneyimi ve tecrübesi olmadığı aşikârdır.
 
Bu denli kapsamlı bir sistemin işletiminin el değiştirmesi sırasında yaşanan aksaklıklar karar verici yetkililerin ön gördüğü doğal süreç olduğu düşünülmektedir.
 
ESHOT sadece yüklenici firma seçiminde değil,  danışman üniversite seçiminde de benzer bir değişikliğe gitmiş ve 16 yıldır Eshot adına sistemin danışmanlığını yapan 9 Eylül Üniversitesi yerine her nedense İTÜ ile anlaşarak danışmanlık hizmeti almaya başlamıştır.  Sonuç olarak sistemin akışını, işleyişini ve kritik noktalarını bilen kimse kalmamıştır. Birçok şey deneme yanılma yolu ile yapılmaktadır. Son dönemlerde Eshot tarafından firmamıza gönderilen yazılardaki talepler, ihale şartnamesi ile tutarlı değildir.
 
Bütün bunların üstüne, ESHOT Genel Müdürlüğü sahip olduğu kamu gücünü haksızca kullanarak, firmamızı suçlamış, ihale yasaklısı olmamız için İçişleri Bakanlığı'na başvuruda bulunmuştur. Yanlış tercihlerinin faturasını firmamıza kesme çabası içerisindedir. Bilinmelidir ki; hukuki mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. Bu dönemde haksız suçlamalar nedeniyle ortaya çıkan maddi manevi tüm kayıplarımızı gerek Eshot'tan gerekse görevini kötüye kullanarak zarara uğramamız için özel çaba sarf eden yetkililerden tazmin edeceğimizi ve sorumlulara hukuk önünde hesap soracağımızı kamuoyuna bildiririz.
 
Bir kez daha bildiririz ki firmamız; üzerine düşen tüm sorumlulukları hukuken yerine getirmiştir. Bu süreç zarfında firmamızın kendine olan güveni, siz İzmir halkına yansımış ve bizleri güçlü olma yolunda desteklemiştir. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen; İzmir halkının kurumumuza duyduğu güvenin sorumluluğu ve bilinci içerisindeyiz. Bundan da onur duyuyoruz. Yaşanan bu süreç içerisinde KENTKART,  İzmir halkının güvenini suiistimal edip, ulaşım hakkını engelleyecek hiçbir girişimde bulunmadığını ve bulunmayacağını kamuoyuna ve basına saygıyla duyurur.

 
Arap şeyhi Marmaris'e mega yatıyla geldi
 
Çekicinin şoförünün kahreden ölümü!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ibrahim 16 Haziran 2015 Salı 10:07

Kentkart firması yurt içi ve dışında 30'a yakın şehirde halen çalışmaktadır.Bu olay kentkartın yarattığı bir sıkıntı olamaz.Firma neden kendi bacağına kurşun sıksın ki.Bana makul gelmiyor doğrusu.Ve her geçen gün sorun devam ettikçe de bu sıkıntının sebebinin öyle kod-şifre olmadığı daha iyi görünüyor.

Yorumu oyla      13      9  
cekilin 15 Haziran 2015 Pazartesi 22:11

bir belediye idare edemeyenler ülke yonetmeye talip. ekmek karnelerine hazır olun bunlar gelirse

Yorumu oyla      14      12  
engin 15 Haziran 2015 Pazartesi 20:01

Bu durumun siyasetle alakası yok. Sadece büyük patronun bireysel düşüncesiyle; otobüs güzergahlarıyla nasıl bir günde oynayıp,dediğim dedik uslubuyla inatlaşıp İzmir'liyi perişan etti. Bu da yine büyük patronun ben bilirim kimse konuşmasın uslubudur...

Yorumu oyla      18      10  
15 Haziran 2015 Pazartesi 19:28

Zafer Bey Kentkart' ta ilk İzmir' de doğmuştu.

Yorumu oyla      15      6  
Zafer 15 Haziran 2015 Pazartesi 18:01

ercan bey, ihale açarken şartname yapılır. Bu şartnamede aradığınız özellikleri yazarsınız. Belediye ihalesinde düzgün şartname yaparsa, bu tür yetersiz şirketler iş alamaz. Daha önce de bir çok defa örneği oldu. Şartnameye "hizmet alınacak alanda en az şu kadar yıl, ya da şu sayıda proje tecrübesi olmalıdır" diye ibare koyardı olur biterdi.

Yorumu oyla      14      10  
anti kapitalist 15 Haziran 2015 Pazartesi 16:42

Kentkart anladığım kadarıyla dibine kadar siyasete girmiş,hangi uzantıları var araştırılmalı İBB tarafından seçim öncesi ulaşımı neden kilitlemeye çalıştı geniş bir açıklama yapılmalı.

Yorumu oyla      18      13  
ercan 15 Haziran 2015 Pazartesi 16:31

Sanki izmir belediyesi kendi seçtiği firmaya ihale kazandırıyor.Açıklamalarında bile dürüst değiller.İhaleyi kazanan firma yetersizse o zaman ihale kanunundan kaynaklanan bir durum var demektir .Belediye sonuçta tabi olduğu kanunu uyguluyor.Kafasına göre ihale açmıyor.Siyasetçiler hedef saptırır ama bu firmada sanırım siyaset yapmayı öğrenmiş.

Yorumu oyla      24      47  
15 Haziran 2015 Pazartesi 16:27

iyi de niye ceza adınız? Hatta ceza almanız ya da almamanız umurumda da değil. sistem düzelsin yeter.

Yorumu oyla      25      42  
Okan 15 Haziran 2015 Pazartesi 16:24

Kartlara yükleme yapmak için beklenilen kuyruklardan anlıyoruz ki eshot dersini çalışmamış. "Şifre verilmedi öğretmenim" işin bahanesi.

Yorumu oyla      47      14  
izmirli 15 Haziran 2015 Pazartesi 16:08

sayın kent kart yöneticileri hukuken yerine getirilen bir sorumluluk fiilen de yerine gelmiş oluyor mu?

Yorumu oyla      26      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Mart dönemi işsizlik rakamları açıklandı
Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsizlik oranı Şubat-Mart-Nisan ...
Mahkeeden kiracıları sevindirecek 'onarım' kararı
Ankara'da bir sitede yönetim onarım için ev sahibiyle birlikte kiracıya ...
Süt sektörü Tire'de buluştu: Yiğitbaşı'ndan ihracat çağrısı
Süt sektörünün yoğun bir katılımı ile gerçekleşen 3. Tire Süt Sempozyumu ...
 
İzmir’in süper oteline mükemmeliyet sertifikası
Wyndham Grand İzmir Özdilek'e geçen yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın ...
'Manidar kanun': Döviz ve TL ihracatının önü açıldı
Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Kanunu’nda yapılan ...
İzmir’de dev satış: Doğan hisselerini ‘sarayı yapan’ şirkete verdi
Doğan Grubu Bayraklı’da birlikte gökdelen projesi yaptıkları Rönesans ...
 
Flaş! Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu
Ramazanda 250 gram pide 1,5 liradan satılacak. Pidenin kilogram fiyatı ...
İzmir lüks otomobil tutkunlarının yeni adresi: Mazzini
Otomotiv sektöründeki 20 yıllık tecrübesini sayısız başarı ile taçlandıran ...
Turizmciler de uzlaşı istiyor!
Aydın’ın Didim İlçesi'nde seyahat acenteleri temsilcileriyle bir araya ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva