HABERLER>POLİTİKA
3 Temmuz 2016 Pazar - 07:59

İşte Erdoğan’ı kızdıran o sözler: İsrail’le örtünen…

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Türkiye-İsrail anlaşmasını sert dille eleştiren İHH (İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı) arasındaki köprüleri attıran nedenin, İHH’nin kamuoyu açıklamasındaki “İsrail’le örtünen çıplak kalır” Filistin atasözü olduğu öğrenildi.

İşte Erdoğan’ı kızdıran o sözler: İsrail’le örtünen…

Erdoğan’ın sert çıkışının ardından bir kez daha toplanan İHH yönetim kurulu üyeleri, yaptıkları istişare sonunda konuşmama kararı aldı.

Bununla birlikte İHH yönetiminin önde gelen isimleri, sosyal medya hesaplarından bu sözün İsrail’in güvensizliğini vurgulamak için söylendiğini vurguladı. Sosyal medyadan bazı mesajlar şöyle:

Osman Atalay (İHH Yönetim Kurulu Üyesi): Basın açıklamamızda ‘İsrail’le örtünen çıplak kalır’ cümlesi İsrail’in güvensizliğini vurgulamak için söylenmiştir. (Osman Atalay, ayrıca Abdurrahman Dilipak’ın “AK Parti’yi İHH’ya, İHH’yı AK Parti’ye karşı kışkırtanların karanlık emellerine alet olmayalım” sözlerini de retweet etti)

İzzet Şahin (İHH Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Koordinatorü): Türkiye-İsrail anlaşmasının sonuçları: Türkiye kahraman,İsrail kazanan, tüccarlar kârlı, Filistin mahkûm, şehitler mahzun. Basın açıklamamızda ’İsrail le örtünen çıplak kalır’ cümlesi İsrail’in güvensizliği için söylenmiştir.

Bülent Yıldırım (İHH Başkanı): İsrail’le en iyi ilişki ‘sıfır ilişki’dir. Bizim istediğimiz ablukanın kalkmasıdır. Abluka kalkmadan yapılan hiç bir şeyi kabul etmeyiz.

Hüseyin Oruç (İHH Genel Başkan Yardımcısı): Gün sabır ve namaz ile Rabbimize iltica,hiçbir fitne girişiminin malzemesi olmama vaktidir. İşimize, aşk ve şevk ile, heyecanla sarılalım.

Yavuz Dede (İHH Başkanvekili) Abdullah Kibritçi’nin şu tweetini retweet etti: Bazılarının derdi İHH’yı savunmak değil, Erdoğan’a nefret kusmak. Bazılarının derdi de Cumhurbaşkanı’nı savunmak değil, İHH’ya saldırmak.

NELER OLMUŞTU?

2010 yılında, İHH’nın insani yardım taşıyan gemisi Mavi Marmara, Gazze ablukasını delmek amacıyla Türkiye’de yola çıkmış, Akdeniz’de İsrail komandolarının baskınına uğramıştı. Baskında 10 kişi ölmüş, bu olay ardından İsrail ile Türkiye ilişkileri askıya alınmıştı.

Geçen hafta, Türkiye ile İsrail ülke arasında yapılan anlaşmanın ardından toplanan İHH yönetimi, saatler süren toplantının ardından yayınladıkları ve halen İHH’nin resmi internet sitesinde duran deklarasyon niteliğindeki açıklamanın sonunda, “Sözümüzü bir Filistin deyişiyle bitiriyoruz. İsrail’le örtünen çıplak kalır” ifadesine yer vermişti. Bu açıklamanın ardından, Erdoğan, Beştepe’deki iftar yemeğinde isim vermeden İHH’ya sert çıkarak köprüleri atmıştı. Erdoğan, “Uluslararası bazda bir adım atıyoruz. Siz kalkıp da Türkiye’den böyle bir insani yardımı götürmek için günün Başbakanına mı sordunuz? Biz zaten oraya gerekli yardımı Gazze’ye bugüne kadar hep yaptık yapıyoruz. Filistin’e yaptık yapıyoruz. Bunları da yaparken bir yerlere gövde gösterisi olsun diye değil, her şeyi uluslararası diplomasi neyse bu diplomasi içinde yaptık, yapıyoruz, yapacağız. Bunları davul zurna çalarak değil edebi adabı içinde yaptık, yapıyoruz” demişti. (Hürriyet)

 
Şırnak'ta PKK saldırısı: 1 asker şehit
 
Nobel ödüllü yazar yaşamını yitirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya’dan belediyelere spor tesisi çağrısı!
AK Parti İzmir Milletvekili, “Belediyeler bize yer göstersin, hükümet ...
"Suriyeli mültecilere vatandaşlık vereceğiz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kilis'te Kızılay'ın şehit aileleri ve Suriyelilere ...
Erdoğan havalimanına ziyaret: Karanfil bıraktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda canlı bomba saldırısının ...
 
MHP'de muhaliflerden ortak hareket kararı!
MHP'de muhalifler, kurultay çıkmazının çözümü için yol haritası belirlemek ...
Vatan Partisi İzmir’den 152 aday işgal iddiası
Vatan Parti İl Başkanı Rıfat Mutlu Kabotaj Bayramı nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.
Hotar’dan inovasyonda veri tabanı projesi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet ...
 
Sındır Bayraklı'daki 'sela krizi'ni Meclis'e taşıdı!
Hayatını kaybeden bir vatandaşın, sırf farklı mezhep kökeninden olması ...
Çıray sordu: Diyanet’e sızan PKK’lı imam mı var?
CHP İzmir Milletvekili, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş tarafından cevaplandırılmak ...
Altıok’tan Madımak’ın yıldönümünde acil çağrı!
Babası Şair Metin Altıok’un da yaşamını yitirdiği Madımak Katliamı’nın ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva