HABERLER>POLİTİKA
2 Temmuz 2016 Cumartesi - 09:25

Sındır Bayraklı'daki 'sela krizi'ni Meclis'e taşıdı!

Hayatını kaybeden bir vatandaşın, sırf farklı mezhep kökeninden olması nedeniyle camide mağdur edildiğini ifade eden Sındır; Kurtulmuş’e 4 soru yöneltti.

Sındır Bayraklı daki  sela krizi ni Meclis e taşıdı!

CHP Genel Sekreteri Sındır, yurttaşların inanç ve etnik kökeni nedeniyle ayırımcılığa maruz bırakılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

İzmir’in Yamanlar Semti'nde hayatını kaybeden bir vatandaşın, sırf farklı mezhep kökeninden olması nedeniyle camide mağdur edildiğini ifade eden Sındır; “Biz haykırıyoruz bu memleket bizim ayrı gayrı yok diye. Ama maalesef kamu görevlisi hüviyeti taşıyan birileri vatandaşın kökeninden, inancından dolayı vatandaşa sen ben ayrımı yapıyor. Üstelik bunu din adına görev yapan, 78 milyon insanımızın hepsinin ortak kurumu olan Diyanet Başkanlığı marifetiyle yapıyor. Hem de Allah’ın evinde yapıyorlar bu ayırımı. Bu nasıl bir anlayıştır? Mübarek Ramazan ayı içerisinde vatandaşa gösterilen bu gayri insanı tutumu kabul etmek mümkün değil” dedi.

“HANGİ YASAL DAYANAKLA?”

Bayraklı Nafiz Gürman Mahallesi'ndeki Bilali Habeşi Cami'ne giden cenaze sahibi vatandaşın sala ve cem evinden kaldırılacağı duyurusu talebinin geri çevrildiğini belirten Sındır şöyle dedi: “Cami imamı, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan cep telefonu mesajı aldıklarını, Alevi vatandaşlar için sala okuyabileceklerini, ancak cenazenin cem evinden kaldırılacak duyurusunu yapamayacaklarını söylüyor.  Diyanet İşleri hangi yasal dayanakla böyle bir mesaj gönderiyor. Bunun yasal dayanağını göstersinler. Benzer olaylar zaman zaman yaşanmakta, konu kamu vicdanını yaralamaktadır. Toplumumuzun huzurunu ve milli dayanışmamızı tehdit eden bu tür uygulamalardan kaçınmak gerek. Ayrıca bu durum sosyal adalet anlayışına da temel insan haklarına da aykırıdır. Bu tür ayrımcılıklara ve vatandaş mağduriyetlerine derhal son verilsin”

“İSRAİL’E GÖSTERDİĞİNİZ HOŞGÖRÜYÜ MİLLETİMİZDEN ESİRGEMEYİN!”

Hükümetin yıllardır çalıştaylarla, kurultaylarla milleti oyaladığını ifade eden Sındır şöyle dedi: “İktidar 14 yıl boyunca Alevilerin talebini görmezden geldi. Zaman zaman çalıştaylar düzenledi, kamuoyunda beklenti yarattı. Sonuç kocaman bir sıfır!  Cemevlerini dahi diğer ibadethaneler gibi ibadethane olarak kabul etmedi! Milyonlarca insanın inancını görmezden gelerek yok saydı. Bu mudur sizin adalet ve eşitlik anlayışınız? Devlet 78 milyon yurttaşımızın devleti. Milletimizin nasıl ki görev ve sorumlulukları eşit ve bir ise inanç ve kültürünü yaşama hakkı da bir olsun. Bunu karşılamak kamunun başat görevidir. Bin yıllık kardeşliğimiz de yüz yıllık modern cumhuriyetimiz de bunları karşılamaya yetecek birikime sahiptir. Bu nedenle artık vatandaşlarımızın ayırımcılığa maruz bırakılmasına son verilmelidir. İsrail’e gösterdiğiniz hoşgörüyü vatandaşlarımızdan esirgemeyin. Esirgemeyin ki vatandaşımız hiçbir fitne fesada itibar etmesin, haklarının anayasa güvencesinde olduğu inancı ile bu memleketin birinci sınıf vatandaşı olduğunu hissetsin.“

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’ın Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a yönelttiği sorular:

- Alevi vatandaşlar için camilerde sala okunabileceği, ancak cenazenin cemevinden kaldırılacağı anonsunun yapılamayacağı haberleri doğru mudur?

- Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, bu konuda imamlara sms gönderdiği doğru mudur? Doğru ise bunun yasal gerekçesi var mıdır?

- Uygulamanın değiştirilmesi, camilerimizin tüm yurttaşlarımızın cenaze hizmetlerinden yararlanacağı bir uygulamaya kavuşturulması çerçevesinde bir düzenleme çalışması ya da planlaması yapılmakta mıdır?

- Hükümetinizin Cemevlerini diğer ibadethaneler gibi yasal statüye kavuşturma çalışması var mı? Yapmayı planlıyor musunuz?

 
Ege’de bayramda hava nasıl olacak?
 
Bornova’da TEOG başarısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çıray sordu: Diyanet’e sızan PKK’lı imam mı var?
CHP İzmir Milletvekili, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş tarafından cevaplandırılmak ...
Altıok’tan Madımak’ın yıldönümünde acil çağrı!
Babası Şair Metin Altıok’un da yaşamını yitirdiği Madımak Katliamı’nın ...
MHP’de flaş karar: O başkan için ihraç istemi
MHP, Antalya Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ü kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti.
 
CHP İzmir bayramlaştı: Böke’den birlik vurgusu!
İl Örgütü Ramazan Bayramı tatili öncesinde bir araya geldi. Birlik, beraberlik ...
Binali Yıldırım: Bugünler dayanışma günleridir
Başbakan Yıldırım, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısıyla ilgili, ...
Erdoğan: Bunların İslam’la ilgisi yok, yeri cehennem!
İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı ...
 
AK Parti meclis üyesi cezaevine girdi!
Karabağlar Belediye Meclisi AK Partili üyesi Rıza Vural aldığı cezanın ...
Meral Akşener yeni parti mi kuracak?
MHP’deki olağanüstü kongre sürecinin zora girmesiyle birlikte muhalifler ...
CHP Konak’tan tespihli emekli maaşı protestosu
CHP Konak İlçe Örgütü Emekli Komisyonu üyeleri, emeklilerin düşük maaşlarla ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva