HABERLER>POLİTİKA
1 Temmuz 2016 Cuma - 14:14

CHP İzmir bayramlaştı: Böke’den birlik vurgusu!

İl Örgütü Ramazan Bayramı tatili öncesinde bir araya geldi. Birlik, beraberlik mesajları veren Genel Başkan Yardımcısı Böke, “Şimdi birlik olma zamanı… Yeni bir dile ihtiyacımız var. Bunun için CHP’den başka bir kurum yok” dedi.

CHP İzmir bayramlaştı: Böke’den birlik vurgusu!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Örgütü geleneksel hale gelen bayramlaşma törenini Kültürpark’taki İzmir Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Organizasyona CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, İl Başkanı Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, milletvekilleri, parti meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. 

AKP’NİN KANLI ELİ GÖRÜNMESİN İSTEDİLER
CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke yaptığı konuşmada terör olayları üzerinden hükümeti eleştirdi.



Böke, “Bayram denince benim aklıma ailem ve ağzımızın tadının yerinde olduğu bayramlar geliyor. Gönül isterdi ki herkes bu bayramda sevenlerine ulaşsaydı. Terör her gün bizi daha da çok yasa ve umutsuzluğa itmek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Bu teröre izin verenler iktidarın ta kendisi... Vatandaşların güvenliğini sağlamak için koltuklara seçilmiş olanlar bu sorumluluklarını unutmuş görünüyorlar. Açıkça besle ve yaşatır duruma gelmişler. Artık yeni bir terör tarifiyle yeni bir Türkiye gerçeğiyle karşı karşıyayız. Cihatçı, aşırıcı kendinden başka kimseye tahammülü olmayan vahşi bir terör ve şehirlerde bir dizi eyleme geçti.  Bunlara son vermesi gerekenler iktidardır. Bırakın son vermeyi Türkiye’nin bu eylemlere yer verilen bir yer olması için çalışıyorlar. 7 Haziran’da yeni bir sandık kurmadılar şehirlerin silah deposu olmasına göz yumdular. Emniyete valiliklere sakın görmeyin dediler. Sınırlardan kimin geldiğini kontrol etmeden 70 üzerinde ilin IŞİD’in lojistik merkezine dönmesine fırsat verdiler. Bunların sorumlusu AKP iktidarıdır. Terörü besleyenlerin terörü bitirmesini bekleyemeyiz.  Araştırma yapılsın diye önerge verdik. Hayır dediler. Araştırılmasın istediler, çünkü bu kanlı elin AKP eli olduğu görünmesin istediler” diye konuştu.

CHP’DEN BAŞKA KURUM YOK
Hükümetin uyguladığı politikalar sonucunda vatandaşların ayrıştığını belirten Böke, “Bir anket var. 4 kişiden 3’ü aynı partiye oy atmıyorsa o kişiyi apartmanda, işte istemiyor. Şimdi birlik olma zamanı… Yeni bir dile ihtiyacımız var. Bunun için CHP’den başka bir kurum yok. Siz isterseniz her şey, siz istediğiniz için olur.  Siz yoksanız bir eksiğiz, bir eksiksek milyonlar eksik” dedi. 

HER BAYRAMA KATLİAMLARLA GİRİYORUZ
İl Başkanı Yüksel ise teröre tepki verdiği konuşmasında, “Dünya güzeli çocuklarımızı birer birer, hatta üçer beşer al bayrağa sarıp kara toprağa veriyoruz ne yazık ki…  3 gün önce İstanbul’da AKP politikalarına kurban verdiğimiz 44 canın acısıyla ve bugünkü şehitlerin acısıyla bu bayrama giriyoruz. Ne yazık ki Türkiye’de hemen her gün şehit veriyor, patlayan bombalarla sivil, masum çocuk, kadın ve insanlarımızı yitiriyoruz. Bu nedenle bu bayramda öncelikle örgütümüzden şunu rica ediyorum; CHP ilçe örgütleri, gençlik kadın kolları olarak dostluğun kardeşliğin dayanışmanın gereği olan bu bayramı şehit aileleriyle, demokrasi mücadelesinde kaybettiğimiz barış çiçeklerinin aileleriyle, gazi aileleriyle, huzur evi ve hastanelerde ilgiye yarıma ihtiyaç duyan kesimlerle geçirelim. Acılarını paylaşarak azaltmaya çalışalım. Her bayrama katliamlarla giriyoruz. AKP’nin politikaları dünyamızı kan gölüne çevirdi” ifadelerini kullandı.

 
8 polisi şehit eden aracı getiren terörist öldürüldü
 
Türk Kızılayı Karşıyaka'dan 1200 kişiyi buluşturan sofra
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 1 Temmuz 2016 Cuma 15:05

CHP İzmir örgütünün son yıllardaki en sönük bayramlaşma töreni.Bayramdan neredeyse bir hafta önce bayramlaşma programı yapan il yönetiminin katkısı büyük.Partinin geleneği olan ikinci gün bayramlaşmasını kendi tatil programlarına uyduran yöneticilerin eseri.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Binali Yıldırım: Bugünler dayanışma günleridir
Başbakan Yıldırım, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısıyla ilgili, ...
Erdoğan: Bunların İslam’la ilgisi yok, yeri cehennem!
İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı ...
AK Parti meclis üyesi cezaevine girdi!
Karabağlar Belediye Meclisi AK Partili üyesi Rıza Vural aldığı cezanın ...
 
Meral Akşener yeni parti mi kuracak?
MHP’deki olağanüstü kongre sürecinin zora girmesiyle birlikte muhalifler ...
CHP Konak’tan tespihli emekli maaşı protestosu
CHP Konak İlçe Örgütü Emekli Komisyonu üyeleri, emeklilerin düşük maaşlarla ...
CHP’li kadınlardan ‘nikah yetkisi’ne tepki ve ülkeye çağrı!
Başbakan Binali Yıldırım’ın müftülerin nikah kıymasına ilişkin açıklamalarına ...
 
''Erdoğan'la Putin Soçi'de görüşebilir''
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'in ...
Vural’dan gündeme bakış: Hükümete salvo, parti içi mesajlar!
MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında ...
CHP'li Yiğit isyan etti: Hiç mi vatandaşın yararına...
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısının ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva