HABERLER>POLİTİKA
3 Temmuz 2016 Pazar - 07:48

AK Partili Kaya’dan belediyelere spor tesisi çağrısı!

AK Parti İzmir Milletvekili, “Belediyeler bize yer göstersin, hükümet olarak tesisleri biz yapalım. Kazanan İzmir'in sporu olsun, İzmir'in kulüpleri olsun” dedi.

AK Partili Kaya’dan belediyelere spor tesisi çağrısı!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karabağlar'da Genç Yıldız Amatör Spor Kulübü'nün düzenlediği iftara katıldı, kulübün hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.

Halen amatör ligde bulunan Torbalıspor'da bir dönem kulüp başkanlığı yapan, amatör futbol takımlarında forma giyen AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, camianın içinden gelen birisi olması nedeniyle kulüplerin sorunları ve sıkıntılarını çok iyi bildiğini ifade ederek, "Çocuklarımızı sokağın olumsuz etkilerinden kurtarıp, onlara sporun yanında iyi ahlakı ve güzel insan olmayı da öğreten amatör spor kulüplerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Yıllarca amatör kulüplerde gerek futbolcu, gerek yönetici olarak ter dökmüş bir kardeşinizim. Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimizi iyi ve güzel yetiştirirsek, üzerinde yaşadığımız bu cennet vatan çok daha güzel bir hale gelir. Sporun birleştirici gücünü hepimiz görmekteyiz. Spor ile birçok zorluğun üstesinden gelebilir, geleceğimiz olan çocuklarımızın hayatlarını sağlıklı ve zararlı alışkanlıklardan arınmış olarak garanti altına alabiliriz. Bu anlamda amatör spor kulüplerinin desteklenmesi, ülkemiz için faydalı işler yapan amatör spor gönüllülerinin yanında olunması hepimizin görevidir. Bu bir parti meselesi değil, hepimizin ortak meselesidir. İktidarı ve muhalefeti ile genel iktidarı ve yerel iktidarı ile el ele verip amatör spor kulüplerimizin daha fazla desteklenmesinin yollarını aramalıyız" şeklinde konuştu.

BAŞBAKANIMIZ İZMİR İÇİN TÜM İMKANLARI SEFERBER EDECEKTİR
Karabağlar Genç Yıldız Amatör Spor Kulübü'nün Çamlık'ta düzenlediği, yaklaşık 500 kişinin katıldığı iftar programında konuşan Mahmut Atilla Kaya, yerel yönetimlere amatör spor kulüplerine daha fazla destekte bulunmaları çağrısını yaptı. Büyükşehir Yasası'nda yapılan düzenlemeyle birlikte, belediyelerin amatör spor kulüplerine destekte bulunabilmelerinin önünün açıldığını hatırlatan Kaya, "Yerel yönetimlerin elinde hiçbir engel yok. Yasalar bunun için uygun, amatör spor kulüplerine rahatlıkla destekte bulunabilirler. Tabi bazı desteklerin olduğunu biliyoruz ancak bunlar yeterli seviyede değil. İzmir'de amatör spor kulüplerinin daha fazla desteklenmesi gerekiyor. Ben buradan İzmir'deki yerel yönetimlere, belediyelere bir çağrıda bulunmak istiyorum. Artık Başbakanımız İzmirli, kendisi de spora ve spor kulüplerine her zaman büyük desteklerde bulunmuş birisi. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın söz konusu İzmir olduğunda, söz konusu İzmir'in sporu, İzmir'in gençleri olduğunda bütün imkanları seferber edeceğini biliyoruz. Belediyeler bize yer göstersin, hükümet olarak tesisleri biz yapalım. Kazanan İzmir'in sporu olsun, İzmir'in kulüpleri olsun. Yerel yönetimlerden bu konuda bize gelecek önerilere ve destek taleplerine sonuna kadar açık olduğumuzun bilinmesini istiyorum" dedi. AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, programın ardından Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç ile birlikte Limontepe'ye giderek, spor tesisi için ayrılan mülkiyeti hazineye ait bir arsada incelemelerde bulundu.

 
Bayram’da İzmir’de kalanlara 7 günlük tatil rehberi!
 
Akpınar tüm çalışanlarıyla tek tek bayramlaştı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ekin Kara 3 Temmuz 2016 Pazar 17:14

Bakın arkadaşlar, yanlış düşünüyorsunuz. Burada uzatılan bir el var. Gayet samimi bir konuşma, düzgün bir üslup var. Uzatılan bu eli geri çevirmek uygun olmaz. Yok efendim şöyleydi, yok efendim böyleydi demek yerine belediye başkanlarının çıkıp "Şurada spor markalı bir arazi var, gelin buraya amatör spor kulüpleri için tesis yapın, gençlik merkezi yapın, yüzme havuzu yapın" demesi lazım. İşte o zaman samimiyeti tüm çıplaklığıyla göreceğiz.

Yorumu oyla      11      5  
Bülent isik 3 Temmuz 2016 Pazar 13:34

Ekin kara yesilyurt karafatma dagınin oldugu yerde seyircilerin kafes gibi tel örgulerinin arkasından maç seyrettiği spor tesisleri var.burada soyunma odalarinin yikilip yerine tribün yapılması çok mu zor .

Yorumu oyla      11      5  
3 Temmuz 2016 Pazar 12:11

Ekin Kara, Alsancak Stadı Karşıyaka Örnekköy Stadı karşılığında TOKİ'ye verilecek diye protokol imzalanmıştı. Bırak belediyeyi. Ayrıca Alsancak'ta ki arazi de verileli aylar oldu. Şartlı verildi dediğin stat yapma koşulu ile verildi. Yani yerine stat değil de başka bir şey örneğin bir avm yaparsanız "arsayı vermem" denildi. Şart bu. Alsancak Stadı projesi de 2 tribünlü. 2 tribünlü stat mı kaldı ? Burası gökdelen bölgesinin içinde kalıyor. Buraya 20 bin kişilik 4 tribünlü bir stat yapılması gerekiyordu. Etrafı çürük depo kaynıyor. Yık, yap. Yolu yer altına al. Amatörler için bir şey yapmak isteyen hükümette istese yapar. Devletin İzmir' de arazisi mi yok diyorum ilçe belediyeleri spor için ayırdığı yerleri versin demişsin. Devlet arazileri bir bir satılırken kime sordular ? Ayrıca Aziz Kocaoğlu ne diyordu : Göztepe için Uzundere 'de bir spor kompleksi yapalım diyordu değil mi ? Yapılan iş nedir? Mahalle arası semt stadı. Üstelik bu mahalle arası semt stadı yapılırken de kulübün alt yapı tesisleri de yıkıldı. Bu nasıl iş ? Amatör kulüplere büyük bir tesis mi yapmak istiyorsun. Atatürk Stadı ve etrafı ne güne duruyor? Daha önce de söyledim. İzmir milli takımı ağırlayacak modern bir futbol stadı yok. Atatürk Stadı ve etrafı tam bir spor kompleksi olacak yer. Salon var, sahalar var ama futbol stadı yok. Buraya Göztepe , milli takım için 35 bin kişilik modern bir futbol stadı yaparken etrafına da amatör sporcular için ihtiyaç olan her şeyi yapabilirdin ama kimse burayı yıkıp masraf yapmak istemiyor. Buraya da yapılan boya badana. Halkapınar salonunun parasını da büyükşehir verdi.

Yorumu oyla      11      5  
Ekin Kara 3 Temmuz 2016 Pazar 11:10

Yorum yapanlar yine bilmeden konuşmuş. Alsancak Stadyumu konusunu özetleyelim. Öncelikle burası depreme dayanıksız olmasından dolayı, büyük risk nedeniyle yıkıldı. Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün bedelsiz tahsisini talep ettiği yıkılan Alsancak Stadı arazisi içindeki belediyeye ait 4239 metrekarelik arsa için muvafakat vermeyi bir hayli geciktirdi. Muvafakat verildi ancak şartlı verildi, hadi o da kabul edildi bu sefer teknik hazırlık süreci uzun sürdü. Gelinen noktada 15 bin kişi kapasiteli olacak yeni stadyumun projesi hazırlandı. İhalesi önümüzdeki ay yapılıyor. İnşaatım 2 yıl içerisinde bitirilmesi planlanırken, zeminde aksı değiştirilmeden tamamen yenilenecek, ön bölümde de kulüplere gelir getirici dükkanlar açılacak. Mahmut Atilla Kaya'nın burada bahsettiği konu, İzmir sporunun kanayan yarası olan amatör spor kulüpleri. İlk defa bir iktidar partisi milletvekili çıkmış, adam gibi, net bir şekilde konuşmuş, bize arsa gösterin amatör spor kulüpleri için tesisler yapalım demiş. Bugüne kadar böyle bir çıkış görmedik, duymadık. Ayrıca bu iş parti meselesi değil, hepimizin meselesi demiş. İzmir sporu için yerel ve genel iktidar el ele verelim demiş. Bunun neresi kötü? Kızıp bağırmaya gerek yok. Çıksın Karabağlar, Konak veya Karşıyaka Belediye Başkanı "Benim burada bu iş için tahsis ettiğim arazim var. Gel buraya tesis yap" desin. Bunu da kamuoyuna deklare etsin. Eğer Mahmut Atilla Kaya o zaman sözünden dönerse hep beraber kendisini buradan linç edelim.

Yorumu oyla      11      5  
3 Temmuz 2016 Pazar 09:51

Koskoca devletin İzmir'de arsası yok mu ? Çok sayıda şehre dev gibi statlar yapılırken bize butik statlar yapmaya çalışıyorsunuz. En son Ankara'ya 42 bin kişilik stadın yapılacağı açıklandı. Bizim takımlara niye butik stat yapılıyor? Koskoca şehirde yer mi kalmadı da mahalle arasına küçük statlar yapılacak ? Belediye yer göstersin spor tesisi yapalım diyeceğinize doğru düzgün stat yapın diyeceğim ama butik statları yapmaya kafaya koymuşsunuz. Yazık ettiniz bu şehrin takımlarına. Millet 40-50 bin kişilik statlarda oynasın biz semt statlarında.

Yorumu oyla      11      5  
Bülent isik 3 Temmuz 2016 Pazar 08:46

Alsancak stadinin kapisina kilit vurulali 2 yil yikilali neredeyse 1 yil oldu.bundan iyi yer mi olur.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Suriyeli mültecilere vatandaşlık vereceğiz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kilis'te Kızılay'ın şehit aileleri ve Suriyelilere ...
Erdoğan havalimanına ziyaret: Karanfil bıraktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda canlı bomba saldırısının ...
MHP'de muhaliflerden ortak hareket kararı!
MHP'de muhalifler, kurultay çıkmazının çözümü için yol haritası belirlemek ...
 
Vatan Partisi İzmir’den 152 aday işgal iddiası
Vatan Parti İl Başkanı Rıfat Mutlu Kabotaj Bayramı nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.
Hotar’dan inovasyonda veri tabanı projesi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet ...
Sındır Bayraklı'daki 'sela krizi'ni Meclis'e taşıdı!
Hayatını kaybeden bir vatandaşın, sırf farklı mezhep kökeninden olması ...
 
Çıray sordu: Diyanet’e sızan PKK’lı imam mı var?
CHP İzmir Milletvekili, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş tarafından cevaplandırılmak ...
Altıok’tan Madımak’ın yıldönümünde acil çağrı!
Babası Şair Metin Altıok’un da yaşamını yitirdiği Madımak Katliamı’nın ...
MHP’de flaş karar: O başkan için ihraç istemi
MHP, Antalya Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ü kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva