HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Kasım 2012 Pazar - 18:26

İstanbul Boğazı'nda gündem İzmir ve metro!

AK Parti Milletvekili Rıfat Sait’in İstanbul turu kapsamında İzmir’den gelen heyete boğaz turu veren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kılıçdaroğlu’na metro göndermesi yaparak ‘İzmirliler de İstanbul’a geldiklerinde Kartal metrosunun keyfini çıkarsınlar’ dedi. Topbaş, Aziz Kocaoğlu’nabilgi paylaşımı için davet yolladı ve ihale yasası içinde destek verdi.

İstanbul Boğazı nda gündem İzmir ve metro!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir metrosunun Ankara ve İstanbul metrolarından daha ucuza mal edildiği iddiasına yanıt verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kilometresini Kılıçdaroğlu’nun iddia ettiği gibi 50 milyon liraya değil 50 milyon dolara mal ettiğini belirten Topbaş, İstanbul metrosunu hem nicelik hem de nitelik açısından İzmir metrosundan daha üstün olduğunu söyledi. Topbaş, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi resmi sitesinden kilometresi 50 milyon dolar diye yazıyı görebilirsiniz. 50 milyon doların kaç para yaptığını iyi bilirsiniz. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bahsettiği gibi 50 milyon lira yapmıyor. 50 milyon dolar 50 milyon mu? Hesap ortada. Bir kere dolar ile lira farkını kendileri herhalde karıştırmış olabilir. Hesaplara göre İzmir metrosu 90 milyon lira çıkmakta, bizimki de 116 milyon lira. Kaldı ki bizim sistemimiz çok farklı” dedi.

İzmirliler'in İstanbul'daki ikinci gününden fotoğraflar için tıklayın

Sait Reina yerine Beyoğlu'na götürdü

METRO ÜZERİNDEN SİYASET OLMAZ
Metro gibi kamu yararı güdülerek yapılan yatırımların siyasete alet edilmemesi gerektiğini belirten Topbaş; “Bunlarla siyaset olmaz, bunlar daha iyi bunlar daha kötü. Tencere dibin kara benimki senden kara. Bunlar anlayış değil. Yapılan iş ortada. İzmirliler gelsinler Kadıköy Kartal metrosunda bir keyif alsınlar. Bunun bir siyaset malzemesi yapılmasını, buradan sonuca varılması mümkün değil. Birilerini karalayarak siyaset olmaz. Eğer CHP İstanbul’da ve Türkiye’de iktidarda olmak istiyorsa kendini önce halka sevdirmeli. Önce aynı dili konuşanlar değil aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır dediği gibi Hz. Mevlana’nın, duygularda birleşmesi lazım” dedi.



BİLGİ AKTARIMI İÇİN HAZIRIZ
İstanbul’un dünyaya model bir kent olduğunu belirten Topbaş, siyasi algılamaların dışında, her ülke ve şehrin gelişmesi için her türlü bilgi ve paylaşıma hazır olduklarını söyleyerek “Dünyanın değişik yerlerinden teknik elemanlar gelip bizim misafirimiz oluyor, inceliyorlar istedikleri birimi. Ve biz bunu İzmir’de olsa başka kentlerde olarak Türkiye Belediyeler Birliği kanalıyla da gelebilirler veya gelip burada bizi izleyebilirler. Hiçbir şeyi kurumsal taassup göstermeksizin gizlemeden bu bilgileri aktarmaya hazırız. Çünkü ülkemiz gelişecek, aman biz yaptık, başkası görmesin öğrenmesin devlet sırrıdır demiyorum. Tüm belediyelerle paylaşmaya hazırız. Teknik elemanlar gelebilir, görebilirler. Hepimizin birbirimizden öğreneceklerimiz var. Bu olumlu diyalog gelişmeyi sağlar” dedi.

KOCAOĞLUNA İHALE DESTEĞİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun İzmir’de en krize neden olan İZELMAN ihaleleri gibi, hizmet alım ihalelerine özel şirketlerin girmemesine yönelik açıklamalarına destek veren Topbaş, “Sayın Kılıçdaroğlu, bizim şirketlerimizin bilançolarını sorguladı. İhale kanunu bizi de çıktığımız ihalelerde sıkıyor. Şahsen ben şunu söylerim, kendi özel hayatında nasıl ki rahat davranıyorsam, aldığım yetkide tercih hakkım olmalı. Niye? İyi hizmet vermek, bu işin erbabını seçmek, bu işte kaliteyi yakalamak adına, bu güven duygusunun karşılığını vermek adına tercih hakkımızın olması lazım. Önyargılı bir anlayış var. Yasalar dürüst insanlara engel. Yasa tanımayanlar için ise zaten bir şey ifade etmiyor, bir yerden bir şey bulanlar için bir şey ifade etmiyor. Buna bir kolaylık getirilirse, doğrudan iş verme imkanımız olursa daha rahat oluruz. Zaten şirket de belediyenin mensubu. Sayın Kocaoğlu’nun talebi doğru. Ben şahsen kendi şirketlerimize işleri verebilme hakkının verilmesini, istiyorum” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
NERMİN MEETEETEE 19 Kasım 2012 Pazartesi 18:16

akplilerin başka işleri kalmadı ne olacak bu durum bilemiyorum arkadaşlar lüften seçim zamanı bunlara hadderini bildirelim by by

Yorumu oyla      13      7  
bülent ışık 19 Kasım 2012 Pazartesi 14:33

İzmir'e köy diyenler bir yer sonradan coğrafi olarak köy olmaz ama yaşam tarzı olarak köy olur sayenizde.Unutmayın Dubai de İstanbul dan daha modern mimari olarak.

Yorumu oyla      19      7  
19 Kasım 2012 Pazartesi 11:57

İSTANBULLULARLA KONUŞUYORUM SORDUM DEDİLERKİ SAKIN İSTANBULU DÜŞÜNME HEPİMİZ İZMİRE GELMEK YERLEŞMEK İSTİYORUZ AMA İŞİMİZ BURDA HAYATIMIZ YOLLARDA TRAFİKTE GEÇİYOR.SOSYAL HAYATTI SORDUM SADECE CHP NİN BELEDİYELERİNDE SOSYAL HAYAT VAR SİZ YALANLARA BAKMAYIN GELİN GÖRÜN RIFAT SAİT AKP LİLERİ GÖTÜRMÜŞ MARMARAYI GEZDİRMİŞ ONUNLA ÖVÜNÜYOR ALLAH SANA AKIL FİKİR VERSİN BİZDE BİLİYORUZ HÜKÜMET İSTANBULA YATIRIM YAPIYOR İZMİRİDE CEZALANDIRIYOR AMA BİR 3 KÖPRÜ YAPAMADILAR ÖZEL SEKTÖR YAPACAK

Yorumu oyla      26      8  
hasan 19 Kasım 2012 Pazartesi 10:44

toptaş bırak biz köyümüzden menunuz neyleyim büyük şehir olmak mega köy olmak varken :)

Yorumu oyla      21      17  
Selim 19 Kasım 2012 Pazartesi 10:36

mert rumuzlu arkadaşım senin köy dediğin İzmir'de köylerin bağ yolları bile asfatlı!Basketbol sahaları,voleybol sahaları bile var! Her gün otobüs seferli düzenleniyor! Sizin yönettiğiniz akp li bir belediye göster bu dediklerimiz onların yönettiği illerin köylerin de var mı ? SÜMÜK LÜ DEDİNİZ TOKAT YEDİNİZ,GEVUR DEDİNİZ TOKAT YEDİNİZ ŞİMDİ İSE KÖY DİYORSUNUZ BU SEFER TEKME TOKAT YERSİNİZ İZMİR HALKINDAN CAHİL CÜHELA TAKIMI ADAM OLUN!

Yorumu oyla      28      9  
murat 19 Kasım 2012 Pazartesi 09:42

metro inşası sırasında göçük nedeniyle düşüp ölen insanlar istanbuldaydı değilmi,metrobüslerin durumu çok iyi değilmi......Herkes önce kendi dükkanının önünü süpürsün

Yorumu oyla      24      6  
merkurin 19 Kasım 2012 Pazartesi 08:58

CHP militanları çok dokunmuş bu gezi size.İzmirdeki 7 yılda bitmeyen metro,kentte 10 senedir HİÇ BİR YENİLİK OLMAMASI,kentin pisliği,yatırımın olmaması nedeniyle HÜKÜMETİN YAPTIKLARINA SAHİPLENME ÇABASI( İZBAN KUZEY ÇEVRE YOLU DUBLE YOLLAR vs.)yalan haberlerle sansasyonlarla siyaset yapmanız,yolların rezilliği,gecekondu kenti olması vs vs vs... CHPlilerde PSİKOLOJİK ÇÖKÜNTÜ YAPMIŞ.YORUMLARDAN ANLAŞILIYOR :)

Yorumu oyla      14      20  
sedat ergin 19 Kasım 2012 Pazartesi 08:51

aaa adnan öztekin değil mi o hani sosyal demokratım diye bağırıp duran bakın şimdi gördünüz mü içimizdeki hainleri bazı şeyleri bilmeden konuşmak demek ki doğru değilmiş adam akape ile iş birliği yaptı herkes yalan dedi buyrun bu sefer fotoğraflı

Yorumu oyla      22      10  
Beni de Ada ya Götürün Sayın Vekil 19 Kasım 2012 Pazartesi 08:50

Rifat bey nasıl olsa size hayat beleş . Bizide Kuşadasına götürür müsünüz.Yakında Etrafında sadece eşin kalacak. Yanındakilerin bir baltaya sahip olmaya çalıştıkları her halinden belli.

Yorumu oyla      26      8  
bülent ışık 19 Kasım 2012 Pazartesi 08:14

Sayın Topbaş sen dua ette bu sene İstanbul'a fazla kar yağmasın.Ama okulu sevmeyen öğrenciler için tam tersidir tabiiki.

Yorumu oyla      23      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Osman Özgüven'e bir destek de yeşil sahadan
Dikili’de hakkında açılan davada 8 yıl 4 ay hapse mahkum edilen ve cezası ...
İzmir'de teakwando şölenine görkemli açılış
Çiğli Belediyesi ve Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından bu yıl ikincisi ...
Seferihisar'dan üreticiye hediye fabrika
Seferihisar’da 13.kez düzenlenen Mandalina Şenliği’nde, Seferihisar Belediyesi ...
 
Aslan'ın 'Atayol'unu Başkan Kocaoğlu'da beğendi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege-Koop Genel Başkanı ...
Başkan’a Ballıkuyu’dan yol teşekkürü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ballıkuyu’da yapılan ...
Başkan Sındır kadınların konuğu oldu
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, yoğun talepleri ...
 
Tartan: İzmir’de fark yarattıysak kadınlar sayesinde
Kadınların en büyük destekçisi Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, ...
İzmir’in ‘Yeni EXPO Yüzü’ Başkan’a konuk oldu
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, İzmir Büyükşehir ...
Özgüven’in oğlu: Babam kaçmadı!
İhaleye fesat karıştırmak suçundan aldığı 8 yıl 4 ay hapis cezası Yargıtay ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva