HABERLER>İŞ DÜNYASI
31 Mart 2018 Cumartesi - 14:18

İnşaat sektöründen Özgener'e büyük destek!

İzmir Ticaret Odası Başkan Adayı Mahmut Özgener ve Müteahhitler Federasyon Başkanı Necip Nasır, İzmir Müteahhitler Federasyonu başkanı Ziya Dağlıer’in Bornova’da düzenlediği kahvaltıda inşaat sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi.

İnşaat sektöründen Özgener e büyük destek!

Programın açılış konuşmasını yapan İzmir Müteahhitler Federasyonu (İMFED) Başkanı Ziya Dağlıer, sivil toplum kuruluşlarının sorunların çözülmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Ziya Dağlıer,“İzmir Ticaret Odası seçimlerine Müteahhitler Federasyonu ile birlikte katılıyoruz. İnanıyorum ki; sektörümüzün sorunlarının çözümü için Ticaret Odası’nda gereken çalışmalar yapılacak. Bizim başkan adayımız Mahmut Özgener'dir. Bugün kendisini burada ağırlamaktan çok mutluyuz” dedi.

NECİP NASIR: “İZMİR TİCARET ODASINDA DEĞİŞİM ARTIK KAÇINILMAZDIR”
TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclis Başkan yardımcısı, Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır’da, “Beton ve Demir fiyatları hiçbir haklı gerekçe gösterilmeden yükselmeye devam ediyor, buna dur demesi gereken kurum İzmir Ticaret Odasıdır. Esas muhatap, iş dünyasının ödediği paralar ile yönetilen, 55 milyon bütçeli, yarı kamu kurumu statüsündeki 79 bin Üyeli İzmir Ticari Parlamentosu’dur. Ancak İzmir Ticaret Odası yönetimi sektörün en büyük sorununa bile yıllardır kayıtsız kalmıştır. İZTO’dan destek alamadığımız için bu hayati sorunu STK olarak bizler çözmeye çalışıyoruz” dedi.

Nasır; ben merkezli, tek adam yönetim anlayışında olan, kurumlar ile barışık olmayan, kuruluş amacına gerektiği şekilde hizmet etmeyen mevcut yönetimin, artık İzmir'e zarar verir duruma geldiği ve değişimin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

MÜTEAHHİT ARKADAŞLARIMIZ KAPI KAPI DOLAŞARAK İLZAM TOPLADI”
Necip Nasır konuşmasında; “Sadece seçim dönemlerinde inşaat sektörünü hatırlayan Ekrem Demirtaş’ın, bu seçim döneminde başkan adayı Mahmut Özgener’in komitemizde olmasından dolayı, iktidar hırsı ile sektör temsilcileri müteahhitleri birbirine düşürüp, böldürüp, her türlü ayrıştırıcı söylemleri mubah sayarak seçim çalışması yaptığına tanıklık ediyoruz. Personellerini kartviziti ile meslektaşlarımıza göndererek seçimde oy kullanabilmek için gerekli ilzam belgelerini toplattı. Demirtaş, Oda’nın vermesi gereken kimlik kartlarını, kendisine ilzam belgesi verenlere bir lütuf gibi sundu. Bayrak göndererek meslektaşlarımızın hassasiyetlerinden faydalanmaya çalıştı. Biz ise müteahhit arkadaşlarımız ile meslektaşlarımıza bire bir ulaşmaya çalıştık. Bu da meslektaşlar arasında geniş katılımlı dayanışmaya sebep oldu. İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın bu anlayışına meslektaşlarımın ve İzmir iş dünyasının, 9 Nisanda sandıkta gerekli cevabı vereceklerine inancım tamdır. Bugün birlik ve beraberlik günüdür” dedi.

ÖZGENER: “HİZMET ETMEYİ SEVEN BİR AİLEDEN GELİYORUM”
Bugüne kadar birçok önemli görevde bulunduğunu ancak kendisi için en önemli görevin İzmir Ticaret Odası başkanlığı olduğunu belirten Başkan Adayı Mahmut Özgener de, “Çok çalıştık sonuna geldik. İnşallah hep birlikte bu emeklerimizin karşılığını da alırız. 6 ay önce ‘Değişimi birlikte başaralım, geleceği birlikte yaratalım’ sloganıyla yola çıktık. İnsanların büyük bir heves ve iştahla bu değişimi beklediğini gördüm. Sıra bu değişim talebini sandığa taşımaya geldi. Hepimize düşen görev 9 Nisanda sandığa gidip oyumuzu kullanmak. Ben hizmet etmeyi çok seven bir insanım. Bugüne kadar önemli görevlerde bulundum. İnşallah daha uzun yıllar hem şehrime hem de ülkeme hizmet etmeye devam edeceğim. Hizmet etmeyi çok seven bir ailenin içinde büyüdüm. Rahmetli babamın babaannesi Hatice Özgener Türkiye’nin ilk kadın milletvekili. Rahmetli dedem Osman Kibar Ege bölgesi sanayi odasının ilk başkanı, 1963-1973 yılları arasında İzmir’de belediye başkanlığı yaptı. Rahmetli babam da çok önemli sivil toplum kuruluşlarında ve Altay Spor kulübünde başkanlık yaptı. Böyle bir ailenin kültürüyle büyüyünce ben de her zaman elimi taşın altına koymayı bildim. Birçok görevde bulundum ama benim hayalim, benim için yaptığım en önemli görev olacak olan yer şu anda aday olduğum İzmir Ticaret Odası başkanlığıdır” ifadesini kullandı.

İZMİR HEP BENİM ARKAMDA DURDU”
“Bu kentte büyüdüm, bu kentte yaşadım, işlerimi bu kentte büyüttüm” diyen Özgener sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İzmir hep benim arkamda durdu, İzmir hep bana referans oldu. Kamu kurumlarıyla, yerel yönetimleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, spor kulüpleriyle, halkıyla. İş hayatımda da şirketlerimizi belli bir seviyeye taşıdıysak yine bu şehrin bize tanıdığı imkanlar sayesinde oldu. Hepimiz bu şehre bir şeyler borçluyuz. Şimdi sıra bu şehre birşeyler katabilmekte. İnşaat sektörü ülkemizin lokomotifi. Ben böyle bir sektörün içerisinde bu yolda yürümekten onur ve gurur duyuyorum. İnşallah bu sektörü temsilen İzmir Ticaret Odası başkanlığı görevini yerine getireceğim”

İZMİR’İN İLGİSİ TİCARET ODASI SEÇİMLERİNDE”
“Bizim adaylığımız şehre bir heyecan kattı. Şehrin ilgisini İzmir Ticaret Odası seçimlerine çok yoğun bir şekilde çektik” diyen Mahmut Özgener şöyle devam etti: “Bu ilgi sadece İzmir ile sınırlı da kalmadı. Tüm ülkede oda seçimleri yapılacak ama bizim oda seçimlerimiz Türkiye’nin gündemine oturdu. En çok konuşulan, en çok tartışılan seçim İzmir Ticaret Odası seçimleri. Demek ki; biz ekip olarak doğru bir vizyonla yol çıktık ki bu seçimi ülke gündemine taşıdık. Bu oda yaptıklarıyla sadece yerelin gündeminde kalmamalı, yaptıklarıyla, gücüyle Türkiye’nin gündemine damga vurmalıdır. Bunu gerçekleştirmek için bu odanın yönetim anlayışını değiştirmek lazım. Bu odayı çok daha katılımcı bir anlayışla yönetmek gerekiyor. Ben seçildiğim taktirde sorunlarınızın çözümü için elimden geleni yapacağımı ve sizlerin benim ekibimin bir parçası olacağına söz veriyorum”

 
İzmir'de bıçak sırtı derbi: Kaf-Kaf'ın son kavgası!
 
AK Parti ve MHP'den yerel seçimde 'gönül ittifakı'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MARBLE Fuarı’na 'alım heyeti' dopingi
Fuarda 12 ülkeden gelen 40 ithalatçı firma ile Türk firmaları 500’ün üzerinde ...
İZTO Başkan adayı Özgener: Kentin kaderini birlikte belirleyelim
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkan Adayı Mahmut Özgener, Mardinliler Federasyonu’nun ...
Yorgancılar: Ekonomide mucize gerçekleşti
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
 
O meclis üyesi konuştu: Ekrem Bey metal yorgunu!
İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Halıcılar-Yer Döşemeciler Derneği ...
İzmirli sanayiciler endişeli!
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, TL'nin dolar karşısındaki ...
İZTO Başkan adayı Özgener: Fuar için iddialıyız
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkan Adayı Mahmut Özgener, “iddialı olduğumuz ...
 
Başkan Olgun, ikinci döneme rakipsiz giriyor!
Torbalı Ticaret Odası Başkanı Olgun, 3 Nisan’da yapılacak meslek komiteleri ...
Doğan Medya, Demirören'e satılıyor: İşte satış fiyatı!
Doğan Medya Grubu ve Demirören Medya Grubu arasında satış ve devir konusunda görüşmelere başlandı.
MARBLE'de ağır katılım: 30 bin tonluk 1500 blok mermer!
Dünyanın üç büyük mermer fuarından biri olan MARBLE – Uluslararası Doğaltaş ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva