HABERLER>POLİTİKA
5 Ağustos 2018 Pazar - 18:57

İnce: Kurultay için bir gün bile beklenmemelidir!

Muharrem İnce, Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki (CHP) kurultay tartışmalarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. İnce açıklamasında, "Cumhuriyet Halk Partisi, yaşanan gelişmelerden sonra Kurultay için bir gün bile beklememelidir." ifadesini kullandı.

İnce: Kurultay için bir gün bile beklenmemelidir!

Muharrem İnce, Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki ( CHP) kurultay tartışmalarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.Muharrem İnce'nin açıklaması şöyle:

BİR KEZ DAHA UYARIYORUM
Cumhuriyet Halk Partisi, yaşanan gelişmelerden sonra Kurultay için bir gün bile beklememelidir. Çünkü, kurultayın toplanması kararı artık delegelerin sayısının yeterli olup olmadığı aşamasını çoktan geçmiştir. Sayısal yeterlilik ve siyasal istek, delegelerimizde ve üyelerimizde fazlasıyla mevcuttur.

Siyasal Partiler Kanunu, kurultay delege sayısının beşte birinin (250 delegenin) imzasını, üstelik noter şartı aranmaksızın yeterli görürken, kendi tüzüğüyle demokratik bir ilkeyi rafa kaldırmış bir parti olmak, başlı başına olumsuz bir durumdur.

Bu gerçek ortadayken, 630 imzalı kurultay talebini çeşitli gerekçelerle yok saymak demek, mevcut durumu kavramamak demektir. Takınılan bu tavır, sorunları doğurduğu sonuçlar bakımından geri dönülmez bir noktaya doğru taşımaktadır.

Cumhuriyet Halk Partisi yenilenmelidir. Örgütleriyle, seçmenleriyle ve tüm halkımızla olan ilişkilerinde sarsılmaz bir güven ortamı tesis etmelidir.

Parti yönetiminin imza süreci içinde gösterdiği tutum, ne yazık ki sadece bugün için değil gelecekte de partililer adına utanılacak bir durum ortaya çıkarmıştır. “İmza bulamazlar” söylemiyle başlayan lakaytlık, “şu kadar imza getirin Kurultayı hemen toplayalım” iddiasına dönüşmüştür. Karşımızda duran sorunu algılamaktan uzak olan bu açıklamalar, imzalar verildiğinde ise sorumsuz ve keyfi değerlendirmeler yapılarak sürdürülmüştür.

Bu görüntü kendi örgütüne, seçmenine ve halkına yabancılaşma görüntüsüdür. Bu tutarsız zihin hâli, akıl tutulmasına yakalanma hâlidir.

Önümüzde hazırlıklarına süratle başlanması gereken bir yerel seçim var. Bu ciddiyetsiz anlayışla seçimlere gidilmesi durumunda sonuçları tahmin etmek zor olmayacaktır.

24 Haziran Seçimleri sonrasından başlayarak bu konuda sürekli uyarılarda bulundum, bulunmaya devam ediyorum. Bu benim CHP’ye karşı duyduğum sorumluluğun bir gereğidir.

Geçmişte seçmenlerimiz, partide gerçekleştirilmesi gereken değişim arayışlarını, düzenin bir gün değişeceği ümidiyle erteleyebilmekteydiler. Bugün değişim konusundaki ümitlerini kaybetmeye başlayan insanlarımız, artık bu başarısız yönetimden kurtulamayacakları fikriyle hareket etmektedirler.

Bugün CHP’ye oy veren seçmenlerin çoğunluğunda, partide değişim olmayacağına yönelik güçlü bir inanç ortaya çıkmaktadır. Bu inancın, istifa etmek, oy vermemek, seçimlere katılmamak gibi istenmeyen mecralara yöneleceği hususunda ciddi endişeler şimdiden belirmiştir.

Bu nedenle, Partide değişimi ertelemek, seçmene rağmen ve hatta seçmene karşı politika yapmak anlamına gelmektedir.

Değişim talebini görmezlikten gelen değerli delege kardeşlerim, sorumluluk sizlerindir.

Sizlerin bu koşullarda nasıl davranmanız gerektiği konusunda ben dahil kimseye danışmaya, kimseyi dinlemeye ihtiyacınız yoktur. Evinizden çıkıp, sokaktaki sıradan insanlara düşüncelerini sormanız yeterlidir. Üstlendiğiniz görevin, partinize ve ülkenize duyduğunuz sorumluluğun gereği budur.

Siyaset sokağa karşı, halka karşı yapılamaz. Parti olmak, partili olmak, halkla birlikte hareket edildiğinde amaca uygun sonuçlar ortaya çıkarır.

Partiler, ulaşılması hedeflenen toplumsal amaçlar için, en güçlü kurumsal araçlardır. Onları değerli kılan amaçlarıdır, idealleridir. Kişiler ya da kişisel çıkarlar değildir.(Habertürk)

 
İzmir iş dünyasının projeleri listede
 
Yolcu treni yayaya çarptı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Evet 5 Ağustos 2018 Pazar 22:55

Senin derdin parti değil. Seçim sürecinde kaç kişiye belediye başkanlığı vereceğini söyledin. CHP yönetimini bende çok eleştiriyorum kötü yönetimler niteliksiz muhalefet oluşturur. Birde sayın ince partimizin genel merkezini bu kadar kirli ilişkilerin döndüyünü ima ediyor. Bense ona soruyorum 24 Hazirana kadar sende o partinin yıllardır kadrolu millet vekilisin. Neden gördüklerini söylemedin demekki sende suçlusun. Sende zan altındsın.

Yorumu oyla      9      5  
partili 5 Ağustos 2018 Pazar 22:36

Sen genel baskan olsan sanki tum il ve ilceleri alicaz. Sana guvenim kalmadi ince.

Yorumu oyla      9      5  
09 5 Ağustos 2018 Pazar 22:03

sayın muharrem ince,seni ümitle bekliyoruz.bul bi yolunu artık chp ye oy vermek istemiyorum bu yönetim yüzünden

Yorumu oyla      9      5  
Partili vatandaş 5 Ağustos 2018 Pazar 20:03

ya ince bir bekleyemedin yerinde.İnsan elleriyle genel başkanlıktan olur mu işte buda yılların deneyimi olan herkese bir ders sabretmek gerek siyasette bazen rüzgar geliyor gibi olur.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li vekile Almanya'da pasaport engeli
CHP milletvekili Mahmut Tanal'a Almanya'da diplomatik pasaportu olmasına ...
Erdoğan'ın ziyaretinde dikkat çeken önlem
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çamlıca Camii'ndeki incelemelerinde ...
CHP’li Sertel: 700’e yakın ithal ilaç piyasada yok
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, çoğunluğu ...
 
Kılıçdaroğlu harekete geçti: Gözler MYK'daki isimlerde
Genel merkezin “yeterli imza yok, kurultay yok” kararının ardından gözlerin ...
İşte CHP'de krize yol açan liste
CHP’de muhaliflerin seçim sonrası olağanüstü kurultay için topladığı listeye ...
Net mesaj: Türk milleti tehdide boyun eğmez
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, son dönemde ABD ile yaşananlara ilişkin ...
 
CHP İlçe Başkanı Yıldırım'dan yerel seçim hedefi: Karşıyaka'da en az yüzde 75
CHP Genel Merkezi tarafından partinin “Danışma Kurullarının” toplanması ...
Askıda Ekmek projesi Bornova’da da başladı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, ekmek fiyatındaki artışa karşı başlattığı ...
Yunanistan'dan skandal 'red' kararı!
Yunanistan Adalet Bakanı Stavros Kontonis'in, ülkede yakalanan ve Türkiye'nin ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva