HABERLER>GÜNCEL
25 Kasım 2014 Salı - 17:13

İlköğretim öğrencisinden görülmemiş seçim vaadi

Mardin’in Midyat İlçesi’ne bağlı Gelinkaya Beldesi’ndeki Gelinkaya Ortaokulu’nda yapılan okul temsilciliği seçimini, okulda mescit yaptırma vaadinde bulunan Belde Belediye Başkanı Mehmet Aksöz’ün 7’inci sınıfta okuyan yeğeni Ahmet Can Aksöz kazandı.

İlköğretim öğrencisinden görülmemiş seçim vaadi

Gelinkaya Beldesi’ndeki Gelinkaya Ortaokulu’nda yapılan okul temsilciliği, yerel seçimleri aratmadı. Seçimler, YSK’nın genel ve yerel seçimlerde uyguladığı kurallara göre yapılırken, seçimlerde oy pusulalarından, sandık kurulları ve tercih mührüne kadar her ayrıntının düşünüldüğü görüldü.
 
Her dönemin kendi temsilcisini belirlediği ön seçimin ardından okul temsilciliği için 8’nci sınıf öğrencisi Bünyamin Toprak, 8’nci sınıf öğrencisi Mehmet Gökduman, 7’nci sınıf öğrencisi Ahmet Can Aksöz ve 6’ncı sınıf öğrencisi Fatih Barış kıyasıya yarışa girdi. Okulun panolarına kendilerini ve vaatlerini anlatan afişler asan aday öğrenciler, bir hafta boyunca sınıfları ziyaret ederek öğrencileri ikna etmeye çalıştı.
 
MESCİT YAPTIRMA VAADİ
Aday öğrenciler yapacaklarını anlatırken, en farklı vaatleri ise 7’nci sınıf öğrencisi Ahmet Can Aksöz verdi. Kampanya süresince her sınıfa birer futbol topu hediye eden ve öğrencilere şeker dağıtan aday Ahmet Can Aksöz, seçilmesi durumunda okula mescit yapma sözü verdi.
 
Propaganda sürecinin tamamlanmasının ardından da okulda seçim yapıldı. Öğrenciler okulun bilgisayar laboratuarına giderek burada kurulan sandıklarda oylarını kullandı. Öğrenciler Reyyan Akar, Asya Akan, Mehmet Sultan Ağırman ve Şehmus Duran’dan oluşan kurulun yanına giden öğrenciler önce ’evet’ yazan mühür ile aday öğrencilerin fotoğraflarının olduğu pusulayı aldı. Paravanın arkasına geçerek mührü seçtikleri adayın fotoğrafının yanına basan öğrenciler, daha sonra oylarını sandığa attı. 4 öğrencinin aday olduğu seçimde 200 öğrenci oy kullandı. 90 oy alan ve arkadaşlarına seçildiği takdirde mescit yaptıracağı sözünü veren Ahmet Can Aksöz seçimi kazandı. Diğer adaylardan Bünyamin Toprak 38, Mehmet Gökduman 57 ve Fatih Barış 15 oy aldı.
 
‘AÇILIŞ KURDELESİNİ DE BEN KESECEĞİM’
Okul temsilciliği seçimlerini kazanan Ahmet Can Aksöz, mescit yapımı için ailesinden destek isteyeceğini belirterek şöyle dedi:
"Şu an kendimi çok iyi hissediyorum. Beni seçen arkadaşlarıma verdiğim mescit yaptırma sözünün arkasındayım. Ben hizmet etmek için buraya geldim. Okulumuza mescit yapacağım ve açılış kurdelesini de ben keseceğim. En lüks mescidi yapacağım. Ben top ve şeker de dağıttım öğrenci arkadaşlarıma, onları çok seviyorum. Daha güzel şeyler düşünüyorum ve bunların tümünü yapacağım."
 
"SEÇİM BİLİNCİ İÇİN BÖYLE BİR ÇALIŞMA YAPILDI"
Öğrencilere demokratik gerçek bir seçim ortamı yaşattıklarını ifade eden Okul Müdürü Murat Bilgin, temsilciliği seçimini kazanan öğrencinin mescit vaadinde bulunduğunu söyledi. Öğrencinin babasının da bu konuda kendisine destek sözü verdiğini belirten Bilgin, yeni çıkan yönetmelikle okullarda müsait olması durumunda bir mescit açılmasında sakınca olmadığını söyledi. Seçimin öğrencilere demokrasinin nasıl olması gerektiğini gösterdiğini vurgulayan Bilgin, "Çocuklarda seçim bilinci oluşturmak için böylesi bir organizasyon yaptık. Öğrenciler kullandıkları oylarla kendilerini temsil edecek arkadaşlarını belirlediler. Gelecekte birer seçmen olacak bu öğrenciler, şimdiden buna bir hazırlık yaptılar. Yaşanan seçim sürecinden tüm öğrencilerimiz mutlu oldu" diye konuştu. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Bakan açıkladı: Zehirli ayakkabılar piyasada!
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli piyasaya binlerce zehirli ayakkabı ...
'Türban' yüzünden hapis yatacak Prof. Ünlü'ye destek
İzmir'de, türbanlı öğrencilerin fotoğraflarını çekip, derslere sokmadığı ...
Belediye yol ortasında inek kesti!
Şırnak'ta Silopi Belediyesi ekipleri başıboş dolaşan havyanları kesme ...
 
İzmir’deki mülteci faciasında tahliye yok!
İzmir’in Menderes İlçesi'nde, geçen Nisan ayında Samos Adası'na yasa dışı ...
'İzmir’de Erdoğan’a el hareketi' erteleme kararı
İzmir’de, yerel seçim çalışmaları kapsamında geçen 16 Mart'ta mitinge ...
İzmir’deki korkutan siyanür iddiasına Valilik el koydu
Bergama’da paniğe neden olan Ovacık Altın Madeni’nde 500 ton siyanürlü ...
 
'Prosedür' ayıbı: O aileye 140 TL yardım!
Karaman Ermenek’teki maden faciasında yaşamını yitiren Tezcan Gökce’nin ...
Şok: Sendika başkanı ölü bulundu
Bursa'da TEZ-KOOP-İŞ Sendikası Şube Başkanı Ünal Özcan, sendika binasında ölü bulundu.
Kriz tatlıya bağlandı: Alkol kontrolü yapan meclis üyesi sendikada!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ESHOT Encümeni Erkan Tuncer’in ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva