HABERLER>POLİTİKA
11 Haziran 2018 Pazartesi - 14:02

İl Başkanı Yücel'den 24 Haziran tahmini: En kötü sonuç 8 artı 8!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "gönül ister ki her bölgeden 9'ar milletvekili, 10’ar milletvekili çıkaralım. Ama gerçekçi bir hedef koyacak olursak 1. bölgeden ve 2. bölgeden bizim hedefimiz en az 8’er milletvekilidir" dedi.

İl Başkanı Yücel den 24 Haziran tahmini: En kötü sonuç 8 artı 8!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, SonSöz TV’de yayınlanan “Günaydın Ege” programında Aslı Eren ile İmtiyaz sahibimiz Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Yücel, 24 Haziran seçimleri arifesinde İzmir’de büyük bir teveccüh gördüklerini ve her iki bölgeden de en az 8’er milletvekili çıkaracaklarını söyledi.

İNCE, MOTİVASYONU ARTTIRDI
7/24 sahada olduklarını belirten İl Başkanı Yücel, “gayet hızlı, planlı ve programlı bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Özellikle cumhurbaşkanı adayı olarak Muharrem İnce'nin yani Cumhuriyet Halk Partisi'nin içinden yetişen bir ismin aday olarak gösterilmiş olması örgütümüzde ciddi bir heyecan ve motivasyon yarattı. Bunu bütün çalışmalarımıza yansıdığını hissediyoruz. 16 yıldır her şekilde yaşam tarzına, özgürlüklere dokunulmuş müdahale edilmiş. İnce’nin söylemleri ile bu pas gole çevrildi. İnce, Türkiye'de herkesi kucaklayacak bir cumhurbaşkanı olacak. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, göreve geldiğinden beri ve geçmişte başbakanlığı döneminde sert söylemleriyle bir takım gündemler yarattı. Muharrem İnce Belki de bir yerde ona ihtiyacı olan karşılığı ya da cevabı verdi ve bu toplumda kitlelerde gerçekten geniş bir yankı uyandırdı” dedi.

 

KILIÇDAROĞLU’NUN İZMİR’DEN ADAYLIĞI BİZİM İÇİN ONUR

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den adaylığı için konuşan Yücel, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak herkesin oyuna talibiz. Cumhurbaşkanı adayının oyları Parti'nin oylarında yüksek olabilir. Biz bu konuda Cumhurbaşkanımızın kampanyasını kısık tutmamaya özen gösteriyoruz. Parti'nin çalışmaları ile birlikte cumhurbaşkanı adayımızın çalışmalarda yürütülüyor. Önümüzdeki günleri çok verimli bir şekilde değerlendireceğiz. 21 Haziran'da biliyorsunuz Muharrem İnce'nin İzmir’de büyük miting var. Onun dışında Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanı adayımızın mitinginden önce İzmir'e gelmesi söz konusu. Onunla ilgili programımız, çalışmalarımız hazır. Bunun yanında sivil toplum kuruluşlarıyla, muhtarlarımızla bir araya gelmeyi planlıyoruz. Ayın 19’da kuvvetle muhtemel bir toplantı olabilir. Genel Başkanımızın İzmir’den aday olması bizim için bir onur. Demokrasinin beşiği olan, Cumhuriyet’e, Atatürk'e, demokrasiye her zaman sahip çıkmış bir kent olan İzmir’den aday olması bence çok anlamlı” dedi.

ŞU ANA KADAR GELEN TEPKİLER ÇOK OLUMLU
İzmir’in kırsal bölgesindeki çalışmalara biraz daha ağırlık verdiğini söyleyen Başkan Yücel, “Milletvekili adaylarımızın hepsi sahaya çıkıyorlar ve bize geri dönüşlerini yapıyorlar. Genelde insanlar ekonomi ile ilgileniyorlar. Vatandaştan gelen, seçmenden gelen tepkileri çalışmalarımızda değerlendiriyoruz. Önümüzdeki günlerde biraz daha ağırlığı metropole kaydıracağız. Şu ana kadar gelen tepkiler çok olumlu” dedi.

Alternatif Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) tartışmasına değinen Yücel, “il başkanlığından bağımsız SKM açılması söz konusu değil ve mümkün değil. Arkadaşlarımızın bu niyetle hareket etmediğini de hepimiz biliyoruz. Burada belki bir habercilik anlamında ses getirsin diye bu iş böyle duyuruldu ama orada bir seçim büroları açılmasını zaten teşvik ediyoruz ve düşünüyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 24 Haziran seçimleri için sahaya inmesi ile ilgili olarak ise “örgütü gerçekten motive ediyor. Sahada çalışması moral ve motivasyon açısından çok çok önemli. Çünkü Aziz Kocaoğlu'nun her yerde karşılığı var. Hangi siyasi partiden olursa olsun özellikle kırsal bölgelerde çok ciddi bir teveccüh var. Aziz Kocaoğlu'nun başkanlığında İzmir Büyükşehir Belediyesi bu kente çok ciddi şeyler kazandırdı. Özellikle kırsalda kentin kendi imkânlarıyla ekonomisini canlandıracak, kırsalı destekleyecek çok ciddi yatırımlara imza attı. Küçük Menderes, Bakırçay ve Yarımada’da gerçekten çok ciddi karşılığını alıyoruz” dedi.

TEMENNİMİZ BARAJIN KALKMASI
Her siyasi partinin barajı aşmasını temenni ettiklerini söyleyen Deniz Yücel, “Şimdi biz demokrasiden bahsediyorsak her siyasi partinin barajı aşmasını temenni ederiz hatta barajın olmamasını temenni ederiz. Şu anki siyasi konjonktür hayata geçirmeniz mümkün değil. HDP'nin barajı aşıp aşmaması meselesi Cumhuriyet Halk Partisi'nin sorunu değil. Türkiye'nin bir sorunu. Eğer HDP’nin temsil ettiği bir kitle varsa bunun da siyaset arenasında temsil edilmesi gerekiyor. Yani bizim demokrasi kültürümüz bunu söylememize gerektiriyor. Ama Cumhuriyet Halk Partisi'ni terör örgütleriyle yan yana koyamazsınız. Bu ülkede çözüm sürecini ve sonrasını yaşadık. Yani terör örgütleri ile kimlerle masaya kimlerin oturduğunu, kapalı kapılar ardında pazarlıklar yaptığını tüm Türkiye biliyor” dedi.

CHP’den İYİ Parti’ye bir oy kayması olup olmayacağına ilişkin olarak ise “Ben pek düşünmüyorum. CHP seçmeni, partisine sahip çıkar. Cumhurbaşkanı adayına sahip çıkar. Elbette İYİ Parti'nin de birtakım siyasi hedefleri var. Bu seçimde bir misyonları var. Milliyetçi Hareket Partisi'nin tabanından kopan özellikle merkez sağdan gelen bir hareket olduğunu düşündüğümüzde Cumhuriyet Halk Partisi'nden bir kayma olacağını ben düşünmüyorum. Yapılan saha çalışmaları anket çalışmaları MHP tabanından ve AK Parti tabanından oy alacağını gösteriyor” dedi.

2. TURDA İNCE ALIR
Sahada anket çalışmalarının devam ettiğini belirten Yücel, “genel eğilim olarak baktığımızda seçmen ne istediğini biliyor. İnsanlar son gece bile karar verecek. Hatta sandığa giderken karar verebilecek bir kitle de var. Anket çalışmaları bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. 24 Haziran için bizim umudumuzun, heyecanımızı karşılığının olduğu çok somut veriler ortaya çıktı.  Bir yandan milletvekillerimizi seçeceğiz, bir yandan cumhurbaşkanımızı seçeceğiz. Şu andaki mevcut tabloya baktığımızda 1. turda Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlanması pek mümkün görünmüyor. 2. turda da elimizdeki verilere göre en yüksek oyu alacak Muharrem İnce görünüyor. 2. turda bu işi bitireceğiz. Yani Tüm Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Tabii ki 2. turda kim çıkarsa çıksın millet ittifakı olarak ve Türkiye'de artık demokrasiyi, toplumsal barışı, hukuk ve adaleti yeniden tesis etmek isteyen tüm kitleler 2. turdaki adayı destekleyecek” dedi.

İnce’nin İzmir’de 7 ilçede yaptığı mitingler için “ben olsam daha fazla kalabalık toplardım” diyen AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül’e yanıt veren Yücel, “iki buçuk saat arayla yani her bir ilçemizde miting yaptık. Coşkulu bir kalabalık vardı. Bu gerçekten bizi çok mutlu etti. Şimdi toplama kalabalıktan bahsediyor. Biz Menderes'te topladık diyelim. Oradan Kemalpaşa'ya mı getirdik? Oradan Bergama'ya mı götürdük insanları? Bir şey söylerken bunun altını doldurmak lazım. Dün Denizli’deki Erdoğan’ın mitinginde Ödemiş'ten kalkmış gitmiş vatandaşlarımız. Gerçekten güzel bir şey. Cumhuriyet Halk Partisi'nin toplama kalabalık ile miting yaptığını bahsetmek için önce kendilerine bir bakmaları gerekir. Ak Parti'nin yaptığı her etkinlikte dışarıdan gelen otobüslere görüyorsunuz. Otobüsler İzmir'de bir trafik kargaşası kaosu yaratıyor ve otobüsleri koyacak yer bulamıyorlar. Toplama kalabalığı kim yapıyor acaba? Aydın bey deneyimli ve tecrübeli bir siyasetçi. Kendisini takip etmeye çalışıyorum yani özel olarak takip ettiğimi söyleyemem ama takip etmeye çalışıyorum. Şunu söyleyeyim siyasi üslup, siyasi nezaket olarak gerçekten benim sevdiğim ve beğendiğim bir il başkanı” dedi.

İKTİDARDA PANİK HAVASI VAR
Seçimin 2. tura kalacağını ve bu yüzden iktidar partisinin panik havası içinde olduğu kaydeden Yücel, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerine giderken millet kıraathanesi ya da millet bahçesi gibi birtakım söylemlerle vatandaşın gözünü boyamaya çalışmak. Bence vatandaşın aklıyla alay etmektir. Bunun karşılığını zaten Muharrem İnce miting meydanlarında verdi ama en güzel cevabı 24 Haziran'da ve 8 Temmuzda seçmenlerimiz verecek. İktidar partisi şu anda bir panik yaşıyor. Sayın cumhurbaşkanı da artık seçimi kaybetmenin paniğini ve telaşını yaşadığını düşünüyorum. Çünkü birtakım veriler var. 2 haftalık süreçte çok farklı şeylerle karşılaşabiliriz. Seçiminin algısını farklı yönlere çekecek bir takım olaylar ile karşılaşabiliriz. Biz her konuda hazırlıklıyız. Vatandaşımızı herhangi bir şekilde provokasyonlara kapılmamalarını istiyorum ve tüm siyasi partilerden de aynı hassasiyeti taşımalarını istiyorum. Şu anda seçimi kazanmaları mümkün görünmüyor İlk turda da 2. turda da. Bunun Paniğini yaşıyorlar” dedi.

EN AZ 8’ER MİLLETVEKİLİ
İzmir’de iki bölgeden en az 8’er milletvekili çıkarmak istediklerini söyleyen Yücel, “Biz görevi devraldığımız günden beri her zaman partimizin oylarını arttırmak ve milletvekili sayısını da bir çıta daha ileri taşımak hedefindeyiz. Yani tabii ki gönül ister ki her bölgeden 9'ar milletvekili, 10’ar milletvekili çıkaralım. Ama gerçekçi bir hedef koyacak olursak 1. bölgeden ve 2. bölgeden bizim hedefimiz en az 8’er milletvekilidir. Ama tabii ki bu 9 da olabilir, 10 da olabilir. Yani seçimin son haftası çok çok önemlidir. Son üç gün çok çok önemli. Büyük İzmir Mitingi ile ilgili de çalışmalarımıza başladık. Her kesimden, herkesin oyunu alacak bir Cumhurbaşkanı adayımız var herkesin hangi siyasi partiden olursa olsun geçmişte hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun. Hangi partiden olursa olsun 21 Haziran'da herkesi Gündoğdu Meydanı'na bekliyoruz” dedi.

 
Altay'da Okay heyecanı
 
AK Partili Doğan'dan KOSGEB Örneği: Esnafın en büyük dostu AK Parti
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Burcu 12 Haziran 2018 Salı 01:10

CHP li olarak oyumuzu iyi parti ye vereceğiz

Yorumu oyla      9      5  
11 Haziran 2018 Pazartesi 22:22

iyi parti mi kaldı?

Yorumu oyla      9      5  
Büyükşehir 11 Haziran 2018 Pazartesi 20:16

İzmir Büyükşehir Belediyesi; hizmetlerinde adil olmadığından her bölgeden 10 ‘ ar milletvekili imkansız ! İl Başkanı Sayın Deniz Yücel bunları bildiğinden 8 ‘ er demiş ! Toplu ulaşımda 90 dk aktarma hakkı 2016 Şubat ayında iptal edilen seçmen ; aktarma hakkını elinden alan CHP ‘ne oy verir mi ?

Yorumu oyla      9      5  
Bucalı 11 Haziran 2018 Pazartesi 17:14

Sayın başkan size katılmıyoruz.Milletvekilliğinde CHP her iki bölgeden 10 ar milletvekili çıkarır.Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise İzmir ortalaması en az yüzde 75 Sayın İnce olur

Yorumu oyla      11      7  
REALİST 11 Haziran 2018 Pazartesi 15:54

kusura bakmayın chp ye oy vermeyecegim. iyi parti sizin vekillerin yarısını süpürcek izmirde

Yorumu oyla      11      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnce'den Erdoğan'a 100 bin liralık dava
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
CHP'nin vekil adayı Kılıç: Derdimiz memleket ve insan
Seçim çalışmalarına Bayraklı’da devam eden CHP PM Üyesi ve İkinci Bölge ...
AK Parti'nin adayı Çankırı'dan Bayraklı mesajları: İstihdamda rekor kırdık
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, seçim çalışmaları ...
 
Erdoğan'ın mitingindeki 'Ödemiş' tartışması: İlçe Başkanı'ndan çok sert sözler!
Denizli’deki mitingde Ödemiş sloganları atılması sosyal medyada ve kamuoyunda ...
AK Partili Kaya, İnce'ye yüklendi: Bunu milletimiz affetmez
24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında İzmir'in dört bir yanını turlayan ...
Karamollaoğlu, Abdullah Gül ile görüşmesini anlattı
Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu ...
 
İnce'den Erdoğan'a: Bay Muharrem deyip durma
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce İstanbul'da açıklamalarda bulundu;"Türkiye'nin ...
Kılıçdaroğlu'ndan sandık güvenliği açıklaması
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Hep beraber gülerek, eğlenerek, oynayarak ...
Denizli mitinginde Erdoğan'ı şaşırtan 'Ödemiş' sesleri!
Denizli'de düzenlenen mitinge çevre illerden de çok sayıda partili alanı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva