HABERLER>GÜNCEL
5 Mayıs 2011 Perşembe - 09:33

İfadeler tamamlandı söz savcılarda!

34 kişinin tamamının sorgulanması tamamlandı. İfadeleri alan savcılar kendi aralarında toplanıp durum değerlendirmesi yapıyor. Her an kritik davayla ilgili sonucun açıklanması bekleniyor. Bazı üst düzey bürokratların tutuklanabileceğine dair iddialar güncelliğini koruyor.

İfadeler tamamlandı söz savcılarda!

İZMİR – Büyükşehir Belediyesi’ne 2 Mayıs’ta mali polis ekiplerince yapılan operasyonun ardından, 44 kişi gözaltına alınmış devam eden süreçte 10 kişi serbest kalmıştı. Gözaltına alınan 34 kişinin ifadeleri ve ek ifadeleri dün tamamlandı. Özel yetkili cumhuriyet savcılarının talimatıyla mali büro ekiplerince İzmir Büyükşehir Belediyesinde yapılan aramada gözaltına alınan 34 zanlı sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün Yeşilyurt semtindeki hizmet binasının önünde toplanan zanlı yakınları, adliyeye götürülmek üzere binadan çıkarıldıkları sırada zanlılara el sallayarak destek verdi. Bazı zanlı yakınlarının ağladığı gözlendi. 

Adliyeye götürülen ve 4 savcı tarafından sorgulanan 34 zanlının sorgulanmasının tamamlandığı öğrenildi. 34 sanıktan çoğunun serbest bırakılması beklenirken, yakınlarının adliye önündeki bekleyişi sürüyor. Aralarında Büyükşehir Belediyesi'nin eski ve yeni genel sekreterleri, daire başkanları, Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı, Bayraklı Belediyesi Kültür Müdürü, Kuşadası Belediyesi'nden iki yöneticinin de bulunduğu 34 şüpheliden bazılarının tutuklanabileceği konuşuluyor.

Avukatlardan basın açıklaması
İzmir Büyükşehir Belediyesi üst düzey görevlileri ve belediye iştiraki şirketleri hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcıları Özel Yetkili Savcılarınca suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, suç örgütüne üye olmak gibi CMK 250. Madde kapsamında başlatılan soruşturmada, şüphelilerin savunmalarını üstlenen avukatlar saat: 11.00’da İzmir adliyesi girişinde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Gönüllü Avukatlar Koordinasyon Kurulu adına Cihan Türsen yaptı. Türsen “Telafisi çok güç manevi ve hukuki zararlara uğratıldık. Emniyet İfadelerinin tamamlandığı, müvekkillerimizle  ilgili hürriyetleri bağlayacak rehamette kararların görüşüleceği süreçte kısıtlama kararının kaldırılması bir ölçüde zararları aykırılığı azaltabilir. Bu nedenle hukuka aykırı kısıtlama kararının kaldırılması, kısıtlamaya tabi olmayan evrakın listesinin ivedilikle verilmesi taleplerimizi gerekçeli olarak mahkemeye sunacağız” denildi. 

Gönüllü Avukatlar Kurulu'nun basın açıklamasından satır başları:

-200’ü aşkın avukat yapılan basın açıklamasına katıldı. İzmir Barosu tarafından dağıtlan cübbe odasında cübbe kalmadı çoğu avukat cübbesiz açıklamaya katıldı.

-Müdafi olarak 15 avukat davaya bakıyor. 60’ın üzerinden avukat davaya Müdafi olmak istedi. Bu sayının artması bekliyor

-Milletvekili genel seçimlerine AKP’nin kompleks haline getirdiği İzmir seçimlerine günler kala başlatılan bu soruşturma ve operasyonlar Türk kamuoyunda zaman yönünden haksız bulundu.

-Şüpheliler hakkında yapılan suçlamalar soruşturma konu ve içerikleri CMK 250. Madde kapsamında değildir. Bu kapsama sokulma gayretleri açıkça görülmektedir.



İzmir Büyükşehir'e şok operasyon...haberi için tıklayın

Operasyonda 2. gün: 10 kişi serbest...haberi için tıklayın

Operasyonda 3. gün: Gizli kamera iddiası...haberi için tıklayın

Gazeteci Gençel 7 saat ifade verdi...haberi için tıklayın

Tanıtım filminde usulsüzlük iddiası

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin, Aliağa-Menderes banliyö hattının tanıtım filminin çekimini yaptırmak amacıyla bir firma ile temasa geçtiği, firma yetkilisi, banliyö hattını tanıtacak 3 film için 800 bin TL teklif verdiği,  çekilen 3 tanıtım filminin bazı bölümlerinin, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından beğenilmediği, bu yüzden de tanıtım filmlerinin beğenilmeyen bölümlerinin yeniden çekildiği iddia edildi. Yeni çekimler için yeniden ihale açıldığı ve çekimleri yapan firmanın haricinde iki firma daha ihaleye katıldı. İhaleyi çekimleri yapan firma kazanırken, ilave bölümler için yeniden 800 bin lira ödeme yapıldığı iddia edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale öncesinde bir firmayla görüşme yapılarak tanıtım filmi çektirilmesi ve para konusunda anlaşma sağlanmasının, ihale kanununa aykırı olduğu kaydedildi. Bu arada, polisin, operasyonla ilgili 2 kişiyi aramaya devam ettiği öğrenildi. 

Semt Garajı açılışı da soruşturmada
Aliağa-Menderes Balniyö Hattı'nın resmi açılışının Kemal Kılıçdaroğlu ve Başbakan Erdoğan tarafından açıldığı gün hizmete giren Gaziemir Semt Garajı açılışının da soruşturma kapsamına alındığı öğrenildi. Soruşturmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla yapılan açılışın CHP mitingi gibi gösterildiği ve çevre belediyelerden araç kaldırılmasının suç unsuru sayıldığı öğrenildi.

BİNLERCE İŞÇİ ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPIYOR
Büyükşehir belediyesine yönelik şok operasyonun ardından hergün mitingi andıran gösterilen yapan Büyükşehir çalışanları davanın en kritik gününde tepki eylemi için Adliye önünü seçti. İlk gün Büyükşehir'in tam önünde ikinci gün Konak Meydanı'nda binlerce kişilik miting yapan çoğunluğu belediye çalışanlarından oluşan kalabalık grup, dün de AK Parti İzmir İl Başkanlığı'na yürümüş, AK Parti önüne siyah çelenk bırakmıştı. Bugün yani davanın en kritik gününde de Başkanlarına ve yöneticilerine destek olan çoğunluğu belediye çalışanlarından oluşan yaklaşık 2 bin kişilik grup, kritik savcı soruşturmasının yapıldığı dakikalarda savcılığın önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya 2 binin üzerinde kişinin katıldığı gözlenirken, CHP örgütünün de açıklamaya destek verdiği kaydediliyor.



Kocaoğlu adliyede
Öte yandan 4 savcı tarafından sorgulanan gözaltındaki 34 kişiden 25'nin sorgulanmasının sona erdiği öğrenildi. Sorgulama sırasında sanıklara emniyette ki ifadeleri doğrultusunda sorular sorulduğu belirtiliyor. Sorgulamanın gece geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor.
 
Aziz Kocaoğlu avukatlardan bilgi almak üzere İzmir Adliyesi’ne geldi. Gazetecilerin soruları üzerine “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İçeride göz hapsindeki arkadaşlara destek için geldim. Adli makamlar görevini yapıyorlar. Onların yanındayım. Sizinle beraber izliyoruz. İçerdeki arkadaşların kim ve ne olduğunu biliyoruz. Onlara güveniyor ve inanıyoruz. Onların insana, kente paraya bakış açısını biliyoruz. Doğru sallanır devrilmez, doğrunun kalesi yıkılmaz” dedi. Büyüşehir avukatlarından Sabri Ergünle bir durum değerlendirmesi yapan Kocaoğlu, Baro Başkanı Sema Pektaş'la da görüştükten sonra adliyeden ayrıldı. Aziz Kocaoğlu arkadaşlarının moralinin yerinde olduğunu da söyledi.

SAVCILIK SORUŞTURMASI İÇİN ADLİYEYE SEVK EDİLENLER:  
1. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç
2. Genel Sekreter Yardımcısı Serpil Baran
3. Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser
4. Fen İşleri Daire Başkanı Fazıl Ölçer
5. Büyükşehir Şirketler Genel Koordinatörü Hilmi Özen
6. Büyükşehir Alım Şube Müdürü Mehmet Sayar
7. Kültür ve Spor Daire Başkanı Murat Özel
8. İzenerji Genel Müdürü Ali Süha Sabutay
9. İZFAŞ Protokol Müdür Vekili Zeki Karatay,
10. Grand Plaza A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Haydar Ballı
11. İzmir Kent Konseyi Kent Merkez Şube Müdürü Abdülhalim Cumhur Yazıcı,
12. Grand Plaza Genel Müdürü Reha Pekerten
13. Adnan Saygun Kültür Merkezi Müdürü Nagehan Genç
14. Destek Hizmetleri Daire Başkanı Serpil Keskin
15. Eski Genel Sekreter Ersu Hızır
16. Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Gülşen,
17. Kuşadası Belediyesi Mali İşler Müdürü Yusuf Atak,
18. Kuşadası Belediyesi Sosyal İşler Sorumlusu Erdoğan Uyan
19. Bayraklı Belediyesi Kültür Müdürü Bahar Akan,
20. Smyrna Organizasyon ortağı Hakan Say,
21. Organizatör Alaattin Eraslan,
22. Organizatör Ata Karataş
23. Organizatör Ömer Devrim Ergin,
24. Organizatör Oktay Sakur
25. Organizatör Mustafa Çakar
26. Organizatör Kemal Tuncer Örs
27. Organizatör İbrahim Kıvılcım Zorlu
28. Organizatör Harun Aslan
29. Köfteci Ünsal Pervanlar
30. Toirent ve Gindem şirketlerinin temsilcisi Doğan Demiray
31. Multinet Kurumsal Hizmetler'den Ali Gürkan Tuğcu
32. Candan Genceroğlu
33. Erden Erdener
34. Namık Kemal Sertoğlu

Ayrıntılar an ve an egedesonsoz.com'da

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KARAHAN 5 Mayıs 2011 Perşembe 21:47

BAŞKAN HER ZAMAN SOKAKTA HER ZAMAN KAHVEDE HALKIN SORUNLARINI DİNLİYOR İSTERSEN 15 NİSANDA BUCA GEDİZ VE İNÖNÜ MAHALLESİNDE 19 NİSAN DA BAYINDIRIN KÖYLERİNDE ARA VE SOR HERKESE SEN AT GÖZLÜĞÜ İLE BAKARSAN GÖREMEZSİN AMA DÜRÜST OLMAYAN ARKADAŞIM

Yorumu oyla      12      6  
ali 5 Mayıs 2011 Perşembe 18:51

ümit aydın denilen kişiye... olaki tutuklama çıkmadı veya aklandılar. bu sözlerini yutucak mısın afiyetle?

Yorumu oyla      13      7  
chp dürüstler 5 Mayıs 2011 Perşembe 18:51

Şimdi gelelim asıl konuya... İzmir Halkı ne zaman başkanı sokaklarda gördü? Bir kahvede veya herhangi bir kafede sohbet imkanı bulabildi mi? Yada bir sinemada karşılaşabildiniz mi? Belediyeye gittiğinizde bırakın kendisiyle görüşebilmeyi herhangi bir bürokratıyla görüşebildiniz mi? Peki başkan verdiği sözleri tutabildi mi? Kocaman bir hayır elbette partimize sahip çıkacağız ama bunca usulsüzlüğü yapan ve göz yuman başkanın arkasında duramam sizlerinde duracağınıza inanmıyorum. Yâda inanmak istemiyorum. Bugün bunlara göz yumarsak sırf parti uğruna yarınlarımızdan çalacağız. Çocuklarımıza Dürüstlüğü anlatamayacağız dürüstlüğü farklı algılamalarına yol açacağız yapmayın beyler yapmayın hanımlar yarınlarımız için göz yummayalım. Suça ortak olmayalım Birileri çıkıp Kral Çıplak desin artık. Kanunsuzluk yapanları ne olur KAHRAMAN ilan etmeyelim onlar KAHRAMAN değil ne yazık ki! Sakın Kayseri’de, Ankara’da, İstanbul’da daha büyük olaylar oluyor onlara bakın demeyin biz İZMİRDE YAŞIYORUZ BURAYA BAKMALIYIZ!

Yorumu oyla      15      14  
izmirli 5 Mayıs 2011 Perşembe 17:56

Bu ne haldir arkadaşlar.ateş olmıyan yerden duman çıkmaz.yapılan bir yolsuzluk varsa elbette cezasını çekecek.suç işleyen varsa çeksin cezasını.bu yapılanlar yazılanlar savcı hakimlere yapılan haksızlıktır.bırakında yargılasınlar

Yorumu oyla      14      13  
HASAN TUFAN 5 Mayıs 2011 Perşembe 14:54

KENTİN TÜM GELİRİ İZMİRE AKITILMAKTADIR. YOLSUZLUK KAYSERİ, ELAZIĞ GİBİ YERLERDE ARANMALIDIR. DENİZ FENERİNİ ARAŞTIRMASINI BİLE YAPTIRMIYORLAR.

Yorumu oyla      22      8  
deniz 5 Mayıs 2011 Perşembe 13:29

BİZLER BUGÜNE KADAR HANGİ MİTİNGE AÇILIŞA GİTTİYSEK KENDİ İMKANLARIMIZLA GİTTİK BİZ İZMİR'LİYİZ KENT KARTIMIZI BASAR BELEDİYE OTOBÜSÜMÜZE BİNERİZ BİZDE ADAM KAYIRMA OLMAZ,BİZ BELEDİYEMİZ ZARAR GÖRMESİN DİYE HER FEDAKARLIĞI YAPARIZ BİZİM BİR FARKIMIZ VAR BİZ İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE VARIZ ÇÜNKÜ BİZ DEMOKRASİNİN BEŞİĞİ İZMİR'İZ.İNADINA CHP İNADINA SOL

Yorumu oyla      32      11  
ATASEL 5 Mayıs 2011 Perşembe 13:28

BİLMEDEN HEMEN OLUMSUZ YORUM YAPILIYOR YA BÖYLE,SANKİ OLAYLARIN İÇ BOYUTU BİLİNİYORMUŞ GİBİ,KOLAYIMIZA GELİYOR ZATEN DIŞARDAN YORUM YAPMAK. YAZIK ÇOK YAZIK...

Yorumu oyla      20      7  
halil 5 Mayıs 2011 Perşembe 12:12

umit denen arkadaş sen nereden biliyon yolsuzluk olduğunu bilmeden yorum yapma

Yorumu oyla      31      8  
umıt aydın 5 Mayıs 2011 Perşembe 11:07

haram olsun yedığınız yedırdığınız para bu yzuden hızmet etmedınız ızmıre bu yzuden koca bıur koy yaptınız yazıkalr olsun ızmırın kanını emmışınız be

Yorumu oyla      18      52  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa’da yangın paniği
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, bir plastik eşya fabrikasının malzemelerinin ...
Valilikte centilmenlik anlaşması
İzmir Valiliği’nde seçim güvenliği ile ilgili toplantı yapıldı. Toplantıya ...
Hıncal Uluç'a ‘Defne’ protestosu
Ege Üniversitesi'ndeki panele katılan Hıncal Uluç, 15 kişilik kız öğrenci ...
 
Başbakan'ın konvoyuna bomba: 1 şehit
Başbakan Erdoğan’ın Kastamonu mitingine giden polis ekipleri, dönüş yolunda ...
Liseliler ÖSYM'yi bastı
Üsküdar'daki büroya gelen öğrenciler sloganlar atarak binaya girdi, "Ali ...
İzmir Barosu’ndan operasyon açıklaması
İzmir Barosu 3. güne giren Büyükşehir operasyonuyla ilgili olarak bir ...
 
Demokratik Kongo Başkanı geliyor
Demokratik Kongo Cumhuriyeti Başbakanı Adolph Muzito'nun, 6 Mayıs Cuma ...
BTK Başkanı Acarer: Mesele siyasi
BTK Başkanı Acarer, 22 Ağustos’ta yürürlüğe girecek filtre yönetmeliği ...
Büyükşehir çalışanlarından AKP'ye siyah çelenk
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik hafta başında yapılan operasyonun ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva