HABERLER>GÜNCEL
4 Mayıs 2011 Çarşamba - 09:26

Gazeteci Gençel 7 saat ifade verdi

Büyükşehir’e yönelik operasyonda dün Süleyman Gençel’in yanı sıra kentin yakından tanıdığı gazeteci Hasan Tahsin ve DHA Muhabirinin ifadesine başvuruldu.

Gazeteci Gençel 7 saat ifade verdi

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik şok operasyon medyaya da sıçradı. İnternet üzerinden yayın yapan pausehaber.com isimli internet sitesinde köşe yazarlığına devam eden Süleyman Gençel ile aynı sitenin yazarı Hasan Tahsin Kocabaş ve bir DHA muhabiri dün emniyet tarafından ifade vermeye çağırıldı. Emniyet son olarak bu sabah saatlerinde Sinan Kara'nın ifadesine başvurdu.
 
Dün Sabah saatlerinde Kaçakçılık Organize ve Şube Müdürlüğü (KOM) giderek ifade veren Hasan Tahsin’in ardından Süleyman Gencel'de dün akşam geç saatlere kadar ifade verdi. 
 
Gencel’e 7 saatlik sorgu
Gazeteci Süleyman Gencel dün öğlen saatlerinde Büyükşehir operasyonu için ifade vermek üzere emniyete çağrıldı. Gencel gece saat 01.00’a kadar İzmir Kaçakçılık Organize ve Şube Müdürlüğü tarafında sorgulandı. Gencel’in sorgusunda başta yemekteyiz olayı olmak üzere bir çok konuda bilgisine başvurulduğu öğrenildi.Gazeteciler arasında 7 saat gibi rekor bir süre ifadesinin alınması Gencel’i operasyonun önemli ve kilit isimlerinden biri haline getirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin Eski Genel Sekreteri Ersu Hızır ve Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser’i koltuğundan eden ‘yemekteyiz’ yazısını kaleme alan Gençel, Büyükşehir Belediyesi’ne dönük çok sayıda eleştirel yazıyla tanınıyor.

YEMEKTEYİZ BİLMECESİ!

Özellikle baş başa yenildiği iddia edilen yemekte konuşulduğu iddia edilen bazı iddiaları kaleme alan Gençel’in yazılarının ardından Hızır Genel Sekreterlik görevinden alınmıştı. Ayrı bir soruşturmaya konu olan Yemekteyiz tartışması ile operasyonun birleştirildiği iddia ediliyor. Yemekteyiz olayından sonra söz konusu yemeği görevlerinden alınan Hızır ve Eser ile değil sadece Grand Plaza Eski Genel Müdürü Birol Soylu ile yediğini yazan Gençel’in olay yemekte konuşulduğu iddia edilen bazı birimlerdeki yolsuzluk iddiaları hakkında görüşüne başvurulduğu kaydediliyor.

GAZETECİLERİN DE TELEFONLARI DİNLENMİŞ!

Üç gazetecinin de operasyon kapsamında gözaltına alınan şahıslarla yaptıkları telefon dinlemelerinin teknik takibe takıldığı, emniyette kendilerine sözkonusu teknik takibe ilişkin sorular sorulduğu öğrenildi.Hasan Tahsin Kocabaş ve Süleyman Gençel’in yanı sıra DHA’dan bir muhabirin de ifadesine başvurulduğu öğrenildi. Son gelen haberlerde daha fazla gazetecinin ifadesine başvurulabileceği söyleniyor.

İŞKADINI KURTULUŞ DA İFADE VERDİ
İzmir’de yayın yapan egeninsesi.com’da ‘çürük elmacı’ kod adıyla yazıları yayınlanan ve Büyükşehir Belediyesi ile davalık olan işkadını Nivent Kurtuluş’un da ifadesine başvuruldu. Kurtuluş, Kemalpaşa’da kendisine ait bir arazinin imar planı nedeniyle karşı karşıya kaldığı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu hakkında bakanlığa da çok sayıda suç duyurusu yapmıştı.

KURTULUŞ'TAN YENİ AÇIKLAMA: İHBARBARI BEN YAPTIM
Kurtuluş Milliyet Ege'ye verdiği demeçte "Kemalpaşa'ya yapmak istediğim amatem, huzurevi ve geriatri merkezi Büyükşehir Belediyesince mühürlendi. Tesisler çürümeye terkedildi. 1.5 milyon dolar yatırımım boşa gitti. Şu an dosya Danıştayda bu güne kadar açtığım her davayı ben kazandım. Hem kendi hukuk mücadelem için hem de Büyükşehir'le uğraşmak için and içtim. Savcılara, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğüne, Valiliğe ve TMSF'ye suç duyurusu ve dosyaları ben verdim. İnternette bunları yazdım. Sonunda başardım. Soruşturma kapsamındaki dosyaların çoğu benim şikayetlerimde var" dedi.

SİNAN KARA DA İFADEYE ÇAĞRILDI

Ege'nin Sesi İnternet Gazetesi'nin sahibi Sinan Kara'nın da emniyete davet edilerek, yazıları ve sitesinde yer alan bazı haberlerle ilgili ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa 4 Mayıs 2011 Çarşamba 16:03

Kahramancım sen o maili kopyalayıp başbakanına gönderecen. Hani evrakta sahtecilik nedeniyle yargılanması gerekirken başbakan olduğu için yargılanamayan başbakanına. Biz senin gibileri çok gördük, kim dürüst kim değil onuda anlayacak aklımız ve vijdanımız var evelaallah.

Yorumu oyla      13      5  
Kahraman İNCEBELLİ 4 Mayıs 2011 Çarşamba 12:29

Bak ya şimdi neler oluyor şaşırıyorum bu yerel seçimlerden önce başkana destek olmayacağım diyen arkadaşlar burda yorumlarıyla destek oluyorlar ne değişti acaba düşüncelerinde bu arkadaşların korkmayın yargılanmaktan hesap vermekten her vatandaş sorgulanabilir bürokrat diye ayrıcalığı yoktur

Yorumu oyla      14      7  
hayati maraş 4 Mayıs 2011 Çarşamba 11:13

serhan bey sızı bılırız bız buyuksehır kordınatoru olarak mılıtan varı yazılarınıza katılmıyorum.izmirimizi köy yaptınız köy laıklık elden gıdıyor dıye mılletı hala kandırıyorsunuz acı olan bu aziz baskan cıkıyor bana hesap sorun dıyor koca buyuksehırde hıçmi yalnış yok secım zamanı geldı bundan dolayı oy hesabı yapın sız lakın beledıye işçisi olduğumdan zorla işimi bırakıp bir ilçeden zorla beledıye onune getırıldım işim nemi park bahcelerde calısıyorum parkmı allaha kaldı dun bılmem kac defa daha mıtınglarınıze getırılıcem ama oyum asla sızın olmıyacak ben aptal değilim benım gıbı bırcok işçi kardeşimde aynı kanıda bızım uzerımızden asla sıyaset yapmayın işçi dostu değil ki zaten chp yalan dolan artık gozunu aç izmirim bu kadrolarla işin allaha kalmış...

Yorumu oyla      15      15  
4 Mayıs 2011 Çarşamba 10:11

Nivent Kurtuluş ve yazdığı sitenin tek amacı var yağdanlık yapmak.

Yorumu oyla      22      8  
Serhan Balcı 4 Mayıs 2011 Çarşamba 09:45

Hizbullahçılar dışarıda, sapıklar dışarıda, vatan hainleri dışarıda, orman arazilerine kaçak villa oturtanlar dışarıda,deniz fenerciler dışarıda, namuslu, vatandaşın hayatını kolaylaştıran, işini alnının akıyla yapmaya çalışan dürüst, namuslu insanlar içeride. Sözde yolsuzluk varmış kim yapmış bu yolsuzluğu Pervin Şenel Genç’mi, Serpil Baran’mı yapmış. Gülerler adama, hadi ordan derler adama.. Bu arkadaşlarımızın tek suçları vatanlarını sevmek olsa gerek. Birileri bu ülkede malı götürürken onlar halen banka kredileri ödemekle meşguller. Türkiye 8.5 yıldır yasaklar ülkesi oldu ne yazık ki. Kim sesini çıkartsa ya cezaevini boyluyor ya evine baskın yapılıp imajı bile alınmadan bilgisayarlarına el konuluyor. Artık İmam’ın vicdanına kaldınız. Bu tersliğe,bu akıl almazlığa ne zaman ve kimler dur diyecek HIRSLA,KAHIRLA CUMHURİYETİMİZ VE ATAMIZ ADINA DA UTANÇLA BEKLİYORUZ..Ve de varsa yapacağımız ya da yaptıracağımız bir şeyler HAZIR OL da gibi, NÖBET TUTAR gibi bekliyoruz....

Yorumu oyla      23      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'nun yeğeni kaçırıldı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmit’te oturan yeğeni 23 yaşındaki ...
Kocaoğlu meydan okudu: Hesabını bana sorun!
Konak Meydanı’nda toplanan binlerce İzmirliye hitap eden Büyükşehir Belediye ...
ÖSYM'nin önünde utanç kuyruğu
ÖSYM'nin Ankara'daki merkezine gelerek daha hızlı sonuç almak isteyen ...
 
Yandaş medya: 100 milyonluk kamu zararı var
Büyükşehir ve CHP’li ilçe belediyelere yönelik şok polis baskınlarının ...
Ek süre de bitiyor TEDAŞ’tan ses yok
TEDAŞ’ın Dünya Bankası’nın kredisiyle Türkiye genelinde yaptığı çalışmanın ...
Operasyonda 2. gün: 10 kişi serbest!
Büyükşehir'e yapılan şok operasyonun ikinci gününde sabah saatlerinde ...
 
Bergama'da bıçaklı cinayet
İzmir'in Bergama ilçesine bağlı Yalnızev köyünde bir kişi bıçaklanarak öldürüldü.
Taşeronlar CHP Konak'ı bastı!
68 gündür Eylemde olan Konak Belediyesi Taşeron işçileri son olarak bu ...
Sertel: Gazetecilerin özgürlükleri giderek daralıyor
TGF Genel Başkanı ve İGC Başkanı Atilla Sertel, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva