HABERLER>GÜNCEL
4 Mayıs 2011 Çarşamba - 10:52

Operasyonda 3. gün: Gizli kamera iddiası

İzmir'de özel yetkili cumhuriyet savcılarının talimatıyla mali büro ekiplerince Büyükşehir’de başlatılan operasyonda gizli kamera ve işçi kılığında polislerin belediyede işçi olduğu iddiası 3. Günde operesyona yeni bir boyut kazandırdı.

Operasyonda 3. gün: Gizli kamera iddiası

İZMİR - İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekiplerinin operasyonunda gözaltına alınan, aralarında üst düzey belediye bürokratlarının da yer aldığı 34 kişinin sorgusu sürüyor.

İzmir Büyükşehir'e şok operasyon...haberi için tıklayın

Operasyonda 2. gün: 10 kişi serbest...haberi için tıklayın

Yılmaz Özdil'in 'İzmir'in Kavakları' yazısı için tıklayın

Vural: Hükümet elindeki gücünü kullanıyor...haberi için tıklayın

Gazeteci Gençel 7 saat ifade verdi...haberi için tıklayın

Sorgulanan kişilerin İzmir Büyükşehir Belediyesinin ihalelerinde herhangi bir usulsüzlük yapılmadığını, haksız kazanç elde edilmediğini ve devletin zarara uğratılmadığını ileri sürdüğü öğrenildi.  Mali Büro Amirliği ekiplerinin, operasyon sırasında belediyedeki 100'ün üzerinde ihale dosyasına el koyduğu, bu dosyaların en ince ayrıntısına kadar incelendiği belirtildi.

Özel yetkili cumhuriyet savcılarının talimatıyla çalışmasını sürdüren mali polislerin ihale dosyalarındaki tüm detayları inceleyip bulunan usulsüzlükleri tutanaklara geçirdiği bildirildi.

Bu arada, operasyon öncesinde İzmir Büyükşehir Belediyesinin bazı birimlerine gizli kameralar yerleştirildiği, bu kameraların kayıtlarının incelemeye alındığı ileri sürüldü.  Gözaltındaki 34 kişinin ifade verme işlemlerinin tamamlanması halinde yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından yetkileri elinden alınan eski genel sekreter E.H'nin de aralarında bulunduğu 34 kişinin gözaltına alındığı, 10 kişinin ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı, 2 kişinin arandığı operasyonda, polis ekipleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar ve Kuşadası belediyelerinde çok sayıda belgeye el koymuş, bilgisayar kayıtlarının kopyalarını almıştı. 

Gizli kamera ve belediye işçisi polis iddiası
Dört özel yetkili savcının emriyle harekete geçen mali polislerden bazılarının Büyükşehir’e hizmetli olarak işe girdiği bazı müdürlerin ve daire başkanlarının odalarındaki elektrik prizleri ve lambalara gizli kamera yerleştirdikleri öğrenildi. Ayrıca telefon dinlemesi de yapıldığı belirtildi. Şüphelilerin telefon görüşmelerinde parayla ilgili konularda şifre olarak ‘çıkma’ sözünü kullandıkları iddia edildi. Bu sürecin yaklaşık 6 ay sürdüğü, operasyonun Mart ayında başlayacağı ancak soruşturma başındaki Sait Demiröz’ün Yargıtay üyesi seçilmesiyle operasyonun iki ay ertelendiği öğrenildi.

34 kişinin adliyeye sevki bekleniyor
Operasyon kapsamında gözaltına alınan 44 kişiden 10'u ikinci günde ifadeleri alınarak serbest bırakıldı. Kalan 34 kişi ise sağlık raporu almak üzere adli tıpa sevkedildi. Bugün de ifade almayı sürdüren emniyetin aralarında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç, Eski Genel Sekreter Ersu Hızır, Genel Sekreter Yardımcıları Serpil Baran ve Ferda Eser'in yanısıra çok sayıda bürokrat ve işadamının da olduğu kalabalık bir grubun tutuklama talebiyle adliyeye sevki bekleniyor.

13 ay öncesine dayanıyor 
İzmir'de özel yetkili cumhuriyet savcılarının talimatıyla mali büro ekipleri tarafından önceki gün İzmir Büyükşehir Belediyesinde başlatılan operasyonun, 13 ay öncesine dayandığı öğrenildi.
Mali Büro Amirliği ekiplerinin 13 ay süren istihbarat çalışması, teknik takibi ve belediyenin bazı birimlerine yerleştirilen gizli kamera kayıtlarının tespitinin ardından baskınların gerçekleştirildiği bildirildi.

Yapılan sorgulamalarında büyük kısmı susma hakkını kullanan şüphelilerin bedelinden yüksek ücretlere ihaleleri firmalara verip komisyon aldıkları, bu komisyonları aralarında paylaştıkları iddia edildi.  Bununla ilgili polisin elinde telefon görüşme kayıtları, belgeler ve banka dekontlarının bulunduğu ve soruşturma kapsamında bazı gizli tanıkların da şüphelilerin işledikleri suçlarla ilgili ifadelerinin bulunduğu öğrenildi.

Operasyonda gözaltına alınan şüpheliler arasında bulunan eski Genel Sekreter E.H'nin bu hafta içinde bir hentbol maçını izlemek için Fas'a gideceğinin öğrenildiği, kaçma ve yurt dışından geri dönmeme ihtimali üzerine yurt dışına çıkmadan gözaltına alındığı belirtildi.  Şüphelilerin, belediyenin düzenlediği ihalelerin belli bir firmaya kalmasını sağlamak için ihaleye giren bazı firmalara ihaleden çekilmeleri yönünde telkinlerde bulundukları, böylece ihaleyi istedikleri firmanın kazanmasını sağladıkları, bunun karşılığında da komisyon aldıklarının belirlendiği iddia edildi. Ayrıca gözaltındaki şüphelilerin, belediyenin bir arıtma tesisi inşaatını yapan taşeron firmaya iş makinesi kullanmadığı halde sahte belge düzenleyerek kullanmış gibi gösterdiği ve belediyeden bu iş için alınan paranın firma ve belediye yetkilileri arasında paylaşıldığı da ileri sürüldü. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muallim 4 Mayıs 2011 Çarşamba 22:03

hakan haberi iyi oku... işe giriş tarihi 6 ay öncesine dayanıyor. hem temizlik görevlisi olarak çalışanların işi zaten temizliktir... yoksa sen genel sekreterle çay kahve faln mı içtiklerini sanıyorsun... yani öyle düşünüyorsan yanılıyorsun.. mesai saatleri yada mesai saatleri dışında temizlikçi kardeşlerimiz giderler odada neresi temizlenecekse orayı temizlerler...hepsi bu...

Yorumu oyla      12      5  
Hakan 4 Mayıs 2011 Çarşamba 16:32

Çok büyük çelişkiler var, para yerine çıkma diye bi şifremi olur. Aptalmıyız ya. İkincisi, yeni işe giren birinin hepsi üst düzey yetkilini odasına görevli verilmesi mümkünmüdür ya. Bugün işe gir , yarın genel sekreterin odasına gir. Lütfen biz bu kadar aptal görmeyin

Yorumu oyla      17      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekşi Sözlük kapatılıyor mu?
BTK'nın 22 Ağustos'ta devreye sokacağı 4 farklı internet filtresinin şoku ...
Hava ambulansı farkını gösterdi
Karayollarında yol çalışması yaparken greyderin altında kalan işçinin ...
Kocaoğlu arkadaşlarını göremedi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesindeki ...
 
Dink’i uyaran MİT’çilere soruşturma
Hrant Dink'e öldürülmeden önce 'Yazılarına dikkat et' diye uyarıda bulunan ...
ÖSYM’de özel kadro iddiası
ÖSYM'de şimdi de ‘kişiye özel kadro’ iddiası ortaya atıldı. ÖSYM'de geçici ...
Kocasını tehdit eden kadına ceza
İzmir'de 5 ay önce evlendiği eşi tarafından tehdit edildiği iddiasıyla ...
 
Milliyet Gazetesi 61 yaşında
Ali Naci Karacan tarafından kurulan ve ilk sayısını 3 Mayıs 1950 tarihinde ...
İzmir Başkan'a sahip çıkıyor: İlk ziyaret İTO'dan
Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonunun ardından iki destek mitingi ...
Gazeteci Gençel 7 saat ifade verdi
Büyükşehir’e yönelik operasyonda dün Süleyman Gençel’in yanı sıra kentin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva