HABERLER>EKONOMİ
10 Şubat 2016 Çarşamba - 15:24

IF Wedding raporu: İzmir’in düğünü yüzleri güldürdü!

Bu sene 10 kat büyüyerek Fuar İzmir’de ilk kez ‘merhaba’ diyen IF Wedding sektörün yüzünü güldürdü. İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Tunçağ, fuarda 300 milyon dolarlık ihracat yapıldığını söylerken EGSD Başkanı Mukadder Özden ise, “Bu fuar artık kalıcı ve ölümsüz bir hale geldi” dedi.

IF Wedding raporu: İzmir’in düğünü yüzleri güldürdü!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – Fuarlar kenti İzmir’de İZFAŞ’ın en büyük organizasyonlarından biri olan IF Wedding-10. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Fuarı yine sektörün yüzünü güldürdü. 

Bu yıl ilk kez Fuar İzmir’de düzenlenen fuara 25 binin üzerinde yerli ve yabancı profesyonel ziyaretçi ile birlikte yaklaşık 30 bin kişi katılım gösterdi. 

1 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMA
Fuara katılan firmalar Avrupa başta olmak üzere 4 kıtada 70’den fazla ülkeden gelen alıcılarla buluştu.

2017 kreasyonlarının görücüye çıktığı defilelerin de etkisiyle 200 milyon dolarlık ihracat hedefinin üzerine çıkıldı. Yaklaşık 300 milyon dolarlık ihracat yakalayan fuarın ikili anlaşmalarla birlikte sektöre katkısı 1 milyar doları buldu.



HEDEF İKİ GÜNDE AŞILDI
Fuarın ardından değerlendirmede bulunan İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tunçağ, Fuar İzmir’de ilk kez yapılan buluşmada ziyaretçi rekoru kırıldığını açıkladı.

Fuar öncesi yapılan tanıtım çalışmalarının çok etkisinin olduğunu söyleyen Tunçağ, “200 milyon dolarlık ihracat hedefini ilk iki günde aştık. EGSD'den aldığımız verilere göre 300 milyon dolarlık ön satış anlaşması sağlandı. Bu sektör için çok iyi bir rakam. Çoğu üretici şirketin ilk üç günde tüm sezon ürünlerini sattığını duymak İZFAŞ adına gurur verici bir gelişme… Alessandra Rinaudo gibi bir moda yıldızını getirdik. Bunun orta ve uzun vadede yansımaları olacak. Fuarın kapanış saatine kadar ilk kez salonlarda büyük yoğunluk yaşandı. Arkadaşlarımızın aylardır süren çabası hedefe ulaştı. Bu yıl 23 binden fazla profesyonel ziyaretçi ve 200 milyon dolarlık ihracat hedefledik. Dünyanın bu durumunda bile 23 bin 600 geldi, gelenler iyi bağlantılar yaptı. Bu motivasyonla 2017 hedeflerimizi daha üst düzeyde tutacağız" şeklinde konuştu.

KAZANAN İZMİR OLDU
IF Wedding Fashion 2016 süresince İzmir otellerinin en ölü sezonda yüzde 90 üstüne doluluk oranına ulaştığını ifade eden Tunçağ, “Fuar İzmir esnafa, turizm sektörüne kazandırdı. 4-5 günlük süre içerisinde önemli bir hareketlenme yaşadık. Diğer fuarlarda da bu etkiyi sağlamak istiyoruz. Kazandığımız tecrübelerden İzmir'in, Ege Bölgesi'nin kazanması bizi mutlu ediyor. 1 milyar lirayı bulan satış rakamları bu şehrin tekstilcisine, çalışanına dönecek” dedi.

FUAR İZMİR KAYGISI BOŞA ÇIKTI
Fuarın paydaşları arasında yer alan Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Başkanı Mukadder Özden, Gelinlik, Damatlı ve Abiye fuarının ardından sektöre yansımalarını değerlendirdi. Fuarın Kültürpark’tan Fuar İzmir’e taşınmasının İzmir’deki modanın merkezi Mimar Kemalettin esnafı açısından endişe yarattığını, fakat bu endişelerin boşa çıktığını söyleyen EGSD Başkanı Özden, “Yer değişikliği kaygısı boşa çıktığını gördük. Fuar İzmir’de fuarcılık hizmeti olarak çok önemli başarı sağlandı. Sektörel olarak alanlara bu fuarda alanlara ayrıldı. Alanlar olarak son derece modern ve verimli oldu. Eski alışkanlıklarla ilgili sorunlar vardır mimar kem için  çok büyük kaygılar vardı. Esnaf fuar sonrası bu kaygıların yersiz olduğunu anladı. Bu değişiklikleri insanlar artık aştılar. Fuar İzmir’deki fuarda konfor vardı. Gelinlik fuarının ulusal katılımlı bir fuar olduğunu düşünürsek her şeyin fuar içinde olması çok önemli…” dedi.

ABİYE GİYİM ZİRVEDE
Fuar sonrası sektöre yansımasını değerlendiren Özden, “Fuarda en çok ilgi abiye giyimde görüldü. Abiye kısmı gelinlikten çok daha başarılı geçti. Gelinlikler daha iyi olabilir. Ama mevcut dünya ve ülke piyasalarının durumundan kaynaklı olarak abiyeye oranla daha iyi olabilirdi. Yapılan görüşmelerde buna rağmen 1 milyarlık pazar oluştu. Önümüzdeki dönem dünyadaki ve ülkedeki risk ortamının düşmesiyle gelinlik sektöründe daha fazla büyüme sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

GELİNLİK ALMAYA GELEN ARTIK MANTO DA ALIYOR
Mukadder Özden, Fuar İzmir’deki başarının sektörde yeni alanlarda da etkili olduğunu söyledi. Esnafa sadece gelinlik ve abiye giyimde değil, diğer ürünlerde de faydası olduğunu ifade eden Özden, “ Bu sene fuar İzmir’deki organizasyonlarda abiye, gelinlik, damatlık almaya gelen yabancı yatırımcıların, farklı ürünlere de yöneldiğini gördük. Abiye almaya gelenler,  kadın mantosu gibi diğer sektör ürünlerine de yöneldiler. Bu anlamda İzmir’in tekstil sanayisinin tanıtımında etkili oldu. Fuara gelen artık diğer hazır giyim ürünlerini de alıyor” ifadelerini kullandı.

IF WEDDİNG LİDERLİĞİNİ İLAN ETTİ
IF Wedding İzmir’in artık kendini dünya piyasalarında kanıtladığını ifade eden Özden, “Piyasa şartlarına göre harika bir fuar oldu. Çok iyi hazırlanıldı. Dünya ekonomisi iyileştikçe çok daha iyi olacak. Bu fuar artık liderliğini ilan etti.  İzmir’in dışında aynı fuarlara katılanlar, buradan çok etkilendi. Bu fuar artık kalıcı ve ölümsüz bir hale geldi. Şovlarının kalitesiyle vizyonel çalışmasıyla geleceğe yönelik çalışmalar var”  dedi.

 
Salihlili işadamlarına arabuluculuk konferansı
 
CHP’li Sertel: 100 öğretmenden 16’sı atanabiliyor
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
11 Şubat 2016 Perşembe 15:47

fuara giden var mı derken?

Yorumu oyla      11      5  
11 Şubat 2016 Perşembe 13:32

Sahi bu fuara giden var mı? Kendileri çalıp kendileri oynuyorlar

Yorumu oyla      11      5  
10 Şubat 2016 Çarşamba 17:35

harika. tarım fuarı da açılıyor. sonra ayakkabı diye devam edecek de köprülü kavşak ne oldu? Hiç bir haber yok.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Salihlili işadamlarına arabuluculuk konferansı
Arabulucu Avukat Eren İlhan Güney, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nda, ...
Çeyrek altında rekor: Duyan kuyumcuya koştu!
Altın fiyatlarındaki son günlerdeki yükselişle birlikte çeyrek altın rekora ...
BATÜDER'den Vali Toprak'a ziyaret
Uluslararası Balkan Ve Türk İş Dünyası Derneği'nin (BATÜDER) ziyaretinde ...
 
Eskiyörük: Sütte çare İzmir modeli!
Tire Süt Kooperatifi Başkanı Eskiyörük, “Sütte arz fazlası üretim yine ...
Nasır’dan Büyükşehir’e ‘Uzundere’ çağrısı!
Büyükşehir Belediyesi Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi için ihale sürecini ...
Flaş! Et fiyatlarına yeni düzenleme
Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik kırmızı et fiyatlarında ...
 
İzmir turizmi yeni yıla da kayıpla başladı!
Sektörde ‘kayıp yıl’ olarak adlandırılan 2015’in ardından 2016 yılının ilk ayında da düşüş yaşandı.
İTB Hakkarili 20 öğrenciyi ağırladı
Hakkari Şemdinli ve Yüksekovalı 9-10-11 ve 12. sınıflardan oluşan 20 kişilik ...
Oda Başkanı açıkladı: Gevreğe zam gelecek mi?
İstanbul ve Ankara’dan gelen zam açıklamasının ardından gözler İzmir’e ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva