HABERLER>EKONOMİ
10 Şubat 2016 Çarşamba - 15:23

Salihlili işadamlarına arabuluculuk konferansı

Arabulucu Avukat Eren İlhan Güney, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nda, uyuşmazlıklarda başvurulan ve mahkemelerdeki dava yükünü azaltması beklenen arabuluculuk konusunda yeni gelişmeleri ve yararlarını anlattı.

Salihlili işadamlarına arabuluculuk konferansı

İZMİR - Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen “Arabuluculuk Nedir?- İş Dünyası ve Arabuluculuk- İş Hukukunda Arabuluculuk Zorunlu Hale mi Geliyor?” başlığıyla bir konferans veren İzmir Arabulucular Derneği Üyesi Avukat Eren İlhan Güney, önemi giderek daha iyi anlaşılan bu düzenleme hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Salihli TSO Meclis Salonu’nda düzenlenen konferansın açış konuşmasını yapan Oda Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, uzun süren davalar nedeniyle işadamlarının hem zaman hem de maddi kayıplara uğradığını anlattı.  Bunların ortadan kaldırılması ve yargının yükünün hafifletilmesi için Adalet Bakanlığı ve TOBB nezdinde girişimlerde bulunularak 2013 yılında arabuluculuk konusunda yasal düzenlemeler yapıldığını belirten Yüksel, arabuluculuk sisteminin uygulanmaya başladığını kaydetti.

Arabulucu Avukat Eren İlhan Güney,  Sekine Evren Anadolu Lisesi mezunu bir Salihlili olarak Salihli TSO’da sunum yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek sözlerine başladı. İşçi-işveren, kiracı-kiralayan, alacaklı-borçlu ilişkilerinde uyuşmazlık durumunda, uzun süren ve büyük masraflara yol açan mahkeme yoluna gitmeden önce arabuluculuğa başvurmanın avantajlarını anlatan Güney, 2013 yılında çıkan arabuluculuk kanunundan sonra 2 bin uyuşmazlığın bu yolla çözüldüğünü ifade etti. Güney şöyle konuştu:

“Çatışan taraflar aynı masa etrafında toplanıp, bazı sistematik teknikler kullanılarak çözüme gidiliyor. Arabulucu tarafsız ve bağımsızdır. Arabulucu çözümü göstermez, tarafların kendilerinin bulmalarını sağlamaya çalışır. Bazı anlaşmazlıklarda aile büyüklerinin devreye girmesi gibi, arabulucu devreye girer ve ortamı yumuşatmaya çalışır. Arabuluculukta sırlar sır olarak kalır. Mahkemeler aylarca ve yıllarca sürebildiği halde, arabuluculukta 2-3 oturumda sorun çözülebiliyor.”

21 Haziran 2016 itibariyle zorunlu arabuluculuğun yasalaşacağının beklendiğine dikkat çeken Güney, “Adliyelerde arabuluculuk merkezleri kurulacak. İşçi- işveren davaları bu yolla çözülebilecek. Arabuluculuğun da bir tarifesi var. Zorunlu arabuluculukta masrafı devlet ödeyecek. Ama sorunun 2 hafta içinde çözülmesini isteyecek.” dedi.

Arabuluculuk kanununun ciddi bir farkındalık yaratacağını ve adalet mekanizmasının etkin çalışmasını sağlayacağını belirten Güney, barkovizyon eşliğinde yaptığı sunumu “Barışa bir şans verin” mesajıyla tamamladı.

Konferans sonunda İbrahim Yüksel, Avukat Eren İlhan Güney’e bir anı tabağı, Kadınlar Birliği Üyesi lise arkadaşı Emine Kınık da “Nesilden Nesile Salihli Mutfağı” kitabı takdim etti.

 
Çeyrek altında rekor: Duyan kuyumcuya koştu!
 
IF Wedding raporu: İzmir’in düğünü yüzleri güldürdü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeyrek altında rekor: Duyan kuyumcuya koştu!
Altın fiyatlarındaki son günlerdeki yükselişle birlikte çeyrek altın rekora ...
BATÜDER'den Vali Toprak'a ziyaret
Uluslararası Balkan Ve Türk İş Dünyası Derneği'nin (BATÜDER) ziyaretinde ...
Eskiyörük: Sütte çare İzmir modeli!
Tire Süt Kooperatifi Başkanı Eskiyörük, “Sütte arz fazlası üretim yine ...
 
Nasır’dan Büyükşehir’e ‘Uzundere’ çağrısı!
Büyükşehir Belediyesi Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi için ihale sürecini ...
Flaş! Et fiyatlarına yeni düzenleme
Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik kırmızı et fiyatlarında ...
İzmir turizmi yeni yıla da kayıpla başladı!
Sektörde ‘kayıp yıl’ olarak adlandırılan 2015’in ardından 2016 yılının ilk ayında da düşüş yaşandı.
 
İTB Hakkarili 20 öğrenciyi ağırladı
Hakkari Şemdinli ve Yüksekovalı 9-10-11 ve 12. sınıflardan oluşan 20 kişilik ...
Oda Başkanı açıkladı: Gevreğe zam gelecek mi?
İstanbul ve Ankara’dan gelen zam açıklamasının ardından gözler İzmir’e ...
Egeli iş adamlarından THY’ye aktarma tepkisi!
İzmir’den Avrupa’nın önde gelen ticaret ve finans kentlerine doğrudan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva