HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Ekim 2021 Salı - 12:01

IF Wedding Fashion lansmanı gerçekleştirildi… Sektörden 'umutluyuz' mesajı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 16-19 Kasım tarihlerinde Fuar İzmir'de İZFAŞ tarafından düzenlenecek olan IF Wedding Fashion İzmir Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'nın tanıtımı Tarihi Havagazı Fabrikasında gerçekleştirildi. Fuarda yer alacak katılımcıların bilgilendirildiği basın toplantısında açıklamalarda bulunan İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu, "Arzumuz sektörümüzün satış yapacağı bir mecrayı, hakkıyla İzmir’de sizlere sumaktı. Fuarımızdan hiçbir zaman vazgeçmedik. 1,5 senede fuarımız nasıl geliştirebiliriz diye hep birlikte çalıştık" diye konuştu.

IF Wedding Fashion lansmanı gerçekleştirildi… Sektörden  umutluyuz  mesajı

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı himayelerinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği partnerliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen IF Wedding Fashion İzmir Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı için geri sayım sürüyor

16-19 Kasım tarihlerinde Fuar İzmir'de gerçekleştirilecek etkinlik öncesi basın mensuplarının da katılımları ile Tarihi Havagazı Fabrikası'nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. İZFA? Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alici ev sahipliği düzenlenen toplantıya, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, MTK Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Salkım, Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Avcı ile İzmir Moda Tasarımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Esin Özyiğit'in katıldı. 

FUAR YARIŞMAYA DA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
Fuar kapsamında bu yıl ayrıca genç fikirleri ön plana çıkarmak amacıyla 12.Gelinlik Tasarım Yarışması da düzenlenecek. 'Uyanış' teması ile düzenlenen yarışmada birinci olan tasarıma, 12 bin 500 TL ödül verilecek. Kazanan kurum ayrıca "Performans Defilesi" düzenleme hakkı da elde edecek. Yarışmada ikinci olan kurum ise EGSD tarafından 10 bin TL, yarışmanın üçüncüsüne de 7 bin 500 TL ödül verilecek.

KARAOSMANOĞLU:  DOĞRU BİR TARİHTE KAPILARIMIZI AÇACAĞIZ
Bilgilendirme toplantısında kürsüye çıkarak katılımcıları bilgilendiren İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu, "Uzun bir zaman sonra fiziki bir ortamda beraberiz 2021 Ocak ayında hepimiz güzel bir fuar geçirdik. Sektörümüzün yüzü gülmüştü. Son 1,5 senedir sektörümüzün ve fuarcılık sektörünün yüzün gülmedi. Pandemi; gelinlik damatlık ve abiye sektörünü büyük bir ekonomik açmaza sürükledi. Ülkemizde de uzun süre düğünler yapılamadı.  Arzumuz sektörümüzün satış yapacağı bir mecrayı, hakkıyla İzmir’de sizlere sumaktı. Fuarımızdan hiçbir aman vazgeçmedik. 1,5 senede fuarımız nasıl geliştirebiliriz diye hep birlikte çalıştık. Zoom üzerinde pek çok defa bir araya geldik.  Başkanlarımız ile saatler süre toplantılar yaptık. Son geldiğimiz aşamada ise 16-19 Kasım'da doğru bir tarihte fuarımız kapılarını açacak. Biz İZFAŞ olarak güzel bir ticari alan oluşturacağına inanıyoruz. Hiçbir masraftan kaçınmadık. Bu dönemde en önemli taleplerden bir standart statlardı. Fuarımız görsel unsurları yüksek bir fuar. Özel stantları yapmak bizim görevimizdi. Geldiğimiz nokta sektörümüz mutlu edecek stantların olacağını umuyoruz. Numune stantlar birkaç güne kurulmuş olacak orada inceleme yapabilirsiniz. 1,5 ayda 7 fuar açtık. Tamamında katılımcılarımız iyi ticaret olduğunu ilettiler. Doğru bir çalışma ile pandeminin uluslararası seyahatlere yaptığı etkiyi tam tersine çevirebiliyoruz. Bunu son 1,5 ayda düzenlediğimiz fuarlar ile gördük. Umuyoruz ki fuarımız hepiniz için bol bereketli ve kazançlı olur" dedi.

AVCI: VERESİYE VE AÇIK HESAPLARA DİKKAT EDİLSİN
Kürsüye çıkarak konuşmasını gerçekleştiren Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Avcı ise, "Fuarı ilk başından beraber Yeşim hanım ile kapı kapı dolaşmadığımız yer kalmadı. Büyüye büyüye buralara geldik. Avrupa'da oldukça söz ediliyor fuarımızdan. Ziyaretlerimizde Avrupa'dan geleceklerini söylediler. Lütfen veresiye ve açık hesaplara dikkat etmeleri gerekiyor.  İnşallah fuarımız hayırlı uğurlu olur. Pandemide arkadaşlarımız çok büyük zarar gördü ancak yinede ayakta kalmayı becerdiler" dedi.

SALKIM: İZFAŞ TARİHİNİN EN GÜÇLÜ TAKILIMCISI GELECEK
MTK Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve IZTO Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Salkım ise fuar alanlarında desteğe dikkat çekerken, "2018 yılında 9 metrekareydi Ticaret Odası teşviki. 2018 fuarı için biz 20 metrekareye çıkardık. En son geçen hafta yaptığımız toplantıda 30 metrekareye çıkardık bu teşviki. Bütün uluslararası fuarlarda bu teşvik var. Burada şahıs ya da limitet şirketi diye değişmiyor. Ticaret Odası’na kayıtlı tüm kişi veya kurumlar alabiliyor. Bunu yapan sadece İzmir Ticaret Odası. 300 TL'ye kadar 30 metresini Ticaret Odası’ndan alabiliyorsunuz. Avrupa fuarları mayıs aylarında düzenleniyor. Bizim yaptığımız fuarlar; Ocak, Şubat ayında düzenleniyordu. Ben bu fuarı İZFAŞ tarihinde en güçlü katılımcının geleceği fuar olarak düşünüyorum” diye konuştu.

ERTUĞRUL: TEDARİK ETMEKTE ZORLUK ÇEKİYORUZ
Ege Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, "Hepimizin bildiği gibi bundan 15 yıl önce derneğimiz önderliğinde İBB ve İZFAŞ ile birlikte bu fuarı başlattı. Şu ana kadar yapılan bütün fuarlar başarılıydı. Devamlı ivme kazandı. En son 2020 Ocak ayında yaptığımız Fuar sektöre pozitif yönde artılar kazandırdı. Ancak pandemi nedeniyle bu işe ara verdik. Geçen yıllara baktığımızda stant alanı yaklaşık 20 bin metrekarelerdeydi bu sene de 20 bin metrekarelerde. 2019 ve 2020 yılı için yapılan çalışmalar şu an yapılan çalışmaları gölgesinde kaldı. İZFAŞ o kadar güzel çalışmış ki herkese çok teşekkür ediyoruz. Bizde üzerimize düşen neyse elimizden geldiğince her türlü çalışmaları yapıyoruz. Pandemi gerçekten hepimiz sıktı. Özellikle gelinlik damatlık abiye sektörü bundan çok büyük yara aldı.  Belli bir süre düğünler yapılmadı. Etkinler durdu. Okullardaki mezuniyet törenleri, sünnetler durdu. Çarşıda insanlarımız yüzde 72'den fazlası mağdur oldu. Bazı kesim internet üzerinden alışveriş yaptığı için onlar bu durumdan biraz uzak durdu. Bu sektör konfeksiyon ve hazır giyimin en büyük bileşenlerinden bir tanesi.   Az önce Ticaret Bakanımız açıklama yaptı ticaret potansiyelimiz payımız yüzde 1'in üzerine çıktı diye. Bütün uğraşı ve çaba hepimizin. Bizim 19-20 milyar doları yakaladığımız bu sektör olarak büyümenin yüzde 10'u bu sektörden oluyor. Tabii ki bizimde sıkıntılarımız var. Pandemiyi bazı sektörler koz olarak kullandı. Tedarik olarak bizde de sıkıntılar var. Fiyat vermekte zorlanıyoruz. Fiyatı verdik, tedarik etmekte de zorlanıyoruz. Biz şu anda bize arz yok bizden talep gidiyor. Tam bir ters kurgu içindeyiz. Şu an ne yapacağımız şaşırıyoruz" dedi.

SERTBAŞ: KATILIMCILARIMIZ FİZİKİ FUAR SEVİYOR
Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş,"Çok değişik bir dönem yaşıyoruz. Hep korkarak yaklaştık fuarlara, ziyaretçi sayıları düşük ancak kalitesi yüksekti. İnsanların fuarlara aç olduğunu düşünüyoruz. Ben en başından beri dijital fuarların bizim sektörümüze uygun olmayacağı yönündeydi. Katılımcılar fiziki fuar seviyor.   Avrupa’da gördüğümüz  aşısı olan her yere girip çıkıyor. İzmir aşılama ve vaka sayılarında Türkiye ortalamalarına göre oldukça iyi bir noktada. Ticaret Bakanlığı'nın teşvikleri devam ediyor. Bunlardan yararlanmamız lazım.  Renk katmak amacıyla tasarım yarışmamızı geçen sene online gerçekleştirmiştik, bu yıl bunu fuara taşıdık ve defile yapacağız.  Bu sefer gerçekten umutluyum bu fardan. Çok iyi bir ticaret ve katılım olacak" diye konuştu.

 
Çiğli’de sağlıklı kentleşme için yol haritası belirlendi
 
Üretici kuru incir fiyatından memnun
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli’de sağlıklı kentleşme için yol haritası belirlendi
Çiğli Belediyesi ile Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, sağlıklı kentleşme, ...
“Dirençli kent İzmir” için uluslararası işbirliği
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in afetlere karşı dirençli ...
Güzelbahçe'de Muhtarlar Günü buluşması
19 Ekim Muhtarlar Günü, Güzelbahçe’de törenle kutlandı. Maltepe Mahallesi ...
 
Başkan Yetişkin muhtarlarla buluştu
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, mahalle muhtarları ile bir ...
Büyükşehir yargıya taşıdı: Koruma planına dava!
İzmir Büyükşehir Belediyesi turizm ilçesi Foça’nın ilçe belediyesi tarafından ...
Karşıyaka sanata doyacak
Sanata ve sanatçıya verdiği değeri projeleriyle ortaya koyan Karşıyaka ...
 
Buca'da moloz seferberliği
Çevre kirliliğine karşı çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Buca Belediyesi, ...
Bornova'ya yeni bilgisayar laboratuvarı
Bornova Belediyesi, Birleşmiş Milletler Göç Kuruluşu (IOM) işbirliğiyle ...
İhale bedeli netleşti... 14 milyonluk gübre üretim tesisi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova’da yapacağı Biyoreaktör Sistemleri ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva