HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Ağustos 2018 Cuma - 10:56

İEF’de geri sayım… Kocaoğlu: Kriz için ilaç olacağına inanıyorum!

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Ben ülkenin, dünyanın geldiği bu durumda, İEF’nin, fuarcılığın ve İzmir’in, İzmir insanının dünya barışına, kardeşliğine mutlaka çok büyük katkı yapacağına inanıyorum. Bu kriz ortamını aşabilmek için İEF’nin ilaç olacağını düşünüyorum” dedi.

İEF’de geri sayım… Kocaoğlu: Kriz için ilaç olacağına inanıyorum!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Bu yıl 87’nci kez kapılarını açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) tanıtım toplantısı Kültürpark’ta gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 7 – 16 Eylül tarihleri arasında ‘Eylül’de gel’ sloganı ve ‘teknoloji’ temasıyla gerçekleşecek fuarda bu yıl partner ülkenin Sırbistan odak ülkenin de Hindistan olacağı belirtildi.

Programa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İEF Ana Sponsoru Folkart’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ve İEF İnovasyon Ana Sponsoru Vestel’in Yurtiçi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Ergün Güler katıldı.

SIRBİSTAN’LA TİCARİ İLİŞKİMİZ UMUYORUM 2 MİLYAR DOLARI BULUR
Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Her yıl olduğu gibi bu yıl partner ülkemiz var. Bu sene Sırbistan… Sırbistan fuarımıza 20 firmayla iştirak ediyor. Sırbistan’la ticari ilişkimiz 1 milyar 100 milyon civarında. Umuyorum bu rakam en kısa zamanda 2 milyar doları bulur. Biz de bunun mutluluğunu yaşarız. Bu sene odak ülkemiz Hindistan… 1943 yılından beri fuarımıza katılan bir ülke. Bu sene teknoloji ağırlıklı olarak 50 firmayla katılıyor. Hindistan’daki büyüme trendini hepiniz takip ediyorsunuz. Değerlendirmelere göre 2022 yılında Hindistan’ın dünyanın en büyük 4’üncü ekonomisi olacağı öngörülüyor. Hindistan’ın burada bulunması İzmir’e, fuarcılığımıza, ülkeye çok büyük katkıda bulunacaktır” dedi.

86’NCI FUAR RUSYA-TÜRKİYE İLİŞKİLERİNE OLUMLU KATKI SAĞLADI
Önceki fuara ilişkin de konuşan Başkan Kocaoğlu, “Geçtiğimiz yıl partner ülkemiz Rusya’ydı. Çok sıkıntılı bir dönemde Rusya’nın partner olması ve fuarda çok başarılı bir fuar geçirmesi hem İzmir’den hem merkezi hükümetten hem de fuar etkinliğinden çok memnun olması, sitayişle bahsetmesi İEF’ye katkıda bulunmuştur. Rusya-Türkiye arasındaki ilişkilerde İEF 86’ncı fuarının da olumlu anlamda çok büyük katkısı olduğu geçtiğimiz bir sene içinde görülmüştür” açıklamasını yaptı.

İEF’NİN DÜNYA BARIŞINA KATKIDA BULUNACAĞINA, KRİZE İLAÇ OLACAĞINA İNANIYORUM
Fuarın tarihi misyonu üzerine konuşan Kocaoğlu, “ İEF’nin tarihinde kültür, sanat, ticaret, tanıtım var. Bu çok fonksiyonlu bir fuar. Biz eğlenceye, kültür sanata da ticaretin yanında ağırlık veriyoruz. Bir dönem eğlenceyle anılan İEF’yi bugünün koşullarına taşıyarak sürdürmeye çalışıyoruz. Uluslararası programlarda 25 ülkeden katılımcı heyetler bakan müsteşar düzeyinde gelecekler. Sayın ticaret bakanımızın başkanlığında ikili görüşmeler gerçekleşecek. Birçok etkinliğe ev sahipliği yapacağız. İkinci dünya savaşı sürecinde de etkinliklerini sürdürerek, cephede birbiriyle savaşan ülkelerin İEF’de buluşması, doğu ve batı bloğunun soğuk savaşı sürdürürken yine İEF’de ekonomik olarak yarışmaları fuarın ayrıca tarihi misyon zenginliğini göstermektedir. Ben ülkenin geldiği bu durumda, dünyanın geldiği bu durumda, İEF’nin, fuarcılığın ve İzmir’in, İzmir insanının dünya barışına, kardeşliğine mutlaka çok büyük katkı yapacağına inanıyorum. Hem ülkemizin hem bölgemizin hem de dünyanın barışa ve kardeşliğe ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Bu kriz ortamını aşabilmek için de fuarların, özellikle geçmişiyle birlikte İEF’nin ilaç olacağını düşünüyorum. Bu sene onur konuğu ilimiz yok. 10 sene kadar onur konuğu ili sürdürdük. Biz bu etkinliğe başladığımızda, tanıtıma ihtiyacı olan illeri burada tanıtırken ciddi bir görev yaptık. Çoğu ilimiz zaten İEF’ye fiilen katılıyorlar. Bundan sonra da devam edecekler” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR VE MERKEZİ HÜKÜMETİN KAMU YATIRIMLARI BİZİ MUTLU EDİYOR
Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ise, “87. Uluslararası İzmir Fuarı’nın bu basın toplantısında, Fuarın Ana Sponsorluğu’nu onur duyarak üstlenen Folkart’ı temsilen, üçüncü kez sizlerle burada birlikte olabildiğimiz için, çok mutluyum. Hepimiz, İzmir’in gelecekte daha çok yücelmesini, şehrimizin dünya çapında hak ettiği noktaya ulaşmasını istiyoruz.  Bu nedenle, değerli Aziz Kocaoğlu Başkanımız önderliğinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği; tramvay projesi, körfez kıyılarının düzenlenmesi gibi nitelikli çalışmalar ve merkezi yönetimin İzmir’e yaptığı değerli kamu yatırımları, bu şehri seven herkesi çok mutlu ediyor.  İzmir merkezli büyüyerek, sektörünün öncüsü özelliğini kazanan Folkart olarak,  biz de yeni projelerimizle İzmir’in bugünü ve geleceğine yatırım yapıyoruz. Ama güzel şehrimize, sadece bir yapı şirketi olarak yaklaşmıyoruz. Şehrin kültür, sanat, spor hayatını ve şehre katkı verecek her organizasyonu da, yürekten sevgiyle destekliyoruz” dedi.

FOLKART OLARAK 400 KİŞİ İLE FUARDA OLACAĞIZ
Sancak ayrıca, “Folkart olarak 400 kişi ile fuarda olacağız. İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde tiyatro şöleniyle, Mogambo’da Caz serüveniyle, etkileyici Rock konserleriyle, uluslararası özellikli ünlü palyaçoların şenliğiyle, sokakları süsleyecek evrensel karnaval sanatçılarıyla; Fransa, Belçika, Hollanda, Amerika, Almanya, İtalya, İspanya ve İngiltere’den katılacak sanatçılarla; uluslararası İzmir Fuarı’na her zaman olduğu gibi büyük bir renk katacağız. İzmirliler İzmir Fuarı’nda, tüm bu güzelliklerin toplamıyla, harika günler geçirecek. Şehrimize katkı sağlama, İzmir halkı ve fuarımız ile kucaklaşma imkanını, bize sağlayan değerli Aziz Başkanımıza, tekrar en içten teşekkürlerimi sunarken, fuarın inovasyon sponsoru Vestel’in sayın Genel Müdürü Ergün Güler’i, İzfaş yönetimini ve sizleri, sevgiyle saygıyla selamlıyorum” açıklamasını yaptı.

HER YIL KATILIYORUZ, BUNDAN SONRA DA KATILACAĞIZ!
Vestel’in Yurtiçi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Ergün Güler de, “Vestel olarak bir fuara da iştirak ediyor olmanın mutluluğu içindeyiz. Marka yatırımı için fuarlarda bulunmayı çok önemsiyoruz. Bugün Berlin’de hem şirketimizi hem ülkemizi temsil etmekteyiz. Ama tüm fuarların içinde İEF’nin ayrı bir önemi var. Cumhuriyetimizin ilk fuarı olması açısından bizim için büyük önem arz ediyor. Kültür sanat ve eğlence açısından da katılan katılımcılar açısından İEF parlıyor. Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun desteğiyle her yıl katılıyoruz. Bundan sonra da en büyük katılımcılarından olacağız” ifadelerini kullandı.

 
İzmir'e hiç yakışmadı! Belediye el koydu
 
İzmir'in tatil cennetinde kötü kokular: 'Adrese teslim' taş ocağı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'e hiç yakışmadı! Belediye el koydu
İzmir'e hiç yakışmadı! Belediye el koydu
İzmir'de sporun merkezi: Binlerce öğrenci akın etti
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçen yıl Buca'da hizmete açtığı Türkiye'nin ...
Buca'da 30 Ağustos coşkusu
Buca Belediyesi tüm yurtta coşkulu törenlerle kutlanan 30 Ağustos Zafer ...
 
Selçuk'ta 30 Ağustos coşkusu!
30 Ağustos Zafer Bayramı Selçuk’ta Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk ...
30 Ağustos coşkusu Foça'yı sardı
Foça’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96.Yıldönümü kutlamaları, resmi törenlerle başladı.
Narlıdere'de 30 Ağustos coşkusu!
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur 30 Ağustos Zafer Bayramı 96. Yılı ...
 
Büyük Zaferin 96.yılı Urla’da kutlandı
Tarihi şanlı zaferlerle dolu olan Türk Milletinin varoluş mücadelesi olan ...
Ödemiş'te 30 Ağustos coşkusu!
Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama ...
Sporun başkenti Bornova!
Bornova Belediyesi’nin son dört yılda yaptığı tesis yatırımları ve hayata ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva