HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Eylül 2021 Cumartesi - 09:05

İduğ'dan Büyükşehir adayı iddialarına net yanıt: Biz bunu yemeyiz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sonraki dönemde isminin geçirilmesini sert bir dille eleştiren Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, "İyi ki meclis üyeliği yapmışım. O dönemki Belediye başkanımız Kamil Okyay Sındır'a da Aziz Kocaoğlu'na karşı aday diye pompalama yaptılar. Biz bunu yiyecek durumda değiliz. Tunç başkanımız ile birlikte çalışıyoruz. Beş yıl boyunca çok çalışarak elimden geleni yapacağım. İkinci dönem için karar, genel merkezdedir. Ben mutluysam, vatandaş mutluysa, parti mutluysa, o zaman konuşuruz" dedi.

İduğ dan Büyükşehir adayı iddialarına net yanıt: Biz bunu yemeyiz!

EGEDESONSÖZ- Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, SONSÖZTV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Bir belediye başkanının nasıl olması gerektiği konusunda değerlendirmelerde bulunan Başkan İduğ, Bornova gündemine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Üniversiteli öğrencilerin barınma sorunu ve ev kiralarının aşırı yükselişiyle ilgili, Türkiye'nin içinde bulunduğu zorlu koşullarla Bornova Belediyesi olarak mücadeleyi bırakmadıklarını aktaran Başkan İduğ, Devlet Denetleme Kurulu’nun marketlerde yaptığı denetimlere değindi, “Marketteki fiyatların bugün hükümet olarak denetlemesi kararı alındı. Bu tamamen serbest piyasa ekonomisi. Önüne geçilebilir bir şey değil. Bireysel varlığınızı 2 bine de 5 bine devredebilirsiniz. Bunu 1000 TL vereceksiniz diyemezsiniz. Bu bir tavsiye niteliğinde bulunan lokal noktasında emlakçılardan alınarak bir tavsiye olabilir. Bizim bu konuda yaptırımımız yok. Ortayı boş bırakacak halimiz de yok. Herkes ayağını denk alsın. Ne pazarda ne başka bir yerde bu tip konulara müsaade etmemeye çalışıyorum” dedi.

İZBETON ARA SOKAKLARA ASFALT ATTIĞINDA KİMSE SORGULADI MI?
İzmir'in her ilçesinde birikmiş sorunları olduğuna vurgu yapan Başkan İduğ, Bornova’da bu sorunları çözmek için planlı çalışmalar yaptıklarını belirtti. Bu sorunlardan bazılarına örnek veren İduğ; Asfalt, kilit taşı, beton ve benzeri olduğunu açıkladı. Başkan İduğ, "Ben Bornovalıyım. Son 20 yılda İzmir’de yapılan son anketlerde yüzde 20’nin üzerinde yol problemi olduğu açıkça ifade ediliyor. İzmir Büyükşehir Belediyemizin 30 ilçemize hizmet ettiği İZBETON ile bütün ilçeler aynı hızda hizmet etmesini beklemek hayalcilik olur. Büyük ilçeler bana göre bu hıza ulaşabilmesi için bu tip yatırımları yapıyor olması Bornova’nın geleceği açısından önemli. Biz 5 yıllık geliyoruz ve misafiriz. Vatandaşların yoldu, temizlik gibi ekipman ve gereçleri yapmamız gerekiyor. Ben Bornova Belediye Başkanı olarak söylüyorum. Biz bunu oluşturacağız ve 30 yıl belediye bundan yararlanacak. Önümüzdeki dönemde aldıklarımız Bornova'nın bütün ihtiyaçlarını karşılayacak. Bunların tamamının parası ödenmiş durumda. 141 milyonluk yatırım yapıldı 2 yılda, 200 milyonluk tasarruf ile inanılmaz bir yatırım yapıldı. Bugün arabaları kiralamak isterseniz 50 milyon lira. 2 senedeki tasarruf 100 milyon. Rekabetçi bir belediye var. Parasını peşin ödeyen ve güncel fiyatlar ile alan borçsuz bir Bornova Belediyesi.  Bunu başarabilmek için bürokratların ve ekibin bu anlayışa sahip olması lazım. Beraber çalıştığımız arkadaşlarda nitelikli insan ve mali yönetimin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Belediyelerin borcunun olmaması zamanında yatırımı sağlar. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bornova’da ara ve ana sokak planlamasını yaparak birlikte hareket edeceğiz. Benim senin diye bir şey yok. Benim sorumluluğumdaki ara sokaklara İZBETON yaptı ve kimse sorguladı mı? Vatandaşa birlikte hizmet etmek lazım" diye konuştu.

İLÇELER ARASINDA DAYANIŞMA OLMASI LAZIM
Diğer ilçelere asfalt yapımı için fırsat tanındığını belirten İduğ, ilçelerden ücret alınacağını belirtirken, "Yakın bir ilçeye asfalt verdiğimde en azından maliyetini almak lazım. Kamu zararı söz konusu. Bu dayanışmanın ilçeler arasında olması lazım. Biz İzmir Büyükşehir Belediye başkanımız ile 30 ilçeye hizmet ediyoruz. Vatandaşa katkı koymak için buradayız. Muğla'daki yangına bizim bütün araçlarımız gitti. Sel oldu, bütün araçlarımız gitti. Olaya böyle bakmak lazım. Biz paylaşım içerisinde olacağız. Ekip olmadan bu işler olmaz, paylaşım olmadan sorunları küçültemezsiniz" dedi.

BORNOVA BELEDİYESİ KENDİ ASFALTINI ÜRETECEK

160 TON SAAT KAPASİTELİ BİR ŞANTİYE YAPIYORUZ         
2 hafta içinde projenin çalışmaya başlayacağını dile getiren İduğ, "Biz 25 Temmuz’da ihalesini bitirdik. Önümüzdeki hafta plentleri tamamlanacak. 15 gün içinde düğmeye basacak hale geleceğiz. 22,5 milyon liraya asfalt üretim tesisi araçları ile birlikte tamamlanmış oldu. 100 ton rafineden anlaşma yaparak alıyoruz. 1 yılda 100 bin ton üreteceğiz. 50 bin ton benim bütün işimi görüyor. İşadamı kimliğim ile bu maliyetleri çok önemsiyorum. 160 ton /saat kapasiteli bir şantiye yapıyoruz" diye konuştu.

SAĞDA SOLDA KONUŞMAK DEĞİL, EYLEME DÖKMEK LAZIM
İş dünyasına siyasete girme çağrısında bulunan Başkan İduğ, şu değerlendirmede bulundu:

"Para politikalarını bilmek, paraya yön vermek bu işin kalbidir. Hangi işi yaparsanız yapın, parayı iyi yönetirseniz çok başarılı olursunuz. İş dünyasının siyaset içinde yer almasını bu ülkeye büyük katkı koyacağını düşünüyorum. Bu bir çağrıdır. Ülkenin kalkınması için iş dünyası ve STK'ların yönetimlerde yer alması önemlidir. Bu işi sağda solda konuşarak yapmak değil, eyleme dönüştürmek lazım. Siyasi düşüncesi hariç yapılması lazım."

SİZE HAYIR DİYEN ADAMDAN KORKMAYIN
Başarının güçlü bir ekiple olabileceğini belirten İduğ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"55 milyon TL ile devrettik 2021 yılına. Belediyelerinde nakit akış tablosu var. Bir planlama ile bunu 1 yıllık süreçte ne yapılacağını biliyorum. Bu tabloya sadık kalırsanız, hem yatırımları yapmış, hem de işçi maaşlarını zamanında yatırmış oluruz. Biz TİS sürecinde en iyi ücreti veren belediyeyiz. Bugün gidin herhangi bir pazara insanca bir alışveriş yapamazsınız. Denk bütçe dediğimiz konu gelir ve gider dengesini iyi ayarlayan ve borçlanmadan ortaya koyan bir finansal model. Belediyeler artık birer holdingdir. Bir finansal yönetim becerilerinize ve yönetim kuruluna ihtiyaç var.  İş insanlarında ve STK'larda bu var. Sizde bu olmayabilir ancak öyle bir ekip kurarsanız ki sizi çok iyi yönlendiren arkadaşlarınız olur. Ben böyle yapıyorum. Masamızın etrafında benden daha zeki arkadaşlarımız var. Size hayır diyen adamdan korkmayın. Benim iş dünyamda hep vardı. Olası lazım. Hep evet varsa o zaman dikkat edin."

Resim

BELEDİYE BAŞKANLARI GAZLA ÇALIŞIR
Kendilerinin motivasyona ihtiyacı olduklarını dile getiren İduğ, "Gerekçeli hayır varsa dinlerim ancak diğer türlü hayırlar zaman kaybı. Bana gerekçesi ile hayır gelecek ki düşüneyim, yoksa zaman kaybı olur. Biz belediye başkanları gazla çalışırız, bizim motivasyona ihtiyacımız var. Biz gazı yaptığımız işlerde ki hazla alıyoruz. Belediyeler profesyonel yönetilmeli. Holding de insan yönetimi kaynağı çok önemlidir. Profesyonel yönetim olarak düzeltelim ya da bunu. İnsan kaynakları finans yönetimi gibi kaynakların kurumsallaşması çok önemli. Biz bunu yapıyoruz" dedi.

GENEL SEÇİMLE İLGİLİ BEKLENTİLER ARTIYOR
Türkiye'nin gündeminde erken seçim olmasından dolayı yerel seçimin arka planda olduğunu belirten İduğ, şu görüşlere yer verdi:

"2020 sonunda aldığımız bir çalışma var, yıl sonunda yine yaptıracağız. Şu anda Türkiye'de erken seçimle ilgili konuya odaklanmış durumda herkes. Anketler yerelden çok, genel seçimlere odaklanmış durumda. Yerel yönetimlerin bu konuda yapılan anketler biraz daha geride kalacak durumda. Aldığımız oran oy oranı ile paralel devam ediyor hatta üzerine koymuş olabiliriz. Yüzde 60'ın üzerinde.  Genel seçim ile ilgili beklentiler artıyor. Bunlar ilgili açıklamalar, 2022'de olacağı yönünde. Ben bu konuda Genel Başkanımızın açıklamasını doğru buluyorum. Ekonominin getireceği yol haritasına göre daha erken olabileceğin düşünüyorum. Devletin kaynak yönetimi, ekonomik yapısı seçimleri zamanında yapmaya ne kadar uygun, iç ve dış borçlanmaya bakarak söylemek mümkün. Şu an borçlanma çok fazla. 2023 Haziran'a kadar gitmez olarak görüyorum. Buradaki  en önemli nokta, zaman. Aleyhte işleyen zaman olarak görüyorum. Bir an önce gerçekleşmesini olağan olarak görüyorum."

Tunç Soyer ve Mustafa İduğ'dan birlik mesajı: İşbirliğimizi güçlendireceğiz

KAMİL OKYAY SINDIR'A DA AZİZ KOCAOĞLU'NA KARŞI ADAY DİYE POMPALAMA YAPMIŞLARDI
İsminin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçmesi konusunda geçmiş dönem tecrübelerini hatırlatan İduğ, sözlerini şöyle bitirdi:

"İyi ki meclis üyeliği yapmışım. O dönemki belediye başkanımız Kamil Okyay Sındır'a da Aziz Kocaoğlu'na karşı aday diye pompalama yaptılar. Biz bunu yiyecek durumda değiliz. Tunç başkanımız ile birlikte çalışıyoruz. Beş yıl boyunca çok çalışarak elimden geleni yapacağım. İkinci dönem için karar genel merkezdedir. Ben mutluysam, vatandaş mutluysa, parti mutluysa o zaman konuşuruz. Çok gereksiz bir konuşma ve gerginlik. Niye böyle bir şeyi insanların kafasına sokuyoruz? Ben Tunç başkanımın yanında olan biriyim. Ne Tunç başkanım, ne ben böyle bir şey konuşmuyorum. İzmir'in büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer'dir. Ben Bornova belediye başkanıyım."

 
Galatasaray ile Göztepe 59. randevuda
 
Caz severler İzmir'de buluşuyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 25 Eylül 2021 Cumartesi 22:07

Olgun Atilla büyük şehir belediye başkanı olarak en iyi adaydır,işte atama belediye başkanları şekil a 'da görüldüğü gibi...

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar Neşet Ertaş'ı özlemle andı
“Bozkırın Tezenesi” Büyük Ozan Neşet Ertaş, aramızdan ayrılışının 9. yılında ...
Büyükşehir’in misafirhanesi öğrenci yurdu oldu
Üniversiteli gençlerin barınma sorununun çözümü için harekete geçen İzmir ...
Ebeveyn Akademisi’nin ilk dersinde Başkan Soyer sürprizi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ebeveyn Akademisi’nin eğitim ...
 
Malta Büyükelçisi’nden İzmir’e övgü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i ziyaret eden Malta Büyükelçisi ...
Patilerin Festivali, 9 Ekim’de Gündoğdu’da
Patilerin Festivali, 9 Ekim’de Gündoğdu Meydanı’nda tüm gün sürecek etkinliklerle ...
Torbalı'da festival zamanı
Bu yıl yaptığı festival ve konserlerle ilçe halkının kültür-sanat ihtiyacını ...
 
SODEMSEN yönetimi İzmir'de toplandı
Sosyal Demokrat Kamu İşverenler Sendikası'nın (SODEMSEN) yönetim kurulu ...
Büyükşehir’den engelli farkındalığı için söylem kampı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Engelli Politikası ...
İzmir'de ücretsiz yurt talebine 1 günde rekor talep!
Üniversiteli öğrencilerin Türkiye'nin dört bir yanında tarafından yaşadığı ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva