HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Ocak 2020 Perşembe - 13:13

İddianamede 'yakın tarih' ayrıntısı: Başkan seçildikten sonra devam etmiş!

FETÖ’den tutuklanan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz hakkında hazırlanan iddianame örgüt ile ilişkisinde tartışılan “tarih” ayrıntısına yer verildi. Oğuz’un sahibi olduğu mali müşavirlik şirketinin kayıtlarını inceleyen savcılık kripto FETÖ imamlarının şirketlerinin defterlerinin belediye başkanı olduktan sonra da tutulmaya devam ettiğini tespit etti.

İddianamede  yakın tarih  ayrıntısı: Başkan seçildikten sonra devam etmiş!

EGEDESONSÖZ- FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz hakkında hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edilirken savcılık çok geniş ayrıntılara ve kripto ilişkilere yer verdi. Konak Vergi Dairesi’nden temin edilen Burak Oğuz’a ait Nokta Bağımsız Denetim ve Mali Müşavirlik LTD.ŞTİ’nin mükelleflerini gösterir liste ilişki ağını ortaya çıkarttı.

Oğuz’un, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün Deniz Kuvvetleri mahrem yapılanması içerisinde faaliyet gösteren mahrem imamlardan Metin ve Fevzi kod adlı Hakan Çiçek tarafından kullanılan GSM hattı ile 10.12.2012 ile 24.03.2014 tarihleri arasında 17 kez irtibat kurduğu tespit edilmişti. 15 Temmuz darbe girişi sırasında Adil Öksüz, Kemal Batmaz ve Harun Biniş ile Akıncı Üssü’nde faaliyet yürüten Çiçek; TBMM, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Özel Harekat Daire Başkanlığı yerleşkelerinin bombalanma emrini veren FETÖ imamları arasındaydı. Çiçek ayrıca darbe girişiminin başarısız olduğunun anlaşıldığı saatlerde ABD’yi arayarak Fethullah Gülen’le görüşmek için çabalayan isimler arasında bulunuyordu. Akıncılar Üssü civarında yakalanarak tutuklanan Çiçek’in telefonlarına ve üzerindeki tüm elektronik cihazlara el konulmuştu.

İzmir Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Oğuz, tüm ilişkilerini 2010 yılından önce yaşadığını iddia ederken 2011 ve 2012 yılları itibariyle bu yapılanma, dernekler ve STK’larından ayrıldığını anlattı. Savcılık Oğuz’un ifadesinin ardından yaptığı araştırmada FETÖ mahrem İmamı Çiçek’e ait şirketin Nokta Bağımsız Denetim ve Mali Müşavirlik Şirketi ile 31 Ocak 2014’te sözleşme imzaladığını 30 Nisan 2019’da sonlandırdığını tespit etti.  

Oğuz’un şirketinde çalışan Koral Kıpkıp konuyla ilgili, “Hakan Çiçek'in sahibi olduğu ve kuruluşu tarafımızca yapılan firmanın adı ilk başta Bayrock şeklinde idi. Daha sonra söz konusu şirketin adı Bahar Doğaltaş diye değiştirildi. Şirket ile ilgili muhataplara ulaşılamadığı için 2019 yılı Nisan-Mayıs aylarında İbrahim Burak Oğuz şirketi devrettikten sonra ihtarname gönderilerek işleri bırakıldı. Ancak o tarihe kadar beyannameleri evrakları gelmediği için boş şekilde verildi” açıklamasında bulunmuştu.

FETÖ’NÜN KASASIYDI!
Ticaret Sicil Kayıtlarına göre 8 Ocak 2013 tarihinde İzmir’de kurulan Bayrock Stones Mermer Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin 11 Haziran 2013 tarihinde gerçekleştirilen noter işlemiyle adını Bahar Doğaltaş Mermer Sanayi Ticaret Limited Şirketi olarak değiştirdiği görülüyor.  Yine kayıtlara göre 4 Nisan 2014 tarihinde diğer ortak Nurdan Yeneroğlu’ndan tüm hisseler Hakan Çiçek’e geçiyor. İzmir Konak İlçesi İsmet Kaptan Mah. Hürriyet Blv. No:4/1 d: 21 adresinde faaliyet gösterdiği kayıtlara geçen şirketin kamuoyundaki yetkili ismi Burak Yeneroğlu olarak biliniyor. Önceki ABD Başkanı Barack Obama'ya yaptığı 652 bin dolarlık bağışla ismi medyada yer alan Bayrock Stone şirketi sahibi Burak Yeneroğlu FETÖ’nün ABD’deki kasaları arasında bulunuyor. FETÖ'nün ABD'deki Türk İş Adamları örgütlenmesi olan Turkish-American Alliance adlı sivil toplum kuruluşunda da aktif çalışmalar yapan Yeneroğlu’nun ikamet adresinin Amerika olması ise dikkat çekiyor.

YENİ KALKIŞMANIN MİMARI!
Savcılık, Nokta Bağımsız Mali Müşavirlik Şirketi’nin 13 Haziran 2019’da yani Burak Oğuz'un belediye başkanı seçildikten sonra sözleşme imzaladığı Şık Doğaltaş Şirketi’ni de inceledi.  Şirketin ortağı İsmail Kokuroğlu’nun Sezai kod adını kullandığı vurgulanırken Hakan Çiçek ile bağlantısı ve ortaklıklarının bulunduğu vurgulandı. 667 - 668 Sayılı KHK ile kapatılan kurumların bağlı olduğu şirketlerden olan Barış Ata Eğitim Yayın Bilişim Şirketi’nde yönetim kurulu üyesi olan Kokuroğlu ile ilgili önemli bilgiler bulunuyor.

Bir dönem FETÖ yapılanmasının Amerika’daki akademisyenlerini yöneten isim olan Kokuroğlu’nun ismi 24 Haziran seçimleri için de geçmişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ortaya attığı “yeni kalkışma planı” iddiaları o dönem çok konuşulmuştu. Cumhurbaşkanlığı seçimi üzerinden halkı galeyana getirmek ve cezaevindeki FETÖ mensubu kişileri isyana teşvik etmekle suçlanan Kokuroğlu, planı ABD’de yapan isimlerin başında geliyor. FETÖ’nün ABD’deki yapılanması içinde hamlesi ile çatlağa neden olan Kokuroğlu, Pensilvanya Mollası olarak da biliniyor.  Kokuroğlu’nun Türkiye’de cezaevinde bulunan FETÖ mensuplarını isyana teşvik etmek için 24 Haziran gecesi plan yaptığı iddiasının FETÖ tabanında ciddi rahatsızlığa neden olduğu belirtilmişti. FETÖ’nün yakınında bulunan Cevdet Türkyolu, Mustafa Özcan gibi isimler tarafından korunduğu söylenen Kokuroğlu, Gülen isle istediği zaman görüşebilen ender isimlerden birisi olarak biliniyor. 

 
İzmir İmar Yönetmeliği Taslağı kabul edildi
 
Başkan Demirezen açıkladı: Bayındır'a TOKİ müjdesi
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 17 Ocak 2020 Cuma 10:15

Sahi genel başkanları da milletvekillerine talimat vermişti değil mi? Gidin tam kadro buna destek olun diye. Vay vay vay... Peki genel başkanın danışmanı da fetö çıkmamış mıydı? Var bir şeyler ama...

Yorumu oyla      4      5  
iZMİRLİ 16 Ocak 2020 Perşembe 20:09

Bu olayın ucu kime dokunur ona bakmak lazım.Kim bu şahsı aday yaptı kim referans oldu

Yorumu oyla      13      6  
Z.B 16 Ocak 2020 Perşembe 15:45

Durmak yok yola devam Ce Ha Pe...

Yorumu oyla      8      9  
partili 16 Ocak 2020 Perşembe 15:11

Hayret bir tek chp genel merkezi haberdar değil inşallah diğer atanan belediye başkanlarından arıza çıkmaz...

Yorumu oyla      13      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir İmar Yönetmeliği Taslağı kabul edildi
İzmir İmar Yönetmeliği Taslağı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi.
İhale ilanı dünyaya duyuruldu!
İzmir tarihinin en büyük yatırımı olarak anılan Üçyol - Buca Metro projesinin ...
İzmir'in kent konseyleri Efes Selçuk'ta buluştu
İzmir Kent Konseyleri Genel Kurulu 2020 yılının ilk toplantısı Efes Selçuk ...
 
AKUT Karabağlar Yerleşkesi açılıyor
Karabağlar Belediyesi tarafından Arama Kurtarma Derneği’ne (AKUT) tahsis ...
Tranquıllo Chamber Orchestra’dan Bergama’da konser
Bergama Kültür Merkezi'nde (BerKM) sahne alan Tranquillo Chamber Orchestra'sı ...
Çiğli Belediyesi’nden çocuklara sömestir hediyesi
 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının ilk dönemini tamamlayan öğrenciler, ...
 
Buca’nın kalbine bin ağaçlık dev orman
Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, kentin merkezinde yaklaşık 25 dönümlük ...
Ödemiş'te sulamada tasarruf hamlesi
Bademli Sulaması’nda yeni sezon için hazırlıklarını sürdüren Ödemiş Belediyesi, ...
'Bir Gidiş Hikayesi'ne Bayraklı'da tam not!
Bayraklı Belediye Tiyatrosu, “Bir Gidiş Hikayesi” adlı oyunla seyirci ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva