HABERLER>POLİTİKA
13 Mart 2019 Çarşamba - 15:26

Hükümete ithal patates tepkisi!

Kırklareli'de halka hitap eden Kılıçdaroğlu, patates ithalatındaki verginin sıfırlanmasına tepki göstererek hükümeti eleştirdi.

Hükümete ithal patates tepkisi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırklareli Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap ediyor.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"AK Partili kardeşlerime sesleniyorum. Tam 17 yıl gidip oy verdiler. Bir partiyi tek başına iktidar yaptılar. İstedikleri kanunu çıkardılar, istediklerini bakan yaptılar, istedikleri valiyi, rektörü, daire başkanını tayin ettiler. Her seferinde milletin önüne çıkıp Türkiye şöyle büyüyor böyle büyüyor dediler. 17 yılın sonunda bu lafları hep beraber duyduk. Nasıl oldu da millet soğan kuyruğuna girdi. Ona da diyorlar varlık kuyruğu. Varlık kuyruğu olsa vatandaşa bırakmazlar ne yapacaklarını bilirler. 

Şimdi 200 bin ton patates ithal ediyorlar. Türkiye'de toprak kalmadı! Patates ekmeye yer kalmadı tabi. Sıfır gümrükle bunu yapıyorsuın, gübreyi de sıfır gümrükle getir. Doğalgazı da sıfır gümrükle getir. Onu veremezler oradan malı götürecekler, onu yapamazlar. AK Partili kardeşlerimin vicdanına seslendim. Bunları düşünerek sandığa gidin."

"CHP'Lİ OLMAK KOLAY DEĞİL"
Kentteki programları kapsamında öncesinde bir otelde, sivil toplum kuruluşları, esnaf odalarının temsilcileri, muhtarlar ve sendika temsilcileri ile bir araya gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, ülkeyi sivil toplum kuruluşlarıyla beraber, hep birlikte huzur içerisinde yönetmek istediklerini söyledi.

CHP'nin dünyada örneği bulunmayan köklü, tarihsel deneyim ve geleneklere sahip siyasi bir kurum olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, CHP'li olmanın kolay olmadığını, CHP'li olmak için önce ülkenin çıkarlarını düşünmek gerektiğini vurguladı.

Türkiye'de bir beka sorunu tartışması yaşandığını, ülkenin bu sorundan kurtulması için önce üretmesi gerektiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Sürekli Türkiye'nin beka sorunu var diye söyleniyor. Osmanlı neden battı? 600 yıllık Osmanlı neden battı? Dünyaya egemen olan Osmanlı neden battı? Üretimden koparıldığı için battı. Ne diyor ozanımız (delikli demir icat oldu, mertlik bozuldu.) Sen yalın kılıç gidiyorsun, adam seni 500 metreden indiriyor. Demek ki neymiş akıl, mantık, üretim. Bundan bir toplumu koparırsanız beka sorunu başlar. Almanya, Avrupa'nın en güçlü devletlerinden biri. Kişi başına gelirin en yüksek olduğu ülkelerden biri. Kendi insanına istihdam yaratıyor, yetmiyor dışarıdan insan getiriyor. Kişi başına düşen geliri yüksek. Ama Çin öyle değil. Çin de çok düşük bedellerle insanlar günün belki de 12 saati çalışıyor. Baktı Almanya geleceği tehlikede; 'ne yapmam lazım, Çin ile rekabet etmem lazım.' Sanayide 4.0'ı buldu. Yani, düşünen makineler, yani yapay zeka, yani robotlar. Grev yok, toplu sözleşme yok, düğmeye basıyorsun günün 24 saati kesintisiz çalışıyor. Almanya diyor ki 'dünya böyle giderse benim ileride ciddi bir beka sorunum çıkacak, önlem alayım.' Peki biz ne yapıyoruz? Ne yaptık Allah aşkına... Beka sorunumuz var. Kim yarattı beka sorununu? Beka sorununu kim yaratır? Esnaf yaratmaz herhalde, çiftçi, emekli, taşeron işçisi, sendikacı yaratmaz. Kim yaratır beka sorununu? Ülkeyi yönetenler yaratır. Buradan Türkiye'nin çıkması lazım. Kurtulması lazım. Nasıl çıkacağız? Üreterek çıkacağız. Üretirseniz güçlü olursunuz, üretirseniz dünyada güç sahibi olursunuz."

Türkiye'nin 2019 yılından itibaren bir kalkınma planının olmadığını ileri süren Kılıçdaroğlu, bir devletin plansız yönetilemeyeceğini savundu.

Ülkedeki tarım politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Nohut, pirinç getiriyoruz ne için? Şimdi 200 bin ton patates getireceğiz, ne için? Yer mi kalmadı? Memlekette çiftçi mi kalmadı? Patates ekecek alan mı kalmadı? Sizler, kanaat önderleri olarak bu gerçekleri topluma anlatmanız gerekir" ifadelerini kullandı.  (AA)

 
Manken Soydan'ın 'Cumartesi Anneleri' paylaşımı için karar!
 
DİSK’e giden Soyer'den işçilere rica: Emeğinizi, alın terinizi esirgemeyin!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Netanyahu'ya: Sen Filistinli yavruları katleden zalimsin!
Ankara Pursaklar'daki mitingde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
Kılıçdaroğlu İzmir'e geliyor: Programda neler var?
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre ...
AK Parti Adayı Eroğlu: Huzurlu ve mutlu bir Konak planladık
Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Melek Eroğlu, “Projelerimizi hazırlarken ...
 
AK Parti Çiğli Adayı Korkmaz: Hastalıkta, sağlıkta halkın yanındayım
Cumhur İttifakı Çiğli Belediye Başkan Adayı Opr. Dr. Okan Korkmaz; Çiğli'de ...
'AK Parti'nin Mansur Yavaş diye bir meselesi yok'
AK Parti Sözcüsü Çelik, hakkındaki sahte senet iddiaları üzerinden Mansur ...
Eş Zeybekci: İzmir örnek şehir olacak
Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci’nin eşi ...
 
CHP Adayı Kılıç: Bucalıları müşteri olarak görmeyeceğiz!
CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, Buca’nın mahalle muhtarlarıyla ...
Hanzade ÜNUZ yazdı... YAPA-BİLMEK
Hanzade ÜNUZ yazdı... YAPA-BİLMEK
Bahçeli: Mansur Yavaş adaylıktan çekilmeli
MHP lideri Devlet Bahçeli, "Mansur Yavaş'ın adaylıktan çekilmesi gerekir. ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva