HABERLER>GÜNCEL
13 Ağustos 2014 Çarşamba - 13:40

Hızır’dan emeklilik açıklaması ve sert sözler

Önce İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındığı söylenen, ardından emekliye ayrıldığı belirtilen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır, basın açıklaması yaptı. Sağlık sorunlarının hayati risk taşıyacak duruma gelmesi üzerine, kendi isteğiyle emekliye ayrıldığını bildiren Hızır, belediyede taciz ve mağdur edilmeye çalışılarak ve mobbinge uğrayarak görev yapmak zorunda kaldığını söyledi.

Hızır’dan emeklilik açıklaması ve sert sözler

Geçtiğimiz günlerde önce İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındığı, ardından da emekli olduğu bildirilen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır, “Kendi isteğimle emekli oldum” açıklaması yaptı. Hızır, Büyükşehir Belediye Başkanı’nı eleştirdiği zehir zemberek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 
İzmir Büyükşehir Belediyesinde 1999 yılında Rahmetli Başkanımız Ahmet Piriştina’nın daveti üzerine ESHOT Genel Müdür Yardımcısı olarak başladığım görevimi, 2000 yılında ESHOT Genel Müdürü, 2007 yılından itibaren de Genel Sekreter olarak sürdürdüm.
 
Bulunduğum görevlerde; sizlerin desteği, bilgisi dâhilinde Belediyede aynı dönemde görev yaptığım her kademedeki çalışma arkadaşlarımla birlikte ekip anlayışıyla, özveriyle birçok projeyi hayata geçirdik. Ankara Belediyesinde 1979 yılında Mühendis olarak başladığım Belediyecilik deneyim ve kazanımlarıyla, İzmir ve İzmirliye hizmet ettik.
 
Yakın geçmişte yaşanan ve tarafıma birilerince atfedilmeye çalışılan bazı konularda da uzun Hukuk mücadeleleri sonucu açtığım davaların tamamını kazanarak birçok haksızlığa uğradığımı buna mukabil olarak da haklılığımı ispat etmiş bulunmaktayım.
 
Göreve iade konusunda açtığım davaları kazanmış olmamıza rağmen Yargı Kararları haksız ve mesnetsiz olarak uygulanmadığı gibi keyfi birçok uygulamayla da karşı karşıya gelmiş bulunmaktayım. Bu keyfi ve hukuk dışı yollarla engellenmeye çalışıldım. Yapılan bu Hukuk dışı ve Haksız uygulamaları da Yargı kararlarıyla iptal ettirerek; Bildiğiniz üzere 2013 yılı Aralık ayında Birçok Yargı kararının bileşimi olarak Genel Sekreterlik görevine geri dönmüş bulunmaktayım.
 
Göreve döndüğüm andan itibaren; Yargı Kararlarını hiçe sayan Hukukun Üstünlüğüne inanmayan malum çevrelerce Belediyede görev yapmam engellenmeye çalışıldı. Bunların bir kısmı basına yansımış olması hasebiyle bilgi sahibi oldunuz. Bir kısmını ise aldığım Devlet Terbiyesi ve Bürokratik anlayışım gereği sözlü ve yazılı uyarılar şeklinde ilgililere iletmeme rağmen son güne kadar Büyükşehir Belediye Başkanının bilgisi dâhilinde sürdürülmüştür.
 
Hukukun öngördüğü şekilde görevimi yapmaya çalışırken tarafıma karşı sorumlu olduğum konular dâhil bilgilerin, belgelerin saklanması, Hiyerarşik kuralların bazı bürokratlarca Hiçe sayılarak davranılması ve bu konularda Büyükşehir Belediye Başkanının bilgisi dâhilinde örgütlü bir şekilde gerçekleştirilmesi gibi keyfi davranışlarla taciz ve mağdur edilmeye çalışılarak sürekli, baskı altında tutulmaya çalışıldım. Ancak tüm engellemelere ve mobbinge rağmen görevimi eksiksiz olarak yerine getirdim.
 
İş yerinde yaşanan bu stresli ve uzun süreç sağlık problemlerini ortaya çıkarmıştır. Hassas bir kişiliğe ve karaktere sahip olmam sebebiyle de bu sağlık problemleri beni hayati risklerin oluştuğu birikim noktasına getirmiştir. Artan yoğun haksız ve keyfi uygulamaların yarattığı sıkıntı ve stres beni bir hayli rahatsız hale getirmiş, hayati sınırları zorlamaya başlamış olması üzerine doktorlarımın da önerisi ile 06. Ağustos. 2014 tarihinden geçerli olmak üzere asaleten yürüttüğüm Genel Sekreterlik kadrosundan emeklilik talebinde bulundum. Talebimin 06. Ağustos 2014 tarihinde Başkanlık makamınca uygun görülerek onaylanması ile 16 yıldır hizmet verdiğim İzmir Büyükşehir Belediyesinden ve yürüttüğüm Genel Sekreterlik görevinden Emekli oldum.
Emekli olmama rağmen başka konularda tarafıma yönelik malum çevrelerce kamuoyunda yaratılmaya çalışılan bilgi kirliliğinin ve gerçek dışı haberlerin yazılı basında ve bazı internet sitelerinde yer alması üzerine gerçekleri kamuoyu ile paylaşma gereği duymuş bulunmaktayım.
 
İzmir’de görev yaptığım 1999 yılından bugüne değin sevgisini, saygısını, hoşgörüsünü desteğini esirgemeyen başta tüm Belediye çalışanları olmak üzere Tüm İzmirli hemşerilerime sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Yaşamın farklı alanlarında sağlıkla, mutlulukla, sevgiyle sizlerle birlikte olmak dileğiyle saygılarımla...

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SANCAR KUTAY 14 Ağustos 2014 Perşembe 11:05

ALMA MAZLUMUN AHINI ÇIKAR AHESTE AHESTE???????????????

Yorumu oyla      11      5  
MEHMET İZMİRLİOĞLU 13 Ağustos 2014 Çarşamba 18:01

bürokratların görev yaptıkları dönem için izmir ve izmirlilere hizmet ettik şeklinde ki açıklamalarını doğru bulmuyorum. zira izmir ve izmirlilere hizmet etmek için o görevlerde bulunuyorsunuz. yaptığınız ek bir görev değil. kaldı ki karşılığını da devlet/belediye zaten maaş olarak ödüyor... hizmet karşılıksız yapılır... saygılarımla...

Yorumu oyla      11      5  
SAİM GEYLANİ 13 Ağustos 2014 Çarşamba 16:20

İYİ bir bürokrat ve bir o kadar Dürüst ve şeffaf Bir İnsan VE İyi Bir dost.Yapılan haksızlıkları kınıyorum

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in mülteci mahallesinde can yeleği satışı!
İzmir'de, yasa dışı yollarla, Yunan adaları üzerinden Avrupa'ya gitme ...
Flaş! Yolcu otobüsü devrildi: Çok sayıda ölü ve yaralı
İstanbul'dan Hatay'a giden yolcu otobüsü devrildi. İlk belirlemelere göre ...
Şok: İstanbul Emniyeti bütün mailleri okumuş!
Eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan'ın imzasıyla Marmara ...
 
Motorcular vahşetini kol saati aydınlattı
Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde işlenen motorcu cinayetini soruşturan ...
İstanbul'da dehşet: Çöpte bebek cesedi
Nişantaşı'nda bir sokakta çöp yığınının üzerinde beze sarılı vaziyette ...
İstanbul'da Ebola şüphesi: Bakanlıktan açıklama
Türk Hava Yolları'na ait uçakla Nijerya’dan gelen bir yolcuda yüksek ateş ...
 
Berk Bebek'ten kara haber: Daha fazla dayanamadı
İzmir'de, 9 günlükken kemik büyümesi rahatsızlığı ortaya çıkan ve 11 aylık ...
Zonguldak'ta göçük altında kalan 9 işçi kurtarıldı
Zonguldak'ta özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan ...
Atatürk Havalimanı'nda Ebola paniği!
Türk Hava Yolları'na ait uçakla Nijerya’dan gelen bir yolcuda yüksek ateş ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva