HABERLER>POLİTİKA
24 Aralık 2015 Perşembe - 17:26

HDP'li Buldan'dan MHP'li Vural'a destek

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 17-25 Aralık süreciyle ilgili verdikleri bir önergenin iade edilmesini doğru bulmadığını söylediği için bir müdürün görevden alındığını belirtti.

HDP li Buldan dan MHP li Vural a destek

"Bu kadar insafsızlık olmaz. Bu nasıl bir zulümdür" diyen Vural'a, Başkanvekili olarak Meclis Genel Kurulu'na başkanlık yapan HDP milletvekili Pervin Buldan desteğini ifade etti.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 17-25 Aralık süreciyle ilgili verdikleri önergenin iade edilmesini doğru bulmadığını söyleyen tecrübeli bir müdürün görevden alındığını belirterek, bu durumu sert sözlerle eleştirdi. Vural, "Benim bir önergemden dolayı bir insanın geleceğinden alıkonulması vicdanımı yaraladı. Bu kadar insafsızlık olmaz, yazıklar olsun. Millete şikâyet ediyorum. Böyle Parlamento yürütülmez. Berbere gitsek berberi de mi görevden alacaksınız? Ne yapacaksınız sayın Kahraman? MHP'nin bir önergesinin İçtüzük çerçevesinde iade edilmesiyle ilgili görüşünü ifade etti diye müdürlükten alınıyor. Siyasi amaçlı bir yaklaşım tarzı. Parlamenter demokrasinin ve TBMM'nin itibarına darbedir bu" dedi.

Vural konuşmasında şunları söyledi: "Geçtiğimiz hafta 17-25 Aralık süreci ile ilgili bir araştırma önergesi verdik. Bu araştırma önergemizi Meclis Başkanı yolsuzluk, hakime ve savcıların sürülmesi ifadeleri yer aldığı için kaba ve yaralayıcı sözle Anayasanın 138. Maddelerine yargı yetkisini kullanma ile ilgili iddiadan dolayı iade etti. Onun üzerine bir tartışma oldu. Şimdi buradaki bütün kamu görevlileri herkes hiç kimse bunların siyasi görüşlerini bilmez. Ama MHP'nin verdiği bu önergeyi iade ederken kanunlar karardaki bir tecrübeli bir müdürün, bir kimsenin ne olduğunu bile bilmediğimiz hepimizin karşı karşıya kaldığı ve onun uzmanlığına saygı gösterdiğimiz birisi bunun iade edilmesi doğru değildir bu gerekçeler sağlamıyor dediği için görevden alınıyor. Bu nasıl bir zulümdür. Görevden alınması vicdana sığar mı?

"BU NASIL VİCDANSIZLIKTIR. ALİ KIRAN BAŞ KESEN MİSİN SEN?"
Bu nasıl vicdansızlıktır. Ali kıran baş kesen misin sen? Benim grubumun önergesi üzerinden hukuki olarak içtüzük uyarınca görüşünü ifade ediyor. Bu görüşünü ifade ettiği için görevden alıyor ya. Ne olacak kavaslar bir şey istediğimiz zaman getirdiği zaman onları da mı görevden alacaksın?

"BENİM BİR ÖNERGEMDEN DOLAYI BİR İNSANIN GELECEĞİNDEN ALIKONULMASI VİCDANIMI YARALADI"
Benim bir önergemden dolayı bir insanın geleceğinden alıkonulması vicdanımı yaraladı. Bu kadar insafsızlık olmaz, yazıklar olsun. Millete şikâyet ediyorum. Böyle Parlamento yürütülmez. Yolsuzluk batağına saplanmıştır. Kaba. Onu koluna 800 milyarlık saati takan milyon dolarlık rüşvetleri alan bakanlara söyleyeceksin sen. Gerçekten vicdanım sızladı. Bir insanın bu kadar yıl emekten sonra geldiği noktadan sırf MHP'nin önergesinin geri gönderilmesini içtüzük ve anayasa çerçevesinde uygun değildir diyerek objektif görüşünü ifade etti diye birisi alınıyorsa, biz hangi önergeyi vereceğiz?

"DÜN SAYIN BAŞKANA YANLIŞ, HAKSIZ OLDUĞUNU İLETTİM"
Bunu dün sayın başkana yanlış, haksız olduğunu ilettim. Sayın başkana ile olan görüşmenin detaylarını buradan açıklamak istemiyorum. Berbere gitsek berberi de mi görevden alacaksınız? Ne yapacaksınız sayın Kahraman? MHP'nin bir önergesinin İçtüzük çerçevesinde iade edilmesiyle ilgili görüşünü ifade etti diye müdürlükten alınıyor.

"PARLAMENTER DEMOKRASİNİN VE TBMM'NİN İTİBARINA DARBEDİR BU"
Siyasi amaçlı bir yaklaşım tarzı. Parlamenter demokrasinin ve TBMM'nin itibarına darbedir bu. MHP Grubuna yapılmış bir hakaret bir yok sayma olayı olarak da değerlendirdiğimi ifade etmek istiyorum. Bundan sonra Kanunlar Kararda olan hiç kimse MHP grubuna gelmesin aman ne olur ne olmaz, bizim yüzümüzden ekmeğinizden olmayın. Çoluk çocuğunuza götürdüğünüz rızktan olmayın."

"SAYIN VURAL'IN İFADE ETTİĞİ İDDİALAR GERÇEKTEN ÖNEMLİ İDDİALAR"
Başkanvekili olarak Meclis Genel Kurulu'na başkanlık yapan HDP milletvekili Pervin Buldan bu konuşmalar üzerine, "Sayın Vural'ın ifade ettiği iddialar gerçekten önemli iddialar dolayısıyla ben de herhangi bir siyasi parti veya grubun, grup önerisinden kaynaklı bir yetkilinin görüşünü ifade etmesinden kaynaklı görevden alınmasını doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum. Umarım en kısa zamanda bu sıkıntı giderilir. Sayın Meclis Başkanımız bu konuda gerekli açıklamaları yapar diye ifade ediyorum" diye konuştu.
(radikal)
 

 
Menderes'te 'kumsala beton' tartışması!
 
CHP'li gençlerin eyleminde 'alo babacım' gözaltısı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
25 Aralık 2015 Cuma 08:15

Oktay Vural gibi bir duayenin milletvekili seçilmesi ne büyük şans. 20-30 yıl daha mecliste olmasını dileriz.

Yorumu oyla      11      5  
Cengı cansız 24 Aralık 2015 Perşembe 20:06

Mhp liler allahaşkın sızın akp yi eleştirme hakkınkız yok akp ye hep basto oldunuz

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes'te 'kumsala beton' tartışması!
AK Partili Menderes Belediyesi’nin Çukuraltı’nda yaptığı kumsal betonlama ...
HDP'den Erdoğan ve Davutoğlu'na Rusya yanıtı
HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
İstanbul'da Gezmiş'e, İzmir'de Altıok'a yasak
Marmara Üniversitesi'nde İnsan Hakları ve Anayasa Hukuku Çalışmaları Klübü'nün ...
 
Balbay'dan kurultay mesaisi: 5 günde 5 bin km yol
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay 16-17 Ocak’ta yapılacak CHP ...
Kavalar'dan destekçilerine Nazım Hikmet'li teşekkür
Geçtiğimiz Pazar gerçekleşen CHP İzmir İl Kongresi’nde yarışı 12 oy farkla ...
Davutoğlu: Demirtaş'ın sözleri rezalet ve ihanet
KOSGEB 4'üncü KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri Töreni'nde konuşan Başbakan ...
 
CHP İzmir'de üçüncü Alaattin Yüksel dönemi
Geçtiğimiz Pazar yapılan ilk kongresinde zafere ulaşan Alaattin Yüksel ...
Bakan Yıldırım'ın suçlamasına ODTÜ'den jet yanıt!
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım 'tr' uzantılı adreslere yaşanan siber ...
Akşener: Üç isim gerekli imzaya ulaştı
MHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan TBMM eski Başkan Vekili Meral ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva