HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Mayıs 2020 Salı - 12:23

Halkın Bakkalı yayılıyor: İkinci durak Gültepe

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kemeraltı Çarşısı'nda hizmete aldığı Halkın Bakkalı'nın ikinci şubesini Konak'ın Gültepe Semti'nde açtı. Başkan Tunç Soyer koronavirüs önlemleri nedeniyle çok az kişinin katılımıyla yapılan açılışta: “Çok temel bir amacımız var. Üreticinin ürettiğini en kısa yoldan, en ucuz şekilde  ve aracısız olarak tüketiciye ulaştırmak” dedi.

Halkın Bakkalı yayılıyor: İkinci durak Gültepe

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kampanya sürecindeki vaatleri arasında yer alan Halkın Bakkalı, ikinci şubesiyle hizmet vermeye başladı. Halkın Bakkalı'nın ikinci şubesi, Konak'ın Gültepe Semti'ndeki Millet Mahallesi'nde hizmete alındı. Başkan Tunç Soyer koronavirüs önlemleri nedeniyle çok az kişinin katılımıyla ve güvenli mesafe kuralları gözetilerek yapılan açılışta “Bugün görkemli bir açılış yapacaktık ama korona imkan vermedi. Ama Aşkla Gültepe diyoruz. Gültepe’yi sizinle beraber bambaşka yerlere taşıyacağız” dedi.  Halkın Bakkalı’nın ilkini 10 yıl önce Seferihisar’da açtıklarını söyleyen Soyer, “Sonra İzmir Kemeraltı’nda açtık. Şimdi de Gültepe’de hizmete alıyoruz. Halkın Bakkalı’nı dijital hale de getirdik. İzmir’in her yerine Halkın Bakkalı’nı yayacağız. Çok temel bir amacımız var.  Üreticinin ürettiğini en kısa yoldan ve en ucuz şekilde aracısız olarak tüketiciye ulaştırmak. Güvenilir, sağlıklı gıdayı İzmirli yurttaşlarla buluşturmak. Böylece hem küçük üreticiyi desteklemek hem de yurttaşı korumak istiyoruz. Bunu yapmaya çalışıyoruz” dedi.  

Haltın Bakkalı Gültepe şubesinin açılış töreninde kurdeleyi Başkan Soyer ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur birlikte kesti. İki başkan daha sonra Halkın Bakkalı’nı gezerek alışveriş yaptı. Halkın Bakkalı Gültepe şubesinin açılışı kapsamında Kınık Yayakent Tarımsal Kalkınma Kooperatifi de halka taze soğan ve sarımsak dağıttı.

Halkın Bakkalı nedir?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in "Başka bir tarım mümkün" vizyonuyla hayata geçirdiği Halkın Bakkalı, kooperatiflerin ürünlerini pazarlayabilmesi, tüketicilerin de sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesini amaçlıyor. İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin her yerinden üretici kooperatiflerinin ürünleri, aracısız olarak Halkın Bakkalı’nda satışa sunuluyor. Başkan Soyer'in hayvancılığı destekleyerek et fiyatlarını düşürülme politikası çerçevesinde Halkın Bakkalı'nın Gültepe şubesindeki et reyonu mahallelinin ucuz et ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.

Dayanışmanın adresi oldu

Halkın Bakkalı koronavirüs salgınıyla mücadelede İzmir dayanışmasının en önemli adresi oldu. Sadece İzmir’den değil, diğer kentlerden de Başkan Soyer’in çağrısıyla başlatılan dayanışma kampanyasına “Biz Varız” dedi. Yurttaşlar şimdiye kadar kampanya kapsamında dağıtılmak Halkın Bakkalı’nın internet sitesinden 18 bin birinci gıda paketinden, 13 bin ikinci paketinden ve 225 bin kişilik iftar sofrasından satın aldı. 

 
Gümrükçü yerli solunum cihazını tanıttı: Maliyeti 10 bin dolardı, 700 liraya yaptık!
 
Süper Lig'den 7 kulüp Altaylı Cenk için kuyruğa girdi!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet 13 Mayıs 2020 Çarşamba 00:20

Çok güzel bir adim teşekkürler

Yorumu oyla      2      3  
VfV 12 Mayıs 2020 Salı 21:33

Tebrikler.Sosyal mesafe diye kendini yırtan sağlık ve bilimadamları bir tarafa;sırf kurdele kesmek için belediye çalışanları halk gazetecileri yanyana ağız ağıza getiren bir çalışma daha.Sessiz sakin açılsa anahtar dönmez sanki.Şu mesafeli günlerde bari bırakin şü açılış mera?ını.Gece gündüz aielerini göremeden aylardır çalışan sağlık çalışanlarına acıyın bari.

Yorumu oyla      2      6  
Ali veli 12 Mayıs 2020 Salı 19:58

Çok istiyorsa Tarım Bakanlığı yapsın! Uçan yol projesi yarım kalmış! Buca metrosunda haber Yok kalkmış kiraz topluyor bisiklete biniyor

Yorumu oyla      2      6  
Gürkan 12 Mayıs 2020 Salı 13:09

Buca Tüneli, Çiğli arıtma 4.faz, opera binası, Buca Metrosu ve diğer yıllardır yapılmayı bekleyen projeler ne durumda? Bakkal açtık, kiraz topladık, yardım kolisi dağıttık ... iyi, güzel, kimse bir şey demiyor da yeterli midir? Bakkal açarak mı dünya şehri olacağız? Bu şehrin yarısından fazlasının yıkılması, doğru düzgün tekrardan inşa edilmesi gerekiyor. Nerede plan, projeler? Adaylık sürecinde diğer aday Zeybekçi de 6 ayda şehri bambaşka yaparım diyordu. Sonradan anlaşıldı ki gecekonduları boyamaktan bahsediyormuş :) eleştirmiştik ama sonradan aynı uygulama yapıldı. Yeşildere daha kaç yıl böyle kalacak? Yeşildere'ye vadi projesi yapılacaktı, ne oldu? ...

Yorumu oyla      8      9  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 12 Mayıs 2020 Salı 12:43

Sonu BESAŞ gibi olmasın.

Yorumu oyla      5      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gümrükçü yerli solunum cihazını tanıttı: Maliyeti 10 bin dolardı, 700 liraya yaptık!
“Türkiye’de yerli bir solunum cihazı artık var” diyerek müjdeyi veren, ...
Konak'ta modern tasarımlar: Çiçek Evleri
Alsancak’ta çiçek satış stantları için yeni imaj çalışması yapıldı; modern ...
Balçova’daki berber ve kuaförlere destek
Balçova Belediyesi, normalleşme adımları çerçevesinde açılan berber ve ...
 
İzmir’de açılan AVM’ler kurallara uydu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 11 Mayıs’tan itibaren koronavirüs önlemleri ...
Başkan Engin teftişte: Virüs bizi durduramadı
Cadde ve sokaklarda yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Narlıdere ...
65 yaş için kapıda vergi ödeme hizmeti
Konak Belediyesi, salgın sürecinde sokağa çıkamayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ...
 
Bornova'da kan kardeşliği
Bornova Belediyesi ve Türk Kızılayı Bornova Şubesi azalan kan stoklarına ...
Bayraklı'da dezenfekte seferberliği tam gaz!
Bayraklı Belediyesi, hafta başında açılan berber, kuaför ve güzellik merkezleri ...
Bucalı kuaförler siftahı Başkan Kılıç’la yaptı
Buca Belediyesi, ilçedeki 459 kadın ve erkek kuaförünü pandemi mesaisine ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva