HABERLER>EKONOMİ
9 Mart 2015 Pazartesi - 17:33

Gümrük Müşavirleri Derneği’nde seçim heyecanı

Dernek yeni yönetimi seçmek için sandık başına gidiyor. Seçime 2 kala Başkan Dalay’dan önemli mesajlar geldi.

Gümrük Müşavirleri Derneği’nde seçim heyecanı

İzmir’in gümrük müşavirleri sandık başına gidiyor… Gümrük Müşavirleri Derneği’nin seçimli genel kurulu Çarşamba günü saat 14.00’te Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Hasan Aksoy Toplantı Salonu’nda gerçekleşecek.

Derneğin 2 yılda bir yapılan seçimleri öncesi 3 dönemdir başkanlık görevini yürüten Taşkın Dalay’dan önemli açıklamalar geldi.




Yazılı bir seçim açıklaması yapan Dalay,  “Üç dönemdir büyük onurla yürüttüğümüz görevimiz süresince, katılımcı ve çözümcü bir yönetim anlayışı ile tüm sorunları çözmeye çalıştık. Bundan sonra da aynı gayreti göstereceğiz” ifadelerini kullandı.
 
İŞTE O AÇIKLAMA
Gümrük Müşavirleri; dış ticaret işlemlerinde bilgisine başvurulan, ülke sanayi ve ihracatına sunulan gümrük hizmetlerinin kalitesini yükselten, sanayici, ihracatçı ve Gümrük İdaresi ve diğer tüm kamu idareleri ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılan mesleki disiplin ve saygınlığa önem veren meslek mensupları olarak faaliyet göstermektedirler.

2009 yılında üyelerimizin gösterdiği teveccüh ile yönetime seçilerek 2 yılda bir yapılan seçimlerde 3 dönemdir güvenoyu alarak görevimizi devam etmekteyiz.  Ve yeni ekibimizle bu göreve tekrar talibiz.
 
Yeni Yönetim kurulu listemizde Taşkın DALAY, Nihat KOBAŞ, Derya ÖNCEL ,Emine GÜLŞEN, Cüneyt ERYÜREKLİLER, Sabih AYGÜN, Bahadır KAL, Serkan MİNGAN’ dan oluşmaktadır .ayrıca Danışma Kurulumuzda ise meslektaşımız Sn.Cemal ELMASOĞLU da yer almaktadır.

Üç dönemdir  büyük onurla yürüttüğümüz görevimiz süresince, katılımcı ve çözümcü bir yönetim anlayışı ile tüm sorunları çözmeye çalıştık. Bundan sonra da aynı gayreti göstereceğiz.

2009 yılında huzurlarınıza hangi heyecan ve duygularla gelmişsem, bugün de huzurlarınızda, aynı heyecan ve duygularla başım dik gönlüm rahat ve huzur içerisinde karşınızdayım.
 
Şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte, Gümrük Müşavirliği mesleğinin kalıcı olması, bizlerden sonra gelecek nesillere daha farklı ve daha sağlam bir meslek bırakılması için her türlü girişimi yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz.

Büyük bir onurla icra ettiğimiz görevimizi, şeffaf bir yönetim anlayışı ile hep birlikte yöneterek, üyelerimizin tüm sorunlarıyla birebir ilgilenen ve çözüm üreten bir yönetim anlayışı ile çalıştık. Meslek adına yaptığımız bu çalışmalara da tüm meslektaşlarımızın sahiplenmesi gerektiği inancındayız.

Meslek odamızın kurulması başta olmak üzere, meslek örgütleri, sivil toplum örgütleri, kamu kuruluşları ve bakanlığımızı içeren geniş bir platformda, mesleğimizi ön plana çıkartmak için hizmet ettik ve etmeye de devam edeceğiz.

Yönetim olarak bu dönemde en çok emek verdiğimiz konular, oda kanunu, asgari ücret ve 2 Aralık 2014 tarihli Resmi Gazetede‘de yayımlanan Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği’nde (Gümrük Genel Tebliği Seri No:2) yapılan değişiklik oldu.
 
Resmi Gazete’de yayımlanan bu değişiklikle ilgili, Danıştay’da dava açılmış ve 15. Daire Esas No:2014/9839 dosya kararı ile yürütmeyi durdurma kararı alınmıştır.
 
Yine en çok emek verdiğimiz konulardan biri olan ve mesleğimizin yaşaması için can suyu olarak gördüğümüz asgari ücret konusunda, tüm dernekler olarak çok yoğun çalışmalar yapılmış, yeniden değerleme oranında artış elde edilmiştir.
 
Ayrıca, uzun dönemdir mücadelesini yürüttüğümüz farklı kurumlardan alınan belgelerin asgari ücret tablosu içerisinde yer alması için yapılan çalışmalarımız olumlu sonuçlanmış 2014/31 sayılı Genelge ile ÖZ–4’ün genelge içerisinde yer alması sağlanmıştır.
 
Oda Kanunu konusunda yaptığımız çalışmalar ile henüz bir sonuca ulaşamasak da, aynı gayret ve inançla sürdürülecektir.
 
Mesleğimizin kurumsal bir yapıya sahip olmasının, oda kanunundan geçtiğini çok iyi biliyoruz. Bu nedenle de, oda kanunu için yaptığımız çalışmalardan asla vazgeçmeyeceğiz. İnşallah bu dönemde bağımsız oda kanunun yürürlüğe girmesi inancını yaşıyoruz.
 
Üyelerimizden gelen bildirimler sonucunda, gümrük idarelerindeki veri giriş salonlarında çalışmalar yaptık ve sürekli olarak da temizlik ve bakımları yapılmaktadır.

Mesleğimiz ile ilgili mevzuatların uygulanması konusunda Gümrüklerde ve diğer kamu kurumlarında karşılaşılan sorunlar ve çözümler konusunda, kanun, yönetmelik, tebliğ ve genelge gibi mevzuatların yayınlanması için öncesi ve sonrasında dernek yönetimimiz ve icra kurulumuz olarak, mesleğimiz ve meslektaşlarımız lehine uygulanması noktasında mevzuat düzenlemelerine yön vererek çalışmalar yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz.

Gümrük Müşavirliği ve Gümrük Müşavir Yardımcılığı sınavlarına hazırlık kursları düzenledik ve düzenlemeye de devam edeceğiz.
 
Sınava giren arkadaşlarımız için sınava gidiş-geliş organizasyonlarını yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.
 
Derneğimizin kendine ait bir taşınmazı olması için çalışmalarımız sürmekte olup, inşallah bu dönemde de sizlerin katkı ve destekleriyle kazandırılacaktır.
 
Üyelerimizden gelen talep ve şikayetler konusunda, üyelerimizin sorunları ile birebir ilgilenerek çözüm aradık. Bundan sonrada ayrım gözetmeksizin tüm üyelerimizin sorunlarıyla aynı şekilde ilgilenmeye devam edeceğiz.

Gümrük Müşavir Yardımcısı arkadaşlarımızın sorunlarını daha tez elden çözmek için, Gümrük Müşavir Yardımcısı arkadaşlardan bir kurul oluşturulacak. Bu kurul ayda bir kez Yönetim Kurulu toplantısına katılacak ve çözüm için müşterek kararlar alınacaktır.
 
Bizler; dernek yöneticiliği yaparken, şahsi ceketimizi çıkarıp her zaman meslek adına mücadele ettik. Bundan sonrada aynı şekilde, meslek adına mücadeleye devam edeceğiz.
 
Bu arada bugün aramızda olmayan ve mesleğimize emek vermiş kıymetli büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Mesleğimiz ve camiamız adına yapılacak daha çok işlerin bulunduğu bilinciyle, birlik ve beraberlik içinde bütün zorlukların üstesinden gelebileceğimize inanıyor, bilgi birikimimiz ve tecrübemizle bir kez daha sizlerden görev bekliyoruz.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’den dev tavuk tesisine mühür!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin en büyük şirketleri arasında yer ...
İzmir’deki dev tuz tesisi kapasite artırıyor
Çiğli Çamaltı Tuzlası’nda uzun yıllardır tuz işleme tesisi faaliyetinde ...
Bakanlıktan Karaburun’a dev RES vizesi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Karaburun’da yapılacak olan rüzgar santralleri ...
 
İzmir’in iş kadınlarından erkeklere 8 Mart çağrısı
İzmir’in iş kadınları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısı ile bir ...
Petkim emin adımlarla yürüyor: 2014 yılında...
Türkiye’nin petrokimyada tek hammadde üreticisi konumundaki Petkim, 2014 ...
Flaş! Merkez Bankası’ndan dolara ilk hamle
Dolardaki rekorlara karşı Merkez Bankası ilk hamlesini yaptı.
 
İş dünyasında 'dolar kuru'ndan kalıcı hasar korkusu!
İş dünyası 2.65 lira sınırına yaklaşan dolar kurunun artık ekonomide kalıcı ...
Mart ayı dert ayı olmasın: Gelir vergisi....
Gelir Vergisi açısından mart önemli bir ay. Bu yüzden de halk arasında ...
İnternet dolandırıcıları bu sefer İZSİAD'ı vurdu!
İnternet dolandırıcıları İzmir Sanayici İş Adamları Derneği (İZSİAD) Başkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva