HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ocak 2019 Pazartesi - 12:09

Grevi engelleyemeyince izne çıktı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin raylı sistemlerini yürüten Metro A.Ş’nin Genel Müdürü Sönmez Alev izne çıktı. Alev’in İZBAN’da başlayan grevin Metro A.Ş’ye sıçraması üzerine Başkan Kocaoğlu’nun tepkisini aldığı öğrenildi.

Grevi engelleyemeyince izne çıktı!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin ortaklığında uzun yıllar çalışan İZBAN’da süren grev devam ediyor. Seçim öncesi AK Parti ve CHP arasında polemik malzemesi konusu da olan grevde İzmirlileri mağdur ediyor. Günde 400 bin yolcunun taşındığı Aliağa-Selçuk arasında çalışan İZBAN trenlerinde görev yapan işçileri temsilen Demiryol-İş Sendikası teklifleri ret etmişti. İZBAN Yönetimi’nin yüzde 26’ya kadar verdiği zam oranı anlaşmaya yetmedi.

İZBAN’da başlayan ve günlerdir süren grev İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de sıçradı. Büyükşehir’in raylı sistemlerinde örgütlü olan aynı sendika grevi Metro A.Ş ve İzmir Tramvayı’nda da başlatacağını duyurdu. Bunun üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile raylı sistemi yöneten bürokratlar arasında sorun oluştu. Başkan Kocaoğlu’nun Metro A.Ş yöneticilerine grevin belediye şirketine sıçraması üzerine tepki gösterdiği öğrenildi. Özellikle işçilerin koordinasyonu, işçiler üzerinde şirket yöneticilerinin etkisiz kalışı konularına vurgu yapan Kocaoğlu’nun yaşanan durum nedeniyle rahatsızlığı doğrudan bildirdiği belirtildi.

Yaşanan güven bunalımı üzerine Metro A.Ş Genel Müdürü Sönsez Alev izne çıktı. Aynı zamanda İZBAN’da Büyükşehir adına görev yapan en üst düzey temsilci olan Alev, raylı sistemler konusunda Büyükşehir’in deneyimli isimleri arasında bulunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi merhum Başkanı Ahmet Priştina döneminden Büyükşehir’de aynı görevde kalan tek isim olan Alev, İZBAN’da da yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak görev yapıyordu. Alev’in İZBAN’daki görevinden de ayrıldığı dile getirildi. 

 
Dev holdingin yöneticileri hakkında kırmızı bülten
 
Binali Yıldırım'dan dikkat çeken 'istifa' açıklaması!
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BERTAN 7 Aralık 2019 Cumartesi 14:54

YALANCININ ALLAHIDIR SONMEZ ALEV

Yorumu oyla      5      5  
TC Misafir'e 8 Ocak 2019 Salı 10:32

Yorum yazarken Misafir'e yazısında "e" çıkmamış. Ama anlayana, sana cevap olarak yazıldığı açıkça belli oluyor. Örnek verilirken de geçerli olabilecek bir rakamın altında örnek vermenin ne kadar iyi niyetli olacağını okurların anlayışına bırakıyorum. Bu Sendikanın Genel Başkanı aynı zamanda İktidarın cankuşu olan Türk-İŞ'in de Başkanıdır. Bu adam %26 Asgari ücret artışına evet diyen kişidir. Bu bakımdan Bu grevinin seçime 3 ay kala başlatılmasını iyi niyetli bulmuyorum. Bu yazının veya benzerin altındaki yorumlara baktığımız zaman sokaktaki vatandaşın da ağırlıklı görüşünün aynı olduğu net olarak anlaşılıyor.

Yorumu oyla      10      5  
TC misafir 7 Ocak 2019 Pazartesi 22:41

21:21'de bana cevap yazan arkadaşım yorumumu iyi oku, orandan örnek vermek için "örneğin..." diye başlamışım cevap yazmadan önce iyi okuyup değerlendirmeni tavsiye ederim. Yan ödeme deyip sürekli söyleniyorsunuz yan ödemelerinin ne kadar olduğunu bilmiyorsun ki yazmamışsın, 8 yıllık bir teknisyenin yan ödemeler, sosyal haklar ve ikramiyeler dahil aldığı yan, eline geçen tutar 2154 TL. Şimdi ben soruyorum , bu parayla kirada aileni rahatlıkla geçindirebilir misin? Giydirilmiş ücreti de gördün umarım mutlu olmuşsundur ama çalışanlar mutlu değil. Yorum yazarken benim rumuzumu kullanmazsan sevinirim, taklitçi görünüyorsun. Ege'de Son Söz platformunda yaklaşık 10 yıldır yorum yazıyorum ve en çok ak trollerle burada mücadele edenlerdenim ama beni çok üzen şey şu ki bazı kişiler o çok eleştirdikleri ak trollere benzemeye çalışıyorlar bunlarla da karşılaşacağımı hiç düşünmemiştim.

Yorumu oyla      9      8  
TC Misafir 7 Ocak 2019 Pazartesi 21:21

Türkiye'de 2018 yılında asgari ücret 1800 TL net idi; sen durumu dramatize edebilmek için 1600 TL maaştan bahsediyorsun. Niye sadece çıplak ücretten bahsedip gerçekleri saptırıyorsun. Bu adamların giydirilmiş maaşları nedir? Onların yan ödemelerini sen mi veriyorsun? Onların yan ödemelerini sen veriyorsan o zaman çıplak ücret ile konuş.

Yorumu oyla      25      9  
342 7 Ocak 2019 Pazartesi 19:59

342 kişi grev yapıyor 5 milyon İzmir'li etkileniyor. Grev kararı almak için oylama yapıldığında 61 kişi greve hayır diyor. Ardından gelen oylar nasıl evete dönüyor elbette bu iknanın nasıl olduğunu birileri biliyordur. Ülkede grev yapmayı unutan sendikacılar konu İzmir olunca grev yapabiliyor. Geçen yıl İzdeniz bu yıl İzban. Kurban pazarına gidince alıcı ile satıcı el ele tutuşunca orada ki bir üçüncü şahıs elini onların elinin üzerine koyar pazarlığın nihayetlenmesine yardımcı olur. İzdeniz'de ve İzban'da niye Ak Parti İzmir milletvekillerini göremedik. Şimdi en büyük tepki Ak Parti seçmeninden gelince vekillerden biri cılız bir sesle müdahale edeceğiz demiş duyda inanma sizin neye müdahale etme hakkınız var?

Yorumu oyla      30      6  
Lombak 7 Ocak 2019 Pazartesi 18:10

Anahtar kelime güven bunalımı. En son kimle yaşanmıştı? Hatırladınız mı? Ersu Hızır mı acaba? CHP Büyükşehir aday adayı. En iyi o anlatır bu durumu. :))

Yorumu oyla      12      21  
İzmirli 7 Ocak 2019 Pazartesi 17:58

Sorun ne imiş belli oldu TCDD ye yüklenen vatandaşlarımız noldu demek ki belediye vermiyormuş zammı yoksa bu işi demi sendika yaptı

Yorumu oyla      11      22  
TC misafir 7 Ocak 2019 Pazartesi 17:39

Burada onu bunu suçlayacağınıza işçilerin ellerinde bordroları var gidin kendi gözlerinizle görün. Oran üzerinden genelleme yapmak yanlış olur önemli olan yapılan zam sonrasında alınan ücretin bu hayat koşullarında yetip yetmeyeceği. Örneğin 1600 TL ye %30 zam yapsan 2080 TL eder, 5000 TL'ye %5 zam yapsan 5250 TL eder oran açısından bakarsak %5 alanın isyan etmesi lazım. Çalışanlara sendikanın baskısı olduğunu iddia eden arkadaşım, izbanda sendikanın verilen zam oranını kabul etmeye gönüllü olduğunu ve işçilerin buna hayır dediğini biliyor musun? İşçiler sendika baskısı altında olsaydı çalışanların oy birliği ile grev kararı alınmazdı insanları yanlış yönlendirmeyin. Bir de şuna değinmek isterim ki, başka yerlerde grev yapılmaması veya yapılamaması iyi bir şey mi? İnsanlar çok iyi şartlarda çalıştıkları için mi grev yapmıyorlar veya yapamıyorlar? Akp diğer yerlerde grevi engelliyor deniyor doğrudur, peki insanların hak aramasının engellenmesi doğru ve demokratik bir davranış mıdır? İzmir de akp zihniyetinde mi olmalı?

Yorumu oyla      12      25  
Mehmet Ak 7 Ocak 2019 Pazartesi 16:19

İşçiyi suçlu ilan etmek hic etik değil, gidin Alsancakta her gün onlarca grev işçisi toplanıp halkı bilinçlendiriyolar. Doğruları kirli siyaset yapan belediye başkanından v.b. değilde işçilerden öğrenmek daha hoş olur.

Yorumu oyla      13      25  
Doğru Söz 7 Ocak 2019 Pazartesi 16:15

Metin Eriş be, oran değil de net ne kadar zam ve hak verdiklerini aciklaeinlar bizde ne kadar dürüst olduklarını görelim. Hemen işçiyi kötülemek olmaz! Teşekkürler

Yorumu oyla      12      22  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka 2019’u Atatürk yılı ilan etti!
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder’in Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlattığı ...
Dünya evine girenlere 'engelsiz' şekerleme
Balçova ilçesinde fiziksel ve psikomotor engeli olan bireyler, evleneceklere ...
Çiğli’de Deve Güreşi Festivali heyecanı
Çiğli Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Deve Güreşleri Festivali’nin ...
 
Pekdaş’tan bakanlığa çağrı: Çınartepe’yi bize geri verin!
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kira sözleşmesi geçen yıl sona eren ...
Geleceğin bilim insanları Bornova’da yetişiyor
Kurulduğu 2008 yılından bugüne 10 yılda, 9 bin öğrenciye eğitim Bornova ...
Mithatpaşa trafiğine yeni nefes
Üçkuyular’daki Deniz Feneri Sokak Alt Geçidi trafiğe açan İzmir Büyükşehir ...
 
İzmir'in turizm merkezine 'spor cenneti' geliyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menderes'in Özdere bölgesinde inşaatına başladığı ...
Bornova'da imzalar sağlığa
Sağlık alanında yaptığı çalışmalar ile Türkiye’ye örnek olan Bornova Belediyesi, ...
Başkan Uğurlu'dan teşekkür
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden Kemalpaşa Belediye ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva