YORUMLAR
Toplam 16 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
BERTAN 7 Aralık 2019 Cumartesi 14:54

YALANCININ ALLAHIDIR SONMEZ ALEV

Yorumu oyla      5      5  
TC Misafir'e 8 Ocak 2019 Salı 10:32

Yorum yazarken Misafir'e yazısında "e" çıkmamış. Ama anlayana, sana cevap olarak yazıldığı açıkça belli oluyor. Örnek verilirken de geçerli olabilecek bir rakamın altında örnek vermenin ne kadar iyi niyetli olacağını okurların anlayışına bırakıyorum. Bu Sendikanın Genel Başkanı aynı zamanda İktidarın cankuşu olan Türk-İŞ'in de Başkanıdır. Bu adam %26 Asgari ücret artışına evet diyen kişidir. Bu bakımdan Bu grevinin seçime 3 ay kala başlatılmasını iyi niyetli bulmuyorum. Bu yazının veya benzerin altındaki yorumlara baktığımız zaman sokaktaki vatandaşın da ağırlıklı görüşünün aynı olduğu net olarak anlaşılıyor.

Yorumu oyla      10      5  
TC misafir 7 Ocak 2019 Pazartesi 22:41

21:21'de bana cevap yazan arkadaşım yorumumu iyi oku, orandan örnek vermek için "örneğin..." diye başlamışım cevap yazmadan önce iyi okuyup değerlendirmeni tavsiye ederim. Yan ödeme deyip sürekli söyleniyorsunuz yan ödemelerinin ne kadar olduğunu bilmiyorsun ki yazmamışsın, 8 yıllık bir teknisyenin yan ödemeler, sosyal haklar ve ikramiyeler dahil aldığı yan, eline geçen tutar 2154 TL. Şimdi ben soruyorum , bu parayla kirada aileni rahatlıkla geçindirebilir misin? Giydirilmiş ücreti de gördün umarım mutlu olmuşsundur ama çalışanlar mutlu değil. Yorum yazarken benim rumuzumu kullanmazsan sevinirim, taklitçi görünüyorsun. Ege'de Son Söz platformunda yaklaşık 10 yıldır yorum yazıyorum ve en çok ak trollerle burada mücadele edenlerdenim ama beni çok üzen şey şu ki bazı kişiler o çok eleştirdikleri ak trollere benzemeye çalışıyorlar bunlarla da karşılaşacağımı hiç düşünmemiştim.

Yorumu oyla      9      8  
TC Misafir 7 Ocak 2019 Pazartesi 21:21

Türkiye'de 2018 yılında asgari ücret 1800 TL net idi; sen durumu dramatize edebilmek için 1600 TL maaştan bahsediyorsun. Niye sadece çıplak ücretten bahsedip gerçekleri saptırıyorsun. Bu adamların giydirilmiş maaşları nedir? Onların yan ödemelerini sen mi veriyorsun? Onların yan ödemelerini sen veriyorsan o zaman çıplak ücret ile konuş.

Yorumu oyla      25      9  
342 7 Ocak 2019 Pazartesi 19:59

342 kişi grev yapıyor 5 milyon İzmir'li etkileniyor. Grev kararı almak için oylama yapıldığında 61 kişi greve hayır diyor. Ardından gelen oylar nasıl evete dönüyor elbette bu iknanın nasıl olduğunu birileri biliyordur. Ülkede grev yapmayı unutan sendikacılar konu İzmir olunca grev yapabiliyor. Geçen yıl İzdeniz bu yıl İzban. Kurban pazarına gidince alıcı ile satıcı el ele tutuşunca orada ki bir üçüncü şahıs elini onların elinin üzerine koyar pazarlığın nihayetlenmesine yardımcı olur. İzdeniz'de ve İzban'da niye Ak Parti İzmir milletvekillerini göremedik. Şimdi en büyük tepki Ak Parti seçmeninden gelince vekillerden biri cılız bir sesle müdahale edeceğiz demiş duyda inanma sizin neye müdahale etme hakkınız var?

Yorumu oyla      30      6  
Lombak 7 Ocak 2019 Pazartesi 18:10

Anahtar kelime güven bunalımı. En son kimle yaşanmıştı? Hatırladınız mı? Ersu Hızır mı acaba? CHP Büyükşehir aday adayı. En iyi o anlatır bu durumu. :))

Yorumu oyla      12      21  
İzmirli 7 Ocak 2019 Pazartesi 17:58

Sorun ne imiş belli oldu TCDD ye yüklenen vatandaşlarımız noldu demek ki belediye vermiyormuş zammı yoksa bu işi demi sendika yaptı

Yorumu oyla      11      22  
TC misafir 7 Ocak 2019 Pazartesi 17:39

Burada onu bunu suçlayacağınıza işçilerin ellerinde bordroları var gidin kendi gözlerinizle görün. Oran üzerinden genelleme yapmak yanlış olur önemli olan yapılan zam sonrasında alınan ücretin bu hayat koşullarında yetip yetmeyeceği. Örneğin 1600 TL ye %30 zam yapsan 2080 TL eder, 5000 TL'ye %5 zam yapsan 5250 TL eder oran açısından bakarsak %5 alanın isyan etmesi lazım. Çalışanlara sendikanın baskısı olduğunu iddia eden arkadaşım, izbanda sendikanın verilen zam oranını kabul etmeye gönüllü olduğunu ve işçilerin buna hayır dediğini biliyor musun? İşçiler sendika baskısı altında olsaydı çalışanların oy birliği ile grev kararı alınmazdı insanları yanlış yönlendirmeyin. Bir de şuna değinmek isterim ki, başka yerlerde grev yapılmaması veya yapılamaması iyi bir şey mi? İnsanlar çok iyi şartlarda çalıştıkları için mi grev yapmıyorlar veya yapamıyorlar? Akp diğer yerlerde grevi engelliyor deniyor doğrudur, peki insanların hak aramasının engellenmesi doğru ve demokratik bir davranış mıdır? İzmir de akp zihniyetinde mi olmalı?

Yorumu oyla      12      25  
Mehmet Ak 7 Ocak 2019 Pazartesi 16:19

İşçiyi suçlu ilan etmek hic etik değil, gidin Alsancakta her gün onlarca grev işçisi toplanıp halkı bilinçlendiriyolar. Doğruları kirli siyaset yapan belediye başkanından v.b. değilde işçilerden öğrenmek daha hoş olur.

Yorumu oyla      13      25  
Doğru Söz 7 Ocak 2019 Pazartesi 16:15

Metin Eriş be, oran değil de net ne kadar zam ve hak verdiklerini aciklaeinlar bizde ne kadar dürüst olduklarını görelim. Hemen işçiyi kötülemek olmaz! Teşekkürler

Yorumu oyla      12      22  
Metin Eriş 7 Ocak 2019 Pazartesi 15:55

"Doğru Söz" rumuzlu yorumcuya, Arkadaş, Sarı Sendikayı biliyorduk da "sarı içci" tanımı da bu grev vesilesi ile ortaya çıktı. Başka işyerlerinde işveren bırakın %30 u %20 leri bile konuşmazken, özel veya genel hemen hemen hiçbir işyerinde grev sözü bile edilemiyorken, ekonomik perişanlık ortada iken ve yerel seçime 3 aydan az bir süre kalmışken insanlar başka ne desin be kardeşim?

Yorumu oyla      34      10  
Doğru Söz 7 Ocak 2019 Pazartesi 14:58

Bırakın artik işçiler üzerinden kirli siyaset yapmayı, İzmir halkini da kiskirtmaktan vazgeçin. Yetkili merciler işçileri dinleyin ortak bir paydada buluşun. İnsanların yorumlarına bakıyorum da işçileri isten atin diyorlar başka bir suçlu aramiyolar. Yazık çok yazık.

Yorumu oyla      17      40  
ALO 7 Ocak 2019 Pazartesi 14:06

emekçi, işçi arkadaş yorumlar ne diyor bir inceleyin lütfen

Yorumu oyla      34      6  
Sönmez Alev 7 Ocak 2019 Pazartesi 13:53

Sönmez Alev 2000'li yıllardan bu yana İZMİR METRO AŞ Genel Müdürüdür ve METRO AŞ İzmir Büyükşehir Belediyesinin en başarılı şirketidir. İzmir'de hizmetinden en az şikayet edilen, en az tartışılan kurumdur. Bu bakımdan da Sönmez Alev, Büyükşehir tarafından İZBAN yönetimine Belediyeyi temsilen atanmıştır. Daha sonra da bu başarıları dikkate alınarak Tramvay İşletmeleri de kendisine bağlanmıştır. Kendisi bu şehrin bir değeridir, lütfen yıpratma çalışmalarına izin vermeyelim.

Yorumu oyla      41      14  
Grev 7 Ocak 2019 Pazartesi 13:44

Şu asılan bordroler de sıkıntı varmış. Neyse ki sosyal medya var da gerçekler ortaya çıkıyor.

Yorumu oyla      29      7  
7 Ocak 2019 Pazartesi 13:21

Demiryol-İş sendikası hükümetin sendikasıdır. Buradaki grev baskı ile yapılmaktadır. Çalışanlar zammı kabul ettikleri halde sendika onlara baskı uygulamakta ve tehdit etmektedir. Amaç Chp üzerine yürümek ve Akp'ye prim kazandırmaktır. Gelmeyin bu oyuna.

Yorumu oyla      45      11