HABERLER>POLİTİKA
23 Mart 2024 Cumartesi - 18:15

Göztepe Parkı'ndan iktidara yüklendi: 10 yıldır 1 metre metro yapmadınız!

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, hükümetin İzmir yatırım programında yer alan Halkapınar-Otogar metrosunu yılladır yapmadığını söyleyerek “Halkapınar-Otogar arası kısacık metroyu yapacağız diye 10 senedir bekletiyorsunuz. Utanmadan 'bize oy verin' demeyin. Son 2 yılda 8 festival yasaklayan arkadaşlar elinde orkestra çubuğuyla geziyor. O çubuk sizin neyinize? Siz sanatın ve kültürün kentini bu şekilde mi kandıracaksınız? Biz birbirine saygıyla sevgiyle sahip çıkan insanlarız” dedi.

Göztepe Parkı ndan iktidara yüklendi: 10 yıldır 1 metre metro yapmadınız!

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Konak Güzelyalı Fuat Göztepe Parkı’nda yurttaşlarla buluştu. Tugay, “Göztepe bu sene şampiyon oluyor. Kutluyorum. O günlerde coşkunuza ben de eşlik edeceğim. Bütün takımlarımızın yanında olacağım. Hepsinin ayrı ayrı başarını istiyorum” dedi.

Daha sonra kente yönelik projelerini anlatan Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni çağın ihtiyaçlarına göre yapılandıracağını söyledi. Görev süresi boyunca belediyenin her bir kuruşunu özenle kullanacaklarını ifade eden Tugay, şöyle dedi:

“Sizlerin parasını kullanırken en ufak israfa kaçmayacağız. 5 sene boyunca ekiplerimizle her bir sorunu titizlikle takip edeceğiz. Türkiye’nin en iyi belediyecilik hizmetini İzmir’de vereceğiz. İçiniz rahat olsun, hiçbir şekilde üzülmenizi istemem. Belediye kadroları erişilebilir olacak.”

ŞEHİR HASTANESİ’NE ELEŞTİRİ
Konuşmasında Bayraklı Şehir Hastanesi'nin yap, işlet, devret modeli ile yapıldığını anımsatan Tugay, eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“Yatırım yaptıklarını söyleyip şehir hastanesi pazarlamaya çalışıyorlar. Yatırımı devlet yapmadı, şirket yaptı. 25 sene kira sözleşmesiyle, doluluk garantisiyle yaptı. Bugün bir bebek 30 yaşına gelene kadar devlet oraya kira ödemeye devam edecek. Hepimize yalan söylüyorlar. Ülkeyi soymaya devam ediyorlar. Kiraları kendi cebinizden değil bizim paramızdan ödüyorsunuz. Çanakkale’de köprü yaptılar geçmiyorsunuz ama geçiş garantisi var. Onu karşılayacak araç geçmeyince sizin cebinizden çıkıyor” dedi.

“10 SENEDİR BİR METRE METRO YAPAMADINIZ”
Halkapınar’dan Otogar’a kadar yapılması planlanan metronun yıllardır yapılmadığını da anımsatan Tugay, şunları söyledi:

“Senelerdir bir metre metro yapmadınız. Halkapınar’dan Otogar’a olan kısacık metroyu yapacağız diye 10 senedir bekletiyorsunuz. Bu arada Büyükşehir Belediyesi kendi metrosunu kendi yaptı. Tramvayını kendi yaptı. Utanmadan ‘bize oy verin’ demeyin. Sizin derdiniz insana hizmet değil, birilerini zengin etmek. Size güvenmiyoruz. Oy vermiyoruz. İzmir’i alamayacaksınız. İzmir dürüst ve namuslu insanların yönettiği bir kent olacak. İzmir, Cumhuriyet'e inanan, Atatürk’e bağlı insanların yönettiği kent olacak. Gazi Mustafa Kemal’e, onun bize bıraktığı emanete inanan ve sonuna kadar sahip çıkma kararlılığı olan bir kardeşiniz olarak diyorum ki; bu mücadele Atatürkçülerin, Cumhuriyetçilerin, Türkiye’yi seven insanların kazandığı güne kadar devam edecek. Her birimiz hangi görevdeysek onu en iyi şekilde yerine getireceğiz.”

Tugay şunları söyledi:

“Yanlışa, yalana, talan ve hırsızlığa karşı, insanların özgürlüklerine kasteden kısıtlamalara karşı sizden oy istiyoruz. Son 2 yılda 8 festival yasaklayan arkadaşlar elinde orkestra çubuğuyla geziyor. O çubuk sizin neyinize? Siz sanatın ve kültürün kentini bu şekilde mi kandıracaksınız? Biz birbirine saygıyla sevgiyle sahip çıkan insanlarız” dedi. 

 
Sosyal medya Karabük'ü konuşuyordu... İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama!
 
Rusya’da teröristlerden birini etkisiz hale getiren kişiye ödül!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMAN ( İzmir Manisa raylı sistem ) 23 Mart 2024 Cumartesi 18:41

İzmir çevre ilçe otobüslerinde ; İzmir merkez ilçelerindeki metro , otobüs , vapur ve tramvaylarda uygulanan 120 dakika ücretli aktarma hakkı neden YOK ? İzmir BB’si İzmir çevre ilçelerdeki belediye otobüslerini ( ESHOT ) tamamen hizmeten çekerek , çevre ilçe toplu taşımasını İZTAŞIT ( çevre ilçe toplu taşımasını özelleştirme projesi ) adı altında özelleştirmekte ısrar ediyor . ( Seferihisar , Kiraz , Menemen , Ödemiş Kaymakçı., Bergama. , Yeni Foça ) Belediye bu ilçelere neden ESHOT otobüsü ile hizmet vermiyor . “ Yeniden aday yapılsaydım , İZMAN ‘la İzmir - Manisa arası raylı sistemle 15 dakika olacaktı “ İzmir çevre ilçelere belediye otobüsü vermiyorsunuz , Midilli’ye vapur seferleri düzenliyorsunuz . Hem de bazı seferler , bazı gruplara % 50 indirimli . Bu gemi seferlerinden zarar etmiyor musunuz ? Sübvanse mi var ? Tatile , gezmeye sübvanse var . Çevre ilçelerde işine gidene , okuluna gidene sübvanse yok mu ?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnce: Bu memleketin üçüncü bir yola ihtiyacı var
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Bu memleketin üçüncü bir ...
Cumhur İttifakı'nın Karşıyaka adayı Çiftçioğlu'ndan 'engelsiz' projeler
Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon ...
AK Partili İnan'dan Özel'e tepki, seçmenlere çağrı: Korku istismarcılarına prim vermeyin!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
 
CHP adayı Tugay'dan yeni sanayi bölgeleri sözü!
CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, İzmir’de ...
Özel, Manisa adayı için konuştu: Sütte leke var, Ferdi Zeyrek'te yok!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'da konuştu. Anketlerin Manisa'da ...
Erdoğan'dan muhalefete 'matruşka' benzetmesi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ortada kapağını kaldırdıkça sürekli ...
 
Dağ'dan Özel'e yanıt: Seçim yaklaştıkça sevgisi, paniği artacak!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “Baktığımda ...
Balkan'dan sosyal belediyecilik vurgusu!
Cumhuriyet Halk Partisi Urla Belediye Başkan Adayı Selçuk Balkan, seçim ...
Duman'dan Buca'nın trafiğine akılcı çözüm!
CHP Buca Belediye Başkan adayı Görkem Duman, Buca'da trafik yükünü azaltacak ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva