HABERLER>SPOR
17 Mayıs 2018 Perşembe - 14:33

Göztepe'de zorunlu rotasyon!

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonun belirleneceği müsabakada Bornova Stadı'nda kozlarını paylaşacak iki sarı-kırmızılı takım tarihlerinde 52'nci randevularına çıkacak. Göztepe'de sakat ve cezalı oyuncular sebebiyle ilk 11'de zorunlu rotasyona gidecek.

Göztepe de zorunlu rotasyon!

TÜRKİYE nefesini tuttu, Cumartesi günü İzmir'de oynanacak Göztepe-Galatasaray maçına kilitlendi. Futbolseverlerin sabırsızlıkla beklediği karşılaşma saat 19.00'da başlayacak. Şu ana kadar oynanan 51 lig karşılaşmasında Galatasaray 27 kez Göztepe'yi mağlup etti. İzmir temsilcisi de 11 maçta Galatasaray'a geçit vermedi. İki köklü kulübün 13 maçında ise eşitlik bozulmadı.

İlk kez 1959 yılında eski adıyla Türkiye 1'inci Ligi'nde İstanbul'da karşı karşya gelen Göztepe ve Galatasaray sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı. İki takımın son müsabakası ise 24 Aralık 2017'de Türk Telekom Stadı'nda oynanandı. O maçta Göztepe 1-0 öne geçmesine rağmen Galatasaray rakibini 3-1 yendi. Atılan gollerde ise Galatasary, Göztepe'ye 77'ye 36 üstünlük kurdu. Göztepe, renktaşını son olarak 2001-02 sezonunda yendi. Göztepe, Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmayı, Tayfun ve Mustafa'nın golleriyle 2-0 kazandı, Galatasaray o sezonu şampiyon tamamladı.

Galatasaray, Göztepe'ye karşı İzmir'de 2002-03 sezonunda galip geldi. Sarı-kırmızılılar Ali Lukunku'nun golüyle o karşılaşmayı 1-0 kazandı. Taraflar arasında geride kalan 51 lig maçında en farklı skorlara İstanbul'un sarı-kırmızılı ekibi imza attı. Galatasaray, 1978-79 sezonunda Göztepe'yi evinde 6-1, 1959'daki ilk sezonda da İzmir'de 5-0 yenmeyi bildi. Göztepe ise toplam 11 kez yendiği rakibi karşısında en fazla 2 farklı skorlar elde edebildi. Göztepe ve Galatasaray daha önce iki kez son hafta karşılaştı. Göztepe, 1975-76 ve 1961-62'deki son hafta maçlarını 2-0 galip bitirdi. 

STAT TIKLIM TIKLIM OLACAK
Süper Lig'in son haftasında Göztepe-Galatasaray randevusuna ev sahipliği yapacak 8 bin kapasiteli Bornova Stadı, şampiyonun belirleneceği maçta tıklım tıklım dolacak. Göztepeli taraftarlar 216 TL'den satışa çıkan VIP, 109 TL olan numaralı ve 16. 5 TL olarak belirlenen kuzey kale arkası tribün biletlerini 5 dakikada tüketirken, 500'e yakın Galatasaraylı da kale arkasında yer alacak. Cumartesi günü futbol şöleninin yaşanacağı İzmir'de geniş güvenlik önlemleri de alınacak. Biletsiz hiç bir seyirci Bornova Stadı'nın çevresine dahi yaklaştırılmayacak. Yüzlerce polis ve özel güvenlik görevlisi stat içi ve dışında kuş uçurtmayacak.

GÖZTEPE'DE ZORUNLU ROTASYON
Galatasaray karşılaşmasıyla 2017-18 sezonuna nokta koyacak Göztepe'nin teknik direktör Tamer Tuna, kritik karşılaşmaya zorunlu değişiklikler yaparak çıkacak. Tuna'nın kart cezalısı kanat oyuncusu Halil'in yerine Gouffran'a yine geçen hafta Konyaspor maçında kırmızı kart gören orta saha Poko'nun yerine de Ngando'ya şans vereceği bildirildi. Göztepe'de sakatlığı süren sağ bek Sabri'nin de 15 yıl aralıksız formasını giydiği eski takımı Galatasaray'a karşı oynayamayacağı öğrenildi.

İSTANBUL TAKIMLARINA KARŞI KAZANAMADI
Göztepe, bu sezon İstanbul takımlarına karşı hiç galibiyet elde edemedi. Ligde Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Başakşehir ve Kasımpaşa'ya karşı mücadele eden Göztepe, 9 maçta 8 yenilgi, 1 beraberlik aldı. Sadece ligin ilk haftasında Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalan İzmir ekibi, Kadıköy'de 2-1 kaybederken, Beşiktaş'a 3-1 ve 5-1, Başakşehir'e 2-1 ve 2-0, Kasımpaşa'ya 3-1 ve 2-0, Galatasaray'a da 3-1 mağlup olmaktan kurtulamadı.

FATİH TERİM 5'TE 5 YAPTI
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Göztepe'ye karşı çıktığı 5 maçı da kazanmayı bildi. Göztepe'yi de 1989-1990 sezonunda çalıştıran Terim, ilk kez Galatasaray'ın başında 1999-2000 sezonunda Göztepe'ye rakip oldu. Galatasaray o yıl sarı-kırmızılıları içeride ve dışarıda 2-0 yendi. Bu kez 2002-03'te Göztepe ile karşılaşan Terim'in Galatasaray'ı İstanbul'da 3-1, İzmir'de ise 1-0 kazandı. Fatih Terim'in yüzü bu sezon da Göztepe'ye karşı güldü. Igor Tudor'un yerine göreve gelen ve ilk karşılaşmasına Göztepe maçıyla çıkan Fatih Terim 3-1'lik galibiyetle sahadan ayrıldı. (DHA)

 
Tüm toplantıları iptal etti! Kritik gün pazar
 
İzmir'de köylüler belediye binasını bastı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
REALİST 18 Mayıs 2018 Cuma 09:12

3-0 gs güle oynaya yener. göztepe macı coktan verdi.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altınordu'ya Uğur'dan söz
Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altınordu'da sözleşmesi sona erecek isimlerden ...
Menemenspor 5 futbolcusuyla yollarını ayırdı
TFF 2. Lig Kırmızı Grup play-off çeyrek finalinde Keçiörengücü'ne yenilen ...
Karşıyaka'da dev şampiyona
2018 Türkiye Freestyle Futbol Şampiyonası Karşıyaka Belediyesi’nin ev ...
 
Altay'da göreve talip çok
Spor Toto 1. Lig'e yükselen Altay'da yeni sezon öncesi sportif direktörlük ...
Menemen Belediyespor'da Kaya görüşme odasında
TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta şampiyonluğu Hatayspor'a kaptıran, Play-Off ...
Bucaspor'un gençlerine talip çok
TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta kümede tutunmayı başaramayıp 3. Lig'e düşen ...
 
Atiba, Göztepe'ye geliyor!
Beşiktaş'ın yaptığı teklifi reddeden Atiba Hutchinson'a Göztepe kanca ...
Fatih Tekke-Gökdeniz Karadeniz bombası!
Trabzonspor’da ses getirecek bir çalışma yürütülüyor. Bazı yöneticilerin, ...
Demba Ba, Galatasaray maçına oruçlu çıkacak
Göztepe'de forma giyen Demba Ba, hafta sonunda Galatasaray'la oynanacak maçta oruç tutacak.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva