HABERLER>SPOR
29 Ocak 2017 Pazar - 20:35

Göz-Göz derbide Jahovic'le güldü, zirveye döndü!

Sarı-kırmızılı takım Altınordu’nu yıldızının ilk yarıda attığı golle devirdi. Sarı kırmızılılar; 35 puana ulaşarak maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Göz-Göz derbide Jahovic le güldü, zirveye döndü!

İZMİR - Türkiye 1'inci Ligi’nde Denizlispor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçlarında 5 puan kaybederek Süper Lig potasından çıkan Göztepe, İzmir derbisinde Altınordu’yu tek golle geçti.

- FOTO GALERİ: BORNOVA STADI'NDA DERBİ ŞÖLENİ... 

ALTINORDU: 0 - GÖZTEPE: 1
Stat: Bornova
Hakemler: Kutluhan Bilgiç, Volkan Narinç, İbrahim Bozbey
Altınordu: Erce Kardeşler, Uğur Arslan Kuru, Yusuf Abdioğlu (Dk. 46 Seydi Kayasoy), Sinan Osmanoğlu, Yusuf Acer, Barış Alıcı (Dk. 59 Fatih Aktay), Oğulcan Ülgün, Serkan Göksu (Dk. 87 Alican Özfesli), Erdoğan Yeşilyurt, Okan Derici, Abdulkadir Parmak
Göztepe: Günay Güvenç, Fuchs, Gençer Cansev, Leo, Canberk Dilaver (Dk. 86 Lokman Gör), Sandro (Dk. 69 Sinan Özkan), Murat Akın (Dk. 64 Soner Dikmen), Gosso, Halil Akbunar, Segbefia, Jahovic
Gol: Dk. 21 Jahovic (Göztepe)
Sarı kartlar: Dk. 16 Yusuf Abdioğlu, Dk. 42 Oğulcan Ülgün, Dk. 55 Erdoğan Yeşilyurt, Dk. 81 Yusuf Acer (Altınordu), Dk. 39 Leo, Dk. 45+1 Jahovic, Dk. 60 Gençer Cansev, Dk. 79 Halil Akbunar, Dk. 90 Günay Güvenç (Göztepe)

Maçın 21'inci dakikasında Jahovic’in kafa vuruşuyla galibiyete uzanan sarı kırmızılılar; 35 puana ulaşarak maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

22 puanda kalan Altınordu ise bu mağlubiyetin ardından galibiyet hasretini 7 maça çıkararak üst sıralardan iyice uzaklaştı. Kırmızı lacivertlilerde 90. dakikada Okan’ın bir topu direkten döndü.

MAÇTAN DAKİKALAR
5. dakikada ilk tehlikeli atağını Göztepe gerçekleştirdi. Halil’in bıraktığı topla sol çaprazdan ceza alanına sızan Canberk pasını yerden Segbefia’ya aktardı. Kaleci Erce ile karşı karşıya kalan Togolu oyuncu topu kale yerine dışarı gönderdi.

12. dakikada kontratağa kalkan Altınordu’da sol kanatta topla buluşan Erdoğan ceza yayına kadar sokulup şutunu çekti. İyi yer tutan kaleci Günay yatarak meşin yuvarlağa hakim oldu.

21. dakikada sağ kanattan Korakhidze’nin ortasına kafayı vuran Adij Jahovic Göztepe tribünlerini ayağa kaldırdı: 0-1.

30. dakikada Erdoğan’ın soldan kullandığı köşe atışında savunmanın arasından sıyrılan Yusuf Abdioğlu topa kafayı vurdu. Meşin yuvarlak yan direğin yanından oyun alanını terk etti.

49. dakikada ceza yayının gerisinde topla buluşan Serkan şutunu çekti, takım arkadaşından seken top direği sıyırarak auta çıktı.

54. dakikada sol kanattan Canberk ortasını yaptı Segbefia’nın şutunda top az farkla auta gitti.

61. dakikada Kobakhidze’nin ceza alanına taşıdığı topu Halil kaleye gönderdi. Kaleci Erce gole izin vermedi.

83. dakikada Yusuf Acer’in pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Erdoğan şutunu çekti top kaleci Günay’ın kucağında kaldı.

90. dakikada Altınordu gole çok yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına giren Uğur’un ortaladığı topa Okan kafayı vurdu. Ancak meşin yuvarlak üst direkte patladı.

TEKNİK ADAMLAR NE DEDİ?
Altınordu teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, Göztepe’ye karşı üstün oynamalarına rağmen istedikleri sonucu alamadıklarını söyledi. İzmir’e güzel bir derbi izlettirdiklerini ifade eden Hüseyin Eroğlu, şöyle dedi: "İlk yarının başında Göztepe’nin baskısı vardı, nitekim golü buldular. İkinci yarıda üretken futbol oynadık. Bugün skor olarak kaybettik ama oyun olarak çok şey kazandık. Bu performansımızı sürdürürsek puanlar da kazanırız."

Hüseyin Eroğlu, takımının alt sıralara gerilemesini de, "Ligde her an her şey olabilir. Ancak biz toparlanacağımıza inanıyoruz. Genç bir takımız, oyuncularım sorumluluklarının farkında" diye değerlendirdi.

Göztepe teknik direktörü Okan Buruk ise zirve yolunda çok önemli bir galibiyet aldıklarını anlatırken şunları söyledi: "Şampiyonluk yolundaki rakiplerimiz bu hafta yenildi. Bunun vermiş olduğu ekstra motivasyonla sahaya çıktık. Elbette 23 haftadır kazanamamanın vermiş olduğu stresi de yaşadık. İlk yarıda istediğimiz oyunu sergilesek de ikinci devrede fizik ve kondisyon olarak düştük. Rakibimiz de çok genç bir takım. Altınordu ikinci yarıda oyunun hakimiydi. Gol de yiyebilirdik ancak kazandık." (AA, DHA)

 
Akıncı: Kıbrıs'ta son safhaya ulaştık!
 
Kılıçdaroğlu'ndan 'Trump kararnamesi'ne sert tepki!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kayahan 30 Ocak 2017 Pazartesi 16:15

A.Ordu'nun gol atması mucizelere bağlı.E.Yeşilyurt ve A.Parmak;tecrübe ve yeteneklerinin gerektirdiği performansı sergilemekten çok uzaktalar.Bu ikilinin bu kadar verimsiz olduğu bir maç izlemedim.Genç oyuncuların kredisi var,ama onların yok!..

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manisaspor'dan gol şov: 5-2
TFF 1'inci Lig'de ara transferde yaptığı takviyelerle dikkat çeken Manisaspor, ...
Nefes kesen tarihi finalde zafer Federer'in!
İsviçreli tenisçi Federer, 2011 Fransa Açık'tan beri ilk defa bir grand ...
Karşıyaka evinde ağır yaralı: 0-2
Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta Karşıyaka, Tuzlaspor galibiyetinin ...
 
Bucaspor son dakikada güldü: 2-1
Spor Toto 2'nci Lig Beyaz Grup’ta geçen hafta deplasmanda Fethiyespor’a ...
Galatasaray Kahraman Polis'in ailesini ağırladı
İzmir'de yaşanan terör saldırında hayatını kaybeden şehit Fethi Sekin'in ...
'Psikolojim bozuldu' diye maçı tatil etti
Tokat Süper Amatör Futbol Ligi'nde hakem, psikolojisinin bozulduğu gerekçesiyle maçı tatil etti.
 
Karşıyaka Başkanı Mutlu Altuğ'un acı günü
Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Mutlu Altuğ, annesinin vefatıyla sarsıldı.
Suriyeli çocuklar İzmir Cup'ta
Altınordu tarafından Selçuk'taki İsmet Orhunbilge Tesisleri'nde düzenlenen ...
Bornova Stadı’nda derbi pazarı: 46.randevu
Bornova Stadı'nda yarın saat 18.30'da başlayacak Altınordu-Göztepe maçında ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva