HABERLER>POLİTİKA
21 Haziran 2012 Perşembe - 13:16

Geri adım yok: Kürtaj Bakanlar Kurulu yolunda…

Kürtaja yasak konusunda, AK Parti Grup Başkanvekili Canikli'nin 'Meclis'in gündemine gelmeyecek' açıklaması 'geri adım' şeklinde yorumlanmıştı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ duruma açıklık getirdi: Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda...

Geri adım yok: Kürtaj Bakanlar Kurulu yolunda…

TBMM - Türkiye'nin bir süredir ana gündem maddeleri arasında yer alan kürtaja yasakla ilgili ilginç gelişmeler yaşandı.
 
AK Parti'li Cevdet Erdöl'ün sezaryenle ilgili kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunduğu haberini, Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin, Hürriyet gazetesinde yer alan, "Kürtaj konusu gündemden kalktı. Bu konuda bir düzenleme Meclis’e gelmeyecek" sözleri takip etti.
 
Açıklanmaya muhtaç bu ifadeler, kürtaja yasak konusunda geri adım atıldığı yorumlarını beraberinde getirirken, Sağlık Bakanı Recep Akdağ konuya açıklık getirdi: Yapılan çalışmalar Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'na sunulacak...
 
Başbakan Erdoğan’ın 'cinayettir' sözüyle başlayan ve özellikle kadınlar tarafından tepki gören kürtaj meselesinde top Sağlık Bakanlığı'ndaydı. Bakan Akdağ, bu ay içinde sonuçlanmasının öngörüldüğü çalışmayı Bakanlar Kurulu'na sunacağını açıklamıştı.
 
Bu gelişmenin takip edildiği ortamda, Canikli'nin Hürriyet gazetesinde yer alan sözleri ve AK Partili Cevdet Erdöl'ün sadece sezaryenle ilgili kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunması, 'hükümet kürtajda geri adım mı attı?' sorusunu akla getirmişti.
 
HAFTA BAŞINDA BAKANLAR KURULU'NDA
Sağlık Bakanı Recep Akdağ bu durumla ilgili konuştu ve Canikli'nin açıklamalarıyla tezatlık içeren şu sözleri söyledi: "3 bakanın başlattığı çalışma devam ediyor ve Pazartesi günü Bakanlar Kurulu’na sunulacak..."
 
Canikli'nin Meclis takvimi ile ilgili yorum yapmış olabileceğini söyleyen Akdağ, Dünya Sağlık Örgütü'nünü erişilebilir, güvenli ancak nadir başvurulan kürtajı vurguladığını belirterek, ''Mesele kürtajın yasayla yasaklanması yada yasaklanmaması değil. Mesele, bu prensiplere uygun Türkiye'de yeni bir anlayışı hakim kılmak ve yeni düzenlemeler yapmak. Bunları elbette yapacağız'' dedi.
 
"MODERN YÖNTEMLER VAR"
Kürtajın hiçbir zaman bir aile planlaması yöntemi ya da istenmeyen gebeliği engelleme yöntemi olmadığını anlatan Akdağ, ''Bir kadın hamile kalmak istemiyorsa bunun modern yöntemleri var. Bunun yöntemi yaygın biçimde bebeği annenin karnından kazımak olamaz. Bunu hiçbir zaman vicdanlar kabul etmez. Burada önemli olan husus güvenli, istemli düşük imkanlarına kadınlarımızın her zaman sahip olması ki bunu da geliştirmeyi düşünüyoruz. Stratejik planımızın içinde bu da var. Ancak bununla beraber, bunun kafalarda, 'Nasıl olsa hamile kalırsam kürtaj olurum' algılanması da ortadan kaldırılmalı.
 
Kürtaj bir taraftan bebeğin yaşam hakkını ihlal ederken diğer taraftan anneye de büyük zarar veriyor. Bunun modern ve kolay yöntemleri var. Bebek istenmiyorsa aile kendi istediği sayıda bebek yapacağına göre, bunun yöntemlerine kadınların ulaşmasını sağlamalıyız. Fiziksel anlamda biz ücretsiz olarak veriyoruz bu hizmeti. Ama bir takım sosyal bariyerleri de ortadan kaldırarak, vatandaşın doğru olanı yapması lazım. Kürtaj hiçbir zaman bir gebeliği önleme yöntemi olmamalıdır.''
 
SEZARYEN TEKLİFİ MECLİS'TE
Bu arada AK Parti'li Cevdet Erdöl'ün TBMM Başkanlığı'na sunduğu teklifle, gebe veya rahimdeki bebek için tıbbi zorunluluk bulunması halinde doğum, sezaryen ameliyatı ile yaptırılabilecek. Gerekli tedbirlerin alınmasına rağmen, doğumu takiben anne veya bebekte meydana gelebilecek istenmeyen sonuçlardan dolayı hekim sorumlu tutulamayacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 21 Haziran 2012 Perşembe 15:07

Sn. Bakan; kim durduk yerde kürtaj olmak ister allah aşkına. bu çağda çok ama çok sığ bir düşünceyi ısrarla savunuyorsunuz ve bir tek siz müslümansınız ve günahı siz biliyorsunuz. Hiç kimse gebelik olursa olsun nasılsa kürtaj yaptırıp kurtuluruz düşüncesinde olamaz, her birey istenmeyen gebelikten tabi'ki korunuyor ama kazara oluşan gebeliklerde de 'hadi canım doğuversin' diyemiyorsun işte. Herşey maddi duruma bağlıdır, verin adam gibi ayda 1000 tl çocuk parası bizde her sene çocuk yapalım.

Yorumu oyla      12      5  
Bilal-İzmirli 21 Haziran 2012 Perşembe 14:51

Geri adım yok: Kürtaj Bakanlar Kurulu yolunda…..??Sayın Bakan geçen hafta kayası (siyanür zehirlenmesi )panzehir hastahanelerde var'mı.?

Yorumu oyla      11      5  
AHMET NEVZAT GÜVEN 21 Haziran 2012 Perşembe 13:45

ANADOLU'DA TECAVÜZE UĞRAYAN BİR KADIN VEYA GENÇ KIZ BUNU AİLESİNE KOLAY KOLAY ANLATAMAZ.BAZEN HİÇ ANLATAMAZ.KADININ TOPLUMDAKİ DURUMU BELLİDİR.BU DURUMDA ORTAYA ÇIKACAK VE HAYATI BOYUNCA ÇİLE ÇEKECEK BİR ÇOCUĞUN UĞRAYACAĞI HAKSIZLIKLARIN VE YOKSUNLUKLARIN SORUMLUSU KİM OLACAK?O KADININ VEYA ONA TECAVÜZ EDENİN BÖYLE BİR HAMİLELİK VEYA DOĞUM SONRASINDA YAŞAYIP YAŞAMAYACAĞIDA BELLİ DEĞİL.İŞLENECEK CİNAYETLERİN ÖNÜNE KİM NASIL GEÇECEK?HATADA ISRAR FELAKET GETİRECEKTİR.YASA MİLLİ KAREKTER TAŞIMALIDIR

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Dinçer, CHP'li Çam'ın diyanet sorusunu cevapladı
CHP İzmir milletvekili Musa Çam'ın Diyanet'ten Milli Eğitim Bakanlığı'na ...
Çıray’dan Erdoğan’a: Akan kandan içiniz rahat mı?
Hakkari’de bölücü örgüt tarafından gerçekleştirilen saldırıyı kınayan ...
CHP’den karşı atak: İzmir böyle güzel
Ali Engin başkanlığındaki il yönetimi AK Parti’nin sert eleştirileri ve ...
 
Türeli: Yazlık konutlar turizme kazandırılmalı
Milletvekili Türeli, sayısı 3,5 milyonu bulan konutların turizme kazandırılması ...
Rakiplere güvence verdi: Aday olun
MHP Genel Başkanı, 4 Kasım'daki olağan büyük kurultayı öncesinde genel ...
AK Parti: Kürtaj Meclis'e gelmeyecek
Haftalardır süren kürtaj ve sezaryene yasak tartışmalarında iki ilginç ...
 
CHP Milletvekili Erdal Aksünger'in acı günü
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger'in babası 71 yaşındaki Ali Aksünger hayatını kaybetti.
CHP’de Kürt sorunu çatlağı: "BDP'leşiyoruz"
Kürt sorunu politikası CHP grubunda tartışma yarattı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
Şehit İsa Sayın BDP'li Sakık’ın akrabası çıktı
BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Hakkari’de şehit olan 8 asker arasında ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva