HABERLER>POLİTİKA
21 Haziran 2012 Perşembe - 12:13

Bakan Dinçer, CHP'li Çam'ın diyanet sorusunu cevapladı

CHP İzmir milletvekili Musa Çam'ın Diyanet'ten Milli Eğitim Bakanlığı'na geçişler ile ilgili sorusunu Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer cevapladı: MEB'E toplam 5 bin 763 personel nakil yoluyla geçiş yapmıştır ve MEB'DA diyanet kökenli 1158 öğretmen görev yapmaktadır.

Bakan Dinçer, CHP li Çam ın diyanet sorusunu cevapladı

İZMİR - CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidara geldiği tarihten günümüze kadar Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Milli Eğitim Bakanlığı’na kaç personelin kurumlar arası nakil yoluyla geçiş yaptığını ve yine aynı dönemde diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarından Milli Eğitim Bakanlığı’na kurumlar arası nakil yoluyla geçiş yapan personelin sayısını ve görevlendirildiği alanlar ile bu görevlendirilmelerin hangi şartlarda yapıldığı ile merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatlarında görevli personelin ne kadarı kadın olduğunu, Müşavir, Genel Müdür, Şube Müdürü, Daire Başkanı, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürü, Okul ve Kurum Müdürü ve Ateşe pozisyonlarındaki kadınların toplam içindeki oranını sordu.
Ayrıca atanamayan öğretmenlerin sorunlarının güncelliğini koruduğu bu dönemde MEB bünyesinde bulunan ilköğretim okullarında ve liselerde boş geçen derslerin olup olmadığının cevabını bekledi.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, kamu kurum ve kuruluşlarından MEB'e nakil yoluyla geçen personel hakkındaki bilgileri açıkladı. Buna göre 2002-2011 yılları içerisinde MEB'e toplam 5 bin 763 personel nakil yoluyla geçiş yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan MEB'e geçen personel sayısı bin 177 olarak belirlenirken, Sağlık Bakanlığı'ndan ise bin 378 kişi geçiş yaptı. Buna göre MEB'e nakil yoluyla geçiş yapan personelin yüzde 21'ini Diyanet İşleri Başkanlığı kökenli kişiler oluşturdu. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) nakil yoluyla geçiş yapan bin 177 personelin, bin 158'i öğretmen olurken, 14'ü memur olarak görev yapıyor.

MEB'e geçiş yapıp görevli olarak Diyanet personeli toplam bin 158 olarak belirlenirken, AKP'nin iktidara geldiği 2001 yılında Dİyanet'ten MEB'na geçen öğretmen sayısı yalnızca 1 oldu. Bu sayı 2012 yılında 275'e kadar çıktı. 2011 yılında Diyanet'ten MEB 177 kişi,öğretmen olarak geçti.

Diyanet kökenli personel olup MEB'de öğretmen olarak görev yapanların yanı sora Dİyanet İşleri Başkanlığı'ndan hizmetli olarak iki, hukuk müşaviri olarak bir,memur olarak 14, şöför olarak bir, şube müdürü olarak bir kişi görev yapıyor.

MEB'in 4+4+4 eğitim sisteminde din derslerinin sayısını ve saatlerini arttırmasıyla din eğitim konusunda öğretmen ihtiyacı ortaya çıkarken, bu durum bakanlığın öğretmen ihtiyaçlarına da yansıdı. MEB'in öğretmen ihtiyaçlarının alanlar bazında yoğunluk sıralamasına göre din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, en fazla öğretmen ihtiyacı dördüncü branş oldu. MEB'nin verilerine göre rehber, okulöncesi ve beden eğitimi öğretmenliklerinin ardından din kültürü ve ahlak bilgisi branşında 8 bin 911 öğretmen ihtiyaç duyuluyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çıray’dan Erdoğan’a: Akan kandan içiniz rahat mı?
Hakkari’de bölücü örgüt tarafından gerçekleştirilen saldırıyı kınayan ...
CHP’den karşı atak: İzmir böyle güzel
Ali Engin başkanlığındaki il yönetimi AK Parti’nin sert eleştirileri ve ...
Türeli: Yazlık konutlar turizme kazandırılmalı
Milletvekili Türeli, sayısı 3,5 milyonu bulan konutların turizme kazandırılması ...
 
Rakiplere güvence verdi: Aday olun
MHP Genel Başkanı, 4 Kasım'daki olağan büyük kurultayı öncesinde genel ...
AK Parti: Kürtaj Meclis'e gelmeyecek
Haftalardır süren kürtaj ve sezaryene yasak tartışmalarında iki ilginç ...
CHP Milletvekili Erdal Aksünger'in acı günü
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger'in babası 71 yaşındaki Ali Aksünger hayatını kaybetti.
 
CHP’de Kürt sorunu çatlağı: "BDP'leşiyoruz"
Kürt sorunu politikası CHP grubunda tartışma yarattı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
Şehit İsa Sayın BDP'li Sakık’ın akrabası çıktı
BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Hakkari’de şehit olan 8 asker arasında ...
Güven'den fazla mesai yapan polisler için kanun teklifi
Devlet Memurları Kanunu’nda özellikle memurların fazla çalışmalarının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva