HABERLER>TARIM
30 Haziran 2019 Pazar - 13:40

Genel Kurul'da konuşan Başkan Eskiyörük: Tire sütün merkezi oldu

Tire Süt Kooperatifi Genel Kurulu yoğun bir katılımla gerçekleşti. Genel Kurul'da konuşma yapan Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, “Tire artık sütün merkezi oldu. 17 yılda tam 172 kat büyüdük. 300 milyon liranın üzerinde ciroya ulaştık. Fidandık, meyve veren ağaç olduk. Türkiye’nin kurtuluşu tarım, tarımın kalkınmasının yolu ise kooperatifleşmedir.  Anadolu’yu karış karış dolaşarak, her fırsatta bunu anlattım" dedi.

Genel Kurul da konuşan Başkan Eskiyörük: Tire sütün merkezi oldu

Tire İstasyon Hangar Çok Amaçlı Salonda düzenlenen seçimsiz Olağan Genel Kurula Tire İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Tire İlçe Tarım Müdürü Mutlu Tıraş, sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri ile iki bini aşkın üretici katıldı. Şölen havasında geçen genel kurulda ortaklara gerçekleştirilen çekişle çeşitli hediyeler ve üç adet buzağı verildi. 

ESKİYÖRÜK “SÜTÜN MERKEZİ OLDUK” 
17 yıl önce başkanlık görevine seçildiğinde eli nasırlı üreticinin çıkarları için çalışacağına söz verdiğini hatırlatan Mahmut Eskiyörük, kooperatifin yıllar içinde geliştiğini ve örnek bir model olmayı başardığını anlattı. Süt denince artık akla Tire’nin geldiğini kaydeden Başkan Eskiyörük şunları söyledi: 

“Tire artık sütün merkezi oldu. 17 yılda tam 172 kat büyüdük. 300 milyon liranın üzerinde ciroya ulaştık. Fidandık, meyve veren ağaç olduk. Türkiye’nin kurtuluşu tarım, tarımın kalkınmasının yolu ise kooperatifleşmedir.  Anadolu’yu karış karış dolaşarak, her fırsatta bunu anlattım.” 

TARIM BAKANLIĞI’NA TEŞEKKÜR ETTİ 
Tire OSB’de, kurdukları tesisin, bölgenin en büyük et işleme tesisi olarak üretme başladığını kaydeden Eskiyörük, “Günlük 30 ton et işleme kapasiteli tesisimizin açılış törenini ise Eylül ayında gerçekleştireceğiz. Hayata geçirdiğimiz büyük projelerde bize verdiği desteklerden dolayı Tarım Bakanlığımıza, Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi. 

DURAN “KÖYDEN KENTE GÖÇ AZALMIŞTIR” 
Süt Kooperatifi Olağan Genel Kuruluna katılan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Tire Süt Kooperatifinin çalışmalarının takdire şayan olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:  

“Kooperatifleşmenin örnek modelini ülke geneline yayan Tire Süt Kooperatifi örnek çalışma modeli ile köyden kente göçü azaltmıştır. Tire Belediyesi olarak her zaman Kooperatimizin arkasında olacağız. Genel Kurul hayırlı uğurlu olsun.” 

KAYMAKAM TANRISEVEN “SÜT KOOPERATİFİ BİR MARKADIR” 
Tire Süt Kooperatifinin Olağan Genel Kuruluna katılan Tire İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven Kooperatifin bir marka olduğunu söyleyerek “İzmir’e civar illere gittiğimizde marketlerde Tire Süt Kooperatifi ürünlerinin satıldığını görünce seviniyoruz. Tire Süt Kooperatifi sadece süt alanında değil Tiremizin yüz akıdır” dedi. 

Tire İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven Genel Kurulda yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

“TİRE SÜTÜN BAŞKENTİDİR” 
“Benim göreve başladığımdan bu yana söylediğim bir söz var. Tire Sütün Başkentidir. Tire Süt Kooperatifinin yaptığı çalışmalar da bunun en güçlü göstergesidir. Bundan iki yıl önce sayın Cumhurbaşkanımız Tire’ye gelerek SÜTAŞ’ın açılışını yaptı. Geçtiğimiz aylarda Sayın Tarım Bakanımız, Tire’de Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından yapılan yem fabrikasının temelini attı. Yine Tire’de özel sektöre ait Bal Yem fabrikası faaliyete başladı. Bütün bunlar Tire’nin tarımsal potansiyelini gözler önüne seriyor.”  

“AMACIMIZ ÇİFTÇİMİZİ ZENGİNLEŞTİRMEK” 
“Tabi bu başarılar bir ekip çalışmasına bağlıdır. Tire Süt Kooperatifinin projesi bir kırsal kalkınma başarı öyküsü örneğidir. Bizler de Tire Kaymakamlığı olarak göreve başladığımdan bu yana Kırsal kalkınma anlamında önemli mesafeler kat ettik. Görevim boyunca kırsal Kalkınma ile ilgili yaptığım çalışmalardan dolayı başta Tarım Bakanlığı olmak üzere birçok kuruluştan ödül aldım. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımız devam edecek.  Amacımız vatandaşımızın, köylümüzün, çiftçimizin zenginleşmesi. Hep beraber aynı amaca hizmet ediyoruz. Vatandaş zenginleşirse devlet de zenginleşir. Vatandaş mutlu olursa devlet yöneticileri de mutlu olur.” 

Genel Kurulda daha sonra Tire Süt Kooperatifinin bilançoları görüşüldü. Üyeler de çeşitli konularda görüşlerini dile getirdi.

 
Suriyeli gerginliği: Emniyet'ten açıklama geldi
 
Altınordu bir genci daha profesyonel yaptı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Süleyman 1 Temmuz 2019 Pazartesi 08:00

Aziz Kocaoğlu nun ismi geçmediyse bir teşekkür edilmediyse bu ayıpta özellikle Mahmut Özyörüğe yeter.Alakaspız kişiler kurdele kesmeğe geliyor teşekkür alıyor.SÜTAŞ ı oraya getirten Aziz Başkandır.

Yorumu oyla      5      5  
Bülent ışık 30 Haziran 2019 Pazar 14:50

Izmır Büyükşehir Belediyesi olmasaydı Tire Süt'ün esamesi okunmazdı.

Yorumu oyla      7      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Napolyon' kirazı üreticinin yüzünü güldürdü
Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinde "Napolyon" cinsi kirazın 8 - 10 ...
Bakan açıkladı: Vadeli satış yapılacak
Tarım ve Orman Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) yumurta üreticilerine ...
Zeytinde mantar uyarısı!
Butik Zeytin ve Zeytinyağcılar Derneği Başkanı Atilla Totoş, zeytin tanelerinin ...
 
Çaykur'dan kuru çaya zam kararı!
ÇAYKUR, maliyet artışlarını göz önüne alarak kuru çaya yüzde 15 zam yaptı.
Köy Koop Başkanı Soyer'den tarım çıkışı: İzmir üvey evlat!
İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer, tarım sektörü, ‘Koop-tuk Geliyoruz’ ...
Bakan açıkladı! Türkiye dünyada ilk 10 içerisinde
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Türkiye her zaman patates üretiminde ...
 
İzmir'de sebze- meyve fiyatlarında büyük düşüş
İzmir Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (İZKOMDER) Başkanı Orhan Doğan, ...
Neptün Soyer Ödemiş'te kooperatifçiliği anlattı
Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer, Ödemiş ilçesinin kırsal Kaymakçı Mahallesi'nde ...
30 yıl önce 'uyutulan' tohumlar toprakla buluştu
Türkiye'nin sahip olduğu tohumların korunması görevini üstlenen Ulusal ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva