HABERLER>POLİTİKA
19 Eylül 2018 Çarşamba - 09:46

Genel Başkan Yardımcısı Salıcı’dan İzmir’de net mesaj: Kimseyi diğerinden fazla sevmiyoruz!

İzmir’de önceliğin 8 ilçede olduğunu aktaran Salıcı, “Mevcutların aday olması halinde o sonraki aşamadır. Bütün yemekleri birlikte yiyemeyiz. Giriş çorba sonra ana menü. Örgütteki tüm arkadaşlarımıza aynı gözle bakıyoruz. Kimseyi diğerinden ayrı tutmuyoruz, fazla sevmiyoruz” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Salıcı’dan İzmir’de net mesaj: Kimseyi diğerinden fazla sevmiyoruz!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, İzmir’de gerçekleştirilen bölge toplantısı sonrasında Egedesonsöz’e konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, yerel seçimler, aday belirleme yöntemleri ve İzmir’de yeni dönem için kararını 1 Ekim’de açıklayacak olan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun durumu hakkında net mesajlar verdi.

CHP’DE ADAY BELİRLEME HEP TARTIŞILIR!
Salıcı, “CHP'de adayların nasıl belirleneceğine dair tartışma var, hep de oldu. Ama bu sadece CHP'de var. Kimse AKP'de adayların nasıl belirlendiğini merak ediyor mu? Başka siyasi partilerde merak ediyor mu? Hayır etmiyor. Çünkü CHP her seçimde daha katılımcı yöntemleri deniyor. Bunlar bazen eğilim yoklaması olur, bazen seçim olur” dedi.

ÇALIŞMA YÜRÜTÜLECEK, YÖNTEM BELLİ OLACAK, ADAYLAR ORTAYA ÇIKACAK
Salıcı, “Şu anda yaptığımız bölge toplantısı ilk.  Bundan sonra 9 toplantı daha var. Önümüzde 6 aylık bir süreç var. Bu 6 aylık süreçte örgütümüz aday belirleme yönetimi ile ilgili ne düşünüyor, hangi yöntemle olması gerekiyor? Bunun görüşünü alıyoruz. Biz konuşmuyoruz, dinliyoruz. Yetkili kurumlar veriler eşliğinde aday belirleme yöntemini ilan edecek. Bölgelerde eğitim yoklaması mı deniyor, atama mı deniyor, fermuar sistemimi oluyor? Bunlarla ilgili çalışma yürütülecek. Sonrasında da adaylarımız ortaya çıkacak” açıklamasını yaptı.

BELEDİYELERİN BİZDE OLMADIĞI YERLERDE ADAYLARI ERKEN BELİRLEMEK İSTİYORUZ
“Biz, belediyelerin bizde olmadığı yerlerde erken tarihlerde adayları belirmeyi istiyoruz” diyen Salıcı, “Genel merkez, muhalefette olduğumuz ilçelerde adayların erken belirlenmesi yönünde. Bizim iktidarda olduğumuz yerlerde de belediye başkanlarımızın oyu, partinin oyu, belediye başkanlarının performansını görmek istiyoruz.  Hizmetlerden memnuniyet, vatandaşların bu konuda ne düşündüğü gibi noktaları belirlemek zorundayız. Ondan sonra yöntem ile ilgili bir karar vereceğiz. Fakat önceliğimiz muhalefette olduğumuz belediyelerde çalışma yapacağız” dedi.

İZMİR’DE ÖNCELİK 8 İLÇEDE
İzmir özelinde konuşan Salıcı, “Bizde olmayan 8 ilçeye öncelik vereceğiz. Mevcutların yeniden aday olması halinde o sonraki aşamadır. Bütün yemekleri birlikte yiyemeyiz. Giriş çorba sonra ana menü” diye konuştu.

ADAYLARA NET MESAJ: KİMSEYİ BİR DİĞERİNDEN AYRI TUTMUYORUZ, DİĞERİNDEN FAZLA SEVMİYORUZ!
‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun süreçteki değişim talebi yeni dönem adaylığını nasıl etkiler?’ sorusunu yanıtlayan Salıcı, “CHP'de belediye başkanı, örgütte çalışan, üye olan bütün arkadaşlarımıza aynı gözle bakıyoruz. Kimseyi bir diğerinden ayrı tutmuyoruz, diğerinden fazla sevmiyoruz. Bizi ilgilendiren şey şu; aday olmak isteyen veya adaylarımızın kamuoyundaki karşılığı nedir? Parti örgütünde ve seçmen nazarında karşılığı nedir? Şu anda ona bakıyoruz. Bütün bu konuştuğumuz süreçler sonrasında netleşecek. Milletvekili olanlar görevde olanlar adaylık isteyebilir. Görevde olanların istifa etmesi ve aday olması ilerleyen süreçte netleşir. Amacımız yerel seçimlerde Türkiye'nin genel iktidarı ile ilgili siyasi sonuç yaratabilecek bir sonuç elde etmek” ifadelerini kullandı. 

 
İzmir ve Şanlıurfa Borsaları'ndan işbirliği
 
Urla'da Ahilik Haftası heyecanı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hakan 19 Eylül 2018 Çarşamba 23:08

Halk adaya değil partiye oy veriyor ve artık mevcut başkanlar istenmiyor halka sorabilirsiniz

Yorumu oyla      10      5  
chp li 19 Eylül 2018 Çarşamba 18:43

seçmeni ve üyesinden korkan hiçbir parti başarılı olamaz

Yorumu oyla      12      5  
hürmüz 19 Eylül 2018 Çarşamba 17:41

bu görevliye güven olmaz mikser gibi.ayrıca kendi ekibini olusturma cabası var.aziz başkanın yanlışları ve eksikleri olabilir fakat an itibarı onun yerine dolduracak nitelikte bir aday yok.ayrıca b.sehir belediyesi ilçe belediyesine benzemez.bu akp kendi içinde böluk porcük.toplamda yüzde otuzbeş zor alırlar.reise karşı teskilat içinde tepkiler çok fazla.sessiz fakat coğunlukta bir grup.aziz bşk bu akpye izmirde yüzde onbeş fark atar.chp iyi organize olursa 30 ilçeyide alır.

Yorumu oyla      12      6  
Seda 19 Eylül 2018 Çarşamba 17:31

Aynı kişileri aday olarak istemiyoruz dayatırsanız başka partiye oy verilir halk zaten adaya değil Chpye oy veriyor belediye başkanlığı meslek değildir herkes döneminin hesabını verip koltuğu bırakır bu kadar basit

Yorumu oyla      13      6  
Yeter Artık 19 Eylül 2018 Çarşamba 10:17

Ben İzmirde ön seçim beklemiyorum olmamalı. Siyaseti kendine göre dizayn edenler kalkmışlar ön seçim demokratiktir diyorlar. Yerel yönetimi siyasi ikballeri için kullanarak ön seçim delegesi, ilçede kongre, ilde il delegesi ve genel merkez seçimlerinde kurultay delegesi dizayn ediyorlar. Sonra kendi kurdukları bu sistemle on seçim yaparak demokratik oluyorlar! Hadi ordan... yaklaşık 15 senedir yaptığı hizmetlerden dolayı sayın Kocaoğluna teşekkür ederiz ama partilisini yok sayan sayın başkan kısa zaman içinde yanlış söylemlerde bulundu. 1.si Ben seçimi lartilitle kazanmıyorum demesi abesle iştigaldir. 2.si on seçim istiyorlar ama üye bazında olursa ayak takımına benzer bir ifade kullanarak " üye bazında olursa ayak takımı partide siz sahibi olacak" diyerek üyeleri kucumsemistir. Kaldiki işçilerde illallah çekmektedir. Sonuç itibariyle başkana teşekkür ederek YETER ARTIK diyorum.

Yorumu oyla      12      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kırkpınar'dan Kadın Kolları'na teşekkür
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, "Yeni Türkiye’nin inşasında ...
CHP'de yerel seçimi takvimi belli oldu: Adaylar o tarihte açıklanacak!
CHP, yaklaşan yerel seçimlere hazırlık sürecine yönelik yol haritasını ...
Cumhurbaşkanı okul ziyaretinde o şarkıya eşlik etti
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da ...
 
AK Partili Dağ'dan CHP'li o isme: Başsavcıların isimlerini açıklamalı!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, eski CHP milletvekili Dursun ...
İYİ Partili Yeniçeri'ye araba çarptı
İYİ Parti kurucu üyelerinden Özcan Yeniçeri'ye yolun karşısına geçtiği ...
AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı istifa etti!
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, istifa etti. İstifasını ...
 
CHP'li Özkan'dan İzmir'e mesaj: Kocaoğlu'na kırgınlığım yok!
Genel Başkan Yardımcısı Özkan, adaylık kararını 1 Ekim’de açıklayacak ...
Ege Bölgesi ‘Ön seçim’ dedi, eski başkandan sitem!
İzmir’deki bölge toplantısının basına kapalı bölümünde Ege illerinin temsilcilerinin ...
Türkiye, İdlib'e ilave asker gönderecek!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Soçi mutabakatına göre İdlib’in sınırları ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva