HABERLER>DÜNYADAN
1 Aralık 2023 Cuma - 11:37

Gazze'de ateşkes bitti: Savaş tekrar başladı!

İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes saat 08.00 itibariyle sona erdi. İsrail, güvenli bölge olacağını iddia ettiği Gazze Şeridi’nin güneyine de kapsamlı saldırı başlatma sinyali vererek en büyük yerleşim yeri Han Yunus’u savaş alanı ilan etti. İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin farklı noktalarını bombaladı. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında en az 32 Filistinli hayatını kaybetti.

Gazze de ateşkes bitti: Savaş tekrar başladı!

İsrail ve Hamas tarafından ateşkesin devamı için resmi bir açıklama  gelmedi. Gazze Şeridi'nde bir haftadır devam eden "insani ara" saat 08.00 itibariyle sona erdi. 

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına yeniden başladığını duyurdu. 

"Hamas'a yönelik savaş yeniden başladı." denilen açıklamada, "Hamas ateşkesi ihlal etti. İsrail topraklarına ateş açıldı." ifadeleri kullanıldı. 

HAMAS'TAN AÇIKLAMA
Reuters haber ajansı, Katarlı ve Mısırlı yetkililerin Gazze'de ateşkes için Hamas ve İsrail ile müzakerelere devam ettiğini aktardı.Katar Dışişleri Bakanlığı, insani yardım molasının sona ermesinin ardından Gazze'de 'İsrail saldırganlığının' yeniden başlamasından derin üzüntü duyduğunu ifade etti.

Hamas, İsrail'in dün gece insani yardım arasını uzatma tekliflerini geri çevirdiğini, çünkü "İsrail'in saldırılarına devam etmek için önceden bir plan yaptığını" açıkladı.

HAN YUNUS, SAVAŞ ALANI İLAN EDİLDİ
İsrail ordusu, insani aranın bitmesiyle yeniden saldırılara başladığı Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta bazı bölgelerin boşaltılmasını istedi. İsrail güçleri, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'un 4 bölgesine havadan broşürler atarak halka tahliye uyarısında bulundu.
Broşürlerde, "El Karara, El Huzaa, Absan ve Beni Suheyle sakinlerine: Bölgeyi acilen boşaltıp Refah bölgesindeki barınaklara gitmeniz gerekmektedir. Han Yunus kenti tehlikeli savaş bölgesidir." ifadeleri kullanıldı.
İsrail'in boşaltılmasını istediği Huzaa ve Absan, Han Yunus'un doğusunda İsrail sınırı yakınlarında, El Karara ise Selahaddin Caddesi yakınında yer alıyor. İsrail ordusu, ayrıca, 1,7 milyon kişinin göçe zorlandığı bölgeye yeniden başlayan saldırıları sırasında Filistinlilerin sığınabileceğini iddia ettiği yerleri göstermek için tüm Gazze Şeridi'nin 2 bin 300'den fazla bloğa bölündüğü bir harita yayımladı.

İsrail ordusunun ablukayı sıkılaştırdığı ve bir bölümünü işgal ettiği Gazze Şeridi, 365 kilometrekare alanda 2,3 milyon insanın yaşamasıyla kilometrekare başına nüfus yoğunluğunda dünyanın en yüksek üçüncü bölgesi olarak gösteriliyor.

İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARI GAZZE'Yİ BOMBALAMAYA BAŞLADI
İsrail savaş uçakları, Gazze'nin çeşitli noktalarına yeniden hava saldırıları düzenlemeye başladı.

Ayrıca İsrail güçleri ile Filistinli gruplar arasında Gazze'nin kuzey bölgeleri ve orta kesimlerinde çatışmalar yeniden başladı.

GAZZE SAĞLIK BAKANLIĞI: ATEŞKESİN BİTİMİNDEN BU YANA EN AZ 32 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail ile Hamas arasındaki mutabakat kapsamında 7 gün uygulanan ve bu sabah sona eren "insani ara"nın sağlık sistemine faydası olmadığını belirtti.Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Kudra, "İşgalci İsrail, insani aranın sona ermesinin hemen ardından Gazze Şeridi'nde yeni katliamlar gerçekleştiriyor. Bu katliamlar geride çok sayıda şehit ve yaralı bırakıyor." ifadelerini kullandı.İnsani aranın sağlık sistemine faydası olmadığını vurgulayan Kudra, Gazze Şeridi'ndeki tüm hastanelere tıbbi malzeme ve yakıt akışının sağlanması gerektiğini kaydetti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, "İnsani aranın bitmesinin ardından 3 saat içinde İsrail saldırılarında öldürülenlerin sayısı 32'ye çıktı, çoğu kadın ve çocuk onlarca kişi yaralandı." açıklamasını yaptı. 

İSRAİL ORDUSU BİR GAZETECİYİ DAHA ÖLDÜRDÜ
İsrail ordusu "insanı ara"nın sona ermesiyle Gazze Şeridi'ne yeniden başlattığı saldırılarda bir gazeteciyi daha öldürdü. (NTV)

 
Kavacık Kadın Kooperatifi'nden ‘Sayıştay’ tepkisi!
 
'Buca kazandı' dedi... Seçim kampanyasını başlattı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
NASA, aya iniş için tarih verdi!
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA çok yakında Ay'a inişi yeniden ...
Gazze Şeridi'nde ateşkes sona erdi
İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes saat 08.00 itibariyle sona erdi. İsrail ...
Gazze'de iki rehine daha Kızılhaç'a teslim edildi
Hamas'ın abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 2 İsrailli esiri ülkelerine ...
 
Guterres: İklim çöküşünü yaşıyoruz!
BM Genel Sekreteri Guterres, dünyanın iklim çöküşünü gerçek zamanlı olarak ...
Filistinli cesur kız Ahed Tamimi serbest!
İsrail dün 30 Filistinli mahkumu daha serbest bıraktı. Bu kişiler arasında ...
Diplomasinin tartışmalı ismi Kissinger vefat etti
Uluslararası siyasetin hem teorisini hem pratiğini yaptı. Cumhuriyetçi ...
 
İngiltere'de Nottingham Belediyesi iflas etti
İngiltere'de Nottingham Belediye Meclisi, bütçedeki "önemli açık" nedeniyle ...
Elon Musk'tan gündem olan paylaşımı ile ilgili açıklama
Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk, bir kullanıcının ...
Gazze'deki ateşkesin süresi uzatıldı
İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki “insani aranın” bitmesine dakikalar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva