HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ekim 2020 Cuma - 09:06

Gaziemir’de yeni tartışma: Evrakta sahtecilik iddiası!

Tartışmalarla gündemden düşmeyen Gaziemir Belediyesi’nden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen resmi evrakta daha önce alınan bir komisyon ve meclis kararının üzerinde değişiklik yapıldığı iddia edildi. AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, “İlçede oy birliği ile ret edilen bir bölgeye ilişkin 15.80 yükseklik kararı Büyükşehir’e onaylanmış gibi gönderilmiştir. Şehr-ül emin olması gereken, Halil Arda’nın bu yaptığı asla affedilemez. Mecliste konuşma hakkımızı gasp ederek bizi susturacağını zanneden başkan onurlu bir şekilde derhal istifa etmelidir” dedi.

Gaziemir’de yeni tartışma: Evrakta sahtecilik iddiası!

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde Belediye Başkanı CHP’li Halil Arda yeni bir iddia ile gündeme geldi. AK Parti Grubu, ilçe belediyesinde ve ilgili ihtisas komisyonlarında alınan kararların değiştirildiği, üzerinde tahrifat yapılarak Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildiğini iddia etti.  İddialara dayanak olarak ise Gaziemir Akçay Caddesi üzerinde bir parsele yönelik imar değişikliği gösterildi. Burada yapılan düzenleme; parsel bazında ön tarafta bulunan trafo alanının arkaya alınmasını ve bina yüksekliğinin de 9 metre yani 3 kat olarak kalmasını içeriyordu.

Tapu kayıtlarında, Gaziemir’in tanınmış müteahhitleri arasında yer alan Dasif İnşaat’ın sahibi Adil Eroğlu’na ait olan bölge için ilk başta belediyeye başvuru yapıldı. Tapu sahibi, parsel üzerinde bulunan ve yola cephesi olan bölgede yer alan trafonun arka tarafa alınmasını, bu sırada yüksekliğin de 9 metreden 15,80 metreye yani 5 kata çıkartılmasını talep ediyordu. Belediye İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Hukuk Komisyonu durumu inceledikten sonra trafoyu geri almayı kabul etti fakat yükseklik talebini emsal oluşturacağı, diğerlerine örnek olacağı,ayrıcalık tanınacağı,  Akçay Caddesi’ne bakan tüm alanların bu halde düzenlenmesi gerektiğini belirterek öneriyi kabul etmedi. Önerge, CHP ve AK Partili meclis üyelerinin de oy birliğiyle komisyondan ret edildi.
HALİL ARDA'DAN O İDDİALARA YANIT: BUNUN BEDELİNİ ONLARA ÖDETECEĞİM!

EVRAKLAR ORTAYA ÇIKTI
Söz konusu karar, Gaziemir Belediyesi’nin meclis kayıtlarında 73 numaralı karar olarak kayıtlara geçerken İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen üst onay yazısında sanki komisyon durumu ret etmemiş, talep edilen  5 kat onaylanmış gibi evrak düzenlendiği ortaya çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin ve teknik birimlerin gelen talep evrakında 15.80’in üzerini çizerek 9 metreye indirdikleri de kayıtlara geçti.  Evrakın üzerinin düzeltme amaçlı çarpı işaretiyle çizildiği de görüldü. Büyükşehir, arşiv kayıtlarıyla güncel durumları karşılaştırarak olası suistimalin de önüne geçmiş oldu.

ATMACA: "BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETMELİ"
Yaşanan durumu AK Parti “evrakta sahtecilik” olarak nitelendirdi. Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Gaziemir Belediye Meclisi’nin 02.12.2019 tarih ve 73 nolu kararına istinaden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen evraklarda sahtecilik yapılarak, alınan karara uygun olmayan yeni evrak düzenlenmiştir. Mevcutta 9.00 metre olan bina yüksekliğinin 15.80 metre olarak artırılmasına yönelik talep, BAYINDIRLIK ve İMAR ile HUKUK komisyonlarında ele alınmış ve her iki komisyon 15.80 metre yükseklik talebini RET etmiştir. Mecliste bu karar kesinleşmiş, fakat meclisten çıkan iradenin aksine evrakta yapılan sahtecilik neticesinde Büyükşehir’e gönderilen plan örneğinde bina yüksekliği 15.80 metre olarak yazılmıştır. Bunu fark eden İzmir Büyükşehir yetkilileri 15.80 metre yazısının üstüne çarpı atarak, olması gereken 9.00 metre bina yüksekliğini yazmıştır. Ayrıca yapılan işlemi teyit etmek için üzerine de Büyükşehir’in kaşesi basılmıştır. Şehr-ül Emin olması gereken, Halil Arda’nın bu yaptığı asla affedilemez. Biz her meclis sonrası alınan kararların doğruluğunu ve evrakları kontrol mü edeceğiz? Mecliste konuşma hakkımızı gasp ederek bizi susturacağını zanneden başkan Arda onurlu bir şekilde derhal istifa etmelidir”

Öte yandan yapılan araştırmada; Gaziemir Belediyesi’nin teknik birimlerinden sorumlu olan Belediye Başkan Yardımcısı Necati Kırmaz’ın meclis üyesi olmadan önce “inşaat mühendisi” ünvanıyla ilçede birçok inşaat projesinde imzasının olduğu, söz konusu plan değişikliği talebini getiren Dasif İnşaat’ın da tüm projelerinde çalıştığı belirtildi. 

 
Konya'da 3,9 büyüklüğünde deprem
 
Karabağlar'da 110 hektarlık alanda imar revizyonu
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sarnıçlı 2 Ekim 2020 Cuma 19:51

Bugüne kadar bu kadar ego patlaması yaşamış bir Başkan ve ekibi görmedi Gaziemir yazık oldu göç başladı bu adamlar yüzünden ilçeden! halada kendilerini bir şey zannediyor partisiyle işadamıyla vatandaşıyla Kavgalı görmemiş bir adam

Yorumu oyla      8      4  
Hakan 2 Ekim 2020 Cuma 16:48

Halil ibrahim Şenol adam gibi adamdı şimdi herkes Halil ibrahim Şenolu mumla arıyor daha çok arar

Yorumu oyla      8      4  
GAZİEMİR ÇARŞI 2 Ekim 2020 Cuma 12:40

Gaziemir belediye başkanına önerimizdir; etraftaki sesler başarısızlık sebeplerinden biridir.eğer kulağınıza sürekli üfüren birisi varsa!! ve genelde bu üfürükler motivasyon bahanesiyle moral bozmak için yapılıyorsa direk kurtulun o insandan...

Yorumu oyla      8      4  
Mehmet 2 Ekim 2020 Cuma 11:55

Halil Arda her skandalın içerisinde var , bu nasıl belediye başkanlığı

Yorumu oyla      13      4  
bucalı 2 Ekim 2020 Cuma 10:47

Meclis üyeleri nedense mimar mütahit oluyor..bu memleket bu kafayla düzelmez kim ne derse desin...

Yorumu oyla      8      6  
köylü 2 Ekim 2020 Cuma 10:17

Gaziemir ilçe olduğundan beri böyle olaylar yaşamamıştır.Bu belediye başkanı her yeri,her kesi ve tüm gaziemir'i yakmaya devam etmektedir. Gereği düşünülmelidir!!!

Yorumu oyla      15      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'daki arazi satış bedeline AK Parti muhalefeti!
AK Parti Bornova Belediye Meclisi Başkanvekili Fatih Taştan, “Ergene Mahallesi’nde ...
Balçova’da 'topal ördek' tartışması
Balçova Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Meclis toplantısı ilginç bir tartışmaya ...
Bayraklı'da hibe tartışması
Bayraklı Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıya ...
 
Başkan Batur'dan Gültepe Planı yorumu: Yerinde bir kentsel dönüşüm olacak
Konak Belediyesi Ekim ayı Meclisi'nin birinci oturumunda konuşan Konak ...
Mavişehir'deki arazi için kritik karar!
Karşıyaka Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı birinci birleşimi ...
İZSU VE Dokuz Eylül Üniversitesi arasında 'haber' polemiği!
Dokuz Eylül Üniversitesi'ne bağlı Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi ...
 
Selçuk halkı JES’e karşı direnmeye devam edecek
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Havutçulu Köyü’nde sondaja bağlı jeotermal ...
Konak için belediye ve muhtarlar omuz omuza
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, peş peşe düzenlenen toplantılarda ...
Başkan Soyer’den liman işletmesine ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Liman İşletme Müdürü ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva