HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ekim 2020 Perşembe - 19:46

Başkan Batur'dan Gültepe Planı yorumu: Yerinde bir kentsel dönüşüm olacak

Konak Belediyesi Ekim ayı Meclisi'nin birinci oturumunda konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur Gültepe Planları için " Bir kere kentsel dönüşüm yerinde bir dönüşüm olacak. O kadar bilgi kirliliği var ki… Bu bilgi kirliliğinde sınırlar aşılmış başka ilçeye gönderileceği konuşuluyor… Böyle bir uygulama yok, böyle bir gücümüzde yok Türkiye'de böyle bir uygulamada yok. Bu süreç uzun soluklu bir süreç…" ifadelerini kullandı.

Başkan Batur dan Gültepe Planı yorumu: Yerinde bir kentsel dönüşüm olacak

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi'nin Ekim ayı olağan meclisinin birinci oturumu İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Meclise Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ev sahipliği yaptı.

Meclisin başlangıcında söz alan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak'ta gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. Batur'un açıklamalarının ardından ise Meclis gündemine geçildi. Meclise damga vuran konular ise Gültepe planları ve parklara verilmesi planlanan şehit isimleri oldu.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur meclisin açılısında Gültepe Planları'nın zorlu bir süreç olduğunu ifade ederken, Gültepe'de bilgi kirliliği olduğunu belirtti. Batur "İzmir'de ve Konak'ta son zamanlardaki gündemimiz Gültepe planları. Bu planların yapılmasında ve meclis gündeminde tartışılarak onaylanması konusunda tüm parti gruplarımızın emeği ile hazırlanan bir plan. Gerçekten de o bölgede 40 yıldır beklenti halinde olan çalışmayı bu meclis başardı. Sonrasında ise Büyükşehir Meclisi'nden de oy birliği ile geçti. Askı süreci ise geçen ayın 26'sında tamamlandı ve indirdik. Bu askı sürecini de Konak Belediyesi'nde daha önce uygulanmadığı gibi uyguladık. 2 alan da ve Konak Belediyesi'nin sitesine girerek vatandaşlar planlamanın ne olduğunu rahatlıkla gördüler. Bizim Konak Belediyesi olarak Narlıdere'de de uyguladığımız uygulamayı burada uygulamak için yola çıktık. Bu kolay değil ancak biz elimizi taşın altına sokmak zorundayız. Bir kere kentsel dönüşüm yerinde bir dönüşüm olacak. O kadar bilgi kirliliği var ki… Bu bilgi kirliliğinde sınırlar aşılmış, başka ilçeye gönderileceği konuşuluyor… Böyle bir uygulama yok, böyle bir gücümüz de yok Türkiye'de böyle bir uygulama da yok. Bu süreç uzun soluklu bir süreç… Bundan sonra 6 aylık bir süreç gerekiyor parselasyon planı yapılacak. Asıl süreç o zaman başlayacak. Yeşil alan veya yol gövdesinde olan hisseler en yakın parselde değerleneceğini söyledik. Zaten bu planlamanın amcacı o. Yeşil alanı yeşil alana, yolu ise yola teslim etmek. Asıl itiraz edilecek ya da tartışılacak konular o zaman gündeme gelecek. Vatandaşlarımız tabi bilgi kirliliğinden etkileniyor… Hiç endişe etmesinler zamanla biz o mahallelerde dolaşacağız. Hatta bizzat ben kendim o mahallelerde gezerek vatandaşlarımıza tek tek anlatacağız. Onlar rahat olsun. Kulaklarını bu bilgi kirliliğine kapatsınlar. Bu planlara meclisimiz sahip çıktı bu yüzden kendileri rahat olsunlar. Biz gerekeni zamanla yerine getireceğiz. Kamudan herhangi bir itiraz gelmemiştir bize bu süreçte. Gelen itirazların yüzde 80'i benim evim yolda, ya da yeşil alanda diye…" ifadelerini kullandı.

ÖRNEK BİR SÖZLEŞME
Konak Belediyesi statüsünde bulunan 746 işçi ile örnek bir sözleşme yapıldığını belirten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur sözlerini şu ifadeler ile sürdürdü; "KHK statüsünde çalışan 746 arkadaşımız vardı.  1 Temmuz kadar geçerliliği olan sözleşmeleri mevcuttu. Biz bu 746 arkadaşımızı sözleşme kapsamına aldık, 1 Temmuz'dan itibaren de eşit işe eşit ücret kapsamında değerlendirdik ve herkes ne alıyorsa onlarda alacak seviyeye getirdik. Ben belediyemize ve işçilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Güzel ve örnek bir sözleşme oldu."

DAĞITIMA BAŞLADIK
Öğrencilere tablet dağıtımına başladıklarını da belirten Abdül Batur "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen EBA sisteminde çocuklarımızın tablet sıkıntısı ve kullanım sıkıntısı gündemde. Biz de Konak Belediyesi olarak bu tür çocuklarımıza yardım kampanyasını başlattık ve bugün dağıtıma başlattık. Konaktaki hemşehrilerimize seslenmek istiyoruz. Eski ve tamir ihtiyacı olan tabletlerinizi bize ulaştırırsanız, onları tamir edip eğitim alan çocuklarımıza ulaştırma konusunda yardımcı olacağız. Yeni tabletleri bugün dağıtmaya başladık ancak buna ne kadar gücümüz yeter bilmiyoruz… Bundan kaynaklı olarak kullanılmış tabletlere de ihtiyacımız var" dedi.

SALDIRILARI KINIYORUZ
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'un ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Mahmut Esat Aslan "Bizleri son birkaç gündür üzen bazı olaylar var ancak devlet ve millet olarak birlik olduk ve buna devam edeceğiz. Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı yaptığı saldırı doğrultusunda 4 Grup Başkanvekili olarak ortak bir metin hazırlayarak, yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bazı sağlık çalışanlarına saldırı olduğunu görüyoruz. Kendi canlarını ortaya koyarak çalışan sağlıkçılara yapılan saldırıları kınıyoruz" diye konuştu.

OY ÇOKLUĞU İLE GEÇİRDİK
AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, etapların büyük olması kendilerini tedirgin ettiğini söyledi. Yıldız, "Siz Gültepe planları ile ilgili uzun bir konuşma yaptınız. Bizim 500 günlük gruplar performansımıza baktığımızda Konak'ın menfaati için oy birliği yapılması gereken konularda oybirliği yaparız. İmar komisyon üyesi olarak oy çokluğu ile gelmiş bir projedir. Gültepe'nin kaderi, en kötü plan plansızlıktan iyidir düşüncesi ile planları oy birliği yaptık. Aynı anlayışı Büyükşehir'de de yaptık. Temel desteğimiz Gültepe'deki sorunun çözüm bulmasıydı. Planla ilgili hala kaygılarımız vardır. Etapların büyük alanlar olması bizi tedirgin etmektedir. Bütün bu süreçleri samimiyetle destekliyoruz ve orada olmak istiyoruz. Bizim isteğimiz 2024 yılında bir bölümünün tamamlanmış olmasıdır. Gültepe'de de farklı söylemlerin olduğunu biliyoruz. Biz Cumhur İttifakı olarak şunu söylüyoruz, biz Gültepe'nin çıkarları için her adımda, sizin mahallelerde yaptığınız konuşmaların altına atarak oy verdik ve bunu takip edeceğiz. Temel duruşumun Gültepe'nin sorunlarının çözülmesidir" dedi.

ZORLU BİR SÜREÇ
Yıldız'ın konuşmaları üzerine açıklamalarda bulunana Abdül Batur, sürecin zorlu ve uzun olduğunu söyledi. Batur, "Bu konuda samimi olduğunuza ve Gültepe'deki sorunların çözülmesine yönelik düşüncenize biz de inanıyoruz. Birlikte bu sorunları çözeceğiz ancak bu oradaki vatandaşlarla birlikte olacak. Süreç zorlu ve uzun. Samimi olmak için yola çıktı. 40 yıldır yapılamayanı yapmak için hep birlikte yola çıktık" ifadelerini kullandı.

Dilek ve temenniler kısmında söz hakkı alan AK Parti Meclis Grup Başkanvekili İsmail Özen, bir şehidin parka isminin verilmesi konusunda neden yavaş davranıldığını sordu. Özen, "Benim merak ettiğim 2 konu var. Bunlardan biri bir şehidimizin, bir parka isminin verilmesi. Bu neden ileri atılıyor? İkincisi ise parkın bakım ve onarımının maddede geçmesinden dolayı bütçe komisyonuna gönderilmeli" ifadelerini kullandı.

PAZARTESİ GÜNÜ TOPLANACAĞIZ
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ulvi Puğ ise "Biz bu konu hakkında hemen gerekeni yapacağız. Sadece bazı hassas konularda daha dikkatli olmak istiyoruz. Terör propagandası olmaması için hassas davranmaya çalışıyoruz ancak eğer bu konuda böyle bir talep geldiyse hemen pazartesi günü toplanarak en kısa süre içinde bu konu hakkında karar vereceğiz" dedi.

ÇALIŞMALARIMIZ YAPACAĞIZ
Yeniden söz alan AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Özen, "Bu çok hassas bir konu. Bize mahalleden bununla ilgili bir istek geldiğinde bunu kabul etmeme durumumuz yok. Komisyonlara sevk edilir, reddedilir o ayrı bir durum ancak biz çalışmalarımız yapacağız" dedi.

Konu üzerine söz alan Abdül Batur, "Benim bu konudaki duruşumu tüm İzmir ve Türkiye bilir" ifadelerini kullandı.

HEP GURUR DUYDUM
Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, Mustafa Kemal Atatürk ile hiçbir sorunları olmadığını belitti. Yıldız, "Şehit konusunda konuşan iki isminde olaya nasıl milli baktığını biliyorum. Ancak baktıkları bakış açısı bazen onları unutturmaya yönelik oluyor maalesef. Şehitlerin isminin kullanılması hiçbir zaman terör propagandası olmuyor. O parkta oynayan çocuklar da o ismi hatırlayacak. Bu yüzden bu isimleri yaşatmak önemli ve kıymetli. Bu mecliste gün geliyor atışıyoruz… CHP Grup Başkanvekilimiz AK Parti hükümetinde milli bayramların sınırlandırıldığını söylemişti… Biz de bu konu hakkında kendisine bir hediye vermek istiyoruz. Bizim bu hediyemizde tamamen milli yazılımcılar tarafından uygulanan bir hediyedir. Yani bizim hediyemiz öyle sadece heykel dağıtıp sonra toplanması gibi değildir. Bizim hiçbir şekilde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bir sorunumuz olamaz. Ben de Atatürk Lisesi Mezunuyum ve bununla hep gurup duymuşumdur" dedi.

Abdül Batur, "Benim o resimde bir eleştirim var, keşke o silueti Anıtkabirin üstünde yapsalardı. Bence o zaman daha çok yakışırdı" dedi.

Arslan, ''İçinde Atatürk olan hiçbir hediyeyi almamak gibi bir durum söz konusu olamaz. Ben bu hediyeyi almaktan onur duyarım. Ben sadece bir çalışma yaptım milli bayramlarla ilgili o kadar. Bu etkinliklerde devlet kademelerimiz ya hasta oldu ya da gezide oldu ve katılmadı milli bayramlarımıza. Biz 100 yıl önce Cumhuriyeti kurduk ve saraylardan kurtulduk. Biz bu bayramları halkın içinde kutlamak istiyoruz" dedi.

 
Mavişehir'deki arazi için kritik karar!
 
İngiltere, Türkiye'yi güvenli listeden çıkardı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 1 Ekim 2020 Perşembe 19:57

Şehrin kalbine kazık dikilmesine cevaz veren biri kentsel dönüşümü nasıl sağlıklı bir şekilde yapacak? Bana Narlıdere falan demeyin sakın.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mavişehir'deki arazi için kritik karar!
Karşıyaka Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı birinci birleşimi ...
İZSU VE Dokuz Eylül Üniversitesi arasında 'haber' polemiği!
Dokuz Eylül Üniversitesi'ne bağlı Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi ...
Selçuk halkı JES’e karşı direnmeye devam edecek
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Havutçulu Köyü’nde sondaja bağlı jeotermal ...
 
Konak için belediye ve muhtarlar omuz omuza
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, peş peşe düzenlenen toplantılarda ...
Başkan Soyer’den liman işletmesine ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Liman İşletme Müdürü ...
İzmir Büyükşehir Belediyespor’da eski yönetim yeniden seçildi
İzmir Büyükşehir Belediyespor olağan genel kurulunu yaptı. Genel kurulda ...
 
Gençlik derneklerinin temsilcileri İzmir’de buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Havagazı Gençlik Yerleşkesi, Pi Gençlik Derneği’nin ...
İtfaiye şehitlerinin adı dersliklerde yaşayacak
Şehit itfaiye eri Muhammer Kahramantürk ve Ozan Avşar’ın ismi Buca Toros'taki ...
Toprak zehir kusuyor... Başkan Arda'dan 'acil' çağrı!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Gaziemir’in yıllardır en büyük sorunlarından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva